tjery 1 237 Opublikowano 21 lutego Opublikowano 21 lutego (edytowane) Godzinę temu, MaZZeo napisał: Spoko stary, wcale się nie orientuję i jestem zazdrosny o pecety, tylko tak się akurat składa że odwiedziłem „parę” miejsc w różnych częściach Polski z symulatorami (AG Racing w Bialymstoku, GT Sim race w Krakowie, A1 Racing w Warszawie, Simcenter w Poznaniu, Apex One we Wrocławiu itd) i w każdym z nich AC wyglądał gorzej niż GT7 na śmiesznej konsoli, bo trzeba było uciągnąć grafikę na triplu w znośnej płynności, a sam na swój symulator wydałem więcej pieniędzy niż 99% onanistów peceta na swoje karty graficzne. Trafiłeś więc kulą w płot. Sorry ale mam alergię na bajdurzenia pecetowców i robienie ze zmodowanych na maxa pecetowych gier graficznego standardu, kiedy w rzeczywistości mało kto może sobie pozwolić na granie w takiej jakości. Zapewne dlatego, że na tych symulatorach grałeś po prostu w vanilla AC bez żadnych modów graficznych, a więc grę z 2014 roku, więc nie ma w tym nic dziwnego, że wyglądała gorzej niż GT7. Poza tym mody, które zupełnie odmieniły graficznie tą grę wyszły stosunkowo niedawno. Co do grania w takiej czy innej jakości to obecnie za 5-6K składasz kompa 2x mocniejszego niż konsole, który na luzie uciągnie wymaxowaną AC w 4K60+fps, także taka jakość to nie jest jakiś raj obiecany dla wybranych. Dobra, bo już mocnooo offtopuję Edytowane 21 lutego przez tjery Cytuj
Emet 1 090 Opublikowano 21 lutego Opublikowano 21 lutego 9 godzin temu, tjery napisał: Jest tak jak piszesz, grafitti na torze zmienia się z roku na rok, np. są upamiętniające ludzi, którzy zginęli itd., nawet na filmie ASXa z tym porównaniem GT7/real life np. w 1.32 na zakręcie blisko kerba jest napis, którego nie ma w GT7, ale czy wszystkie malunki w FM są obecnie na trasie ciężko powiedzieć, trzeba by obejrzeć aktualny filmik Mishy z kółka na Nordzie i porównać. Edit: obejrzałem na szybko, to sporo jest w FM dorobionych, nie wiem, z którego roku oni wersję mają, ale raczej aż tyle by nie wyparowało do teraz Graffiti w jakimś stopniu się zmieniają i niektórych w GT7 brakuje, bo Nordschleife w GT7 jest z GT Sport, czyli max z 2017 roku. Jest jednak masa malunków, które są cały czas obecne od przynajmniej kilkunastu lat. Rzecz w tym, że w FM dosłownie żadne się nie zgadzają. Nie ma ani nowych ani starych. Jest za to cała masa totalnie wymyślonych malunków, które powtarzają się na torze w różnych miejscach. Po prostu sami zrobili ileś wzorków i powrzucali je w różne miejsca na torze. Serio nie wiem w czym taki problem. Nawet w GT4 na PS2 rysunki były bardziej odpowiadające rzeczywistości. Było ich tam niewiele, ale przynajmniej te które były, były autentyczne. Cytuj
Magik 1 124 Opublikowano 21 lutego Opublikowano 21 lutego (edytowane) Być może jest tak mówisz, i tak zrobili. Po prostu patrząc np. Na foty co wrzucałem na poprzedniej stronie, widać że miejscami jest nawalone więcej graffiti niż w FM i GT razem wziętych. Malowania na asfalcie ulegają częstym zmianom, czasami nawet drastycznym. Dlatego mowa o tym że dana gra ma je niemal idealnie odwzorowane, w sytuacji gdzie dziś jest tak a jutro inaczej, zupełnie do mnie nie trafia. Dla przykładu poniżej 3 foty tej samej sekcji zakrętów....na każdej z nich są całkiem inne graffiti o różnym natężeniu. Czy ktoreś z nich jest bardziej realistyczne? Co innego tarki. Tu można obiektywnie stwierdzić, że ich odwzorowanie kuleje. Niektóre są za niskie, niektóre zbyt wysokie...a generalnie większość jest po prostu za duża (szerkoka). Edytowane 21 lutego przez Magik Cytuj
Emet 1 090 Opublikowano 23 lutego Opublikowano 23 lutego Dosyć dokładne porównanie Nordschleife. Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 23 lutego Opublikowano 23 lutego Niby najgorsza Forza a chyba juz najwięcej h nabilem w porównaniu do poprzednich i nawet Horizon. Gameplay robi robotę. Cytuj
Aleks 488 Opublikowano 24 lutego Opublikowano 24 lutego Nie przeprowadzałem żadnych analiz i pewnie zaraz mnie ktoś wyjaśni, ale odnoszę wrażenie, że ta trawa na poboczach, to płaska i powtarzająca się okropna tekstura. To jeszcze jakoś bym przełknął, strasznie razi mnie inny wizualny aspekt. Nasz wyjazd na pobocze nie pozostawia żadnych widzialnych oznak. Chciałbym zobaczyć upaloną trawę, czy koleiny w żwirze/piachu. A może wymagam zbyt wiele? 1 Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 25 lutego Opublikowano 25 lutego 12 godzin temu, Aleks napisał: Nie przeprowadzałem żadnych analiz i pewnie zaraz mnie ktoś wyjaśni, ale odnoszę wrażenie, że ta trawa na poboczach, to płaska i powtarzająca się okropna tekstura. To jeszcze jakoś bym przełknął, strasznie razi mnie inny wizualny aspekt. Nasz wyjazd na pobocze nie pozostawia żadnych widzialnych oznak. Chciałbym zobaczyć upaloną trawę, czy koleiny w żwirze/piachu. A może wymagam zbyt wiele? Nie wymagasz zbyt wiele, ale to za wiele jak widać dla producentów gry. Cytuj
SnoD 2 320 Opublikowano 27 lutego Opublikowano 27 lutego Z innej mańki, to trochę jestem zaskoczony, że do tej pory co miesiąc wypuszczają nowy tor. Byłem przekonany, że styczeń pominą, a tu nawet w lutym szybciej Nordschleife wrzucili. Z prawdziwych torów to mi teraz Sonomy najbardziej brakuje. Ktoś się orientuje czy w community pojawia się temat i nacisk na kluby oraz całkowicie customowe wyzwania w Rywalach? Cytuj
Bartg 5 476 Opublikowano 27 lutego Opublikowano 27 lutego Raczej żaden, wszyscy chcą tylko ogarnięcia burdelu w multi i dodawania contentu. Ale już i tak za późno na tą grę raczej. Cytuj
Bartg 5 476 Opublikowano 27 lutego Opublikowano 27 lutego Z ciekawostek w tym miejscu normalnie są czujniki cofania, ale chyba braklo tekstury i wczytuje się logo BMW M power Ktoś się dokopal jeszcze w plikach, że każde auto w grze ma normalnie tablice rejestracyjne, tylko są renderowane jako niewidzialne 2 Cytuj
MaZZeo 14 186 Opublikowano 27 lutego Opublikowano 27 lutego Biorąc pod uwagę że w styczniu wrzucili Indianapolis z okazji 24 hours of Daytona to obstawiam że w marcu zobaczymy ten tor czyli będą wrzucać do końca roku tory które już były w poprzednich częściach marne moje nadzieję na jakiś nowy realny tor jak np. Portimao albo Imola... Cytuj
Magik 1 124 Opublikowano 27 lutego Opublikowano 27 lutego 3 godziny temu, Bartg napisał: Ktoś się dokopal jeszcze w plikach, że każde auto w grze ma normalnie tablice rejestracyjne, tylko są renderowane jako niewidzialne Jprdl to jest poronione. Brak tablic to główna przyczyna dlaczega auta we wszystkich FM wyglądają dziwnie. 1 1 Cytuj
Aleks 488 Opublikowano 27 lutego Opublikowano 27 lutego Partacze. Już pomijając drobne wpadki i niedociągnięcia. Ta gra nie ma pomysłu na siebie. Multi ubogi, singiel porażka. GT chcę być swego rodzaju encyklopedią motoryzacji. A tu? Wystarczyło postawić na ten Motorsport co go dumnie trzymają w podtytule. Jak można dostarczyć świetny rdzeń gry, a zapomnieć o wszystkim pozostałym. Ach... szkoda szczepić ryja. 3 3 Cytuj
SnoD 2 320 Opublikowano 4 marca Opublikowano 4 marca (edytowane) Kluby i w 100% customowe wyzwania na bazie Rywali to byłby gamechanger. Stworzyli grę wokół tego, że na każdej trasie można wybrać niemal dowolną konfigurację pory dnia i pogody, a w Rywalach tylko trasy w optymalnych warunkach w trakcie dnia Szkoda strzępić ryja... Edytowane 4 marca przez SnoD Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 9 marca Opublikowano 9 marca Gra ma chyba po niedzieli dostać tego patcha " ostatnie tchnienie "? Cytuj
Pianista911 13 Opublikowano 10 marca Opublikowano 10 marca Cześć! Nie sądzę, czy ten patch zmieni cokolwiek poza progresją samochodów / możliwością kupowania CP. Mi przede wszystkim brakuje solidnego singla, np. kariera a la stare Porsche Unleashed byłaby super. Tylko do singla powinni też wywrócić do góry nogami obecne żenujące AI. Microsoft ma zasoby i know-how, żeby zrobić fajne SI. Dużo mniejsze i biedniejsze SONY mogło wystartować z Sophy w GT7, więc dlaczego tutaj tego nie ma? Cytuj
SnoD 2 320 Opublikowano 11 marca Opublikowano 11 marca (edytowane) W tym miesiącu nie będzie nowego toru czy to update dotyczący tylko zmian w grze, a tor będzie w osobnej aktualizacji? Edyta: W kwietniu nowy Tor. Edytowane 11 marca przez SnoD Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 11 marca Opublikowano 11 marca Teraz tor bedzie co 2 miesiace, a potem jeden na pol roku. Cytuj
SnoD 2 320 Opublikowano 12 marca Opublikowano 12 marca Kiedyś na pewno, ale myślę, że jeszcze nie teraz. Cytuj
Bartg 5 476 Opublikowano 12 marca Opublikowano 12 marca Ja może w końcu pogram coś karierę po wyjebaniu przez okno systemu progresji. Jedna rzecz mnie jeszcze drażni przy graniu z widoku z kokpitu - obrót kierownicy. Tak - zwiększyli widoczny kąt skrętu, ale trochę nas przy tym oszukując, bo większy niż w poprzednich FM czy FH pełny kąt skrętu osiągamy tylko na postoju albo przy 10-15km/h. Zakręty nadal pokonujemy skręcając kierownicę minimalnie, co mnie osobiście drażni, bo wystarczy odpalić Gran Turismo, Asseto czy PCars i widać, że ten kąt jest po prostu za mały i nierealistyczny. Ale to już takie narzekanie dla narzekania kogoś, kto 90% gra z tej kamery. Cytuj
tjery 1 237 Opublikowano 12 marca Opublikowano 12 marca 2 godziny temu, Bartg napisał: Ja może w końcu pogram coś karierę po wyjebaniu przez okno systemu progresji. Jedna rzecz mnie jeszcze drażni przy graniu z widoku z kokpitu - obrót kierownicy. Tak - zwiększyli widoczny kąt skrętu, ale trochę nas przy tym oszukując, bo większy niż w poprzednich FM czy FH pełny kąt skrętu osiągamy tylko na postoju albo przy 10-15km/h. Zakręty nadal pokonujemy skręcając kierownicę minimalnie, co mnie osobiście drażni, bo wystarczy odpalić Gran Turismo, Asseto czy PCars i widać, że ten kąt jest po prostu za mały i nierealistyczny. Ale to już takie narzekanie dla narzekania kogoś, kto 90% gra z tej kamery. No niby narzekanie, ale sporo w tym racji, szczególnie jak się gra na kierownicy i widzisz, że to co robisz nie zgadza się z tym co na ekranie. Zadziwiające jak takie rzeczy jak animacja kręcenia kierownicą mogą przerastać devów w obecnych czasach. Cytuj
A_Bogush 391 Opublikowano 12 marca Opublikowano 12 marca W sumie jak ktoś gra na kierownicy to chyba lepiej sobie włączyć kamerę ze środka ale bez widoku wirtualnej kierownicy. Cytuj
tjery 1 237 Opublikowano 12 marca Opublikowano 12 marca Akurat w Forzę nie gram, ale czasem jak nie ma w gierce odpowiednich możliwości dostosowania fotela (czyli np. ustawiasz trochę większy FOV, a gra ma bardzo ograniczone możliwości w przysuwaniu fotela w kierunku szyby) to bez wirtualnej kierownicy robi się wielka przestrzeń między "Tobą" a deską rozdzielczą i takie poczucie całkowitego oderwania od auta, a jak się włączy kierownicę to już ta przestrzeń się wypełnia i jest ok, np. w EA WRC tak jest w autach WRC. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi