Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rzuciłem oka na recenzję i to co się powtarza chyba wszędzie pochwały systemu walki. Co jest dla mnie zaskoczeniem, bo po gameplayach nie wyglądało mi to tak różowo. Do tego podobno eksploracja jest dobra i wynagradzajaca, a wybory moralne mają być ciekawe i mieć rzeczywisty wpływ na świat.

Z minusow za to powtarzają się regularnie narzekania na optymalizację na konsoli głównie problemy z frameratem. Pojawiają się też zarzuty że to po prostu kolejna solidna gra Obsidianu, bez pierwiastka jakiej magii czy czegoś wyjątkowego.

Opublikowano
1 godzinę temu, Dalhi napisał(a):

Po Henryczku Bożym sprawdzę.

Godzinę temu, Boomcio napisał(a):

Ja po henryczku to raczej jakiś relaxacyjny  tytuł. 

Przy Henryczku to wygląda, jak gra z siódmej generacji - jakieś takie biedne, sztuczne i nieorganiczne to wszystko - trzeba się będzie przestawić na zwykłą grę z ultra-immersyjnego doświadczenia w KCD.

Luke wspomina, że gierka fajna, tylko mocno zabugowana:

Opublikowano

Po realistycznym henryczku tu obawiam się odbicia od tych błysków wodotrysków, kolorków, iskierek, teleportacji, oraz szeregu innych bajkowych pierdów. Poza tym to nie jest w pełni open world, co może być problemem dla niektórych - w końcu w grze w jednym aspekcie exploracyjnej to nie teges. Bugi to najmniejszy z problemów bo połatają niebawem. 

Opublikowano
12 minut temu, jimmy napisał(a):

Rysiu mówi że gra w gry od 45 lat a Avowed to gówno 

To jak z tymi starymi ludzmi, co sie należy szacunek za samo istnienie :p

Opublikowano
14 minut temu, Boomcio napisał(a):

Po realistycznym henryczku tu obawiam się odbicia od tych błysków wodotrysków, kolorków, iskierek, teleportacji, oraz szeregu innych bajkowych pierdów. Poza tym to nie jest w pełni open world, co może być problemem dla niektórych - w końcu w grze w jednym aspekcie exploracyjnej to nie teges. Bugi to najmniejszy z problemów bo połatają niebawem. 

Podałeś same zalety. No bo tego czego "najbardziej brakuje" w giereczkowie to open worldów silących się na realistyczną grafikę ;)

Opublikowano

Dla Rysia szacunek, lubię go posłuchać ale na Boga chłop nie skończył pewnie połowy najważniejszych gierek ostatniej dekady ;)

Powtarzam, widocznie mamy do czynienia z solidną grą i tyle.

Ja miałem brać się za bary ze Stalkerem 2 ale chyba się wstrzymam i zagram w Avowed

Opublikowano

Ech po henryczku tzw kac growy nadejdzie i nic długo nie będzie smakowało należycie. Podobnie było z rdr2, czy kilkoma innymi tytułami liczonymi na palcach jednej ręki sapera weterana. 

Opublikowano
2 minutes ago, drozdu7 said:

Nie kumam tej skali ocen, sredniaczek to jest wg mnie 6/10. A tu mamy grę 80/100 czyli 8/10. 

Gdyby rozsądek rządził światem to tak. Ale teraz 7/10 to taka se gra, poniżej 7/10 crap, 8/10 średniaczek, 8.5/10 dobra gra, 9/10 bardzo dobra. 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, drozdu7 napisał(a):

Nie kumam tej skali ocen, sredniaczek to jest wg mnie 6/10. A tu mamy grę 80/100 czyli 8/10. 

Nie wiesz o co chodzi? Gry 8/10 na Xboksie to "średniaczki". Nie to co te TUZY gamingu:

Screenshot_20250213_155052_Chrome.thumb.jpg.2368d9464851059efbebab90fc4b5258.jpg

Screenshot_20250213_155105_Chrome.thumb.jpg.7c7e1c860ded70eb00479ceeb992c516.jpg

Screenshot_20250213_155113_Chrome.thumb.jpg.d2bce242b5d31672f118fa4c095ba7ef.jpg

Gry 8/10 na Plejstejszyn smakują zupełnie inaczej.

Ile razy trzeba powtarzać, że podłoga na Xboksie to sufit na PS :)

Edytowane przez SnoD
  • Plusik 2
  • This 2
  • Minusik 2
Opublikowano

Ja napiszę tylko że szanuję niezwykle ludzi którzy zerkając tylko na średnią ocen i kilka opinii w internecie, nie grając w grę są w stanie stwierdzić czy gra jest udaną produkcją czy kolejnym Days Gone. 

Ja przed wyrażeniem opinii muszę niestety zagrać. Zwłaszcza w takim przypadku jak tu kiedy rozstrzał jest pomiędzy ocenami 10/10 a 6/10

Opublikowano
Just now, ASX said:

Ja napiszę tylko że szanuję niezwykle ludzi którzy zerkając tylko na średnią ocen i kilka opinii w internecie, nie grając w grę są w stanie stwierdzić czy gra jest udaną produkcją czy kolejnym Days Gone. 

Ja przed wyrażeniem opinii muszę niestety zagrać. 

Jestem tak dalece zainteresowany tym tytułem, że ta średnia i kilka opinii mi wystarczy. Gdyby tytuł okazał się wybitny to bym zmienił zainteresowanie. No ale nie jest, więc... Na szczęście opanowałem moje FOMO w stopniu zadowalającym i nie muszę sprawdzać wszystkiego co wychodzi

Opublikowano
5 minut temu, Homelander napisał(a):

Gdyby tytuł okazał się wybitny to bym zmienił zainteresowanie

Aaaa niech stracę xd po czym poznałbys że jest to tytuł wybitny? ;)

Po średniej?

Opublikowano

Rychu sprytnie zaszachował xboxowych chłopaków, bo Indianę mocno chwalił, a Avowed jedzie jak burą sukę i teraz nie wiadomo czy go bronić czy zarzucać demencję :asax:

• Plusik 1
  • Minusik 2