kemotsilf 0 Opublikowano 15 sierpnia Udostępnij Opublikowano 15 sierpnia Witam, W jakim trybie można jeździć, żebym ścigał się z własnym duchem?, w 7 tak jest, natomiast w najnowszej nie mam pojęcia jak to ustawić:( Cytuj Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 15 sierpnia Udostępnij Opublikowano 15 sierpnia W rywalach możesz ustawić dowolnego ducha z rankingu, z samym sobą włącznie. Cytuj Odnośnik do komentarza
kemotsilf 0 Opublikowano 15 sierpnia Udostępnij Opublikowano 15 sierpnia Godzinę temu, Magik napisał(a): W rywalach możesz ustawić dowolnego ducha z rankingu, z samym sobą włącznie. Dzięki wielkie, nie wpadł bym na to Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 617 Opublikowano 29 sierpnia Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia brzmi spoko Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 305 Opublikowano 29 sierpnia Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia (edytowane) No to tak. Mamy 26 torów i 2 dojdą w tym roku. Czyli do końca roku będzie 28 i jeśli nadal będą dodawać jeden co drugi miesiąc do końca roku, to będzie 34 do końca przyszłego roku. Mogło być lepiej. Edytowane 30 sierpnia przez SnoD Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 446 Opublikowano 29 sierpnia Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia Serio do tej pory nie bylo creative hub i share codes? Przecież to w Horizonie hula od 3 części. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 446 Opublikowano 11 października Udostępnij Opublikowano 11 października Wszyscy mają Motorsport w dupnie (ja też), ale na rocznicę będzie powrót Sunset Peninsula (oczywiście nie najbardziej wyczekiwane Fujimi Kaido bo po co) i tryb drift. Wspaniałe nowości nie ma co. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 617 Opublikowano 11 października Udostępnij Opublikowano 11 października z okazji roku od premiery będą też 3 nowe samochody do odebrania: 2024 Ford #25 Mustang RTR, 2024 Ford #88 Mustang RTR, and 2024 Ford #130 Mustang RTR 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ThePatrickyo 48 Opublikowano 11 października Udostępnij Opublikowano 11 października Ehh smutna jest ta gra…czekam aż moja PS5 do mnie dotrze i kupuje Gran Turismo, stęskniłem się za dobrą torową grą wyścigową 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
HenrykIggO 260 Opublikowano 12 października Udostępnij Opublikowano 12 października 12 godzin temu, ThePatrickyo napisał(a): Ehh smutna jest ta gra…czekam aż moja PS5 do mnie dotrze i kupuje Gran Turismo, stęskniłem się za dobrą torową grą wyścigową Proste, nie ma co kombinowac. Chcesz doskonale auto na kazda okazuje - kupujesz nowe M3, chcesz gre wyscigowa - Gran Turismo. Po co kombinowac z jakimis substytutami… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 617 Opublikowano 14 października Udostępnij Opublikowano 14 października z każdą aktualizacją coraz więcej kolorów dźwięki silnika też poprawiają 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 989 Opublikowano 15 października Udostępnij Opublikowano 15 października I jak ta najnowsza aktualizacja z driftami? Warto wrócić, dużo nowości? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 16 października Udostępnij Opublikowano 16 października Nie warto. Przetestowałem grę na pececie i przyznam że wizualnie jest lepiej, czasem znacznie lepiej. Głównie chodzi tu o rozdzielczość oczywiście, bo ten śmieszny Ray Tracing nie jest warty zachodu, bo różnica jest minimalna a zamiast 100-120 klatek mam spadek do 60-80. Ładna grafika i jeszcze lepsze wsparcie kierownic na PC (FF jest świetny) sprawiło że dokończyłem jeszcze parę turniejów w karierze. Po roku utwierdzam się w przekonaniu że model jazdy jest najlepszy w historii, przynajmniej jeśli chodzi o auta drogowe. Auta wyścigowe typu LMP, GT3 i inne fatalnie się prowadzą i mam wrażenie że w tej grze nie ma modelu aerodynamicznego przez co auto które powinno się kleić do drogi i jeździć prawie że jak po szynach lata i zarzuca dupa co chwila co odbiera radość z jazdy. Próbowałem już wiele tuningów i setupów do youtuberow albo z forum Forzy i nie widziałem większej poprawy. Oczywiscie wyścigi w karierze są śmiertelne nudne z tym braindeadowym AI, a same wyścigi nie wymagają żebyś stanął na podium - wystarczy że przejedziesz - nie ma też jakiejś ekstra nagrody pieniężnej za wygraną więc i nie masz żadnej motywacji by starać się bardziej. Jedyne co zostało to multiplayer który jest w miarę spoko i tam będę nabijał levele aut, chociaz kurwa rok po premierze ten tryb nadal nie ma żadnego sensu i motywacji do gry - nie ma lig, nie ma widocznych rang, nie ma statystyk itd ja gram do roku regularnie, mam nabite 200h i to tyle ode mnie, przynajmniej w kwestii singla. Nie dam się więcej nakręcić na auta i eventy robione na zasadzie FOMO. Pojeżdżę jeszcze trochę w multi i żegnam najgorszą odsłonę Forzy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 637 Opublikowano 16 października Udostępnij Opublikowano 16 października Mieć AC/AMS2 na pc I męczyć się z tym gniotem? No jest w tym jakiś heroizm Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 143 Opublikowano 16 października Udostępnij Opublikowano 16 października Godzinę temu, MaZZeo napisał(a): Ładna grafika i jeszcze lepsze wsparcie kierownic na PC (FF jest świetny) sprawiło że dokończyłem jeszcze parę turniejów w karierze. Po roku utwierdzam się w przekonaniu że model jazdy jest najlepszy w historii, przynajmniej jeśli chodzi o auta drogowe. Auta wyścigowe typu LMP, GT3 i inne fatalnie się prowadzą i mam wrażenie że w tej grze nie ma modelu aerodynamicznego przez co auto które powinno się kleić do drogi i jeździć prawie że jak po szynach lata i zarzuca dupa co chwila co odbiera radość z jazdy. Próbowałem już wiele tuningów i setupów do youtuberow albo z forum Forzy i nie widziałem większej poprawy. A widzisz, czyli jednak gdzieś (auta drogowe) ten model jazdy i FFB się sprawdza. Ja jak sprawdzałem parę razy to zawsze wskakiwałem w GT3 i w coś tak słabego nie miałem okazji grać na kierownicy, z prowadzeniem sportowego auta nie miało to nic wspólnego, fizyka jazdy z czapy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 446 Opublikowano 16 października Udostępnij Opublikowano 16 października Hmm faktycznie jak graliśmy jeszcze ligę forumkową i były auta właśnie klasy GT różne czy turystyczne to była mega walka z trakcją non stop i w zasadzie nie było tego efektu, że jedziesz przyklejoną do drogi wyścigówką. Imho pod tym względem nie ma podjazdu do Gran Turismo w kategorii takich lekkich pseudo sim racerów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 413 Opublikowano 16 października Udostępnij Opublikowano 16 października Ja mam już ponad 250h ale ta gra na pc chyba jest lekko zrypana jeśli chodzi o optymalizację. Trochę się musiałem napocić, żeby chodziło to bez szarpania, a i tak nie czuje tej płynności co na konsoli mimo, ze na pc mam 150-200 fps. Coś jest ewidentnie nie tak. Dla przykładu włączam ea wrc i czuć płynność i śmiga jak ta lala. Najgorsze są te open co dodają w karierze. Szajs straszny. Do ligi forumowej też raczej nie widzę większego sensu wracać, bo nawet gdyby teraz dodali 15 torów to ludzie wyjebane już w grę mają. Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 143 Opublikowano 17 października Udostępnij Opublikowano 17 października 13 godzin temu, Donatello1991 napisał(a): Ja mam już ponad 250h ale ta gra na pc chyba jest lekko zrypana jeśli chodzi o optymalizację. Trochę się musiałem napocić, żeby chodziło to bez szarpania, a i tak nie czuje tej płynności co na konsoli mimo, ze na pc mam 150-200 fps. Coś jest ewidentnie nie tak. Dla przykładu włączam ea wrc i czuć płynność i śmiga jak ta lala. Najgorsze są te open co dodają w karierze. Szajs straszny. Do ligi forumowej też raczej nie widzę większego sensu wracać, bo nawet gdyby teraz dodali 15 torów to ludzie wyjebane już w grę mają. Z Forzą jest wszystko ok, coś musisz mieć u siebie, spróbuj dać locka na stałe fpsy, np. 120. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 413 Opublikowano 18 października Udostępnij Opublikowano 18 października 22 godziny temu, tjery napisał(a): Z Forzą jest wszystko ok, coś musisz mieć u siebie, spróbuj dać locka na stałe fpsy, np. 120. Przerzuciłem się na tv Oled c3 i jest wszystko oki. Aż zamówiłem kabel hdmi 2.1 5metry bo jednak różnica 4k a 1440p na monitorze to różnica warta przesiadki. Zostawiam monitor do CoD, bo 360hz robi robotę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 18 października Udostępnij Opublikowano 18 października W dniu 16.10.2024 o 14:47, tjery napisał(a): A widzisz, czyli jednak gdzieś (auta drogowe) ten model jazdy i FFB się sprawdza. Ja jak sprawdzałem parę razy to zawsze wskakiwałem w GT3 i w coś tak słabego nie miałem okazji grać na kierownicy, z prowadzeniem sportowego auta nie miało to nic wspólnego, fizyka jazdy z czapy. Zgadza się, auto z "Motorsport" w nazwie traktuje auta wyścigowe po macoszemu i są to ewidentnie najgorsze auta do prowadzenia. Testowałem to sobie na Spa, gdzie w ACC robię czas na poziomie 2:19, w GT7 robię 2:16-2:18, za to w Forzie ni chuja nie potrafiłem zejść poniżej 2:25 autem GT3 i to tuningu polecanym gdzieś na forach czy youtubach. W wolnych zakrętach nie czuć tego ale jakieś szybsze zakręty i auta kompletnie nie kleją się do drogi i są absurdalnie podsterowne. Nie wiem, może jacyś tunerzy potrafią coś wyskrobać z tego modelu jazdy w ustawieniach auta, ale by default nie powinno być tak że auta wyścigowe chujowo się prowadzą w grze która nie jest skierowana do simracerów którzy będą dłubać godzinami w ustawieniach zawieszenia. W GT7 wskakuje do byle jakiego GR3 i jest malina. Cytuj Odnośnik do komentarza
ThePatrickyo 48 Opublikowano 18 października Udostępnij Opublikowano 18 października Ja właśnie z tego powodu odpuściłem forumkowe jeżdżenie na czas. Fura wyścigowa, powinna jechać jak przyklejona, a w każdym szybkim łuku auto tak podsterowne, że nie da się jechać. Zaprzeczało to jakiejkolwiek logice, docisk aerodynamiczny jakby nie istniał. Dlatego straciłem ochotę na jazdę w tą grę Btw, boty też zachowują się bardzo dziwnie, ale zastanawiam się skąd ten regres. Jeszcze za czasów Motorsport 3/4, w każdej recenzji to AI było zachwalane za różną linię jazdy, atakowanie gracza. Przy Gran Turismo i botach jadących gęsiego, to był inny wymiar. A teraz jedziesz za innym samochodem i bot nagle w środku zakrętu zaczyna hamować, albo skręca w Ciebie i taranuje totalnie Cytuj Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 20 października Udostępnij Opublikowano 20 października W dniu 18.10.2024 o 16:47, MaZZeo napisał(a): Zgadza się, auto z "Motorsport" w nazwie traktuje auta wyścigowe po macoszemu i są to ewidentnie najgorsze auta do prowadzenia. Testowałem to sobie na Spa, gdzie w ACC robię czas na poziomie 2:19, w GT7 robię 2:16-2:18, za to w Forzie ni chuja nie potrafiłem zejść poniżej 2:25 autem GT3 i to tuningu polecanym gdzieś na forach czy youtubach. W wolnych zakrętach nie czuć tego ale jakieś szybsze zakręty i auta kompletnie nie kleją się do drogi i są absurdalnie podsterowne. Dziwnie mi się czyta takie posty, bo moje wrażenia są zupełnie odnienne. W furach drogowych nastąpił oczywiście największy progres względem poprzednich odsłon, głównie za sprawą transferu masy. Natomiast w kwestii wyścigówek, to mam wrażenie że są wręcz zbyt łatwe...oprócz wychodzenia z bardzo wolnych zakrętów, gdzie trzeba odpowiednio dozować gazem, jest IMO za mało walki w szybszych zakrętach. Z czystej ciekawości przed chwilką wsiadłem GT3kę na torze Spa, i z miejsca zrobiłem 2:19 Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 21 października Udostępnij Opublikowano 21 października Większość jest jednak zdania że auta wyścigowe w tej grze źle się prowadzą, na forach Forzy czy reddicie jest mnóstwo topicow na ten temat. A biorąc pod uwagę jak przez długi czas był robiłem w tej grze z „aero wash” to utwierdzam się w przekonaniu że fundamentalnie fizyka w tej grze jest zjebana. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 617 Opublikowano 27 października Udostępnij Opublikowano 27 października Nic spektaklualarnego, ale gra widocznie wyładniała. Zwłaszcza jeśli chodzi o kolorystykę kontrasty są głębsze, nasycenie mocniejsze, tony bardziej niebieski niż żółte, no i podbili glow na lampach Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 413 Opublikowano 27 października Udostępnij Opublikowano 27 października 42 minuty temu, ASX napisał(a): Nic spektaklualarnego, ale gra widocznie wyładniała. Zwłaszcza jeśli chodzi o kolorystykę kontrasty są głębsze, nasycenie mocniejsze, tony bardziej niebieski niż żółte, no i podbili glow na lampach No gierka wygląda kozak na pc I oled. Aż chce się grać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi