Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chyba nie było o tym pisane ale do Turn10 wrócił z Polyphony gość odpowiedzialny za audio design i teraz z każda aktualizacją poprawiają dźwięki aut

• Lubię! 1
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Zaraz po zakończeniu forumowej ligi pozbyłem się Series X i zostało już tylko PS5 i GT7. Podobno połatali trochę rzeczy w tych aktualizacjach. Czy ktoś kto gra na Xboxie może potwierdzić czy:

1. Lakier na samochodach w wyścigach nie wygląda już "plastikowo"
  2. Zrobili jakąś solidną singlową karierę 
  3. Boty jeżdżą mądrzej
  4. Coś poprawili z karami w multi

Warto wracać?

Opublikowano
1 minute ago, Pianista911 said:

Zaraz po zakończeniu forumowej ligi pozbyłem się Series X i zostało już tylko PS5 i GT7. Podobno połatali trochę rzeczy w tych aktualizacjach. Czy ktoś kto gra na Xboxie może potwierdzić czy:

1. Lakier na samochodach w wyścigach nie wygląda już "plastikowo"
  2. Zrobili jakąś solidną singlową karierę 
  3. Boty jeżdżą mądrzej
  4. Coś poprawili z karami w multi

Warto wracać?

1. Trochę lepiej

2. Nie, dalej to samo, więcej wyścigów, można upgradować auta od razu (nie potrzeba leveli, a te tak czy siak nabija się szybciej), ale sam core kariery jest taki sam

3. Niewiele

4. Poprawili, ale nadal dostajesz z dupy za nie swoją wine.

Także na pewno bym nie kupował ponownie konsoli dla Forzy, ta gra jest nie do podniesienia imho, pora przenieść ludzi na odcinek Horizona 6 (tak wiem inny dev).

• Dzięki 1
Opublikowano

No to dylemat z budżetem na głupoty właśnie się rozwiązał :) Pewnie trzeba będzie poskładać PC pod AC Evo.

Kurde, strasznie mi szkoda, że tak to się potoczyło. Wiem, że to głupota i nigdy wcześniej tego nie zrobiłem, ale nowe FM kupiłem w pre-orderze. Ten zawód po pierwszych godzinach gry.. no nabrałem się na te ich 'build from the ground-up'. Chyba trzeba się oswoić z myślą, że Forza = Horizon. Ciekawe, czy szóstkę zrobią też taką fortnajtową jak FH5, czy wrócą "do korzeni" i będzie klimat FH2 - FH3.

Opublikowano

No nie oszukujmy się - Horizon powiesił poprzeczkę tak wysoko, że wysoka ilość graczy wynika właśnie z braku sensownych alternatyw. Jeżeli ktoś zmęczony jest formułą FH5, szuka alternatyw w postaci Motorfesta (albo jeżeli nie ma wyboru :kekw:)

W teorii sporo ludzi się łudziło, że może nowe TDU coś zmieni na tym rynku, ale okazało się niezłą klapą. Jedyna nadzieja w nowym AC, aczkolwiek póki co tylko wersja na PC zapowiedziana :balon:

Natomiast Motorsport jest totalnie martwy, ostatnio chwilę pojeździłem na multiplayerze - ze znajomymi w miarę spoko, samemu dość szybko się znużyłem. Dodatkowo Horzion po takim czasie od premiery, pomimo świetnej grywalności, wciąż dostaje mnóstwo nowego contentu. Nikt tam nie osiadł na laurach...to tak jakby całe studio podzielić na dwa i tych ambitniejszych rzucić do robienia Horizona, a te największe ciamajdy do Motorsporta 

Opublikowano

Przecież Motorsport cały czas jest żywy, ludzie grają w multi, cały czas dostaje też nowe auta, tory, usprawnienia i z tego co czytam sobie komentarze na MotoGamesTV to po pierwszych miesiącach kiedy grę mieszali dosłownie z błotem prawie wszyscy, To teraz widzę coraz więcej pozytywnych komentarzy, odnośnie poprawionej oprawy i dźwięku, multi czy generalnie że gra staje się powoli coraz lepsza. Nie jest na pewno tempo dodawania contentu do Horizona, ale daleko grze do bycia martwą 

• Plusik 1
Opublikowano

FM nawet w latach świetności na X360 nie była w połowie tak popularna jak FH4 i 5, więc to nie jest tak, że ludzie grają w Horizon bo Motorsport jest w słabszej kondycji.

To Horizon przyciągnęło do "serii" tabuny nowych graczy.

Opublikowano
20 minut temu, MaZZeo napisał(a):

Jest w stanie agonalnym. Nikogo ta gra nie obchodzi. Wydaje się, że robią update'y do niej tylko po to by nikt nie zarzucił że porzucili społeczność.

Casus Halo Infinite niestety. Tak jak MS poprawił się potężnie jeśli chodzi o ilość singli to GAASy względem One’a to jest jakaś porażka jak wyniki wyborcze KWW u Stonogi.

Opublikowano
Godzinę temu, SnoD napisał(a):

FM nawet w latach świetności na X360 nie była w połowie tak popularna jak FH4 i 5, więc to nie jest tak, że ludzie grają w Horizon bo Motorsport jest w słabszej kondycji.

To Horizon przyciągnęło do "serii" tabuny nowych graczy.

Wiadomo że aracde, wakacyjny klimat, otwarty świat i piękne widoki przyciągnie więcej graczy, niż 600 okrążeń na Yas Marina. 

• This 1
Opublikowano
2 hours ago, ASX said:

Przecież Motorsport cały czas jest żywy, ludzie grają w multi, cały czas dostaje też nowe auta, tory, usprawnienia i z tego co czytam sobie komentarze na MotoGamesTV to po pierwszych miesiącach kiedy grę mieszali dosłownie z błotem prawie wszyscy, To teraz widzę coraz więcej pozytywnych komentarzy, odnośnie poprawionej oprawy i dźwięku, multi czy generalnie że gra staje się powoli coraz lepsza. Nie jest na pewno tempo dodawania contentu do Horizona, ale daleko grze do bycia martwą 

Poprawiają, dodają, to wszystko prawda. Ale launch był tak zły, że ludzie nie wracają, zostali Ci najbardziej zagorzali fani. A nowi gracze też nie wiem czy zostaną, początek gry jest zupełnie miałki jeśli chodzi o singla, nic tam nie przyciąga specjalnie, żeby grać dalej. Patrzę na steamstats, 500 osób gra w tej chwili na świecie przez steama, 500!! W Horizona jest to 20x więcej na samym steamie, można sobie wyobrazić jaka to jest przepaść na wszelkie platformy.

Ja sam nie wróciłem, kupiłem PS5 i pykam od czasu do czasu w GT, tam czuć, że gra nie była robiona przez inkluzywne studio, a pasjonatów motoryzacji. 

Opublikowano
3 godziny temu, Hubert249 napisał(a):

Wiadomo że aracde, wakacyjny klimat, otwarty świat i piękne widoki przyciągnie więcej graczy, niż 600 okrążeń na Yas Marina. 

To jest akurat fajne, tzn. ten wakacyjny klimat. Bardzo lubiłem FH3, zdarzało mi się na chillu pośmigać sobie po mapie (która była super zróżnicowana i miała miasto). FH4 było też OK, jakiś tam klimat był. Natomiast FH5 mnie odrzuca tą cukierkowością na każdym kroku, infantylizmem totalnym, dodatkowo wszystko tam jest takie "fałszywie miłe", trochę w stylu "wszyscy jesteśmy zwycięzcami, łuhuuu ale fajnie". Szkoda, że nie ma "poważnej" gry w otwartym świecie, skupionej na motoryzacji.

2 godziny temu, Bartg napisał(a):

Ja sam nie wróciłem, kupiłem PS5 i pykam od czasu do czasu w GT, tam czuć, że gra nie była robiona przez inkluzywne studio, a pasjonatów motoryzacji. 

To fakt, w Gran Turismo czuć pasję. Dbałość o detale top. Nawet to nieszczęsne Cafe - zrobienie tych scenek do każdego menu jednak trochę pracy wymagało i jakąś wiedzę o historii danej gamy modeli przekazuje. Najsmutniejsze, że Forza też to kiedyś miała - chociażby komentarze Clarksona i spółki.

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Pianista911 napisał(a):

cukierkowością na każdym kroku, infantylizmem totalnym, dodatkowo wszystko tam jest takie "fałszywie miłe", trochę w stylu "wszyscy jesteśmy zwycięzcami, łuhuuu ale fajnie".

każda gra w której to jest, odrzuca mnie od siebie. kiedy gra do mnie krzyczy: "graczu, ale ty jesteś fajny, ale ty potrafisz!" no od razu przechodzi mi ochota na granie w dany tytuł, czuję, że gram w jakąś wydmuszkę

a co do samej tytułowej forzy, to też już na starcie dostałem strzała, kiedy pół-symulator samochodowy kazał mi wybierać jedno z trzech aut na start, nie podając mi żadnych informacji o ich osiągach

Edytowane przez krzysiek923