suteq 299 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu (edytowane) 2 minuty temu, Bzduras napisał(a): Po to jest pstryczek "zaimki on/off" żeby ustawić je na off (zresztą domyślnie jest tak ustawione) Mam wyłączone ale to niczego nie zmienia w tej kwestii. Ale na razie trafiło mi się to tylko raz i tylko w rozmowie z tą postacią. Edytowane 23 godziny temu przez suteq 1 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 558 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu 2 minuty temu, suteq napisał(a): Mam wyłączone ale to niczego nie zmienia w tej kwestii. Ale na razie trafiło mi się to tylko raz i tylko w rozmowie z tą postacią. Czyli jednak nie da się wyłączyć wszystkiego. Jak widać musieli. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. drozdu7 3 037 Opublikowano 23 godziny temu Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 23 godziny temu Ahahahaa jak Krycha tlenu dostał na momencie 13 Cytuj
Wredny 9 940 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Po angielsku tak nie razi, bo tam i tak często o kimś mówią "they". Po dość mieszanych wrażeniach początkowych, gierka zaczyna mi się konkretnie podobać. Tak, głównie za sprawą walki oraz eksploracji, ale czasem również i questy czy nawet dialogi dają radę. Przed chwilą przetestowałem kilka możliwości zakończenia questa z poszukiwaniem zaginionej ekspedycji i jestem pod wrażeniem - czuć tu stary, dobry Obsidian No i walka melee zaczęła mi się podobać, odkąd znalazłem dwuręczny miecz z nakładką poison - ma jebnięcie 1 Cytuj
suteq 299 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Zgadzam się odnośnie questu z zaginiona ekspedycja. To są questy których chciałbym widzieć więcej, niestety większość moim zdaniem jest bardzo średniego lub niskiego szczebla. Ot takie questy aby sobie nabić doświadczenie i zgarnąć dodatkowy hajs/przedmioty. W drugiej mapie do tej pory miałem też tylko jeden taki rozbudowany i całkiem ciekawy quest ale o półkę niżej niż ten z ekspedycjami. Mi po ok. 15h też się gra lepiej i jak odpalę to mam kilka godzin wyjętych z życia ale no to nie zmienia faktu że dalej uważam że wiele mechanik jest tutaj przestarzałych/słabo wykonanych. Cytuj
Bzduras 13 091 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu 23 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a): To w końcu można to wyłączyć dla każdego, czy tylko dla MC? A nie wiem, zakładałem, że wyłącza to globalnie, na razie żadnego pokemONU nie spotkałem. Cytuj
GearsUp 452 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Czemu po angielsku jest normalny dialog? To od dzisiaj tłumaczymy them w grach nie jako ich tylko nu? Tu ewidentnie polskie tłumaczenie dało ciała. Grajcie w gry po polsku 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 558 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu 1 minutę temu, GearsUp napisał(a): Czemu po angielsku jest normalny dialog? To od dzisiaj tłumaczymy them w grach nie jako ich tylko nu? Tu ewidentnie polskie tłumaczenie dało ciała. Grajcie w gry po polsku Rysław wspominał, że rodzime tłumaczenie jest wyjątkowo złej jakości, na wielu płaszczyznach. Cytuj
Paolo de Vesir 9 531 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Wydaje mi się, że jest to oficjalna (wg. zainteresowanych) forma tłumaczenia them na język polski i sam wolałbym wolne ich niż jenu. no ale nie gram po polsku na szczęście, BTW jest dubbing czy same napisy? Cytuj
Bzduras 13 091 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Kinowa lokalizacja, można sobie język wybrać w menusach. Gra nie ma dublażu w innych językach niż angielski. Cytuj
Beelzeboss 339 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu 57 minut temu, GearsUp napisał(a): Grajcie w gry po polsku Goście graja po polsku, a pozniej pisza cos o złych dialogach, lol. Cytuj
suteq 299 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu (edytowane) Godzinę temu, GearsUp napisał(a): Czemu po angielsku jest normalny dialog? To od dzisiaj tłumaczymy them w grach nie jako ich tylko nu? Tu ewidentnie polskie tłumaczenie dało ciała. Grajcie w gry po polsku Jak sobie aktywiszcze wymyslilo że postać to niebinarniszcze to tak właśnie jest. Bo po polsku odnosi się dialog do jednej osoby. Ogólnie w lokalizacji masa końcówek jest zła. Gram babą a w dialogach są często wstawki zarówno z męskimi końcówkami jak i żeńskimi, zarówno do wyboru jak i zwrotne do mojej postaci. Ktoś tam niezłą fuszerkę odwalił. Edytowane 22 godziny temu przez suteq Cytuj
balon 5 396 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu 1 godzinę temu, suteq napisał(a): Zgadzam się odnośnie questu z zaginiona ekspedycja. To są questy których chciałbym widzieć więcej, niestety większość moim zdaniem jest bardzo średniego lub niskiego szczebla. Ot takie questy aby sobie nabić doświadczenie i zgarnąć dodatkowy hajs/przedmioty. W drugiej mapie do tej pory miałem też tylko jeden taki rozbudowany i całkiem ciekawy quest ale o półkę niżej niż ten z ekspedycjami. Te lepsze / bardziej rozbudowane bardziej questy są jakoś oznaczone względem klasycznych fetch questów? Cytuj
Wredny 9 940 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu Nie, wszystko oznaczone tak samo - od głównych poprzez poboczne, a nawet na zwykłych bounty rodem z GAASów skończywszy. Jak u Forresta Gumpa - nigdy nie wiesz, jaką czekoladkę wyciągniesz 1 Cytuj
suteq 299 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu Bounty akurat wlatuje w osobną podkategorie w dzienniku ale reszta zadań tak jak Wredny pisze. No i są jeszcze zadania towarzyszy które ciągną się przez ileś etapów i nie zgadniecie jaki wątek ma Kai Cytuj
Paolo de Vesir 9 531 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu Podział zadań w dzienniku jest, ale to jak później te zadania są przedstawione na mapie woła o pomstę do nieba. W ogóle to, że akuratnie aktywne zadanie nie jest w żaden sposób wyróżnione na mapie względem innych to już beka wnusiu. no ale to tylko drobnostki - trzeba się w końcu dowiedzieć komu mój bohater zaszedł tak mocno za skórę! Cytuj
Sedrak 879 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu Dwie godziny za mną. Fabuła na razie ciężko powiedzieć, ale niczego nie ukrywa. Dialogi wydają mi się sztuczne. Dlaczego wszędzie się rozmawia tylko z kobietami w wieku 25+? Świetny system walki i eksploracji, a sama gra wciąga. Cytuj
Wredny 9 940 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu No baby są oczywiście mocno silne, męskie, same "dowódczynie" itp, a faceci to standardowo - zniewieściałe pizdy i szuje, czasem jakiś kapłan lub wyrocznia - odwrócenie tradycyjnych ról, bo jakżeby inaczej. Nawet w tej chwalonej przeze mnie misji musiałem znaleźć pamiętnik dzielnej pani kapitan, która wyruszyła na misję odkrywania nowego świata, zostawiając w domu męża, opiekującego się dziećmi, a po dotarciu na miejsce zastała list, w którym mąż "w tchórzliwy sposób" żąda unieważnienia małżeństwa i komentarz typu "nie miał jaj powiedzieć mi tego w twarz". Tak więc dzielne i wybitne kobiety również i tutaj są prześladowane przez miękkich i małostkowych facetów - norma od paru lat, niestety również w gierkach. 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 531 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Gratulacje dla silnych bab, że górują nad nimi i prześladują je i tak już pizdowate chłopy! Cytuj
Chewie 194 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Przegrywa z pirate yakuza i kotkami ale rozumiem, że wszyscy grają w gejpassie. Jak gra kiedyś dogoni obliviona pod względem technicznym to może odpalę Cytuj
suteq 299 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu 35 minut temu, Wredny napisał(a): No baby są oczywiście mocno silne, męskie, same "dowódczynie" itp, a faceci to standardowo - zniewieściałe pizdy i szuje, czasem jakiś kapłan lub wyrocznia - odwrócenie tradycyjnych ról, bo jakżeby inaczej. Nawet w tej chwalonej przeze mnie misji musiałem znaleźć pamiętnik dzielnej pani kapitan, która wyruszyła na misję odkrywania nowego świata, zostawiając w domu męża, opiekującego się dziećmi, a po dotarciu na miejsce zastała list, w którym mąż "w tchórzliwy sposób" żąda unieważnienia małżeństwa i komentarz typu "nie miał jaj powiedzieć mi tego w twarz". Tak więc dzielne i wybitne kobiety również i tutaj są prześladowane przez miękkich i małostkowych facetów - norma od paru lat, niestety również w gierkach. Jestem w drugim obszarze a z tyloma babami nie gadałem w żadnej grze, o prawdziwym życiu nie wspominając. 1 6 Cytuj
Bzduras 13 091 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Ten dyskurs "nooo, przegrywa na steamie z innymi gierkami" to jest taki rak współczesnego gamingu, że ja nawet nie xD Jak gracie to dotykacie się, że teraz w tę samą gierkę pyka 100k osób? Przy 300k wkładacie sobie ogórka w dupę dla większej immersji? O co tu chodzi, bo nie rozumiem. Jasne, widać peak, daje to jakiś obraz zainteresowania, ale tak samo jak w przypadku SH2 tak samo i teraz zapytam: po co wy to wklejacie? Tak zwyczajnie, po jaki chuj? Bo tak jak wtedy było piszczenie, że gra słaba bo tylko 25k ludu siedzi naraz przed ekranem tak tutaj też już któryś raz ktoś wrzuca skrina ze SteamDB i nie wiem co ja mam zrobić. Pomużcie pliska. Cytuj
SnoD 2 413 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu No żeby wzmocnić przekaz, że gościu nie gra w Avowed i chciał się tym pochwalić :p Cytuj
GearsUp 452 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Godzinę temu, Chewie napisał(a): Przegrywa z pirate yakuza i kotkami ale rozumiem, że wszyscy grają w gejpassie. Jak gra kiedyś dogoni obliviona pod względem technicznym to może odpalę Te kotki to jest nakładka na pasek windowsa i jest cały czas włączona jak pracujesz na kompjuterze więc no ten ... trochę zakłamujący obraz XD Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi