ASX 14 714 Opublikowano 9 października 2021 Opublikowano 9 października 2021 Jez Corden redaktor Windows Central w czasie ostatniego podcastu zapytany o rozgrywkę Avowed w porównaniu do Skyrima, odpowiedział że nie może teraz odpowiedzieć, ale za kilka tygodni powinien się na WC pojawić artykuł, który zdradzi więcej szczegółów i detali na temat nowej gry Obsidianu. Więc jeśli nie kłamie, to w sumie już niedługo (może z okazji 20 lecia Xboxa 15 listopada?) nareszcie dowiemy się coś więcej o tym tytule. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 9 października 2021 Opublikowano 9 października 2021 Jez to solidna firma. Ja sie raczej spodziewam trailera u Geoffa, bo tych xboxowych streamow nikt nie oglada Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 12 października 2021 Opublikowano 12 października 2021 i cyk artykuł opublikowany Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 12 października 2021 Opublikowano 12 października 2021 Cytat now deep into pre-production at Obsidian Entertainment. Oh boy. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 12 października 2021 Opublikowano 12 października 2021 Oby gra była podzielona na obszary jak w OW. Nie chcialbym open worlda. Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 12 października 2021 Opublikowano 12 października 2021 3 minuty temu, 20inchDT napisał: Oby gra była podzielona na obszary jak w OW. Nie chcialbym open worlda. w artykule jest mowa o tym że ma być podzielona na huby jak w Outer Worlds a jednak nie xd Jez tylko spekuluje że struktura świata będzie przypominać OW. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 12 października 2021 Opublikowano 12 października 2021 11 minut temu, Bigby napisał: Oh boy. Na discordzie teraz 1 Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 12 października 2021 Opublikowano 12 października 2021 Cytat If The Outer Worlds was Obsidian's take on a Fallout-style game, Avowed is undoubtedly Obsidian's take on The Elder Scrolls. The two-handed, first-person combat style is unmistakable, but there are obvious differences in early documentation. At least directly compared to the likes of Skyrim and Oblivion, Avowed seems to be a far more colorful game, reminding me far more of The Outer Worlds. Luminescent cave mushrooms, verdant forests awash with gigantic flora, and hulking sunlit temples complete with skeleton-infested depths and tombs are plentiful. It came as a bit of a surprise given the game's original trailer, which seemed like it was trying to strike a much darker tone, save for the neon spell effects. Pillars of Eternity does seem to take environmental interactivity a bit further than The Outer Worlds too, complete with swimming capabilities. We've even heard of destructible environments, using lit torches and fire spells to burn down blocked entryways too. Fire spells leave areas coated in flames too, which cascade against walls and floors. brzmi zajebiście, liczę na to że na następnym E3 będziemy mogli to zobaczyć Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 12 października 2021 Opublikowano 12 października 2021 Poe 2 było bardzo kolorowe, wiec nie dziwi mnie to. Mam nadzieje, ze beda tez ciemne lokacje jak na trailerze. Nie chcialbym, zeby gra wygladala jak OW, bo tam bylo bardzo pstrokato ;( Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 12 października 2021 Opublikowano 12 października 2021 to chyba optymistyczny wariant, który zakłada że produkcja będzie szła gładko, ale chcę wierzyć że im się uda Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 13 października 2021 Opublikowano 13 października 2021 kilka informacji od Klobrille tak mi się wydawało, że ostatni fragment z zapowiedzi tak mi się wydawało że ostatnie ujęcie z trailera jest na silniku gry i pokazuję poziom oprawy do jakiej dąży Obsidian, bo widać wyraźną różnicę i przejście pomiędzy CGI na początku, a tym fragmentem Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 13 października 2021 Opublikowano 13 października 2021 Przez te animacje czarów chyba po raz pierwszy bede gral magiem Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 19 października 2022 Opublikowano 19 października 2022 Pierwszy leakniety screenshot Cytuj
Bielik 744 Opublikowano 19 października 2022 Opublikowano 19 października 2022 No spoko, tylko w tej rozdzielczości lepiej nie zwracać uwagi na grafikę, która wydaje się nieco biedna. Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 22 października 2022 Opublikowano 22 października 2022 No to stary screenshot, gdzieś mi minęło że pochodzi z wersji z 2020 r. Więc bardzo stary. Teraz gra powinna wyglądać lepiej. Ciekawe na ile realna jest premiera w przyszłym roku? Grubb pisał w 2021 że gra była planowana na 2023 r. Ale po drodze były informacje o problemach więc mogła zaliczyć opóźnienie. Cytuj
Paolo de Vesir 9 218 Opublikowano 22 października 2022 Opublikowano 22 października 2022 8 minut temu, ASX napisał: Ale po drodze były informacje o problemach więc mogła zaliczyć opóźnienie. Łatwiej wymienić które zapowiedziane przez MS gry nie mają problemów, ale że coś dzieje się z Avowed to dla mnie nowość. Co się wydarzyło? 1 Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 22 października 2022 Opublikowano 22 października 2022 Odeszło kilka kluczowych osób Cytuj
Paolo de Vesir 9 218 Opublikowano 22 października 2022 Opublikowano 22 października 2022 Coś musi być na rzeczy, dosłownie nie działać u podszewki, że u MSu ciągle są jakieś zawirowania. Cóż, zobaczymy czy w końcu pojawi się te słynne AAA walczące o GOTY. Cytuj
Dalhi 209 Opublikowano 22 października 2022 Opublikowano 22 października 2022 Stawiam na pierwszą połowę 2024, będę bardzo, bardzo zaskoczony jak się zmieszczą w przyszłym roku. Nawet jeżeli projekt jest mniejszej skali, coś w stylu The Outer World's, na 10-15 godzin. Tego zresztą się spodziewam. Bardzo lubię Pillars of Eternity, czekam więc z niecierpliwością. 1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał: Cóż, zobaczymy czy w końcu pojawi się te słynne AAA walczące o GOTY. Tego akurat od Obsydian bym się nie spodziewał, z całym szacunkiem jakim ich darzę. Mają swoją niszę i doskonale ją wypełniali do tej pory to wątpię żeby w najbliższym czasie byli w stanie zrobić przeskok na produkcję naprawdę wysokobudżetowych gier. Cytuj
SnoD 2 341 Opublikowano 22 października 2022 Opublikowano 22 października 2022 2 godziny temu, Paolo de Vesir napisał: Coś musi być na rzeczy, dosłownie nie działać u podszewki, że u MSu ciągle są jakieś zawirowania. Cóż, zobaczymy czy w końcu pojawi się te słynne AAA walczące o GOTY. Normalne zawirowania jak przy większości gier, które są zapowiadane na etapie tytułu na kartce papieru. Po prostu wielu ludziom zależy na tym, żeby MS nie wyszło i każdy pierd jest rozdmuchiwany do granic możliwości. 2 Cytuj
Paolo de Vesir 9 218 Opublikowano 22 października 2022 Opublikowano 22 października 2022 Jak wielu tutaj ja również czekam aż im w końcu wyjdzie, ale tak porządnie, jak za czasów X360. Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 22 października 2022 Opublikowano 22 października 2022 Ja jednak liczę że będzie lepiej niż w czasach Xboxa 360, który co prawda miał fajny start z Mass Effectem, PGR czy Fable, ale potem zaczęło się serwowanie Halo Gearsow i Forzy aż do porzygu do spółki z naciskiem na Kinecta, na którego miałem wyjebane. Moim zdaniem ta generacja spokojnie przebije pod względem gier, ich jakości jak i podejściem do klienta te mityczne czasy Xboxa 360. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi