Paolo de Vesir 9 601 Opublikowano 28 lutego Opublikowano 28 lutego Teraz, Homelander napisał(a): Nie manipuluję. 80+ to 80+, a nie 80. I jak już chcesz być taki dokładny to sumarycznie jest to 79.75. Czy zdecydowanie nie 80+. Nie licząc Steama. Liczby to liczby, jak się nimi posługujesz to bądź dokładny, a nie sobie dodawaj albo odejmuj pod tezę. Oczywiście absolutnie nic to nie zmienia, chodzi o zasadę OC zawsze miało najbardziej rzetelne źródła i sumowało wersje. 82 to jest bardzo solidny wynik, no już nie róbmy kurwy z logiki. Cytuj
Homelander 2 581 Opublikowano 28 lutego Opublikowano 28 lutego 1 minute ago, Paolo de Vesir said: OC zawsze miało najbardziej rzetelne źródła i sumowało wersje. 82 to jest bardzo solidny wynik, no już nie róbmy kurwy z logiki. No to nie rób. Nie pisz, że gra na 80 jest grą na 80+. Wiem, że się przypierdalam mocno, ale wkurwia mnie takie naciąganie danych pod tezę Cytuj
Paolo de Vesir 9 601 Opublikowano 28 lutego Opublikowano 28 lutego 4 minuty temu, Homelander napisał(a): No to nie rób. Nie pisz, że gra na 80 jest grą na 80+. Wiem, że się przypierdalam mocno, ale wkurwia mnie takie naciąganie danych pod tezę OC 82 i takie są realia. Co do ocen to poczekam na premierę TLOU2 na PC i będziemy sobie wtedy liczyć średnią 1 Cytuj
Homelander 2 581 Opublikowano 28 lutego Opublikowano 28 lutego Just now, Paolo de Vesir said: OC 82 i takie są realia. 77 na Steam i takie są realia. Oceny graczy, którzy grę kupili za ciężkie pieniądze. A nie "dziennikarzy" growych dających noty za wycieczki 2 Cytuj
Paolo de Vesir 9 601 Opublikowano 28 lutego Opublikowano 28 lutego 1 minutę temu, Homelander napisał(a): 77 na Steam i takie są realia. Oceny graczy, którzy grę kupili za ciężkie pieniądze. A nie "dziennikarzy" growych dających noty za wycieczki 2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a): Co do ocen to poczekam na premierę TLOU2 na PC i będziemy sobie wtedy liczyć średnią do zoba! Czuję, że lektura będzie wyborna. Cytuj
Homelander 2 581 Opublikowano 28 lutego Opublikowano 28 lutego 4 minutes ago, Paolo de Vesir said: do zoba! Czuję, że lektura będzie wyborna. Luzik. Ja w tym czasie będę grał Cytuj
Paolo de Vesir 9 601 Opublikowano 28 lutego Opublikowano 28 lutego 2 minuty temu, Homelander napisał(a): Luzik. Ja w tym czasie będę grał W grę ze średnią ocen 63% na Steamie? Mówiłeś, że szkoda ci życia na gry poniżej 90. Cytuj
Homelander 2 581 Opublikowano 28 lutego Opublikowano 28 lutego Just now, Paolo de Vesir said: W grę ze średnią ocen 63% na Steamie? Mówiłeś, że szkoda ci życia na gry poniżej 90. Part II ma 93 na meta, wersja PS5 90. Jak będzie spierdolony port to naprawią, tak jak Part I. Na początku był pośmiewiskiem, a teraz śmiga na Steam Decku Cytuj
AdiCarrion 131 Opublikowano 28 lutego Opublikowano 28 lutego 39 minut temu, Homelander napisał(a): Tak samo jak komuś może się podobać tak komuś może się nie podobać. Pierdolenie głupot jest z obydwu stron No właśnie według tej recenzji to gra może Ci się tylko nie podobać. Cytuj
Paolo de Vesir 9 601 Opublikowano 28 lutego Opublikowano 28 lutego 1 minutę temu, Homelander napisał(a): Part II ma 93 na meta, wersja PS5 90. Jak będzie spierdolony port to naprawią, tak jak Part I. Na początku był pośmiewiskiem, a teraz śmiga na Steam Decku OK, ale posłużyłeś się średnią ze Steama. Jesli Pt. 2 dostanie oceny rzędu 5-6 od graczy, niekoniecznie przez aspekt techniczny to mam nadzieje, ze będziesz konsekwentny i przyznasz się, że jarasz się grą z niską średnią pomimo tego, że mówisz że „szkoda ci czasu na gry poniżej” 90 Ze weźmiesz odpowiedzialność za swoje słowa i nie będziesz próbował wytłumaczyć, że jednak w przypadku Steama ta średnia nie ma znaczenia, a w przypadku gry której nie lubisz - ma. Cytuj
Homelander 2 581 Opublikowano 28 lutego Opublikowano 28 lutego 12 minutes ago, Paolo de Vesir said: OK, ale posłużyłeś się średnią ze Steama. Jesli Pt. 2 dostanie oceny rzędu 5-6 od graczy, niekoniecznie przez aspekt techniczny to mam nadzieje, ze będziesz konsekwentny i przyznasz się, że jarasz się grą z niską średnią pomimo tego, że mówisz że „szkoda ci czasu na gry poniżej” 90 Ze weźmiesz odpowiedzialność za swoje słowa i nie będziesz próbował wytłumaczyć, że jednak w przypadku Steama ta średnia nie ma znaczenia, a w przypadku gry której nie lubisz - ma. Ale jak nie przez aspekt techniczny? Przecież to port, znam grę doskonale, skończyłem ją trzy razy. Mam w dupie czy się coś komuś spodoba czy nie. Jak port będzie spierdolony to będę krytykował. Bredzisz chłopie 16 minutes ago, AdiCarrion said: No właśnie według tej recenzji to gra może Ci się tylko nie podobać. Recenzje są subiektywne z natury. Tę bym określił jako wręcz hejterską, bo do wielu rzeczy autor się przypierdala. Dla porównania, dla niego Days Gone to absolutna perła Cytuj
Paolo de Vesir 9 601 Opublikowano 28 lutego Opublikowano 28 lutego 9 minut temu, Homelander napisał(a): Ale jak nie przez aspekt techniczny? Przecież to port, znam grę doskonale, skończyłem ją trzy razy. Mam w dupie czy się coś komuś spodoba czy nie. Jak port będzie spierdolony to będę krytykował. Bredzisz chłopie Bez zaskoczenia. Zakładam, że na żadnym etapie nie pomyślałeś, że ocena Avowed na Steamie może wynikać z aspektów technicznych, założyłeś po prostu że gra jest słaba. Za to nie zakładasz, że jedyne złe oceny Pt. II na Steamie wynikać mogą z potencjalnie spieprzonego portu (więc ocena do uratowania), a nie z powodów fabularnych czy ideologicznych. Podwójne standardy aż miło. Od początku wiedziałem, że piszesz pod tezę, a Avowed? Cóż, 82 na OC - naprawdę świetny tytuł, jak widać plucie w sieci nie wystarczyło i dobra gra obroniła się sama. Cytuj
Homelander 2 581 Opublikowano 28 lutego Opublikowano 28 lutego 1 minute ago, Paolo de Vesir said: Bez zaskoczenia. Zakładam, że na żadnym etapie nie pomyślałeś, że ocena Avowed na Steamie może wynikać z aspektów technicznych, założyłeś po prostu że gra jest słaba. Za to nie zakładasz, że jedyne złe oceny Pt. II na Steamie wynikać mogą z potencjalnie spieprzonego portu (więc ocena do uratowania), a nie z powodów fabularnych czy ideologicznych. Podwójne standardy aż miło. Od początku wiedziałem, że piszesz pod tezę, a Avowed? Cóż, 82 na OC - naprawdę świetny tytuł, jak widać plucie w sieci nie wystarczyło i dobra gra obroniła się sama. 1. znam aspekty fabularne i ideologiczne TLoU2 2. a weź wrzuć cytat gdzie napisałem, że Avowed to słaba gra Cytuj
tjery 1 351 Opublikowano 28 lutego Opublikowano 28 lutego 56 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a): Podwójne standardy aż miło. Od początku wiedziałem, że piszesz pod tezę, a Avowed? Cóż, 82 na OC - naprawdę świetny tytuł, jak widać plucie w sieci nie wystarczyło i dobra gra obroniła się sama. Wiem, że ex na Xa itd., ale świetny tytuł? Bez jaj, typowy średniak. Gram teraz, gra się, bez zbytniego rozwlekania, przyjemnie, ale zestawiając każdy aspekt tej gry ze świetnymi grami z tego gatunku, to Avoved nie ma zbytnio czego w tym towarzystwie szukać. To, że gra się w coś dobrze, nie oznacza od razu, że to świetna gra. 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 601 Opublikowano 28 lutego Opublikowano 28 lutego 2 minuty temu, tjery napisał(a): Wiem, że ex na Xa itd., ale świetny tytuł? Bez jaj, typowy średniak. Gram teraz, gra się, bez zbytniego rozwlekania, przyjemnie, ale zestawiając każdy aspekt tej gry ze świetnymi grami z tego gatunku, to Avoved nie ma zbytnio czego w tym towarzystwie szukać. To, że gra się w coś dobrze, nie oznacza od razu, że to świetna gra. W RPGu, jak i w sumie wielu innych grach mogę wydzielić kilka elementów na ktore gra się składa i porównywać je z podobnymi w gatunku. W RPGu powiedziałbym, że najważniejsza jest eksploracja, mechaniki, walka, fabuła. Pierwsza i trzecia, są po prostu fantastyczne - wertykalność świata i parkour, a do tego dynamiczna walka w czasie rzeczywistym, pięknie łącząca magię z walką w zwarciu. Mechaniki i fabularnie? Te pierwsze nic ponad standardy branży (albo gier w typie Bethesdy), a fabuła na razie ciekawa na tyle, że chce się ją poznawać. Najgorzej imo wypada grafika, UE5? Po co kiedy na rynku są lepsze silniki (chociażby wewnętrzny idTech). Moje wrażenia na skali ocen liczbowych odpowiadają mniej więcej temu co przedstawia średnia od recenzentów i tak, jest to dla mnie świetna gra. 1 Cytuj
Homelander 2 581 Opublikowano 28 lutego Opublikowano 28 lutego 15 minutes ago, Paolo de Vesir said: W RPGu, jak i w sumie wielu innych grach mogę wydzielić kilka elementów na ktore gra się składa i porównywać je z podobnymi w gatunku. W RPGu powiedziałbym, że najważniejsza jest eksploracja, mechaniki, walka, fabuła. Pierwsza i trzecia, są po prostu fantastyczne - wertykalność świata i parkour, a do tego dynamiczna walka w czasie rzeczywistym, pięknie łącząca magię z walką w zwarciu. Mechaniki i fabularnie? Te pierwsze nic ponad standardy branży (albo gier w typie Bethesdy), a fabuła na razie ciekawa na tyle, że chce się ją poznawać. Najgorzej imo wypada grafika, UE5? Po co kiedy na rynku są lepsze silniki (chociażby wewnętrzny idTech). Moje wrażenia na skali ocen liczbowych odpowiadają mniej więcej temu co przedstawia średnia od recenzentów i tak, jest to dla mnie świetna gra. No i gdzie ten cytat, w którym stwierdzam, że to słaba gra? No nie rób z gęby cholewki Cytuj
Paolo de Vesir 9 601 Opublikowano 28 lutego Opublikowano 28 lutego 4 minuty temu, Homelander napisał(a): No i gdzie ten cytat, w którym stwierdzam, że to słaba gra? No nie rób z gęby cholewki Antagonizujesz tę grę od samego początku, błagam cię Greg, nie róbmy fikołków. Średnia na OC to 82 co jest bardzo solidnym wynikiem, a 80+ odnosi się do gier które się gdzieś w tym zakresie mieszczą i na bazie którego powstało krzywdzące określenie crap na 8. Cytuj
Homelander 2 581 Opublikowano 28 lutego Opublikowano 28 lutego Just now, Paolo de Vesir said: Antagonizujesz tę grę od samego początku, błagam cię Greg, nie róbmy fikołków. No stary, jak mi coś zarzucasz to to udowodnij. Od samego początku to piszę, że podoba mi się design i walka wygląda spoko. Ale martwy świat i brak interakcji to dla mnie czerwona flaga w grze RPG. Piszę też, że wcale nie dziwię się, że komuś się podoba. To raczej ja dostaję minusami i clownami, bo według was MUSI mi się podobać. A jak coś mi przeszkadza to nienawidzę Xboxa, Microsoftu i krytykuję bo to konsolowy ex. Więc to Ty nie rób fikołków i nie wrzucaj mnie do jednego wora z Krzychem Cytuj
Paolo de Vesir 9 601 Opublikowano 28 lutego Opublikowano 28 lutego Cały czas rozbijało się tylko o, że nie mogliście uwierzyć, że jednak jest wysoka średnia i do tego te ataki oparte na twierdzeniach jakiś randomow z sieci Okazało się w ogólnym rozrachunku, że gra jednak dostarcza i osoby które grają są bardzo zadowolone, w większości. grali i się podoba Vs nie grali i się nie podoba 8 minut temu, Homelander napisał(a): Więc to Ty nie rób fikołków i nie wrzucaj mnie do jednego wora z Krzychem Najgorszemu wrogowi bym tego nie zrobił edit: EoT-uje jak coś, myślę że każda ze stron przedstawiła już swoje racje odnośnie tej gry i nic się już nie zmieni Cytuj
Homelander 2 581 Opublikowano 28 lutego Opublikowano 28 lutego 1 minute ago, Paolo de Vesir said: Cały czas rozbijało się tylko o, że nie mogliście uwierzyć, że jednak jest wysoka średnia i do tego te ataki oparte na twierdzeniach jakiś randomow z sieci Okazało się w ogólnym rozrachunku, że gra jednak dostarcza i osoby które grają są bardzo zadowolone, w większości. grali i się podoba Vs nie grali i się nie podoba Najgorszemu wrogowi bym tego nie zrobił Ja nadal nie mogę w to uwierzyć Nigdy bym nie dał wysokiej oceny grze rpg z takim brakiem. Ale ja nie jestem recenzentem, więc mogę kierować się moim widzimisię. W każdym razie nie olewam gry ze względu na oceny, a ze względu na to co sobą prezentuje. Microsoftu nie nienawidzę, obecnie przeżywam zachwyt South of Midnight, ale chciałbym, żeby to był serio hicior, taki na 90+. A nie kolejne Days Gone czy Avowed A co do grali i się podoba vs nie grali i się nie podoba to nie do końca tak jest. Bo jest tu sporo osób, które grało i stwierdzili, że średniaczek. Są fajne rzeczy, są chujowe rzeczy i tyle. Wiadomo, że gra to nie jest w żadnym wypadku crap. Ale to też nie jest top gatunku rpg Cytuj
Lukas_AT 1 235 Opublikowano 28 lutego Opublikowano 28 lutego (edytowane) Na Xbox.com niecale 4 gwiazdki od graczy, a jeszcze gorzej w przypadku Standard Edition. Czyli ponizej 80%? Edytowane 28 lutego przez Lukas_AT Cytuj
Paolo de Vesir 9 601 Opublikowano 28 lutego Opublikowano 28 lutego 10 minut temu, Homelander napisał(a): Ale to też nie jest top gatunku rpg i chyba nikt tak nie twierdzi, gry pchające gatunki do przodu powstają raz na generacje albo i rzadziej, ale nie oznacza to że każda która tego nie robi nie jest warta zachodu Cytuj
GSPdibbler 187 Opublikowano 28 lutego Opublikowano 28 lutego 58 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a): W RPGu, jak i w sumie wielu innych grach mogę wydzielić kilka elementów na ktore gra się składa i porównywać je z podobnymi w gatunku. W RPGu powiedziałbym, że najważniejsza jest eksploracja, mechaniki, walka, fabuła. Pierwsza i trzecia, są po prostu fantastyczne - wertykalność świata i parkour, a do tego dynamiczna walka w czasie rzeczywistym, pięknie łącząca magię z walką w zwarciu. Mechaniki i fabularnie? Te pierwsze nic ponad standardy branży (albo gier w typie Bethesdy), a fabuła na razie ciekawa na tyle, że chce się ją poznawać. Najgorzej imo wypada grafika, UE5? Po co kiedy na rynku są lepsze silniki (chociażby wewnętrzny idTech). Moje wrażenia na skali ocen liczbowych odpowiadają mniej więcej temu co przedstawia średnia od recenzentów i tak, jest to dla mnie świetna gra. Ja myślałem że w grze RPG najważniejsze jest odgrywanie postaci i świat przedstawiony. 1 Cytuj
Homelander 2 581 Opublikowano 28 lutego Opublikowano 28 lutego Just now, Paolo de Vesir said: i chyba nikt tak nie twierdzi, gry pchające gatunki do przodu powstają raz na generacje albo i rzadziej, ale nie oznacza to że każda która tego nie robi nie jest warta zachodu Może gdybym nie miał tony zaległości i drugiej tony na wishlist to bym spróbował. Ale nawet przeglądałem sobie te tytuły i z żadnego bym nie zrezygnował dla ogrania Avowed Cytuj
Paolo de Vesir 9 601 Opublikowano 28 lutego Opublikowano 28 lutego 1 minutę temu, GSPdibbler napisał(a): Ja myślałem że w grze RPG najważniejsze jest odgrywanie postaci i świat przedstawiony. oh boy here we go again, czekam na pytanie o widelec Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi