Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 hour ago, iDAK said:

na obecną chwile nie ma wparcia, ale testuje na wersji edu.

Najwyższy poziom avatara to śmiech na sali. Objeżdżam go jak chce, a to  dopiero drugie moje podejscie do serii forza na padzie.

A tak ogólnie to jeździ sie super :)

Naprawdę jesteś w stanie dogonić AI, na 8 poziomie w 5 okrążen startujac z drugiej połowy stawki? :obama: Szacun. Bo pojechać takie AI startując z początku to nie taki extra wyczyn. 

• Plusik 1
Opublikowano
5 minutes ago, Lucky77 said:

Ta gra zgarnia tyle hejtu, że aż nie mogę się doczekać :rolleyes:

Trochę nie do końca zasłużonego moim zdaniem, ale znowu sami sobie winni bo obiecywali mesjasza, a to mesjasz nie jest. Świetny racer, ale nie rewolucja poniekąd zapowiadana.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Bartg napisał:

Naprawdę jesteś w stanie dogonić AI, na 8 poziomie w 5 okrążen startujac z drugiej połowy stawki? :obama: Szacun. Bo pojechać takie AI startując z początku to nie taki extra wyczyn. 

W 5 okrążeń nie ma szans aby wygrać wyścig na 8 poziomie startując z drugiej połowy stawki szczególnie na takim krótkim torze jak LRP (jednym z moich ulubionych z simów iRacing czy rFactor). 

AI jest mało agresywny na pierwszym okrążeniu nawet na najwyższym poziomie przez co jestem w stanie wyprzedzić na pierwszym kółku nawet 5-6 botów. Potem jak się stawka rozjedzie to AI notuje całkiem przyzwoite czasy.

Ale oczekiwałem że poziom 8 to będzie jakiś master level. A tu spokojnie nawet taki noob na padzie jak ja może go objechać :P 

Edytowane przez iDAK
Opublikowano

Pod względem zawartości to tskie GT sport po aktualizacjach, prosta kariera, rivals i online. Treningi w karierze lubię i z chęcią je robię, szkoda, że nie ma kwalifikacji jak w online, tylko sami sobie wybieramy miejsce, trochę bez sensu. Na duży plus online, bo w końcu ma to sens i ludzie jeżdżą fair, do tego jest fajnie wykonany, jest trening, kwalifikacje w 3 okrążeniach i sam wyścig, gdzie trzeba ustalić sobie strategie pod względem paliwa czy opon. Bardzo mi się to podoba i bardzo fajnie się gra.

Osobiście gram na padzie i to co najważniejsze, jest zrobione bardzo dobrze, czyli sterowanie. GT 7 porzuciłem bardzo szybko z uwagi na kiepskie wyścigi, jakieś to tskie zawsze wydawało mi się sztywne i powolne, sam nie wiem jak to opisać. W forzie od razu czuje lepszą dynamikę, przez co chce mi się robić kolejne wyścigi, to czuć od razu i za to duży plus. Szkoda, że Microsoft nie wyrobił się z tym rzekomym nowym padem na premierę, bo haptyka robiłaby tutaj robotę, choć i tak świetnie ogarnęli pada.

Ogólnie jest bardzo fajnie i dla mnie w końcu fajna forza motorsport, ale można czuć się zawiedzionym zawartością, zwłaszcza, że robili grę tyle lat.

Grafika nierówna, raz lepiej, raz gorzej, żadna nowa jakość, już horizon 5 bardziej mi się podoba. Na plus dynamiczne warunki pogodowe ( mgła, deszcz) i dźwięki, świst wiatru piękna sprawa

O ile nie lubię tego stwierdzenia "idealna gra pod gamepass", bo jest to zwykle trochę gadanie o niczym i niesłusznie krzywdzące, tak tutaj można trochę przyznać racji, stworzyli gaasa, płatnego 100%, no chyba że abo i będą to chcieli rozwijać, oby tylko sprawnie.

• Plusik 3
Opublikowano
13 godzin temu, Bartg napisał:

Trochę nie do końca zasłużonego moim zdaniem, ale znowu sami sobie winni bo obiecywali mesjasza, a to mesjasz nie jest. Świetny racer, ale nie rewolucja poniekąd zapowiadana.

Dobrze powiedziane

Moje odczucia po kilkunastu godzinach: 

• zdania nie zmieniłem, a tylko bardziej się utwierdziłem: świetny model jazdy na padzie, moim zdaniem lepszy niż w GT7
  • niektóre modele samochodów wydają mi się wyraźnie "niższej jakości" / "mniej dokładne"
  • grafika miejscami dosyć nierówna, ale ogólnie mi się podoba (XSX)
  • kolory: gdy odpaliłem ten sam tor / auto w GT7 i porównywałem na żywo to Forza ma "jaśniejszą?" / "wyblakłą?" paletę kolorów, a może to GT7 ma zbyt duże nasycenie barw?
  • puchary są spoko, mam nadzieje że dojdzie więcej z czasem
  • treningi mi osobiście pasują: fakt, znam te tory więc teoretycznie, po co ale gdy robie inne puchary to inne auto i z przyjemnością robię te kilka kółek
  • tory: liczę na więcej, uważam że jest ich zbyt mało na start

Podsumowując: jest trochę braków, ale nie czuje się zawiedziony i co najważniejsze, jest cały czas to uczucie "jeszcze jednego" wyścigu.

• Plusik 2
Opublikowano

Odpaliłem Fh5 z tym samym autem w tym samym kolorze i dla mnie kolorystyka Horizona robi tu różnice. Kolory sa żywsze, wala po oczach od razu gdzie Motorsport są stonowane i bardziej realistyczne, ale mniej przyjemne dla oka. 

• Plusik 2
Opublikowano (edytowane)

To jest mgła na trasie po prostu. Gra w normalnym słonecznym dniu wygląda rewelacja. Wszystko jest jak należy. Jedyny zarzut jaki mam to monotematyczne trasy. Ewidentnie brakuje w tym aspekcie. Oby dodali jak najszybciej.

Gaming tech o hdr. Jeden z najlepszych hdr w grach.

https://youtu.be/skkYzlhyHEo?si=E8dRhE-mOIFXZCJ7

Edytowane przez Donatello1991
  • Plusik 2
  • Minusik 1
Opublikowano

Odpaliłem Forza na PC i na XSX. I pierwszy raz od dawna widzę tak małą różnicę. W ogóle RT ultra na PC to takie trochę meh, do tego w pip błędów typu jakieś plamy przy wycieraczkach na deszczu. 

Ogólnie po kilku dniach wychodzi mocno malutka liczba torów i robi się nudno. Brak klasyków to serio jest niezłe wykolejenie turn10. 

Opublikowano
6 minut temu, PiPoLiNiO napisał:

W ogóle RT ultra na PC to takie trochę meh, do tego w pip błędów typu jakieś plamy przy wycieraczkach na deszczu. 

To nie są błędy RT, odbicia na jezdni w deszczu to SSRy i jak wycieraczki się na nie nakładają to się robią smugi, bo tak działają SSR. Jakby dali RT na jezdnię to by tego nie było.

Opublikowano
31 minut temu, tjery napisał:

To nie są błędy RT, odbicia na jezdni w deszczu to SSRy i jak wycieraczki się na nie nakładają to się robią smugi, bo tak działają SSR. Jakby dali RT na jezdnię to by tego nie było.

Mogą sobie być nawet DDRy:) Na konsoli tego nie ma i wygląda lepiej. Ogólnie liczyłem na zmasakrowanie gałek na PC, a to wygląda po prostu dobrze. 

Opublikowano
9 minut temu, PiPoLiNiO napisał:

Mogą sobie być nawet DDRy:) Na konsoli tego nie ma i wygląda lepiej. Ogólnie liczyłem na zmasakrowanie gałek na PC, a to wygląda po prostu dobrze. 

To chyba piszemy o czymś innym, bo raczej na konsoli też są odbicia na asfalcie.

Opublikowano
15 minut temu, kaktusr napisał:

Przestawienie time zone na xboxie lub pc daje coś ?

Tak, wystarczy zmienić  region i można grać już teraz

Opublikowano

Po 24 w nocy będzie już można pograć? W ogóle nie będę się bawił w zmianę regionu, bo achievementy nie wpadają. Miałem problem z Phantom Liberty gdzie jedno mi nie wpadło. 

Opublikowano
Po 24 w nocy będzie już można pograć? W ogóle nie będę się bawił w zmianę regionu, bo achievementy nie wpadają. Miałem problem z Phantom Liberty gdzie jedno mi nie wpadło. 

Ja zmieniłem region od 13 gram achivy normalnie wpadają
Opublikowano

Premium bundle gra już od paru dni :sir: szkoda tylko że nie działa na wspólnych kontach :sadkek: może na premierę naprawią łaskawie. VIP niby jest, ale aut na start i z car passa nie ma.