Lukas_AT 1 172 Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 (edytowane) 7 godzin temu, Daffy napisał: 7 miała 32 lokacje. Pewnie dużo im zajęło ogarnięcie wszystkiego stricte pod nextgena. Od premiery siódmej części minęło 5 lat. Dla mnie będzie zawodem, jeśli będzie mniej torów niż w Forzy 7. Prawda, że liczy się jakość, ale tym razem mieli długi okres dewelopingu. Ale zobaczymy, za wcześnie na osądy. Edytowane 26 Stycznia 2023 przez Lukas_AT Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 306 Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 3 godziny temu, ASX napisał: Śmiesznie jak za każdym razem podkreślali że nowa Forza będzie doświadczeniem nowej generacji i jakiego to skoku nie zaliczyli względem poprzedniej części i chociaż nazwa tej gry nigdy nie padła to wszyscy wiemy do jakiej produkcji się odnosili. Co do samej gry to nie ma co pisać, wygląda to pięknie. Ale niepokoi mnie brak konkretnej daty premiery. Liczyłem na wczesną wiosnę, a zaraz okaże się gra wyjdzie latem lub jesienią. Jesienią jak każda Forza bez zaskoczenia Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 FM GT Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 595 Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 Nieszczęśliwe porównanie, chyba że chodzi o aktualizację reklam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Emet 1 072 Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 (edytowane) Z otoczeniem popracowali, szczególnie roślinność poszła do przodu i zdecydowanie lepsze oświetlenie. W stosunku do FM7 przepaść, w stosunku do też GT7 jest lepiej, przede wszystkim bardziej równo bo tam mamy stojące obok siebie ładne drzewka 3D, jak i te płaskie. Jeśli wziąć FH5 jako przykład to otoczenie będzie wyglądać zajebiście. Szkoda tylko, że modele samochodów nadal pamiętają czasy X360 i niewiele poprawili w kwestii odwzorowania lamp. Taki przykład: FM GT7 Edytowane 26 Stycznia 2023 przez Emet 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 No cóż wybór nie jest prosty, ale chyba wolę ładniejsze otoczenie niż lampy. Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 (edytowane) Moja uwagę także to zwróciło, lampy rodem z 360 strasznie duży dysonans, wszystko wygląda top, a niektóre elementy wozu rodem sprzed 2 generacji. Mam nadzieję, że nad tym popracują Edytowane 26 Stycznia 2023 przez orion50 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 Dla mnie póki co zawód fhui. Graficznie nie robi to żadnego wrażenia głównie przez gorsze niż w GT oświetlenie i modele samochodów. Na cuda w fizyce absolutnie nie liczę, bo od tego są symulatory pokroju ACC, więc nastawiałem się na prawdziwie nowo generacyjny strzał graficzny. Póki co dostałem tylko kopa w jaja i leże na podłodze kwicząc z bólu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 373 Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 Nie wiem o jakim systemie zniszczeń mowa, ale niech odpala Grid 2008, albo bournout. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 958 Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 Wystarczy że dadzą ciekawsze trasy niż te wszystkie realne tory co są w GT bo wygląd samochodów mnie mało obchodzi, nie będę podczas wyścigu przyglądał się czy lampa jest idealnie okrągła i czy ma logo producenta. Liczę na przynajmniej parę tras w miastach i wymyślonych przez twórców (jakieś góry, lasy, cokolwiek żeby było na czym oko zawiesić) i już będę bardziej zainteresowany ograniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 Ciekawe, czy w koncu felgi będą mieć jeden poziom lod, czy nadal po przekroczeniu 20kmh model felgi będzie podmieniany na taki rodem z x360. Z ocenianiem grafiki wstrzymam sie do porzadnych gameplayow z kompletem aut, gdzie przy zmiennej pogodzie RT będzie mógł sie wykazac. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 3 godziny temu, Emet napisał: Z otoczeniem popracowali, szczególnie roślinność poszła do przodu i zdecydowanie lepsze oświetlenie. W stosunku do FM7 przepaść, w stosunku do też GT7 jest lepiej, przede wszystkim bardziej równo bo tam mamy stojące obok siebie ładne drzewka 3D, jak i te płaskie. Jeśli wziąć FH5 jako przykład to otoczenie będzie wyglądać zajebiście. Szkoda tylko, że modele samochodów nadal pamiętają czasy X360 i niewiele poprawili w kwestii odwzorowania lamp. Taki przykład: FM GT7 Pierdolone lenistwo zarówno u Polyphony jak i Turn 10. Ci pierwsi robili kiedyś kopiuj wklej autek z PS2 do GT5, a Turn 10 teraz pakuje modele aut które pamiętają X360. Jak dla mnie to można te starocie wywalić z gry jeśli nie są skłonni zrobić na nowo niektórych modeli aut. Nowa generacja to powinny być tylko samochody o poziomie wykonania tego niebieskiego Forda GT z filmiku. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 Zgadzam się. Z jednej strony 500 samochodów, z drugiej spora ich część to wciąż modele z Forzy 3. Wolałbym żeby ich mniej, ale wszystkie prezentowały odpowiednio nowogeneracyjny poziom. Ale samochody to tam chuj, bardziej boje się recyklingu tych samych torów z poprzednich cześci, bo nic nie wywołuje u mnie takiego wrażenia deja vu, gdy gram w kolejną część jakieś ściagałki i znowu godzinami ściagam się po tych samych torach. Więc mam nadzieje że w tych 20 lokacjach które zapowiedzieli będzie kilka nowych torów, a te co powracają zostaną odpowiednio odświeżone w stylu Maple Valley. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 Obecnie gram w Assetto Corsa. Te pierwsze z 2016 nawet nie Competizione. To jak mocno mam wyjebane na graficzkę to nawet nie macie pojęcia. Liczy się tylko zajebisty model jazdy. Agresywni przeciwnicy ustawieni na 100% i poziom trudności Alien. Forza Motorsport? No sprawdzę jak wyjdzie ale nie sądzę że wyjebie mnie z butów sparko, w których śmigam na Fanatecu Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 Jeszcze na dodatek pierdola coś o "hundreds of unique parts" pokazując skrzydło które pamięta chyba FM2 (sama mazda pewnie też wydomolowana 15 lat temu) Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 172 Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 Jak widać, przy przejściu na nową generację zawsze mamy zacofanie jeśli chodzi o content, bo twórcy muszą mierzyć się z nową jakością grafiki i budować wiele rzeczy od zera. GT3 miało mniejszy content niż GT2, GT5 mniejszy niż GT4, FM5 mniejszy niż FM4 i teraz nowa Forza prawdopodobnie mniejszy niż FM7. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 373 Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 O której dziś o tej grze będą rozmawiać i pokazywać coś? Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 306 Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 (edytowane) 6 godzin temu, ASX napisał: No cóż wybór nie jest prosty, ale chyba wolę ładniejsze otoczenie niż lampy. Polecam obejrzeć materiał w 4K i przyjrzeć się tym lampą, bo wyglądaj tak jak trzeba, wrzucanie jakiegoś rozmazanego screena no cóż... pozostawię to bez komentarza. Edytowane 26 Stycznia 2023 przez Soul Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 19 minut temu, Soul napisał: Polecam obejrzeć materiał w 4K i przyjrzeć się tym lampą, bo wyglądaj tak jak trzeba, wrzucanie jakiegoś rozmazanego screena no cóż... pozostawię to bez komentarza. No w 4k wygląda dokładnie jak na screen lampa z BMW. Także koledzy wyżej mają rację. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 595 Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 kude mą lampą Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 373 Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 Nic nowego nie pokazali na Forza Monthly. Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 306 Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 Godzinę temu, PiPoLiNiO napisał: No w 4k wygląda dokładnie jak na screen lampa z BMW. Także koledzy wyżej mają rację. Faktycznie no nic musimy jakoś przeżyć tą lampę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 PD jest nie do prześcignięcia pod względem aut, z tym trzeba się pogodzić Cytuj Odnośnik do komentarza
Wooyek 1 129 Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 Szkoda, że tylko aut, bo reszta jest w erze ps3 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 kolejne porównanie lamp, tym razem tylne. FM GT na streamie powiedzieli że nowa Forza będzie więcej nowoczesnych wozów niż w poprzednich odsłonach, gra bardziej skupi się aspekcie sportowym, kompletnie przebudowali AI (śmiał się że AI przeciwników już nie będzie musiało oszukiwać by dogonić gracza jak w poprzednich częsciach, a w przyszłych miesiącach podadzą więcej informacji o kampanii i trybie multi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi