Faka 4 103 Opublikowano 26 lutego Opublikowano 26 lutego No ale co? Gadam normalnie z npcetami i żadnego takiego pierdolenia nie ma. Tę grę to możemy dosłownie nawiązać do polskiego klasycznego filmu Seksmisja. Cytuj
KrYcHu_89 2 584 Opublikowano 26 lutego Opublikowano 26 lutego 1 minutę temu, Faka napisał(a): No ale co? Gadam normalnie z npcetami i żadnego takiego pierdolenia nie ma. Tę grę to możemy dosłownie nawiązać do polskiego klasycznego filmu Seksmisja. @suteq już przeszedł, na pewno coś może o tym opowiedzieć, oczywiscie spoiler free. Cytuj
Faka 4 103 Opublikowano 26 lutego Opublikowano 26 lutego W każdym bądź razie gierka w temacie gameplayu, eksploracji i walki dowozi bardzo dobrze. 2 Cytuj
Beelzeboss 326 Opublikowano 26 lutego Opublikowano 26 lutego Podoba mi się ten system upgrade i zdobywania mocy głównie przez ekwipunek. Jak się rozgryzie o co chodzi, to leci się jak przecinak nawet na najwyższym. Jestem jeszcze przed ostatnią misją w drugim regionie i mam kilkanaście sidequestow do dokonczenia w pierwszym i drugim. Jestem przygotowany na wszystko Cytuj
suteq 318 Opublikowano 26 lutego Opublikowano 26 lutego 36 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): @suteq już przeszedł, na pewno coś może o tym opowiedzieć, oczywiscie spoiler free. Osobiście nie czułem jakiegoś seksizmu czy wyszczególnionego 'kobiety górą' w dialogach ale tak jak pisałem wcześniej, w większości przypadków gada się z kobietami. No ale to świat fantasy więc mogli sobie wymyślić co tylko chcieli. 2 Cytuj
SnoD 2 458 Opublikowano 26 lutego Opublikowano 26 lutego Z tego co gram, to muszę też powiedzieć, że podoba mi się jeszcze gra aktorska w przypadku osób podkładających głosy pod NPCty. Z dotychczas napotkanych dość często odgrywają różne maniery i sposoby wypowiadania się. Te rozmowy nie są takie beznamiętne jakby tylko odczytane z kartki. Czasem są też zabawne i pomysłowe. Najbardziej podobała mi się rozmowa z jednym kupcem dla którego odzyskałem pewien ładunek, nie dość, że miał spory dystans do siebie, sytuacji oraz zabawny akcent, to na moje stwierdzenie, że staram się raczej nie rzucać w oczy odpowiedział, że w takim razie chyba powinienem sobie załatwić jakiś kaptur - co było równie zabawne co trafne biorąc pod uwagę, że moja postać ma korę zamiast twarzy :p 1 Cytuj
Rozi 987 Opublikowano 26 lutego Opublikowano 26 lutego 15 minut temu, SnoD napisał(a): Czasem są też zabawne i pomysłowe. Najbardziej podobała mi się rozmowa z jednym kupcem dla którego odzyskałem pewien ładunek, nie dość, że miał spory dystans do siebie, sytuacji oraz zabawny akcent, to na moje stwierdzenie, że staram się raczej nie rzucać w oczy odpowiedział, że w takim razie chyba powinienem sobie załatwić jakiś kaptur - co było równie zabawne co trafne biorąc pod uwagę, że moja postać ma korę zamiast twarzy :p 8 Cytuj
SnoD 2 458 Opublikowano 26 lutego Opublikowano 26 lutego (edytowane) Jest i on znaFca tematu. Jak tam Rozi, masz coś do powiedzenia na temat gry, bo ostatnie co cię interesowało to kto ile ma godzin nabitych godzinę po odblokowaniu gry :p Edytowane 26 lutego przez SnoD Cytuj
Wredny 10 015 Opublikowano 26 lutego Opublikowano 26 lutego Kuźwa, nie wiem, kto wpadł na tak genialny pomysł, ale już wiem, że nie zaliczę wszystkich side-questów, bo jeden (Finer Things in Battle) jest uzależniony od tego, jak dobry gear mamy na sobie i to dość wcześnie w grze (praktycznie początek po dotarciu do Paradis) - jeśli zaczniemy eksplorować i sobie coś lepszego znajdziemy to po rozmowie z aptekarzem, którego musimy obronić przed zbirami, nie będziemy mieli scenki z naszym towarzyszem, sugerującym nam, że wypadałoby skombinować lepszy gear... Trochę głupie rozwiązanie, zwłaszcza w gierce z taką swobodą podejmowania decyzji i kolejnością działań. Cytuj
Sedrak 890 Opublikowano 27 lutego Opublikowano 27 lutego Ja muszę teraz zdobyć solidny napierśnik gdzie można wywaliłem, bo gram magiem i muszę specjalnie wykraftowac. Nie wiem dlaczego ograniczali do jednego rodzaju armora. Cytuj
Faka 4 103 Opublikowano 27 lutego Opublikowano 27 lutego To zależy jak grasz, bo ja jako łowca to wolę lekkie pancerze, co by dużo kondycji do unikania miał. Cytuj
Beelzeboss 326 Opublikowano 27 lutego Opublikowano 27 lutego 1 godzinę temu, Sedrak napisał(a): Ja muszę teraz zdobyć solidny napierśnik gdzie można wywaliłem, bo gram magiem i muszę specjalnie wykraftowac. Nie wiem dlaczego ograniczali do jednego rodzaju armora. https://avowed.wiki.fextralife.com/Arcanist's+Gambeson Jak grasz magiem to chyba najlepszy armor. Pierwszy region, yellowband camp w domku. Cytuj
SnoD 2 458 Opublikowano 27 lutego Opublikowano 27 lutego (edytowane) Znowu jakiś patchyk wjechał: Dzisiaj znalazłem tę świątynię z trailera: Okazało się, że to ogromna podziemna lokacja do której się teleportujemy (więc nie ma jej na mapie) wchodząc do jakiejś randomowej jaskini gdzieś na skaju mapy przez co łatwo ją pominąć Ciekaw jestem czy w pierwszym regionie jest więcej takich miejsc. Jak wszedłem, to wydlszedłem dopiero po 2 godzinach. Edytowane 27 lutego przez SnoD Cytuj
Sedrak 890 Opublikowano 28 lutego Opublikowano 28 lutego Wczoraj zrobiłem respec i pograłem trochę łowcą pod pistolet, bo fajny złoty wypadł, ale nie wiem czy dobre rozwinięcie wziąłem, a niestety nie da się tego zmienić. Headshot wchodzą aż miło, ale jednak mag do czyszczenia mobow to inna liga. Wiecie czy w pierwszej lokacji jest jakaś dobra różdżka? Ale wystarczy spotkać NPCa i cała magia gry mija. Mordy im po patchu zaczęło tak wyginać, że no nie da się grać, oczywiście każda kolejna postać to ta sama kobita i dialogi, że aż mam ochotę skipowac. No strasznie mnie rzuca od miłości do nienawiści. Cytuj
Wredny 10 015 Opublikowano 28 lutego Opublikowano 28 lutego 15 godzin temu, SnoD napisał(a): Dzisiaj znalazłem tę świątynię z trailera: Okazało się, że to ogromna podziemna lokacja do której się teleportujemy (więc nie ma jej na mapie) wchodząc do jakiejś randomowej jaskini gdzieś na skaju mapy przez co łatwo ją pominąć No niezbyt bo to właśnie miejscówka od tego fajnego questu z Sagramisem, więc nie jest to jakiś random i na pewno nie jest "łatwa do pominięcia". Cytuj
tedi007 736 Opublikowano 28 lutego Opublikowano 28 lutego (edytowane) 1 godzinę temu, Sedrak napisał(a): Wiecie czy w pierwszej lokacji jest jakaś dobra różdżka? W pierwszym nie ma. Spoiler W drugiej Szmaragdowych Tarasach będziesz miał możliwość zakupu pierwszej unikatowej różdżki do kupca w mieście Fior mes Iverno. Do tego czasu dobrze jest mieć jak najwyższy poziom ekwipunku, bo wtedy różdżka też będzie miała wyższy lvl, co oczywiście łączy się z jej ceną. Edytowane 28 lutego przez tedi007 1 Cytuj
AdiCarrion 131 Opublikowano 28 lutego Opublikowano 28 lutego Jakby komuś jednak zaczęło się podobać gra to pamiętajcie, że nie mnoże się to Wam podobać Cytuj
Sedrak 890 Opublikowano 28 lutego Opublikowano 28 lutego 48 minutes ago, tedi007 said: W pierwszym nie ma. Reveal hidden contents W drugiej Szmaragdowych Tarasach będziesz miał możliwość zakupu pierwszej unikatowej różdżki do kupca w mieście Fior mes Iverno. Do tego czasu dobrze jest mieć jak najwyższy poziom ekwipunku, bo wtedy różdżka też będzie miała wyższy lvl, co oczywiście łączy się z jej cenąc Czyli jest lvl skaling ekwipunku w sklepach? Cytuj
Homelander 2 581 Opublikowano 28 lutego Opublikowano 28 lutego 14 minutes ago, AdiCarrion said: Jakby komuś jednak zaczęło się podobać gra to pamiętajcie, że nie mnoże się to Wam podobać Tak samo jak komuś może się podobać tak komuś może się nie podobać. Pierdolenie głupot jest z obydwu stron Cytuj
Paolo de Vesir 9 601 Opublikowano 28 lutego Opublikowano 28 lutego Najbardziej jednak cieszy, że Avowed obroniło sie pomimo ogromnego narzekania w sieci, w dużej mierze podyktowanego zapewne próbą wskoczenia na hatetrain i podbicia zasięgów. Pokazało też jako kolejny z tytułów 80+, ze „crap na 8” jest zwyczajnie krzywdzące i wielu ludzi może odpuścić sobie taką grę z powodu nadmiernego skupienia na cyferkach. 1 Cytuj
Homelander 2 581 Opublikowano 28 lutego Opublikowano 28 lutego 2 minutes ago, Paolo de Vesir said: Najbardziej jednak cieszy, że Avowed obroniło sie pomimo ogromnego narzekania w sieci, w dużej mierze podyktowanego zapewne próbą wskoczenia na hatetrain i podbicia zasięgów. Pokazało też jako kolejny z tytułów 80+, ze „crap na 8” jest zwyczajnie krzywdzące i wielu ludzi może odpuścić sobie taką grę z powodu nadmiernego skupienia na cyferkach. Nie nazwałbym gry z ocenami 78 na meta i 77 na steamie grą 80+ Cytuj
Paolo de Vesir 9 601 Opublikowano 28 lutego Opublikowano 28 lutego 2 minuty temu, Homelander napisał(a): Nie nazwałbym gry z ocenami 78 na meta i 77 na steamie grą 80+ Manipulujesz - na OC gra ma 82 punkty, na MC 81 na XSX i 78 na na PC. Sumarycznie to jest wciąż 80%. Cytuj
Homelander 2 581 Opublikowano 28 lutego Opublikowano 28 lutego (edytowane) Nie manipuluję. 80+ to 80+, a nie 80. I jak już chcesz być taki dokładny to sumarycznie jest to 79.75. Czyli zdecydowanie nie 80+. Nie licząc Steama. Liczby to liczby, jak się nimi posługujesz to bądź dokładny, a nie sobie dodawaj albo odejmuj pod tezę. Oczywiście absolutnie nic to nie zmienia, chodzi o zasadę Edytowane 28 lutego przez Homelander Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi