Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
39 minut temu, SnoD napisał:

Pojeździłem sobie trochę rywali i swobodne wyścigi. Dla mnie miazga jeśli chodzi o wrażenia z jazdy.

Jestem pod dużym wrażeniem różnego rodzaju efektów, tego jak otoczenie reaguje ze światłem albo ustawcie sobie wyścig nad ranem z mgłą o zmiennej gęstości, jak to wpływa dynamicznie na warunki wyścigu i widoczność:banderas:

Ścigając się na Hakonen w trakcie burzy zauważyłem, że światło odbijające się od elementów otoczenia nie tylko odbija się w mokrej nawierzchni, ale też w samej wodzie wydobywającej się spod kół, np. przejeżdżając obok kwiatów wiśni mamy różową poświatę w wodzie wylatującej spod kół.

Z minusów, to czasem zdąży się jakiś bug z migoczącym oświetleniem.

Jeżeli chodzi o karierę, to moim zdaniem powinny poza treningiem być jeszcze kwalifikacje do każdego wyścigu.

Dla mnie największą wadą gry, taką której nie da się wyeliminować aktualizacjami, jest brak trójwymiarowych kałuż z FM7. Dla mnie to jest spory krok wstecz jeśli chodzi o wyścigi w deszczu.

Gra jest piękna, poza samochodami. Tylko tam coś nie gra :dunno:

Autka w Fh5 > FM 

Opublikowano
Just now, KrYcHu_89 said:

Nasuwa się pytanie, w czym ta gra jest lepsza niż Forza 7 czy GT7? Bo chyba w niczym? Jeżeli to nie jest zawód, to nie wiem co nim jest. 

W jeździe jest lepsza, przynajmniej dla mnie od obu. A to dość istotne w grze wyscigowej. 

• Lubię! 1
  • This 1
Opublikowano
2 minuty temu, KrYcHu_89 napisał:

Nasuwa się pytanie, w czym ta gra jest lepsza niż Forza 7 czy GT7? Bo chyba w niczym? Jeżeli to nie jest zawód, to nie wiem co nim jest. 

Model jazdy, fizyka, grafika, warunki pogodowe i zmienna pora dnia na każdym torze...

No w "niczym" XD

• Plusik 2
  • Minusik 1
Opublikowano

To ja się wysikam pod wiatr. 

Nie wiem co potem, ale na teraz sam początek i mnie nie zachwyciło. O ile pamiętam, to dałem wydajność. Zrobiłem początek kariery- tutorial taki i pierwsze wyścigi. 

Te treningi przed wyścigiem będą cały czas? Takie dodatkowe bonusy, ale zacznę to omijać. 

Nie mam feelingu ogólnego, nie ma chemii między nami. O dziwo lepiej czuję klimat motosportu w GT7 niż tu. A zawsze miałem odwrotnie. 

Do 4 było spoko i na GT nie spojrzałem. 5 już nie siadła jak dawniej, poprzedniczkę 7 odpuściłem bardzo szybko. 

Tu sobie pogram, ale nie wchodząc w niuanse, to ja nie czuję tej gry. 

Graficznie mnie nie rozjechało, jak na tyle lat i na XSX, to średnio. Ale dam inne ustawienie i sobie pooglądam. Gry nie skreślam, ale nie mam efektu WOW ani zachwytu jak reszta tutaj. Fizyki i prowadzenia aut nie opisuje, bo to już wszyscy dodali swoje wrażenia. Nie ma się co tu rozpisywać, bo  Turn10 tu zawsze dawał radę. 

Opublikowano
17 minut temu, KrYcHu_89 napisał:

A jak ten tryb kariery singlowy jak oceniacie? 

zwyczajna kariera, masz serię wyścigów na jakie musisz kupić samochód z wybranej kategorii, nic specjalnego

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, KrYcHu_89 napisał:

GT7 to symulator kartonu po mleku z bardzo słabym feelingiem jazdy, sterylność bije od tego na kilometr, typowa gra, w której jeździsz po to żeby zaliczać jakieś tam wyścigi itd., a samo ściganie to obowiązek, żeby "zaliczać" grę. Z Forzą jest zupełnie odwrotnie, tu samo ściganie jest na pierwszym miejscu.

Poza tym Forza ma lepszą grafikę, dźwięk, warunki na torze (dynamiczne pory dnia i pogoda na każdym torze), fizykę zderzeń. No i poczucie prędkości jest o niebo lepsze niż w GT.

GT 7 to piękną otoczka i mocno średnie ściganie, Forza mocno średnia otoczka i piękne ściganie.

Edytowane przez tjery
  • Plusik 2
  • Lubię! 1
  • beka z typa 2
  • This 1
Opublikowano

Z wrażeń na szybko to grafika na Xbox X jest brzydka, szczególnie w południe. Modele samochodów to żart, taka Forza 4 bez przesady. Drzewa, trawa, publiczność... I te reflektory rodem z Xbox 360 :facepalm: Sprawdziłem wszystkie ustawienia graficzne, zostawiam drugi od góry. Dźwięk super, muza w menu zarąbista. Na ten moment mam jedno pytanie: dlaczego noe działają wycieraczki?

Opublikowano

Tez sobie dałem środkowe ustawienie graficzne i zostanie.

Jechalem w deszczu- pomijam efekty kropki na ekranie, ale brakuje mi smugi spod koł.

No efektu wow brakuje, liczyłem na jebniecie.

Opublikowano (edytowane)

Chyba jest jakiś bug z levelowaniem kierowcy. Grałem sobie karierę i miałem nabity 50, potem odpaliłem kilka kółek w trybie wolnej gry do forumkowej ligi i licznik mi się wyzerował xD. 

Jeszcze co do tej grafy, to rzeczywiście w wielu aspektach jest krok w tył. Wczoraj jeszcze zwróciłem uwagę na zmianę tych modeli felg... ustawiłem kamerę tak by pokazywała bok auta i to jest jakiś żart... felga z ładnej błyszczącej 3d zmienia się po prostu w czarny kołpak :dunno:

Edytowane przez Michał102
Opublikowano
3 minutes ago, Michał102 said:

Jeszcze co do tej grafy, to rzeczywiście w wielu aspektach jest krok w tył. Wczoraj jeszcze zwróciłem uwagę na zmianę tych modeli felg... ustawiłem kamerę tak by pokazywała bok auta i to jest jakiś żart... felga z ładnej błyszczącej 3d zmienia się po prostu w czarny kołpak :dunno:

Wieszczyłem to po pierwszym pokazie i się niestety sprawdziło, pół biedy, że to dzieje się na aucie gracza, ale tak chamsko wali w ryj np przy wyjeździe z boksu czy na autach przeciwników, że wstyd naprawdę, to przechodziło na X360 ale litości ile można.

Opublikowano

AI odbiera chęć grania kariery, do tego typowy problem Forzy albo za łatwo, a jedno oczko wyżej już z trudno i pierwszego się dogonić nie da. Porównał bym tą grę do Halo Infinite, dobry core gry jednak dużo rzeczy dookoła do poprawy.

• This 1
Opublikowano

Po ograniu tych kilkunastu godzin też sywierdzam, że gra wymaga jeszcze wiele pracy i premiera powinna się przesunąć o dobry rok. 

Dobre są tylko fizyka, model jazdy i odwzorowanie torów. Cała reszta leży i kwiczy i wygląda to jak jakaś beta wersja. 

Jestem ciekaw czy będą coś poprawiać, czy to już tak zostanie i będą wrzucać ino nowe tory i samochody. Animacja kierownicy to też niezła beka w porownaniu nawet do GT7, o grach typu ACC nawet nie wspominając. 

Opublikowano

Co by było mało to u mnie wycieraczki stoją czy to deszcz czy ulewa. W próbie treningowej auto zawsze jedzie na starcie pomimo ustawienia, że ma stać. O dziwnych felgach nie wspomnę.

Model jazdy faktycznie niezły, ale gra jest niedokończona.