KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 12 czerwca 2023 Opublikowano 12 czerwca 2023 Outer Worlds to bardzo dobra gra była, nie rozumiem czepialstwa, bardzo fajny setting, zamkniete lokacje, trochę Bethestowskiego gameplayu. Avowed na razie nie powala, ale zobaczymy, nie zapominajmy, że Obsidian robi świetne historie, a gra jest w świecie Pillarsow, więc lore będzie zajebiste, inne rzeczy zobaczymy. Cytuj
dee 8 816 Opublikowano 12 czerwca 2023 Opublikowano 12 czerwca 2023 Niech tylko zrezygnują z tego wkurwiającego systemu "zdawania" skończonych questów, który pod koniec OW doprowadzał mnie już do szału, bo oznaczał ciągłe spamowanie quick traveli. I mimo że gra miała sporo fajnych rozwiązań, właśnie to najbardziej utkwiło mi w pamięci. Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 12 czerwca 2023 Opublikowano 12 czerwca 2023 RPG 3D na 20-30 godzin z zamkniętymi lokacjami, z fajną historią do gamepassa. To są ambicje Obsidianiu co do tego tytułu. Trochę naklamali w teaserku, ponadto graficzne zderzenie ze Starfieldem nie wypada zbyt dobrze, stąd pewnie słabszy odbiór. Cytuj
Sedrak 790 Opublikowano 12 czerwca 2023 Opublikowano 12 czerwca 2023 Jeśli będzie tak jak piszesz to będzie idealnie. Męczą mnie już gry po kilkaset godzin, a tak będzie miodnie. Ja mam tylko nadzieję, że elementy RPG oraz fabuła dadzą radę, a patrząc na F:NY to raczej wiedzą co robią. Cytuj
lukas_k96 311 Opublikowano 12 czerwca 2023 Opublikowano 12 czerwca 2023 Nie wiem czemu, ale jakoś nie jestem tak sceptycznie nastawiony jak koledzy wyżej. Może dlatego, że Obsidian mnie jeszcze nie zawiódł i dobrze się bawię przy ich grach. Cytuj
Daddy 4 243 Opublikowano 12 czerwca 2023 Opublikowano 12 czerwca 2023 To jedna z lepszych wiadomości że gra ma mieć świat wielkości OW i być na ok. 25h Cytuj
Basior 1 109 Opublikowano 13 czerwca 2023 Opublikowano 13 czerwca 2023 7 godzin temu, Daddy napisał: To jedna z lepszych wiadomości że gra ma mieć świat wielkości OW i być na ok. 25h To akurat tak, ale kwestia klimatu gry to dla mnie najwieksza obawa. Jakie są Pillarsy, bo nie grałem? Mroczne? Śmieszekowe? Do czego porównać klimat? Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 13 czerwca 2023 Opublikowano 13 czerwca 2023 nowe info i tak jak pisałem wcześniej świat gry ma być zbliżony do tego z Outer Worlds Cytuj
SnoD 2 342 Opublikowano 16 czerwca 2023 Opublikowano 16 czerwca 2023 (edytowane) Obejrzałem trailer jeszcze raz na spokojnie i muszę przyznać, że zdecydowanie zbyt surowo oceniłem to co pokazali. Większość lokacji, które pokazali wygląda zdecydowanie dobrze, wiele detali otoczenia - podobnie z przeciwnikami. Do tego fajne efekty płomieni czy magii pozostające np. na przeciwnikach. Większa paleta barw zdecydowanie przełamuje schemat Dark fantasy, który mnie szczerze mówiąc odpycha od tego typu produkcji. Najsłabiej wypadają te bardziej fantazyjne lokacje, ale to chyba dlatego, że jest bardzo duży kontrast ciemnego tła i bardzo kolorowej flory, przez co wydaje się, że brakuje detali, o które reszta lokacji jest raczej bogata, bo wzrok siłą rzeczy skupia się na tych kolorowych elementach. Jednak czekam XD Edytowane 16 czerwca 2023 przez SnoD Cytuj
Sedrak 790 Opublikowano 16 czerwca 2023 Opublikowano 16 czerwca 2023 Ja ufam Obsidian. Jeden z nielicznych deweloperów. Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 16 czerwca 2023 Opublikowano 16 czerwca 2023 A u mnie zaufanie jest z lekka zachwiane, bo raz robią świetne gry raz totalne przecientniaki, których nawet skończyć się nie da, jak ostatnie Outer Worlds. 1 Cytuj
PanKamil 1 108 Opublikowano 16 czerwca 2023 Opublikowano 16 czerwca 2023 (edytowane) No ja outer worlds też w bólach kończyłem i strasznie zamulona gra. Avowed wygląda słabiutko i tutaj nie czuć, że kupiło sie konsole nowej generacji. Jakość samej gry to się oceni jak wyjdzie, ale pierwszy trailer(jego końcówka) zapowiadał się o wiele lepiej. Edytowane 16 czerwca 2023 przez PanKamil Cytuj
Sedrak 790 Opublikowano 16 czerwca 2023 Opublikowano 16 czerwca 2023 Pisząc to od razu pomyślałem o tej grze. Wiem, że Ty jej chyba w ogóle nie trawisz? Ja mam tylko nadzieję, że nie pójdą w tak absurdalny humor, bo dla mnie gameplay i mechaniki (wiem wiem, że to tylko pozory) były bardzo okej, ale no nie mogłem znieść tego świata. Grę skończyłem, ale bardziej wymęczyłem. Jednak jeśli pójdą w PoE i będę się trzymać tamtego klimatu to jestem spokojny, bo PoE jedynka była świetna fabularnie, a druga część to bardzo dobre rozwinięcie pomysłów Cytuj
XM. 11 036 Opublikowano 18 czerwca 2023 Opublikowano 18 czerwca 2023 Czyli jeszcze milion lat do premiery. Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 18 czerwca 2023 Opublikowano 18 czerwca 2023 18 minut temu, XM. napisał: Czyli jeszcze milion lat do premiery. Warto przeczytać caly kontekst tej wypowiedzieć Każde studio ma własne standardy na to co klasyfikuje się jako alfa, beta itd. Cytuj
SnoD 2 342 Opublikowano 18 czerwca 2023 Opublikowano 18 czerwca 2023 Czyli tak 3-4 kwartał 2024. Cytuj
dee 8 816 Opublikowano 18 czerwca 2023 Opublikowano 18 czerwca 2023 Rok czekanie to i tak dobrze biorąc pod uwagę, że jeszcze niedawno gra uchodziła za tytuł martwy Cytuj
Boomcio 4 159 Opublikowano 19 czerwca 2023 Opublikowano 19 czerwca 2023 Lubię takie gry, więc czekam. Cytuj
SnoD 2 342 Opublikowano 18 stycznia Opublikowano 18 stycznia Bardzo mi się podoba setting gry. Do gier dark fantasy mi daleko, w tym przypadku wygląda to dla mnie dużo ciekawiej. Cytuj
lukas_k96 311 Opublikowano 18 stycznia Opublikowano 18 stycznia Potwierdzam, ładnie to wygląda. Ta "kombinowana" walka może być ciekawa, zadania pewnie też - biorąc pod uwagę Obsidiana - nie zawiodą. Cytuj
devilbot 3 723 Opublikowano 18 stycznia Opublikowano 18 stycznia Wygląda jak Outer Worlds w settingu fantasy. No i super. Lokacje bardzo ładne i ogólnie lepsze wrażenie na mnie zrobiło niż poprzedni trailer. 1 Cytuj
drozdu7 2 874 Opublikowano 18 stycznia Opublikowano 18 stycznia Oby główny wątek dowiózł i jakieś poboczne questy. Obsydianowy RPG raz na jakiś czas wchodzi bardzo dobrze, może i tym razem też tak będzie Cytuj
Paolo de Vesir 9 234 Opublikowano 18 stycznia Opublikowano 18 stycznia Najlepsza gra pokazu jak dla mnie - to drewno Obsidianowe mi nie przeszkadzało w New Vegas, nie przeszkadzało w The Outer Worlds i nie będzie przeszkadzać w Avowed, bo ci goście po prostu robią dobre RPGi. A to jest w tym wszystkim najistotniejsze. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi