Schranz1985 675 Opublikowano 20 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 grudnia 2021 Odpaliłem grę z ps now.Niby 60fps bo ps5 ale mam problem z tą grą.Zerknalem na sejva 33h na hard...Odechciało mi się ta grę 2 raz przechodzić zwłaszcza że miał być grany poziom miażdżący.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 21 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2021 Jedno przejście i znajdźki z wyboru chapterów na najłatwiejszym poziomie trudności co by czasu nie tracić bo kurwa nie dał bym rady drugi raz przechodzić tak momentami sztucznie wydłużonej gry. Pomyśleć że przez to do tej pory cuckman Frakcji nie wydał Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 460 Opublikowano 21 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2021 Sztucznie wydłużona to ona jest tylko dla tych, co po niej jadą - dla mnie jest cudownie sycąca, coś w stylu nieśmiertelnego RE4. Za każdym razem, gdy okazywało się, że to jeszcze nie koniec wyglądałem tak: 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 030 Opublikowano 21 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2021 (edytowane) Ale RE4 to jest ekscytujaca jazda bez trzymanki od początku do końca, którą można grać przez lata, speedrunowac i ukończyć w 2h. The Last of Us 2 to bardzo dobra gra, jednak mająca słabsze momenty i trwająca odrobinę zbyt długo. RE4 gram cały czas od premiery, do TLOU2 nie wiem czy kiedykolwiek jeszcze wrócę przez niskie replayability bo raczej nie zapewni mi nowych emocji. Edytowane 21 grudnia 2021 przez Czoperrr Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 21 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2021 czy TLOU2 można powtarzać na easy? tylko poważne odpowiedzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 304 Opublikowano 21 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2021 RE4 ma lepsze replayibility niż tlou2? Chyba kogoś mocno poyebalo. Każdy killroom w tlou robisz jak chcesz. Po cichu, na rambo. Kilka dróg do celu. RE4 to killroom który skończysz w ten sam sposób (nawet postać się nie porusza jak strzelasz). Ściągnijcie te okulary nostalgii bo to już zaczyna być śmieszne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 21 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2021 Jakie okulary nostalgii? Resident Evil 4 to gra rewolucyjna, wyznaczająca na lata trendy, a TLOU2 to po prostu świetna gra. Przypomnę tylko, że lista nowości z ostatniej gry psiaków to już standard w większości tytułów od jakiś dobrych kilku lat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 243 Opublikowano 21 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2021 Rewolucja, standardy? Jakieś przykłady? Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 304 Opublikowano 21 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2021 (edytowane) RE 4 oprócz tego że spierdoliła na lata serie Resident Evil (bo na fali zrobiono 5 i 6) to była zwykłą strzelanką. Skoro była taka rewolucyjna to czemu 2 miesiące po premierze RE4 wyszła gra Cold Fear która wyglądała niemal identycznie w gameplay`u tylko z niższym budżetem - przecież w 2 miesiące żadne studio by nie zdązyło skopiować tych "rewolucyjnych" rozwiązań. Edytowane 21 grudnia 2021 przez LiŚciu Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 460 Opublikowano 21 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2021 Cold Fear Yebane UBI z tego by zrobiło remake, a nie jakiś Splinter Cell. ciekawe, czy można Cold Fear ograć na XSX, odpalając RetroArch 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 311 Opublikowano 21 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2021 Ale już się nie zapędzajcie tlou fagi, powinno być wam wstyd wymienić re4 w tym temacie A ci dopiero śmiać pisać że tlou 2 ma większe replaybility ( ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 030 Opublikowano 21 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2021 8 minutes ago, Wredny said: Cold Fear Yebane UBI z tego by zrobiło remake, a nie jakiś Splinter Cell. ciekawe, czy można Cold Fear ograć na XSX, odpalając RetroArch Wersja PS2 powinna spokojnie pójść. Mnie to Cold Fear nie porwało, grałem na Xboxie OG ale nie ukończyłem, chociaż klimat był dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 304 Opublikowano 21 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2021 23 minuty temu, Wredny napisał: Cold Fear Yebane UBI z tego by zrobiło remake, a nie jakiś Splinter Cell. ciekawe, czy można Cold Fear ograć na XSX, odpalając RetroArch Pójdzie na lapku z biedry. Jest teraz promka za 3,5 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 030 Opublikowano 21 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2021 Da się kupić to gdzieś indziej niż Uplay? Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 21 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2021 35 minut temu, LiŚciu napisał: RE 4 oprócz tego że spierdoliła na lata serie Resident Evil (bo na fali zrobiono 5 i 6) to była zwykłą strzelanką. Skoro była taka rewolucyjna to czemu 2 miesiące po premierze RE4 wyszła gra Cold Fear która wyglądała niemal identycznie w gameplay`u tylko z niższym budżetem - przecież w 2 miesiące żadne studio by nie zdązyło skopiować tych "rewolucyjnych" rozwiązań. Dlatego, że Cold Fear nie ma siły przebicia. Pragnę zauważyć, że rewolucję sieciową przypisuje się np. Xboxowi pomimo tego, że rozwiązania w tej dziedzinie miał już chociażby Dreamcast. Apple też zakosiło kilka patentów, ale oni je wypromowali. Myślę więc, że nawet gdyby Cold Fear (ze średnią 66% na MC) wyszło 2 miesiące przed Residentem to nikt by o tym nie pamiętał, tak jak nikogo nie obchodzi, że Kill.Switch miał system odsłon przed Gearsami. To Gearsy uczyniły z tego standard po prostu. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 304 Opublikowano 21 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2021 Paweł ale gdzie ta rewolucja? 8 minut temu, Czoperrr napisał: Da się kupić to gdzieś indziej niż Uplay? Raczej nie. I bez tego tez nie będzie działać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 21 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2021 To gra która wyprzedziłą swoją generację i zwyczajnie wyznaczyła standard jak powinne wyglądać gry akcji TPP. Nawet wydany 14 lat później REmake 2 to rozwinięcie formuły czwórki, The Last of Us to rozwinięcie formuły RE4. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 429 Opublikowano 21 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2021 Pewnie że jest wydłużona, ile to gdzieś chyba z 30-40h zajęło przejście? Na taki typ gry to dużo, i nawet jakby tutaj był jakiś sensowny scenariusz i postacie to tak samo gra by się ciągła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 21 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2021 1 godzinę temu, LiŚciu napisał: RE4 ma lepsze replayibility niż tlou2? Chyba kogoś mocno poyebalo. Każdy killroom w tlou robisz jak chcesz. Po cichu, na rambo. Kilka dróg do celu. RE4 to killroom który skończysz w ten sam sposób (nawet postać się nie porusza jak strzelasz). Ściągnijcie te okulary nostalgii bo to już zaczyna być śmieszne. o mój boże Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 963 Opublikowano 21 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2021 Ale ciekawe opinie można poczytać, Cold Fear to była dobra gra i tyle, nie chciało się tego przechodzić wielokrotnie tak jak RE4. Równie dobrze można powiedzieć że Extermination z 2001 powinno być rewolucją na miarę RE4 bo wyszedł o wiele wcześniej a miał nóż pod oddzielnym przyciskiem i celownik laserowy. A co do tego co jest bardziej grywalne, to zależy, jak ktoś woli się skradać i bawić z AI to pewnie TLOU2 a jak ktoś woli arcade'owe podejście to RE4. Ja ukończyłem RE4 ponad 20 razy, TLOU1 z 7 a TLOU2 raz i mi starczyło. A do RE4 pewnie będę nadal wracał od czasu do czasu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 21 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2021 w ogóle to założenie, że replayability polega tylko i wyłącznie na tym, ze możesz sobie przejść killroom albo po cichu, albo na rambo też jest mocne tak swoją droga Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 21 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2021 No, brzmi jak trylogia rebootów. Czyli wg. liścia rebooty >> RE4? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 311 Opublikowano 21 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2021 Znosiłem wybryki thelastofiarzy do tej pory ale dzisiaj się ROZSIERDZIŁEM 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 480 Opublikowano 21 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2021 Resident4 miał fantastyczny replayability - nowe pukawki do kupienia, kostiumy, fabuła po której głowa nie bolała. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 304 Opublikowano 21 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2021 38 minut temu, Paolo de Vesir napisał: No, brzmi jak trylogia rebootów. Czyli wg. liścia rebooty >> RE4? Przestańcie pisać ze gameplay w stylu: podbiegnij, zatrzymaj się, wyceluj, strzel, przeładuj, biegnij dalej i od nowa jest lepszy niż stealth, crafting, uniki, łapanie, broń biała, akcje w zwarciu, mylenie przeciwników, otwarte starcia… bo pierdolne na zawał… RE4 XD Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi