Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, GearsUp napisał(a):

A ja oglądając trailer mam vibe pierwszego Dragon Age Origins zwłaszcza to zamrażanie przeciwników. Ogólnie w trailerze widziałem 4 żywioły (ogień, lód, ziemia, błyskawice(?)), może jest ich więcej no i będzie można mixować zdolności. 

image.jpeg.d505d3c6de06cdfb154e39c0ad5d30d7.jpeg

image.jpeg.1a59d39a8eef586c661c0a1197205716.jpeg

Jeszcze jakaś czarna materia wchłaniająca przeciwników.

12 godzin temu, ASX napisał(a):

ponieważ działa na UE5. Po prostu to nie jest gra z olbrzymim budżetem za setki milionów robiona przez tysiące ludzi

Właśnie na tym polega UE5, że nie musisz mieć setek milionów $ i tysięcy ludzi, żeby robić rzeczy

8 godzin temu, dee napisał(a):

Właśnie na tym polega UE5, że nie musisz mieć setek milionów $ i tysięcy ludzi, żeby robić rzeczy

no właśnie nie, bo UE5 i inne silniki to tylko narzędzia i pozwalają one co prawda robić rzeczy. Ale sedno pracy jak np. robienie assetów  czy rigowanie i przygotowywanie animacji odbywa się poza UE5 i jest zależne przede wszystkim od  pracy ludzi. Silnik może ułatwić ci niektóre rzeczy, jak np. UE5 pozwalając np. na większą swobodę w geometrii, rozdzielczością tekstur czy ładniejsze oświetlenie sceny. Ale takie animacje czy assety i tak trzeba zrobić sobie samemu (ewentualnie kupić)

Jeśli chodzi o Avowed to ludzie piszący o drewnie mają na myśli głównie animacje, a w tym UE5 niewiele może pomóc. 

• 2 tygodnie później...
19 minut temu, ASX napisał(a):

Potwierdzenie tego co pojawiało się już w dokumentach, gra pierwotnie była planowana jako gra kooperacyjna, ale gdy Obsidian trafił do Xboxa to zrobili z tego tradycyjnego singlowego rpga

Świetna wiadomość, bo mniej więcej w połowie generacji One, gdy ludzie zaczęli denerwować się na MS, wydawało się, że każda gra idzie w coop gdzie singiel ma być jedynie zubożałą wersją tego trybu. Dobrze dzieje się w XGS, widać, że strategia którą budowali w krwi i bólu przez prawię ostatnią dekadę zaczyna przynosić realne zainteresowanie graczy.

• 1 miesiąc temu...

No to tylko ten Indiana i dodatek do Starfielda mnie interesuje, jeszcze był ten Avoved, ale nie będzie w tym roku. Mam nadzieję, że na Gamescom podadzą konkretna datę premiery tego Shattered Space, bo to, że będzie na jesieni to dużo nie mówi. 

A nie no jak jest Towerborne i Age of Mythology to wypierdolmy Awoved na 2025. I cyk pierwszy kwartalik mamy obsadzony, resztę się poprzesuwa.

Najważniejsze że jest CoDzik xdd

Nie no jak to jest prawda to beka w hooy. Wiadomo że gier nie zabraknie, tylko jak mówić tu o jakiejkolwiek wiarygodności tej marki skoro tu jest flop za flopem. 

Oni chcą żeby nawet Ci najwytrwalsi wypierdolili z tego statku

• Plusik 1
  • This 1

No można się śmiać i chociaż sam nie jestem fanem tej serii, to tak, CoD to największa premiera tego roku, niezależnie od platformy.

Dla takiego Avowed dobre okienko byłoby teraz latem, kiedy nie wychodzi zbyt dużo gier. Ale planowanie premiery jesienią, w sąsiedztwie CoDa od początku było głupotą Więc dużo osób podejrzewało, że coś z tegorocznych premier wyleci na przyszły rok.  Każdy inny rozsądny wydawca zapewne postąpiłby podobnie, nawet Sony gdyby miało taki lineup na 2024 to nie pchałoby tego wszystkiego na raz, ale opóźniłoby gry tak by ze sobą nie kolidowały. 

49 minut temu, Faka napisał(a):

No to tylko ten Indiana i dodatek do Starfielda mnie interesuje, jeszcze był ten Avoved, ale nie będzie w tym roku. Mam nadzieję, że na Gamescom podadzą konkretna datę premiery tego Shattered Space, bo to, że będzie na jesieni to dużo nie mówi. 

Ma być we wrzesniu

2 godziny temu, ASX napisał(a):

Tak jak podejrzewałem coś musiało wylecieć na 2025, bo kalendarz pod koniec roku był zbyt napięty 

Zależy jaką datę ostatecznie podadzą.

Był wyciek, że 12 listopada. Jakby podali konkretną datę premiery w styczniu, to byłbym w stanie uwierzyć, że boją się kanapki z BO6 i Indiany, które będą w GP w październiku i grudniu.

Natomiast jak podadzą, że marzec czy kwiecień, to wiadomo, że bullshit i potrzebują więcej czasu.