Skocz do zawartości

Test Drive Unlimited Solar Crown

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja tam nie miałem z tym jeżdżeniem zbytnio problemu bo po drodze robiłem czasem jakieś inne poboczne rzeczy. Poza tym po ukończeniu kilku playlist odblokowuje się szybka podróż i problem znika.

Opublikowano (edytowane)
5 hours ago, Emet said:

The Crew Motorfest ma zjebane defaultowe ustawienia sterowania, ale po kalibracjach jeździ się tam naprawdę fajnie, zdecydowanie fajniej niż w tym Test Drive.

Cała reszta, czyli projekt mapy, realizacja wyścigów, dźwięk i grafika to już w ogóle całkiem inna liga. Na każdym kroku widać, że budżet na całkiem innym poziomie. Jedyne czego tam brak w porównaniu do TDU, to mieszkania i salony.

Jeśli dałeś za to 130zł... to serio polecam Motorfesta, który co jakiś czas jest na PSN na promce za 100zł (ja za tyle kupiłem). Możliwe, że jest też nadal wersja próbna.

Jak dla mnie (i nie tylko) to jedyna porządna alternatywa dla Forzy Horizon. Niestety NFSy z ostatnich kilkunastu lat są dla mnie niegrywalne przez tragiczny model jazdy.

Oczywiście The Crew cały czas jest na moim radarze ale nie podoba mi się w nim kilka rzeczy - przede wszystkim festyniarstwo, fajerwerki i durna otoczka, dziwny podział aut na klasy i niektóre auta zablokowane za "class-wall'em" - widzę fajne auto, a nie, to tylko do driftu. No nie do końca to do mnie przemawia. 

Co do modelu jazdy w default, znam to doskonała z pierwszego The Crew i z drugiego tak samo. Akurat Test Drive Solar Crown ma bardzo podobnie i chociażby ustawienie martwej strefy na 0 daje dużo. Dla kierownicy zmieniłem czułość na 2/10, bo domyślne jest tragiczne. 

Czego mi brakuje w TDUSC to auta. Jest ich mało. Poza tym mus to wspólne serwery multipaltformowe i multiregionalne, gra w końcu jest o wspólnym ściganiu w społeczności.

Tu jednej z moich ostatnich wyścigów

https://youtu.be/n7IuwQoCYDc?si=2efdJcbAvdPbnBNd

Edytowane przez Masamune