da$io 110 Opublikowano 23 czerwca 2020 Opublikowano 23 czerwca 2020 Pewnie bezpodstawnie wymyślili bo taka Abby to przecież standard w świecie kobiet, tylko mniej urodziwa... Cytuj
Pupcio 18 417 Opublikowano 23 czerwca 2020 Opublikowano 23 czerwca 2020 Nikt nie mówi że Abby powinna wyglądać jak Lara croft z ery ps2 ale nie widzę nic złego żeby kobieta wyglądała jak kobieta A nie jak czołg. Niech cuckman doda jej wąsa w patchu jak tak bardzo nienawidzi kobiet Cytuj
Basior 1 084 Opublikowano 23 czerwca 2020 Opublikowano 23 czerwca 2020 Przecież wygląda jak Marit Bjoergen. Znając ideologiczne poglądy szefostwa ND ludzie trochę się sugerowali. Co w tym dziwnego? To że (ponoć) średnio to realistyczne bez leków na astmę i tony koksu to jasne. Zawsze można powiedzieć - to tylko gra albo że mutacja czy coś. Co nie zmienia faktu, że granie nią (jako zabójcą Joela, a nie ze względu na wygląd) mnie odstrasza od gry. Nie tylko pewnie mnie. Cytuj
Pupcio 18 417 Opublikowano 23 czerwca 2020 Opublikowano 23 czerwca 2020 No właśnie trzeba sobie coś "dopowiedzieć" żeby jej karykaturalna sylwetka miała sens w tym świecie. Mam nadzieję że w 3 będziemy sterować babą co ma 2 metry w końcu też takie są Cytuj
teddy 6 882 Opublikowano 23 czerwca 2020 Opublikowano 23 czerwca 2020 Ehhh, gdyby tylko ND wiedzialo jak zrobic silna, nie wygladajaca karykaturalnie kobiete 9 Cytuj
Faka 3 990 Opublikowano 23 czerwca 2020 Opublikowano 23 czerwca 2020 Może od razu zagramy drag queen jako główną postać, a naszym przydupasem będzie karzeł z got i elo. Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 23 czerwca 2020 Opublikowano 23 czerwca 2020 3 godziny temu, planeswalker napisał: Nie każda postać kobieca musi mieć super smukłą sylwetkę, być boginią piękności i szczuć cycem. zamiast tego zrobili postać które szczuje bicem przeciez niewiele jej brakuje do facetów z gearsow. Cytuj
GSPdibbler 174 Opublikowano 23 czerwca 2020 Opublikowano 23 czerwca 2020 2 godziny temu, da$io napisał: Pewnie bezpodstawnie wymyślili bo taka Abby to przecież standard w świecie kobiet, tylko mniej urodziwa... Co chwilę mijam takie na ulicy Koles nie rozumie że kobiety po silce nie mają takiej sylwetki. No chyba że mają za(pipi)iste problemy hormonalne. Cytuj
planeswalker 47 Opublikowano 23 czerwca 2020 Opublikowano 23 czerwca 2020 (edytowane) Oczywiście, że kobiety po siłowni i odpowiedniej diecie mogą mieć taką sylwetkę. Crossfiterka, testowana co roku, wspaniała sylwetka i siła osiągnięta dietą i treningiem. Panowie, jak kobieta da radę bez koksu, to wy tym bardziej. Edytowane 23 czerwca 2020 przez planeswalker Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 23 czerwca 2020 Opublikowano 23 czerwca 2020 Wspaniała sylwetka, zaiste. Cytuj
planeswalker 47 Opublikowano 23 czerwca 2020 Opublikowano 23 czerwca 2020 Jeśli nie podoba ci się ten przymiotnik, to mogę użyć innego. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 23 czerwca 2020 Opublikowano 23 czerwca 2020 (edytowane) O jezu jakie to było złe. Joel daje się podejść jak dzieciak, nawet mi go nie było zal. Zadnych przeciekow nie czytalem, ale jego smierc i kto bedzie za to odpowiedzialny bylo do przewidzenia. Pierwsza połowa gry jeśli chodzi o gameplay spoko, spore lokacje, fajnie się lizało ściany. Szkoda, że fabularnie nic się nie działo. Postacie poboczne jeszcze gorsi statysci niz w HZD, Dina o ktorej dowiedzialem sie, ze jest żydówka, jedzie z nami na wyprawe a potem leży w kinie reszte czasu. O azjacie pamietam tyle, że ma matke. Bill z jedynki mial wiecej osobowosci niz ta dwojka razem wzieta. Cześć z Abby to już prawie gra po sznurku, z eksploracji niewiele zostało. Dwie lokacje zrobiły na mnie wrazenie, stadion i ten spacer w chmurach. Jedyne postacie drugoplanowe z chociaz minimum osobowsci to rodzenstwo blizn. Sama koncowka to juz ostre zazenowanie, w ostatniej walce mialem juz dość Ellie i trzymałem kciuki, żeby Abby ją wykonczyla. Co do watkow lgbt, nie przeszkadzalo mi to za bardzo, ale jak wyszło, że Lev to dziewczynka to powiedziałem pod nosem "(pipi)any Cuckmann przeszedl sam siebie". I ta scena seksu niezły cringe, nie wiem jaki był jej cel. Na poczatku gry subtelna scena intymna dwoch dziewczyn, a potem szybkie zapinanie od tyłu Abby przez Owena. Ktoś tu chyba nie lubi hetero. Edytowane 23 czerwca 2020 przez Shen Cytuj
GSPdibbler 174 Opublikowano 23 czerwca 2020 Opublikowano 23 czerwca 2020 (edytowane) Godzinę temu, planeswalker napisał: Oczywiście, że kobiety po siłowni i odpowiedniej diecie mogą mieć taką sylwetkę. Crossfiterka, testowana co roku, wspaniała sylwetka i siła osiągnięta dietą i treningiem. Panowie, jak kobieta da radę bez koksu, to wy tym bardziej. Dietą powiadasz. No faktycznie porównać zawodowa sportsmenkę , mająca dietetyków, instruktorów i cały sztab z śmieciara z roz(pipi)anego świata ćwicząca hantelka z Tesco. Ale wy odplywacie ludzie. Dieta... no (pipi)ne ze śmiechu. Edytowane 23 czerwca 2020 przez GSPdibbler Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 23 czerwca 2020 Opublikowano 23 czerwca 2020 (edytowane) Godzinę temu, planeswalker napisał: Oczywiście, że kobiety po siłowni i odpowiedniej diecie mogą mieć taką sylwetkę. Crossfiterka, testowana co roku, wspaniała sylwetka i siła osiągnięta dietą i treningiem. Panowie, jak kobieta da radę bez koksu, to wy tym bardziej. No jak testowana co roku to trochę słabo. Znaczy, że przez 11 miesięcy na cyklu a potem pyk kontrola i drug free. Zresztą kto tam w tych crossfitach niby te kontrolę robi? Wada? Zresztą można i te kontrolę omijać, są na to sposoby. A te głupoty o siłowni i odpowiedniej diecie to już no comments, no chyba że przez dietę rozumieć testosteron to ok. Edytowane 23 czerwca 2020 przez lpcl Cytuj
planeswalker 47 Opublikowano 23 czerwca 2020 Opublikowano 23 czerwca 2020 Widzisz, gdybyś grał, a nie oglądał na YT i przewijał gameplay, to byś wiedział, że baza Wilków miała kompleks sportowo-rekreacyjny, w tym siłownię na której Abby ciężko trenowała, więc nie opowiadaj głupot o machaniu hantelkiem z Tesco. Sztab medyczny z odpowiednim zaopatrzeniem też był tam dostępny. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 23 czerwca 2020 Opublikowano 23 czerwca 2020 Tak jak teraz rozkminiacie to mi się przypomniało jak musiałem walczyć z typiarą większą od ABs, tamta to chyba wygrała zawody w rzucie ciągnikiem z podczepionymi bronami w byłym NRD XD Cytuj
teddy 6 882 Opublikowano 23 czerwca 2020 Opublikowano 23 czerwca 2020 Swietliki nie potrafili zrobic szczepionki to sie za anaboliki wzieli 2 Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 23 czerwca 2020 Opublikowano 23 czerwca 2020 Pomijając fakt dotyrania tej Abby to może ktoś ma tu jakąś fajną teorię po co to jej potrzebne? Tzn. w takim postapo to lepiej być szczupłym i zwinnym niż dopakowanym, powolnym, słabym wydolnościowo itd. Głupie to po prostu i tyle. W takich gearsach to można było przyjąć jako konwencję bo tam wszyscy tacy byli (z męskich postaci, kobiety wyglądały normalnie) a tutaj. Cytuj
Pupcio 18 417 Opublikowano 23 czerwca 2020 Opublikowano 23 czerwca 2020 Ale musicie przyznać że zayebiście się zabijało białych hetero facetów ABSEM Cytuj
Faka 3 990 Opublikowano 23 czerwca 2020 Opublikowano 23 czerwca 2020 Najfajniej to się psów zabija jak zwąchają swoje bąki, to minę mu pod mordę i wylatują razem ze swoim panem w qwe kosmos, majstersztyk jak kawałki się rozlatują xd 1 1 Cytuj
GSPdibbler 174 Opublikowano 23 czerwca 2020 Opublikowano 23 czerwca 2020 O teraz (pipi)lem jeszcze bardziej, jestem s Seeatle i nie widziałem tego cudu reżyserii. Powiadasz że ziomalki sobie wyciskają na silce w czasie apokalipsy. Chyba wiesz ile sesja na siłowni pochłania kalorii? Czekam z niecierpliwością na ten etap, czas beki nadchodzi. Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 23 czerwca 2020 Opublikowano 23 czerwca 2020 Bez kitu ta scena seksu z Abby to niezła żenaduwa. Już pal licho z jej wyglądałem, ale jest zwyczajnie zła, 10 lat temu już Mass Effect robił to lepiej, nie mówiąc o Wieśku xD Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 23 czerwca 2020 Opublikowano 23 czerwca 2020 1 minutę temu, MaZZeo napisał: Bez kitu ta scena seksu z Abby to niezła żenaduwa. Już pal licho z jej wyglądałem, ale jest zwyczajnie zła, 10 lat temu już Mass Effect robił to lepiej, nie mówiąc o Wieśku xD memy są przepyszne Cytuj
GSPdibbler 174 Opublikowano 23 czerwca 2020 Opublikowano 23 czerwca 2020 A tak btw. Jak już mają tą siłkę i sic. trenerów to czemu tylko Abby do(pipi)ala? Tyle pytań, tak dużo niewiadomych. Ale zaraz rycerze naughty dog mnie wyjaśnia. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 23 czerwca 2020 Opublikowano 23 czerwca 2020 No ja dzisiaj skończyłem i jak przez 3/4 gry historia mi się nawet podobała (choć była dosyć przewidywalna) to ostanie 1/4 to mocny spadek jakości. Wszystko się zaczęło sypać od kiedy Abby uratowały te dwie Blizny i jak jeszcze wyprawę po narzędzia chirurgiczne rozumiem bo ją uratowali wcześniej tak pogoń za tym głupim gnojkiem to totalny idiotyzm. Abby miała szansę być naprawdę świetną postacią gdyby zrobili z niej prawdziwego skurwola i zamiast ratować się z wioski, najeżdżałaby ją razem z Isaakiem. A tak straciła wszystko co miała wartościowego w imię czego? Jakiegoś gówniaka? A potem oczywiście mija kilkanaście miesięcy, nie wiemy co się w ogóle działo w międzyczasie, pojawiamy się na farmie z gówniakiem Diny i wbija Tommy (który dostał dwie kulki, w tym jedną w okolicach głowy) i mówi, że znaleźli Abby więc masz ją znaleźć i zayebać bo obiecałaś. Czy naprawdę nie można było sobie tego odpuścić zwłaszcza, że Ellie i tak nie zabija Abby a dodatkowo traci wszystko co miała czyli rodzinę, dom i swoje, bezpieczne miejsce w tym chorym świecie z Jackson do którego mogła wyruszyć kiedy chce. Ta sekcja po farmie nie ma kompletnie żadnego znaczenia fabularnego bo i tak kończymy w punkcie wyjścia. Miałem wrażenie, że oglądam jakąś durną telenowelę albo film klasy Z gdzie ludzie podejmują najdurniejsze decyzje, żeby tylko się działo na ekranie to co jest w scenariuszu zapisane. Co do postaci to nie mam takiego ostrego zdania jak większość tutaj. Tommy jest spoko, Dina jest zwyczajna i to jest właśnie w niej najlepsze, Jessie to zmarnowany potencjał bo ginie sobie OT TAK, Abby jak wspominałem wcześniej miała zadatki na bycie super postacią ale trochę nie pykło. Poza tym? Mel jest wkurwiająca, a Owen trochę pizda. Manny również zmarnowany potencjał jak Jesse bo naprawdę lubiłem gościa za jego luzacki styl bycia i też sobie pojawia się i ginie ot tak. Jeśli chodzi o zabicie Joela w pierwszych dwóch godzinach to są plusy i minusy. Plusem jest to, że to nie jest standardowe podejście i wiele osób domyślało się, że zginie ale pod koniec gry, a tutaj ginie bardzo wcześnie przez co cała historia w ogóle się dzieje. Z drugiej jednak strony pozbawianie życia tak zayebistej postaci tak wcześnie jest totalnie zmarnowanym potencjałem na naprawdę fantastyczną przygodę (chociaż Ellie była na niego obrażona więc w sumie nie wiadomo). Jak oglądałem scenę na tym balu gdzie Ellie go opierdala przy wszystkich to typa mi się autentycznie zrobiło w chuy szkoda, podobnie w scenie na tarasie pod koniec gry. To są dwie sceny w całej grze (poza jego śmiercią), które wywołały u mnie jakiekolwiek głębsze emocje i to właśnie z powodu Joela. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi