Paolo de Vesir 9 234 Opublikowano 22 października 2022 Opublikowano 22 października 2022 1 minutę temu, ASX napisał: Ja jednak liczę że będzie lepiej niż w czasach Xboxa 360, który co prawda miał fajny start z Mass Effectem, PGR czy Fable, ale potem zaczęło się serwowanie Halo Gearsow i Forzy aż do porzygu do spółki z naciskiem na Kinecta, na którego miałem wyjebane. Moim zdaniem ta generacja spokojnie przebije pod względem gier, ich jakości jak i podejściem do klienta czasy Xboxa 360. Przy takiej ilości studiów inaczej być nie może, ale chyba dopiero w 3 lata po premierze sprzętu dowiemy się faktycznie na co stać studia 1st party zielonych. Cytuj
McDrive 3 114 Opublikowano 22 października 2022 Opublikowano 22 października 2022 2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: Przy takiej ilości studiów inaczej być nie może, ale chyba dopiero w 3 lata po premierze sprzętu dowiemy się faktycznie na co stać studia 1st party zielonych. Nie chcę nic mówić, ale słyszę to od początku poprzedniej generacji. Cały czas, że to nie ich rok i za maks dwa lata zaleją rynek grami, a jedyne co widzę, to to, że MS kupuje kolejne studia, które nic nie wydają poza Gearsami, Forzą i Halo. No kurwa. Nawet w EA coś się zaczyna dziać, że z pierdololo o śmierci gier SP sami zaczynają je klepać. Przecież z tym podejściem, to po przejęciu AB najpierw usłyszymy, że to wspaniały dzień dla graczy, później zapowiedzi niezapowiedzianych gier, następnie będzie restrukturyzacja AB, bo już teraz są tam problemy z protestami pracowników więc nie będzie czasu na robienie gier, a na końcu po trzech latach wydadzą kolejne CoD zrobione tym razem przez sześć zespołów, bo trzy to za mało jak teraz Jak ich gry wejdą w całości do GP, to nie wydadzą już nic innowacyjnego, tylko będą leżeć pępkiem do góry jak Blizzard po sukcesie WoW. Abonament i jazda na nostalgii oraz sentymencie Ewentualnie jakiś zrobiony na odpierdol remake jak Warcraft3. Cytuj
Figaro 8 302 Opublikowano 22 października 2022 Opublikowano 22 października 2022 nie mogę się doczekać trzech rebootów developingu CoDa! 1 Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 22 października 2022 Opublikowano 22 października 2022 Jeśli ktoś chcę widzieć tylko Halo Gearsy i Forze, to będzie widzieć tylko Halo Gearsy i Forze, ale biblioteka zarówno jeśli chodzi o to co już wyszło jak i wyjdzie ma więcej do zaoferowania. 2 1 Cytuj
Figaro 8 302 Opublikowano 11 czerwca 2023 Opublikowano 11 czerwca 2023 Dalej zero postów po trailerze? Ciekawe czemu. Wygląda to źle. Jak Outer Worlds, ale w skórce fantasy. Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 11 czerwca 2023 Opublikowano 11 czerwca 2023 Biedna strasznie ta gra. Jakis generyczny setting i animacje z x360, wiec wyczuwam kupsztala mocnego. Cytuj
pawelgr5 1 508 Opublikowano 11 czerwca 2023 Opublikowano 11 czerwca 2023 Obok Hellblade 2 najwiekszy zawod. Niby Obsidian wiec jest nadzieja ale na Arkane tez kiedys mozna bylo liczyc. Cytuj
KamilM 135 Opublikowano 11 czerwca 2023 Opublikowano 11 czerwca 2023 Dla mnie mega rozczarowanie. Chyba lepiej jakby MS miał 10 porządnych studiów niż 30 przeciętnych. Tu niby znany, dobry developer a gierka wyglada jak z jakiegoś generatora. Cytuj
SnoD 2 342 Opublikowano 11 czerwca 2023 Opublikowano 11 czerwca 2023 Wygląda bardzo generycznie. Graficy koncepcyjni potrafią wymyślać cuda na kiju, a tu standardowo szkielet rycerz, szkielet mag, ludzie jaszczury itd. Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 11 czerwca 2023 Opublikowano 11 czerwca 2023 Duże rozczarowanie graficzne, strasznie mi się nie podoba paleta kolorów wygląda to strasznie chaotycznie, jakby nie było żadnego kierunku artystycznego tylko losowo wrzucane assety niepasujące do siebie. 2 Cytuj
PanKamil 1 108 Opublikowano 11 czerwca 2023 Opublikowano 11 czerwca 2023 Turbo downgrade względem gamplayu z pierwszego trailera. Cytuj
Figaro 8 302 Opublikowano 11 czerwca 2023 Opublikowano 11 czerwca 2023 ja tu nie widzę nic, co by miało nie pójść na xbox one. Pamiętacie te screeny od Jez od "starego buildu", którymi wszyscy robili bekę? Już one lepiej wyglądały. Cytuj
szurubur 122 Opublikowano 11 czerwca 2023 Opublikowano 11 czerwca 2023 obejrzałem sobie jeszcze trailer na spokojnie i to wcale tak zle nie wygląda. Nie jest to moze cyberpunk na poziomie uber rtx ale mam wrazenie, ze w ruchu gra bedzie wyglądać ladnie. Trochę taki klimacik gier bethesdy. Jezeli chodzi o setting no coz, to sa pilarsy więc na nowo koła nie wymyślą. Cytuj
Basior 1 109 Opublikowano 11 czerwca 2023 Opublikowano 11 czerwca 2023 Pilarsy są takie kolorowe i przerysowane? Przecież na reveal trailerze to tak nie wyglądało. Cytuj
Daddy 4 243 Opublikowano 11 czerwca 2023 Opublikowano 11 czerwca 2023 IMO technicznie wygląda fajnie ale dla mnie problemem jest to co napisał ASX, brak jednego konkretnego kierunku artystycznego a tak jest totalny mix wszystkiego. Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 11 czerwca 2023 Opublikowano 11 czerwca 2023 na plus przecietnej grafy jest to, ze trailer byl w 60 fps xd cieszmy sie z malych rzeczy, bo wzor na xbox w nich zapisany jest Cytuj
messer88 6 590 Opublikowano 12 czerwca 2023 Opublikowano 12 czerwca 2023 Długo czekałem na jakiś update co się dzieje z tym tytułem, po tym co zobaczyłem to wolałbym chyba żeby tego nie pokazywali. Tak jak wyżej piszecie, strasznie generyczne i w jakiejś cukierkowej oprawie. Dobrze że będzie BG3 i Dogma 2 dla fanów rpg w settingu fantasy. Cytuj
szurubur 122 Opublikowano 12 czerwca 2023 Opublikowano 12 czerwca 2023 no dobra, a bg3 nie jest generyczne? klasyczny rpg fantasty z reguly jest generyczny bo są sredniowiecze miasta, magowie, szkielety i smoki :p oby historia byla ciekawa, trzon rozgrywki przyjemny, widoczki ladne i nie oczekuje zeby wymyslali kola na nowo w kwestii designu 1 Cytuj
messer88 6 590 Opublikowano 12 czerwca 2023 Opublikowano 12 czerwca 2023 Tylko można to zrobić dobrze albo słabo, a tutaj wyglądają niektóre stworki jak z jakiejś klikanki na telefony z google play. Cytuj
drozdu7 2 874 Opublikowano 12 czerwca 2023 Opublikowano 12 czerwca 2023 Wywiad z babką z Obsidian chwilowo mnie uspokoił (oczywiście jeśli nie sciemnia). A mianowicie, że nie celują w Skyrima i wielki otwarty świat. Tylko mniejszy jak Outer Worlds, oraz skupienie się na fabule oraz towarzyszach. Jeśli będzie jakiś fajny system wyborów i dialogów to spoko. Gry od Obsidian lubię więc czekam (tak jak lubiłem gierki Arkane hehe). Jeszcze spokojnie z rok będą sobie dłubać nad tym Cytuj
Basior 1 109 Opublikowano 12 czerwca 2023 Opublikowano 12 czerwca 2023 27 minut temu, drozdu7 napisał: Wywiad z babką z Obsidian chwilowo mnie uspokoił (oczywiście jeśli nie sciemnia). A mianowicie, że nie celują w Skyrima i wielki otwarty świat. Tylko mniejszy jak Outer Worlds, oraz skupienie się na fabule oraz towarzyszach. Jeśli będzie jakiś fajny system wyborów i dialogów to spoko. Gry od Obsidian lubię więc czekam (tak jak lubiłem gierki Arkane hehe). Jeszcze spokojnie z rok będą sobie dłubać nad tym Outer Worlds był dla mnie tragiczny, więc to żadne pocieszenie. Byleby nie było tego żenującego humoru. 2 Cytuj
Paolo de Vesir 9 234 Opublikowano 12 czerwca 2023 Opublikowano 12 czerwca 2023 Mi zaś super się podobał, Obsidian nie daje gniotów. Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 12 czerwca 2023 Opublikowano 12 czerwca 2023 Jez Corden kilka miesięcy napisał artykuł czym będzie Avowed i patrząc na to jak trafnie opisał styl graficzny, to wg jego informacji Avowed będzie właśnie takim Outer Worlds w klimacie fantasy. Nie będzie to jakiś rozbudowany rpg z olbrzymim otwartym światem jak Skyrim, skala i struktura lokacji oraz gameplay będą przypominać najbardziej Outer Worlds. 1 1 Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 12 czerwca 2023 Opublikowano 12 czerwca 2023 Outer Worlds to beka - stworzyli nieśmieszną grę i w ramach damage control wymyślili na kolanie koncept, że wszyscy ludzie mądrzy(jak gracz) zostali zamrozeni, a debile sobie zostali w kosmosie i stad dałny npc. Cytuj
messer88 6 590 Opublikowano 12 czerwca 2023 Opublikowano 12 czerwca 2023 Outer Worlds dałbym drugą szansę, tylko wrzuciliby do GP nową dokokszoną wersję. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi