SnoD 2 458 Opublikowano 2 marca Opublikowano 2 marca Ale to nie przeszkadzało Ci do tej pory jak w każdej grze było 90% facetów? Nie przeszkadzało Ci to w odbiorze? Skąd nagle taki opór skoro w innych grach nie ma żadnego umiaru :p No i nie ma tu 90% kobiet, nawet nie jest blisko Piszesz takie rzeczy bo jak jest trochę więcej kobiet niż facetòw to już się światopogląd nie spina. Cytuj
Beelzeboss 326 Opublikowano 2 marca Opublikowano 2 marca - w pierwszym regionie kowalem jest kobieta - matriarchat mnie uciska spokojnie, w drugim jest krasnolud z brodą i penisem 1 Cytuj
SnoD 2 458 Opublikowano 2 marca Opublikowano 2 marca Dla równowagi mam nadzieję, że gdzieś będzie burdel z facetami :p Cytuj
Wredny 10 015 Opublikowano 2 marca Opublikowano 2 marca 9 minut temu, SnoD napisał(a): Ale to nie przeszkadzało Ci do tej pory jak w każdej grze było 90% facetów? Nie przeszkadzało Ci to w odbiorze? Skąd nagle taki opór skoro w innych grach nie ma żadnego umiaru :p No i nie ma tu 90% kobiet, nawet nie jest blisko Piszesz takie rzeczy bo jak jest trochę więcej kobiet niż facetòw to już się światopogląd nie spina. Nie, nie przeszkadzało, bo faceci w rolach groźnych hersztów band czy kowali to coś zupełnie normalnego i jak najbardziej wiarygodnego. Babskie chucherka, nadrabiające pyskówkami i groźnymi minami nie są w tych rolach wiarygodne i dlatego drażnią moje poczucie estetyki. Teraz, SnoD napisał(a): Dla równowagi mam nadzieję, że gdzieś będzie burdel z facetami :p Przecież masz w Avowed właśnie - jedna "loża" jest okupowana przez rozmawiającą parkę - potulnego kolesia i wielką babę z rasy Kaia, która wyraźnie przyszła skorzystać z usług męskiej dziwki. W ogóle ten drugi region pełen niggerów, mówiących ze strasznym, włoskim akcentem - poziom "it's a me Mario" Cytuj
SnoD 2 458 Opublikowano 2 marca Opublikowano 2 marca (edytowane) Ty, aż tak dokładnie to ja burdelu nie zwiedzałem :p PS. Wiarygodność w grze fantasy. Przepraszam, ale to nie jest Call of Duty Ta baba Kowal to za mało wiarygodnie wali tym młotem czy jak? Miecze krzywe wychodzą? Edytowane 2 marca przez SnoD Cytuj
Homelander 2 579 Opublikowano 2 marca Opublikowano 2 marca W Wiedźminie 3 też była baba-kowal, i to najlepszy kowal w grze. I nikomu to nie przeszkadzało. W książce była Rilla Czarna, która była zajebistym wojownikiem i charyzmatycznym dowódcą. Już nie rób z siebie @Wredny Figara tylko z drugiej strony spektrum. Trochę umiaru i rozsądku, mniej darcia japy jak różowowłose ciałopozytywne Julki Cytuj
Wredny 10 015 Opublikowano 2 marca Opublikowano 2 marca 17 minut temu, Homelander napisał(a): W Wiedźminie 3 też była baba-kowal, i to najlepszy kowal w grze. I nikomu to nie przeszkadzało. W książce była Rilla Czarna, która była zajebistym wojownikiem i charyzmatycznym dowódcą. Już nie rób z siebie @Wredny Figara tylko z drugiej strony spektrum. Trochę umiaru i rozsądku, mniej darcia japy jak różowowłose ciałopozytywne Julki Tak jak pisałem - umiar. 90% napotkanych kompetentnych (bo mówiących o sobie w samych superlatywach, jak to zwykle w dzisiejszym scenopisarstwie bywa) eNPeCów to w Avowed są baby. Ja tylko odpowiadam na posta SnoDa, który twierdzi, że w tej grze nie ma woke/DEI - gdyby nie to komicznie nieakuratne stwierdzenie to bym się nie odpalił nawet, więc nie porównuj mnie do Figaro i proszę, nie udzielaj mi tego typu rad, po tym, co pisałeś w temacie Veilguard chociażby. 4 Cytuj
Homelander 2 579 Opublikowano 2 marca Opublikowano 2 marca 1 minute ago, Wredny said: Tak jak pisałem - umiar. 90% napotkanych kompetentnych (bo mówiących o sobie w samych superlatywach, jak to zwykle w dzisiejszym scenopisarstwie bywa) eNPeCów to w Avowed są baby. Ja tylko odpowiadam na posta SnoDa, który twierdzi, że w tej grze nie ma woke/DEI - gdyby nie to komicznie nieakuratne stwierdzenie to bym się nie odpalił nawet, więc nie porównuj mnie do Figaro i proszę, nie udzielaj mi tego typu rad, po tym, co pisałeś w temacie Veilguard chociażby. Ok, może masz rację. Ty grałeś, ja nie. Veilguard to absolutna abominacja, tutaj nie ma w ogóle o czym mówić. 1 1 Cytuj
Sedrak 889 Opublikowano 2 marca Opublikowano 2 marca A np. Widząca czy murzynka lekarz są jak najbardziej dobrze zrobione, bo raz, że aktorzy dają radę, a dwa swoim zachowaniem i wiedzą pokazują co potrafią, więc da się. Cytuj
GSPdibbler 187 Opublikowano 2 marca Opublikowano 2 marca 5 godzin temu, SnoD napisał(a): Ale to nie przeszkadzało Ci do tej pory jak w każdej grze było 90% facetów? Nie przeszkadzało Ci to w odbiorze? Skąd nagle taki opór skoro w innych grach nie ma żadnego umiaru :p No i nie ma tu 90% kobiet, nawet nie jest blisko Piszesz takie rzeczy bo jak jest trochę więcej kobiet niż facetòw to już się światopogląd nie spina. Bo kurwa to jest NATURALNE. Kobieta jest fizycznie słabsza, tak nas stworzyła natura. Dlatego kobiety nie wybierają niebezpiecznych i cieżkich stanowisk pracy. Chłopie my się zajebiście róznimy od kobiet i dlatego 90% strażaków, górników, policjantów, grabarzy, kierowców to mężczyzni. Więc jak do gry wrzucają odwrotnosc w obowiązkach wystepuje dysonans. Po prostu to jest nielogiczne. Jak ktos ma małe IQ może nie zauważyc, ale każdy zdrowo myślący Homo Sapiens widzi ze coś tu nie gra. 1 1 1 Cytuj
SnoD 2 458 Opublikowano 2 marca Opublikowano 2 marca (edytowane) Widzę dalej nie dociera, że mówimy o grze fantasy z trollami, krasnoludami, furrasami i człekokształtnymi z rybią łuską Delfin by zrozumiał, z homo sapiens już gorzej Edytowane 2 marca przez SnoD Cytuj
Moldar 2 324 Opublikowano 2 marca Opublikowano 2 marca Dla niektórych każda gra musi być realistyczna najwidoczniej gdzie Avowed nawet nie stara się taka gra być. Cytuj
SnoD 2 458 Opublikowano 2 marca Opublikowano 2 marca (edytowane) To zabawne, że łatwiej ludziom zaakceptować aquamana niż kobietę kowala Widać to jest bardziej NATURALNE. Edytowane 2 marca przez SnoD Cytuj
GSPdibbler 187 Opublikowano 2 marca Opublikowano 2 marca 34 minuty temu, SnoD napisał(a): Widzę dalej nie dociera, że mówimy o grze fantasy z trollami, krasnoludami, furrasami i człekokształtnymi z rybią łuską Delfin by zrozumiał, z homo sapiens już gorzej No tak, w sumie możemy zastąpić wszystkie postacie dojebanymi koksami w podkoszulkach. Przecież to fantasy, w dupie miejmy logikę. 1 Cytuj
Chewie 200 Opublikowano 2 marca Opublikowano 2 marca (edytowane) 8 godzin temu, SnoD napisał(a): Ale to nie przeszkadzało Ci do tej pory jak w każdej grze było 90% facetów? Nie przeszkadzało Ci to w odbiorze? Skąd nagle taki opór skoro w innych grach nie ma żadnego umiaru :p No i nie ma tu 90% kobiet, nawet nie jest blisko Piszesz takie rzeczy bo jak jest trochę więcej kobiet niż facetòw to już się światopogląd nie spina. 90% graczy do niedawna to była płeć męska i pod tych odbiorców gry były robione dlatego zazwyczaj wcielaliśmy się w napakowanych koksów. Czy w jakiś sposób te gry dyskryminowały kobiety w jaki Avowed dyskryminuje płeć męską? Gears of war, Halo? Można było zrobić grę zróżnicowaną, świat fantasy gdzie panuje równouprawnienie ale tutaj ewidentnie tej równości nie ma. Potem zdziwko, że gierki dla "modern audience" się nie sprzedają. Edytowane 2 marca przez Chewie 2 1 1 Cytuj
Beelzeboss 326 Opublikowano 2 marca Opublikowano 2 marca Godzinę temu, Chewie napisał(a): świat fantasy gdzie panuje równouprawnienie ale tutaj ewidentnie tej równości nie ma. 2 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 600 Opublikowano środa o 13:40 Opublikowano środa o 13:40 Miałem chwilę zwątpienia, bo jednak rzadko kiedy sięgam po duże gry i postanowiłem popchnąć fabułę zamiast zajmować się eksploracją i (spoiler z drugiego aktu): Spoiler potężnie gruba jest akcja z pożarem w Fior mes Iverno czuję, że będzie dzisiaj kilka godzin maratonu 1 Cytuj
Beelzeboss 326 Opublikowano środa o 14:28 Opublikowano środa o 14:28 Za mną 50h i powoli zbliżam się do końca. Dobrze, że obsidian wyda jeszcze jednego bangera pod koniec roku Cytuj
tedi007 733 Opublikowano czwartek o 13:36 Opublikowano czwartek o 13:36 23 godziny temu, Paolo de Vesir napisał(a): Miałem chwilę zwątpienia, bo jednak rzadko kiedy sięgam po duże gry i postanowiłem popchnąć fabułę zamiast zajmować się eksploracją i (spoiler z drugiego aktu): Pokaż ukrytą zawartość potężnie gruba jest akcja z pożarem w Fior mes Iverno czuję, że będzie dzisiaj kilka godzin maratonu Tego wydarzenia z II Szmaragdowych tarasów można było uniknąć, a dokładniej mówiąc zminimalizować. Cytuj
Beelzeboss 326 Opublikowano piątek o 18:23 Opublikowano piątek o 18:23 Gierka skończona. Na koniec uklęknąłem przed Panią Inkwizytor, żeby obalić patriarchat i pokonać białych graczy z zanikiem mięśni i brzuszkiem piwnym. Bawiłem się wyśmienicie i chciałbym jeszcze więcej. Oby Pan Sawyer potajemnie pichcił pillarsy 3. 2 Cytuj
GSPdibbler 187 Opublikowano piątek o 21:31 Opublikowano piątek o 21:31 Nawet kobitka ciśnie po grze btw. fajny głos do słuchania. 1 Cytuj
Wredny 10 015 Opublikowano wczoraj o 06:08 Opublikowano wczoraj o 06:08 Nie "ciśnie" tylko w bardzo fajny, wyważony sposób, dość obiektywnie wypunktowała wszystko, co z tym tytułem jest nie tak, ale kilka ciepłych słów też się tam znalazło. Ogólnie bardzo fajny materiał - nie znałem kobitki, ale ma pojęcie i mówi z sensem - poleciał subik. 2 1 Cytuj
GSPdibbler 187 Opublikowano wczoraj o 13:03 Opublikowano wczoraj o 13:03 6 godzin temu, Wredny napisał(a): Nie "ciśnie" tylko w bardzo fajny, wyważony sposób, dość obiektywnie wypunktowała wszystko, co z tym tytułem jest nie tak, ale kilka ciepłych słów też się tam znalazło. Ogólnie bardzo fajny materiał - nie znałem kobitki, ale ma pojęcie i mówi z sensem - poleciał subik. Ale wydźwięk jest negatywny. No ja tez nie znałem, ale po obejrzeniu recenzji failgarda też poleciał subik. Cytuj
Wredny 10 015 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Mimo wszystko nie nazywałbym Avowed "średniakiem" - dla mnie to dobra gra, a przecież nienawidzę woke/DEI, więc naprawdę musi nadrabiać innymi aspektami, żebym w ogólnym rozrachunku raczej pozytywnie się o niej wypowiadał. No ale taki przedział 6-7/10 to w sumie uczciwe postawienie sprawy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi