Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No ale co? Gadam normalnie z npcetami i żadnego takiego pierdolenia nie ma. Tę grę to możemy dosłownie nawiązać do polskiego klasycznego filmu Seksmisja. 

Opublikowano
1 minutę temu, Faka napisał(a):

No ale co? Gadam normalnie z npcetami i żadnego takiego pierdolenia nie ma. Tę grę to możemy dosłownie nawiązać do polskiego klasycznego filmu Seksmisja. 

@suteq już przeszedł, na pewno coś może o tym opowiedzieć, oczywiscie spoiler free. 

Opublikowano

Podoba mi się ten system upgrade i zdobywania mocy głównie przez ekwipunek. Jak się rozgryzie o co chodzi, to leci się jak przecinak nawet na najwyższym. Jestem jeszcze przed ostatnią misją w drugim regionie i mam kilkanaście sidequestow do dokonczenia w pierwszym i drugim. Jestem przygotowany na wszystko :shotgun:

d585e4cf-ed0c-4f91-8f47-40f0bf453c3f.thumb.png.6f7121a73ad3ddc428f82eeb2dd479e3.png

Opublikowano
36 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

@suteq już przeszedł, na pewno coś może o tym opowiedzieć, oczywiscie spoiler free. 

Osobiście nie czułem jakiegoś seksizmu czy wyszczególnionego 'kobiety górą' w dialogach ale tak jak pisałem wcześniej, w większości przypadków gada się z kobietami. No ale to świat fantasy więc mogli sobie wymyślić co tylko chcieli. 

• Plusik 2
Opublikowano

Z tego co gram, to muszę też powiedzieć, że podoba mi się jeszcze gra aktorska w przypadku osób podkładających głosy pod NPCty. Z dotychczas napotkanych dość często odgrywają różne maniery i sposoby wypowiadania się. Te rozmowy nie są takie beznamiętne jakby tylko odczytane z kartki. Czasem są też zabawne i pomysłowe. Najbardziej podobała mi się rozmowa z jednym kupcem dla którego odzyskałem pewien ładunek, nie dość, że miał spory dystans do siebie, sytuacji oraz zabawny akcent, to na moje stwierdzenie, że staram się raczej nie rzucać w oczy odpowiedział, że w takim razie chyba powinienem sobie załatwić jakiś kaptur - co było równie zabawne co trafne biorąc pod uwagę, że moja postać ma korę zamiast twarzy :p

• WTF 1
Opublikowano
15 minut temu, SnoD napisał(a):

Czasem są też zabawne i pomysłowe. Najbardziej podobała mi się rozmowa z jednym kupcem dla którego odzyskałem pewien ładunek, nie dość, że miał spory dystans do siebie, sytuacji oraz zabawny akcent, to na moje stwierdzenie, że staram się raczej nie rzucać w oczy odpowiedział, że w takim razie chyba powinienem sobie załatwić jakiś kaptur - co było równie zabawne co trafne biorąc pod uwagę, że moja postać ma korę zamiast twarzy :p

aa956e5b8c8b2634ae519cc6df3a0a01f0f2f5cc

• Haha 8
Opublikowano (edytowane)

Jest i on znaFca tematu. Jak tam Rozi, masz coś do powiedzenia na temat gry, bo ostatnie co cię interesowało to kto ile ma godzin nabitych godzinę po odblokowaniu gry :p

Edytowane przez SnoD
Opublikowano

Kuźwa, nie wiem, kto wpadł na tak genialny pomysł, ale już wiem, że nie zaliczę wszystkich side-questów, bo jeden (Finer Things in Battle) jest uzależniony od tego, jak dobry gear mamy na sobie i to dość wcześnie w grze (praktycznie początek po dotarciu do Paradis) - jeśli zaczniemy eksplorować i sobie coś lepszego znajdziemy to po rozmowie z aptekarzem, którego musimy obronić przed zbirami, nie będziemy mieli scenki z naszym towarzyszem, sugerującym nam, że wypadałoby skombinować lepszy gear...
Trochę głupie rozwiązanie, zwłaszcza w gierce z taką swobodą podejmowania decyzji i kolejnością działań.

Opublikowano

Ja muszę teraz zdobyć solidny napierśnik gdzie można wywaliłem, bo gram magiem i muszę specjalnie wykraftowac. Nie wiem dlaczego ograniczali do jednego rodzaju armora. 

Opublikowano (edytowane)

Znowu jakiś patchyk wjechał:

Dzisiaj znalazłem tę świątynię z trailera:

Avowed27_02.202517_29_05.thumb.jpg.464ec2cb45d3191042fffcd221126199.jpg

Okazało się, że to ogromna podziemna lokacja do której się teleportujemy (więc nie ma jej na mapie) wchodząc do jakiejś randomowej jaskini gdzieś na skaju mapy przez co łatwo ją pominąć :reggie: 

Ciekaw jestem czy w pierwszym regionie jest więcej takich miejsc. Jak wszedłem, to wydlszedłem dopiero po 2 godzinach.

Edytowane przez SnoD
Opublikowano

Wczoraj zrobiłem respec i pograłem trochę łowcą pod pistolet, bo fajny złoty wypadł, ale nie wiem czy dobre rozwinięcie wziąłem, a niestety nie da się tego zmienić. Headshot wchodzą aż miło, ale jednak mag do czyszczenia mobow to inna liga. Wiecie czy w pierwszej lokacji jest jakaś dobra różdżka?

Ale wystarczy spotkać NPCa i cała magia gry mija. Mordy im po patchu zaczęło tak wyginać, że no nie da się grać, oczywiście każda kolejna postać to ta sama kobita i dialogi, że aż mam ochotę skipowac. No strasznie mnie rzuca od miłości do nienawiści.

Opublikowano
15 godzin temu, SnoD napisał(a):

Dzisiaj znalazłem tę świątynię z trailera:

Avowed27_02.202517_29_05.thumb.jpg.464ec2cb45d3191042fffcd221126199.jpg

Okazało się, że to ogromna podziemna lokacja do której się teleportujemy (więc nie ma jej na mapie) wchodząc do jakiejś randomowej jaskini gdzieś na skaju mapy przez co łatwo ją pominąć :reggie: 

No niezbyt bo to właśnie miejscówka od tego fajnego questu z Sagramisem, więc nie jest to jakiś random i na pewno nie jest "łatwa do pominięcia".

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Sedrak napisał(a):

Wiecie czy w pierwszej lokacji jest jakaś dobra różdżka?

W pierwszym nie ma.

Spoiler

W drugiej Szmaragdowych Tarasach będziesz miał możliwość zakupu pierwszej unikatowej różdżki do kupca w  mieście Fior mes Iverno.

Do tego czasu dobrze jest mieć jak najwyższy poziom ekwipunku, bo wtedy różdżka też będzie miała wyższy lvl, co oczywiście łączy się z jej ceną.

Edytowane przez tedi007
  • Plusik 1
Opublikowano
48 minutes ago, tedi007 said:

W pierwszym nie ma.

Reveal hidden contents

W drugiej Szmaragdowych Tarasach będziesz miał możliwość zakupu pierwszej unikatowej różdżki do kupca w  mieście Fior mes Iverno.

Do tego czasu dobrze jest mieć jak najwyższy poziom ekwipunku, bo wtedy różdżka też będzie miała wyższy lvl, co oczywiście łączy się z jej cenąc

Czyli jest lvl skaling ekwipunku w sklepach?

Opublikowano
14 minutes ago, AdiCarrion said:

Jakby komuś jednak zaczęło się podobać gra to pamiętajcie, że nie mnoże się to Wam podobać :)

Tak samo jak komuś może się podobać tak komuś może się nie podobać. Pierdolenie głupot jest z obydwu stron

Opublikowano

Najbardziej jednak cieszy, że Avowed obroniło sie pomimo ogromnego narzekania w sieci, w dużej mierze podyktowanego zapewne próbą wskoczenia na hatetrain i podbicia zasięgów. Pokazało też jako kolejny z tytułów 80+, ze „crap na 8” jest zwyczajnie krzywdzące i wielu ludzi może odpuścić sobie taką grę z powodu nadmiernego skupienia na cyferkach.

• beka z typa 1
Opublikowano
2 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Najbardziej jednak cieszy, że Avowed obroniło sie pomimo ogromnego narzekania w sieci, w dużej mierze podyktowanego zapewne próbą wskoczenia na hatetrain i podbicia zasięgów. Pokazało też jako kolejny z tytułów 80+, ze „crap na 8” jest zwyczajnie krzywdzące i wielu ludzi może odpuścić sobie taką grę z powodu nadmiernego skupienia na cyferkach.

Nie nazwałbym gry z ocenami 78 na meta i 77 na steamie grą 80+

IMG_4438.png

IMG_4437.png

Opublikowano (edytowane)

Nie manipuluję. 80+ to 80+, a nie 80. I jak już chcesz być taki dokładny to sumarycznie jest to 79.75. Czyli zdecydowanie nie 80+. Nie licząc Steama. Liczby to liczby, jak się nimi posługujesz to bądź dokładny, a nie sobie dodawaj albo odejmuj pod tezę.

Oczywiście absolutnie nic to nie zmienia, chodzi o zasadę

Edytowane przez Homelander