KrYcHu_89 2 558 Opublikowano sobota o 21:33 Opublikowano sobota o 21:33 3 minuty temu, Rozi napisał(a): Czyli według Ciebie Fallout New Vegas jest lepszy od Fallouta i Fallouta 2? Czy najlepszy od Obsidianu? Przepraszam, jestem po spożyciu alkoholu. F1, F2 i Arcanum czekają :). Jak na złość nikt nie wpadł żeby to zremasterowac od ostatnich 24-27 lat. Cytuj
GearsUp 443 Opublikowano sobota o 21:35 Opublikowano sobota o 21:35 37 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): Pillarsy solidne? Top 10 cRPG 2D easy. Z kurewsko potężnym lore, które nie bazuje na niczym spoza świata wykreowanego przez Obsidian. W zasadzie to kickstarterowi PoE 1 zawdzięczamy takie gry jak Baldur's Gate 3, czy Pathfindery/Rogue Trader. Podejrzewam, że gdyby Pillarsy nie wyszły z kickstartera tylko już po wykupieniu Obsidiana to nigdy nie byłyby tak dobrymi grami, to były projekty robione z pasji z silnym nacechowaniem dawnych najlepszych izometryków, szło też za tym ryzyko, że gdyby nie spełniały pewnych wymogów jakościowych to dla większości z tych ludzi byłby koniec. Pamiętam te wszystkie filmiki promocyjne przed drugą częścią gdzie Sawyer sobie robił wywiady wewnątrz z osobami odpowiedzialnymi za kreację wyglądu potworków, całym lore itp, czuć było w tym wszystkim fun płynący z tworzenia tych gier. 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 558 Opublikowano sobota o 21:38 Opublikowano sobota o 21:38 2 minuty temu, GearsUp napisał(a): Podejrzewam, że gdyby Pillarsy nie wyszły z kickstartera tylko już po wykupieniu Obsidiana to nigdy nie byłyby tak dobrymi grami, to były projekty robione z pasji z silnym nacechowaniem dawnych najlepszych izometryków, szło też za tym ryzyko, że gdyby nie spełniały pewnych wymogów jakościowych to dla większości z tych ludzi byłby koniec. Pamiętam te wszystkie filmiki promocyjne przed drugą częścią gdzie Sawyer sobie robił wywiady wewnątrz z osobami odpowiedzialnymi za kreację wyglądu potworków, całym lore itp, czuć było w tym wszystkim fun płynący z tworzenia tych gier. Dwójka też super, ale no gracze nie docenili, w sumie nie wiem dlaczego, może to przez ten piracki klimat, który był lekko zbyt dziwny dla fanów Fantasy? Do Legendarny moment xD Cytuj
Homelander 2 514 Opublikowano sobota o 21:40 Opublikowano sobota o 21:40 7 minutes ago, KrYcHu_89 said: F1, F2 i Arcanum czekają :). Jak na złość nikt nie wpadł żeby to zremasterowac od ostatnich 24-27 lat. Remaster Fallouta 2? Tej gry gdzie możesz został baronem narkotykowym mordującym dzieci na ulicach? No na bank zremasterują Cytuj
Josh 5 255 Opublikowano sobota o 21:43 Opublikowano sobota o 21:43 (edytowane) Cytat Czyli według Ciebie Fallout New Vegas jest lepszy od Fallouta i Fallouta 2? Czy najlepszy od Obsidianu? Przepraszam, jestem po spożyciu alkoholu. Obiektywnie i bez zająknięcia stwierdzam, że jest to najlepsza gra jaką kiedykolwiek wypuścił Obsydian. Czysto subiektywnie pokuszę się o stwierdzenie, że jest lepszy od Fallouta 2, ale wiem że to już mocno kontrowersyjna opinia, z którą wielu się nie zgodzi. Do F2 nie mam żadnego sentymentu, dopiero w zeszłym roku nadrobiłem tego erpega i mimo, że bawiłem się przy nim dobrze i mam świadomość jakim hitem musiała być ta gra na swoje czasy, to jednak kilka motywów strasznie mnie w niej wkurzało, a pewne rzeczy strasznie skisły przez te wszystkie lata i pewnie już więcej do tej przygody nie wrócę, gdzie Vegas mogę odwiedzać w kółko i chyba nigdy mi się ta gra nie znudzi. Ale w sumie nie o to tu chodzi czy NV jest lepsze od F2 czy na odwrót, bo to nawet nie dotyczy omawianego tematu. Po prostu odpowiadałem na post Wrednego sugerujący, że nie ma się co zachwycać Obsidianem, bo nie jest to żaden wyznacznik zajebistości. Według mnie jest: goście mają świetne portfolio z masą hitów, a wypuszczenie takiego szrota jak Avowed pokazuje jak bardzo się uwstecznili w rozwoju. W sumie jak większość zachodnich deweloperów w ciągu ostatnich 10 lat. I nie mam tu na myśli tylko wciskania DEI, ci ludzie zwyczajnie już nie potrafią robić tak dobrych gier. Edytowane sobota o 21:46 przez Josh Cytuj
KrYcHu_89 2 558 Opublikowano sobota o 21:43 Opublikowano sobota o 21:43 1 minutę temu, Homelander napisał(a): Remaster Fallouta 2? Tej gry gdzie możesz został baronem narkotykowym mordującym dzieci na ulicach? No na bank zremasterują Mam nawet zainstalowane, ale tak ciężko się patrzy na ten obraz, okrutnie, Arcanum z kolei po tylu latach dalej ma game breaking bugi, no ale fakt, teraz byłoby by ciężko z tymi dzieciakami xD. Z drugiej strony starsze gierki dostały fajne remastery teraz np. Pierwszy Wasteland. Cytuj
Chewie 194 Opublikowano sobota o 21:49 Opublikowano sobota o 21:49 6 minut temu, Josh napisał(a): Ja już się prawie porzygałem od tego jakim downgradem względem NV był Fallout 4 i po 5 godzinach wywaliłem to z dysku. Teraz po premierze Avowed widzę, że chyba jednak nie było aż tak źle Dużo jest modów zmieniających grę bardziej na modłę NV, tylko zjebanego głównego wątku fabularnego nic nie zmieni. Standard u beth Cytuj
KrYcHu_89 2 558 Opublikowano sobota o 21:51 Opublikowano sobota o 21:51 2 minuty temu, Chewie napisał(a): Dużo jest modów zmieniających grę bardziej na modłę NV, tylko zjebanego głównego wątku fabularnego nic nie zmieni. Standard u beth W Morrowindzie było jeszcze ok Cytuj
Beelzeboss 338 Opublikowano sobota o 21:55 Opublikowano sobota o 21:55 @Square przepraszam czy to jest temat o falloucie, modach i dei? Takie posty chyba do graczpospolitej? 1 Cytuj
Homelander 2 514 Opublikowano sobota o 21:57 Opublikowano sobota o 21:57 4 minutes ago, KrYcHu_89 said: Mam nawet zainstalowane, ale tak ciężko się patrzy na ten obraz, okrutnie, Arcanum z kolei po tylu latach dalej ma game breaking bugi, no ale fakt, teraz byłoby by ciężko z tymi dzieciakami xD. Z drugiej strony starsze gierki dostały fajne remastery teraz np. Pierwszy Wasteland. Nie ma szans na oficjalne remaki Fallotów. Ze względu na treść. Ale na pewno są tony modów Cytuj
Josh 5 255 Opublikowano sobota o 21:59 Opublikowano sobota o 21:59 Teraz chyba fani klepią jakiś remake Fallouta 1 w trójwymiarze? Założę się, że nawet tam świat będzie bardziej żywy niż w Avowed 1 Cytuj
messer88 6 837 Opublikowano sobota o 22:05 Opublikowano sobota o 22:05 Jakby ktoś miał robić remake klasycznych Falloutów to jedynie mistrzowie gatunku z Larian by się nadawali do tego zadania. Cytuj
KrYcHu_89 2 558 Opublikowano sobota o 22:06 Opublikowano sobota o 22:06 8 minut temu, Homelander napisał(a): Nie ma szans na oficjalne remaki Fallotów. Ze względu na treść. Ale na pewno są tony modów To już mocno daleko idące wnioski, porządny remaster jak dosłownie wszystkie gry na Infinity Engine po prostu można zrobić i tyle, w takim Baldurze 3 też można zabijać dzieci. Dlaczego nigdy nie wyszły to nie wiem, ale na pewno nie ze względu na treść, te gry są w oficjalnej dystrybucji, jak wszystkie inne z kontrowersyjną treścią. Czy by wycięli tą treść, to już zależy kto by robił. Cytuj
Faka 4 088 Opublikowano sobota o 22:10 Opublikowano sobota o 22:10 Wy może zagrajcie w Fallout 76, bo po tych wszystkich aktualizacjach, milion w chuj dodanych contentów, ta gra jest teraz na poziomie New Vegas XD Ale nie, zaraz będziecie, pierdolić, że mechanika kurwa z rodem obliviona czy daggerfall XD. Ja pierdolę, hipokryzja tego forumka mnie rozpierdala czasami. Że chujowy początek F76 był i jebany na wszystkie sposoby to ja rozumie, bo sam na to jebałem, ale po tych wszystkich aktulakach i updateach to mocno się zrehabilitowali i to jest inna gra niż premiera. Taki sam casus jak CB77, gdzie na premierę jebał i gryzł piach. 2 Cytuj
KrYcHu_89 2 558 Opublikowano sobota o 22:12 Opublikowano sobota o 22:12 2 minuty temu, Faka napisał(a): Wy może zagrajcie w Fallout 76, bo po tych wszystkich aktualizacjach, milion w chuj dodanych contentów, ta gra jest teraz na poziomie New Vegas XD Ale nie, zaraz będziecie, pierdolić, że mechanika kurwa z rodem obliviona czy daggerfall XD. Ja pierdolę, hipokryzja tego forumka mnie rozpierdala czasami. Że chujowy początek F76 był i jebany na wszystkie sposoby to ja rozumie, bo sam na to jebałem, ale po tych wszystkich aktulakach i updateach to mocno się zrehabilitowali i to jest inna gra niż premiera. Taki sam casus jak CB77, gdzie na premierę jebał i gryzł piach. Kto pisał w tym temacie dzisiaj o 76 xD? Cytuj
Faka 4 088 Opublikowano sobota o 22:13 Opublikowano sobota o 22:13 Wystarczy, że poszedł temat o Falloutach, że jest słabo. Cytuj
suteq 289 Opublikowano sobota o 22:14 Opublikowano sobota o 22:14 2 minuty temu, Faka napisał(a): Wy może zagrajcie w Fallout 76, bo po tych wszystkich aktualizacjach, milion w chuj dodanych contentów, ta gra jest teraz na poziomie New Vegas XD Przepraszam bardzo ale po spędzeniu 120 godzin w zeszłym roku w Falloucie 76 i ograniu wszystkiego co tam było stwierdzam że to najgłupsze co przeczytałem w tym roku. xD 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 558 Opublikowano sobota o 22:14 Opublikowano sobota o 22:14 5 minut temu, Faka napisał(a): Wystarczy, że poszedł temat o Falloutach, że jest słabo. No bo jest, 76 to gra MMO, a ma lepszy system dialogów (nie znowu za dobry, ale ok), niż Starfield i F04 po Wastelanders, live service ma ten plus, że można coś naprawić. Cytuj
Josh 5 255 Opublikowano sobota o 22:15 Opublikowano sobota o 22:15 To fajnie, że po 7 latach od premiery w końcu 76 stało się grywalne. Ale z tym, że jest na poziomie NV to niestety nie wierzę. Cytuj
KrYcHu_89 2 558 Opublikowano sobota o 22:16 Opublikowano sobota o 22:16 1 minutę temu, Josh napisał(a): To fajnie, że po 7 latach od premiery w końcu 76 stało się grywalne. Ale z tym, że jest na poziomie NV to niestety nie wierzę. Nie no bez przesady, główny wątek to szukanie audiologów w 100 lokacjach xD. Ale jako live service jest ok i mozna spuścić atomówkę. Cytuj
Pupcio 19 154 Opublikowano niedziela o 08:13 Opublikowano niedziela o 08:13 Rozi a ty przypadkiem mało co grałeś w nv bo nie lubisz bethesdowego gameplayu więc na dobrą sprawe nie masz pojęcia jaka ta gra jest fabularnie na tle f1 if2? 1 Cytuj
Rozi 870 Opublikowano niedziela o 11:01 Opublikowano niedziela o 11:01 A gdzie ja pisałem o coś o fabule? Cytuj
ASX 14 895 Opublikowano niedziela o 11:05 Opublikowano niedziela o 11:05 przyznam że tego akurat się nie spodziewałem, chyba nie widziałem czegoś takiego wcześniej w grach Cytuj
Czezare 1 488 Opublikowano niedziela o 11:07 Opublikowano niedziela o 11:07 Rysława możecie nie lubić, możecie go nawet nie kojarzyć i nie znać, ale skoro taki AUTORYTET wypowiada się na temat Awowed, że to gówno to musi być jednak cos na rzeczy 2 2 5 Cytuj
Czokosz 186 Opublikowano niedziela o 13:18 Opublikowano niedziela o 13:18 (edytowane) Wąsaty pogromca bezdomnych niby narzeka, ale w duchu się cieszy, bo na tym robi największe wyświetlenia. Na steamie jak ktoś napiszę pozytywną recenzję to zaraz błazny lecą aż miło. Normalnie zbrodnia, że komuś się może podobać gra Ogólnie od pierwszych zapowiedzi mi pachniało drugim Outer Worlds pod względem konstrukcji świata, tych wszystkich niedociągnięć związanych z drewnianymi animacjami, ograniczonej interakcji z otoczeniem, mocno statycznym środowiskiem, kukłowatymi postaciami. Najbardziej mnie martwi narzekanie recenzentów na fabułę i dialogi, bo to dla mnie kluczowe składowe dobrego rpga. Jestem w stanie wybaczyć różne mankamenty takim produkcjom, ale nie historii i konstrukcji zadań, które mnie kompletnie nie angażują. Z tej przyczny porzuciłem takiego Starfielda, ostatni Assasin w jakiego grałem to Origins, przy którym wymiękłem po kilkunastu godzinach robienia generycznych questów. Dlatego podwójnie mnie to martwi, bo Obsidian może formę z KotOR-a 2 i Fallout New Vegas ma dawno za sobą, ale jakiś poziom jednak trzymali. Outer Worlds było dla mnie taką przyjemną grą 7/10, Pentiment mi mocno siadł, Pillarsy i Grounded mam do nadrobienia, ale to też gierki, które z tego co widzę mają pozytywny odbiór. Za dwa dni sam zagram i ocenie, wiem tylko, że jak faktycznie będzie dużo tych gówno zadań typu "bandyci ukradli mi złoty kielich, przynieś mi go, a dam ci nagrodę" to rzucę to w diabły, bo mi szkoda czasu na takie wydmuszki. Wiedżmin od Redów za bardzo rozpieścił pod tym względem i sprawił, że zmalała tolerancja na te wszystkie zadania rodem z jakichś mmo napisanych bez żadnego polotu. Oczywiście jest i dla nich miejsce, ale nie jak stanowią procentowo większość gry. Edytowane niedziela o 13:21 przez Czokosz 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi