Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak, Ci którzy zapłacili za EA. Dodatkowo gra na półkach pojawi się 18 II 2025, tego też dnia startuje w GamePassie i wtedy dostęp otrzymują Ci którzy nie kupili dodatkowo płatnego earla accessu.

Chociaż ja tam czekam na szpagaty i fikoły, że premiera to była kilka dni temu, a 18 II 2025 to jest w sumie nie wiadomo co skoro premiera była. :kekyayaya:

Opublikowano
29 minut temu, GSPdibbler napisał(a):

złoto

:niki:. wspaniała peunta już w 1 minucie Ałałd, Dałnguard, Immortals nowoczesne gry dla każdego, w zasadzie każda z nich wygląda niemalże tak samo :vegeta_smile:

• Minusik 1
Opublikowano
7 godzin temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Chłopie jaka dyskusja z twoimi majakami? Premiera jest 18 II 2025, wcześniej można kupić early access za dodatkową opłatą co jest powszechną sytuacją w branży.

No właśnie, ciekawe dlaczego jest to powszechną sytuacją w branży? :philosoraptor:

Opublikowano
5 godzin temu, benito82pl napisał(a):

Co wy z tą premiera 18 skoro można to kupić. Czyli co, wystarczy napisać wczesny dostęp i już to nie jest premiera? No logicznie nie broni się to

No według niektórych ten wczesny dostęp za 400 zł, to nie jest już premiera, to jest tak zwane płatne wsparcie twórców za możliwość bycia beta testerem przed tą właściwą premierą za kilka dni :sonkassie:

Opublikowano
7 godzin temu, Homelander napisał(a):

Nie, nie była. Było raczysko pt. płatny wcześniejszy dostęp. Masz jakieś spięcie w mózgu, że tego nie rozumiesz?

IMG_4398.png

Swoją drogą niezły rozdźwięk pomiędzy recenzjami na Steamie tych którzy grali, a opiniami i tym co się wrzuca w tym temacie. 

Opublikowano
Godzinę temu, Josh napisał(a):

Tylko pamiętajcie: jak nie graliście w Avowed, to nie możecie się śmiać. 

W tej grze trzeba sobie samemu dopisywać rzeczy. 

2 godziny temu, ASX napisał(a):

Swoją drogą niezły rozdźwięk pomiędzy recenzjami na Steamie tych którzy grali, a opiniami i tym co się wrzuca w tym temacie. 

Fakt dosyć wysokie, ale oni dali 400 zł, poczekajmy na DATĘ PREMIERY :)

Opublikowano
Teraz, KrYcHu_89 napisał(a):

Fakt dosyć wysokie, ale oni dali 400 zł, poczekajmy na DATĘ PREMIERY :)

no jeśli dali 400 zł i im się podoba to chyba tym bardziej powinno się podobać ludziom którzy zapłacą mniej lub zagrają w GP. 

Bo jeśli uważaliby że gra jest niewarta tych 400 zł to wystąpiliby o zwrot i wystawili negatywną recenzję. 

Opublikowano

Oglądając "recenzję" Ryslawa jedna rzecz do mnie trafiła, że gra właśnie w konstrukcji świata wygląda jakby była robiona pod rzut izometryczny np. stojące postacią, nieruchome obiekty etc. Teoria jednak gryzie się z tym, że wszyscy chwalą eksplorację i wertykalnosc gry. Ja tam zagram na bank tylko nie wiem czy na premierę czy poczekać aż usprawnioną to i owo. 

Opublikowano
7 minut temu, ASX napisał(a):

no jeśli dali 400 zł i im się podoba to chyba tym bardziej powinno się podobać ludziom którzy zapłacą mniej lub zagrają w GP. 

Bo jeśli uważaliby że gra jest niewarta tych 400 zł to wystąpiliby o zwrot i wystawili negatywną recenzję. 

Starfield miał też drogę z positive do mixed, no ale zobaczymy za kilka dni, na pewno tej gry nie kupi aż tyle osób (na Steam). 

Starfield w EA to miał setki tysięcy, a Avowed ma 10k userów online. 

Opublikowano
1 minutę temu, Sedrak napisał(a):

Oglądając "recenzję" Ryslawa jedna rzecz do mnie trafiła, że gra właśnie w konstrukcji świata wygląda jakby była robiona pod rzut izometryczny np. stojące postacią, nieruchome obiekty etc. Teoria jednak gryzie się z tym, że wszyscy chwalą eksplorację i wertykalnosc gry. Ja tam zagram na bank tylko nie wiem czy na premierę czy poczekać aż usprawnioną to i owo. 

raczej gra była robiona pierwotnie jako gra multi pod kooperację, bo ostatnie Pillarsy sprzedały się tak słabo że Obsidian zaczął eksperymentować z nowymi kierunkami dla serii, a los studia stał pod znakiem zapytania. Dopiero po przejęciu studia przez Xboxa zapadła decyzja że robią z tego singlowego rpga. 

Dziwi mnie że Rysław nie zrobił nawet minimalnego researchu w tej sprawie. 

• Plusik 1
Opublikowano
7 minut temu, ASX napisał(a):

raczej gra była robiona pierwotnie jako gra multi pod kooperację, bo ostatnie Pillarsy sprzedały się tak słabo że Obsidian zaczął eksperymentować z nowymi kierunkami dla serii, a los studia stał pod znakiem zapytania. Dopiero po przejęciu studia przez Xboxa zapadła decyzja że robią z tego singlowego rpga. 

Dziwi mnie że Rysław nie zrobił nawet minimalnego researchu w tej sprawie. 

Co nie znaczy, że nie miał racji, zarzucając jej brak głębi, bo widać, że najpierw była robiona z tego gaasówka z 4 kolorami tęczy (i podobnie Immortals i podobnie Veilguard ten sam schemat), a dopiero na końcu ktoś dopisał rzeczy ważne dla single player RPG z immersją i wyszedł obłęd. 

• Plusik 1