Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano
Teraz, ASX napisał:

Hockenheim 12 grudnia

tempo dodawania nowych tras mają całkiem solidne. 

Ni jeszcze z 10 miesięcy i może ich będzie tyle co w FM7 ;)

Ale bardzo cieszy Hockenheim, to był jeden z 2 torów obok Sonomy który chciałem jak najszybciej.

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Wyświetleń 159,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• No cóż, po ponad tygodniu od premiery muszę powiedzieć że gra mnie rozczarowała, ale w zasadzie wiedziałem że tak będzie zanim ona wyjdzie, bo miałem bardzo wysokie oczekiwania. Jednocześnie nie powie

• Nie żeby kopać leżącego... ale szczerze to bym polemizował z tymi torami. Przewaga FM jest tu taka, że ma bogatszą geometrię terenu na niektórych trasach i 99% drzewek przy trasie jest w 3D.

• GT7 ma chyba jedną z najnudniejszych karier jakie widziałem. Pół roku ponad gram i nadal nie mogę skończyć tych Café Menu. Prawie każdy wyścig polega na tym, że startujesz na końcu, przebijasz się prz

Opublikowano

Hockenheim mega, mam nadzieję będzie też jakiś starszy układ. Wiem, że temat nie ten, ale ilość zapowiedzianego contentu do Horizona 5 ponad 2 lata po premierze daje nadzieję na gruby support do Motorsporta przez lata. 

Opublikowano

No ja liczę, że już żadnego FM w perspektywie 6 lat nie wydadzą i będą dowalali zawartości do jednej potężnej gry, w której będzie wszystko.

Opublikowano

w najbliższej aktualizacji, już za tydzień, dostaniemy tor Hockenheim (zajebioza) oraz kilka nowych wyczynowych fur:

forza.png

Opublikowano

Hockenheim już dostępny, fajnie prezentuje się w nocy. Układy toru bardzo fajne.

Opublikowano

A z ciekawości nowe tory są już wplecione w kampanię? Bo może kiedyś by wypadało pograć coś poza ligą forumkową :kaz:

Opublikowano

Jest w karierze wyścig na Yas Marinie, więc dodają. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pojeździłem trochę na wersji PC, tak skopanej gry samochodowej pod względem optymalizacji nie widziałem nigdy.

Co z tego, że gra jest po kilku patchach, co z tego, że mam PC z najnowszym prockiem i grafiką, jak są tory gdzie jest nagle nie wiadomo dlaczego spadek ze 144 na 44 fps i jest to zupełnie nie związane z tym co się dzieje na ekranie (bo dosłownie nie dzieje się nic, a potem wyścig w deszczu z wieloma autami i wszystko stabilnie), w grach samochodowych takie coś to jest kryminał i zaburza odbiór rozgrywki. 

Sama gra to dla mnie graficzny krok wstecz względem Gran Turismo, a już na pewno względem Forza Horizon. Dopracowanie modeli samochodów jest na bardzo niskim poziomie, trochę lepiej oświetlenie i wygląda samych torów. 

Model jazdy ok, ale nic praktycznie się nie zmieniło pod tym względem. 

Kariera nudna jak flaki, w GT zrobili to fantastycznie, a tutaj jakieś zawody i tyle, nic więcej, żadnej miłości do motoryzacji tutaj nie uświadczysz.

Multi nie sprawdzałem, więc nie oceniam, dla wielu współzawodnictwo to jest sól Forzy, ale dla gracza singlowego, z co widziałem do tej pory to jest naciągane 6/10. GT7 kilka lat temu pokazało, jak się to robi, szkoda. 

Opublikowano
32 minuty temu, KrYcHu_89 napisał:

Model jazdy ok, ale nic praktycznie się nie zmieniło pod tym względem. 

grałeś w poprzednie części?

33 minuty temu, KrYcHu_89 napisał:

Kariera nudna jak flaki, w GT zrobili to fantastycznie

co jest fantastycznego w karierze GT, czym się różni od tej w Forzy? 

Opublikowano
16 minut temu, ASX napisał:

grałeś w poprzednie części?

co jest fantastycznego w karierze GT, czym się różni od tej w Forzy? 

Nie wiem np. to, że jest stworzona z miłości do motoryzacji i przy każdej serii wyścigów masz o nich film, jakieś galerie, same wyścigi różnorodne, wszystko jest dopięte na ostatni guzik, nic się nie zacina, nie resetuje, piękne menusy. Takie tournee po historii motoryzacji, a w Forzie wygląda jak stworzone wyścigi z generatora? Zagraj, to zobaczysz, o czym mowa. 

Forza to gra wyścigowa, GT7 to gra o miłości do motoryzacji. 

Opublikowano

Model jazdy to miazga. Na tyle świetny, że kariera może być nieciekawa. Kontent i tak dodają, rywale i multi spoko. Najważniejsze że się super jeździ. Dźwięk i grafika wymiata. 100h + mają u mnie gry wybitne ( nie licząc CoD).

Opublikowano

Czyli ta fantastyczność kariera polega na tym że są cutcenki, galeria zdjęć i menusy które się nie zacinają?

Nie jest przypadkiem tak, że każdy wyścig w karierze w GT7 wygląda tak że startuje się ze startu lotnego z końca stawki i polega na tym że trzeba zając 3 miejsce lub wyżej? 

Opublikowano

Polega między innymi na klimacie. Forza jest zrobiona jak każda kolejna gra wyscigowa, a GT jak gra od pasjonatów dla pasjonatów motoryzacji. 

Nie każdemu jest to potrzebne i nie każdy zwraca na to uwagę.

Są tacy, którzy twierdzą że w grze o samochodach ważniejsza jest ilość detali w modelu drzewa niż w w samochodach. Ot różne priorytety. 

Edytowane przez Emet

Opublikowano

No GT7 to ogólnie większa bardziej rozbudowana i dopracowana gra niż Forza, ale z tą fantastyczną karierą to Krychę lekko poniosło IMO 

Opublikowano

Tego farmazona o miłości i pasji do motoryzacji w GT czytam przez odklejone osoby już od czasów PS3 :)

Później gram i kolejny raz wyścigi kartonów i archaizmy a gra gdzie dobrze wygląda i się sprawdza to photomode i wklejanie samochodów na statyczne tła.

Żeby nie było nowa FM to dla mnie jedno z większych rozczarowań roku, T10 mając tyle czasu nie dowiozło pod każdym względem ale to później więcej napisze bo nareszcie sporo czasu na gry :)

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

GT miało swój kryzys w GT5 i GT6, ale są już poza tym, Forza natomiast teraz ma własnie taki kryzys tożsamości. 

Opublikowano
6 godzin temu, KrYcHu_89 napisał:

Co z tego, że gra jest po kilku patchach, co z tego, że mam PC z najnowszym prockiem i grafiką, jak są tory gdzie jest nagle nie wiadomo dlaczego spadek ze 144 na 44 fps i jest to zupełnie nie związane z tym co się dzieje na ekranie (bo dosłownie nie dzieje się nic, a potem wyścig w deszczu z wieloma autami i wszystko stabilnie), w grach samochodowych takie coś to jest kryminał i zaburza odbiór rozgrywki. 

Brzmi jak "just Radeon Things". 

Opublikowano

Masakra, nie można napisać rzetelnie co nie działa, bo jeden pisze ciągle o porównaniach z GT i o tym, ze Forza lepsza, a drugi, że na pewno problemy są tylko na Radoenach (akurat na jednym torze i w 3 miejscach gdzie na forach 999 postów o tym na kazdym sprzęcie) :). I akurat w tej grze to napewno Radeon Things mimo 24 GB VRAMu xD. 

2 godziny temu, Emet napisał:

Polega między innymi na klimacie. Forza jest zrobiona jak każda kolejna gra wyscigowa, a GT jak gra od pasjonatów dla pasjonatów motoryzacji. 

Nie każdemu jest to potrzebne i nie każdy zwraca na to uwagę.

Są tacy, którzy twierdzą że w grze o samochodach ważniejsza jest ilość detali w modelu drzewa niż w w samochodach. Ot różne priorytety. 

No nic dodać nic ująć, GT7 to specjalna gra i po tej klapie Forzy jeszcze bardziej ją cenią. 

A jeszcze jedno nie napisałem, gra ma totalnie skopany system menusów, nie wspierają Ultrawide, a tak się chwalili PC supportem, do tego, żeby wejść w wyścigu, to przez te treningi trzeba się przebijać zawsze, nie ma opcji pominięcia obrazu, przecież to poważny błąd UX. Dramat. 

Zupełnie tych 3 patchy tutaj nie widać, aż strach co było przedtem. 

Edytowane przez KrYcHu_89

Opublikowano

sam zacząłeś pisać o porównaniach z GT i zachwalać więc o co chodzi? :dunno:

a teraz spokój bo nie chcę tuż przed świętami was wyjaśniać. buziaczki :xboss: