Homelander 2 516 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego 1 minute ago, drozdu7 said: Aaaa niech stracę xd po czym poznałbys że jest to tytuł wybitny? Po średniej? Nie. Ale wysoka średnia na poziomie 90+ sprawiłaby, że zadałbym sobie trud sprawdzenia gry. Cytuj
ASX 14 896 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego Ja też nie muszę sprawdzać wszystkiego co wychodzi, bo czas jest ograniczony i mam czas grać tylko na gry które wygladają i interesująco. Ale tak samo jak nie muszę grać we wszystkie gry, to nie muszę mieć też opinii na temat każdej. Cytuj
Homelander 2 516 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego 1 minute ago, ASX said: Ja też nie muszę sprawdzać wszystkiego co wychodzi, bo czas jest ograniczony i mam czas grać tylko na gry które wygladają i interesująco. Ale tak samo jak nie muszę grać we wszystkie gry, to nie muszę mieć też opinii na temat każdej. Opinię mam taką, że nie chce mi się ani w to grać, ani sprawdzać. Ani nikogo nie zachęcam ani nie zniechęcam. Cytuj
KrYcHu_89 2 558 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego Zgodnie z oczekiwaniami meta spadła już do 80/ OP na 81. Niestety wszystkie recenzje negatywne to te same obawy co w Veilguard : inkluzywność, kolorowość, fiolety i sztampa. Obsidian You can do better! Cytuj
Bzduras 13 087 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego 17 minut temu, jimmy napisał(a): Rychu sprytnie zaszachował xboxowych chłopaków, bo Indianę mocno chwalił, a Avowed jedzie jak burą sukę i teraz nie wiadomo czy go bronić czy zarzucać demencję Coś mówiłeś do Pawła, że mu CW na głowę siadło? Ironiczne Nikt nie musi nikogo bronić ani atakować jak wyszła - tylko i aż - solidna gierka. Niektórzy zleją, niektórzy ograją, niektórzy zrobią "xD", a innym się spodoba. Krąg życia, Simba. A Rysław to Rysław, ma swoje zdanie i spoko. Opinie są podzielone, dopóki się nie zagra to nie wiadomo, po której stronie stanąć, bo wokół gierki nie za bardzo są woke kontrowersje czy inne "znowu gramy babom murzynem". I trochę dziw bierze, że trzeba takie oczywistości mówić głośno. Cytuj
Czoperrr 5 410 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego Ryslaw u mnie podpadł marudząc na Silent Hill 2 grając na Easy. Cytuj
Rozi 876 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego Na hardzie maleje liczba przeciwników do zabicia w tym horrorze psychologicznym? 1 1 7 Cytuj
Bzduras 13 087 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego W SH2 są dwa poziomy trudności: jeden dla walki, drugi dla zagadek. Tak tylko uzupełniam informacje. Cytuj
szurubur 130 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego Rysław wychwalał Indiane przymykajac oko na debilnych straznikow bo to taki ficzer w klimacie filmów, tu czepia się, że gra nie jest kolejnym KCD2 czy innym RDR2 jezeli chodzi o zyjacy swiat. Trochę takie czepianie się na siłę bym powiedział, Obsydian zrobił grę w swoim stylu, czyli trochę drewnianą, trochę staroszkolną i albo to akceptujemy albo nie i tyle, ale zapewne gra nie zasluguje by jechac po niej jak po burej suce. Cytuj
KrYcHu_89 2 558 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego 9 minut temu, szurubur napisał(a): Rysław wychwalał Indiane przymykajac oko na debilnych straznikow bo to taki ficzer w klimacie filmów, tu czepia się, że gra nie jest kolejnym KCD2 czy innym RDR2 jezeli chodzi o zyjacy swiat. Trochę takie czepianie się na siłę bym powiedział, Obsydian zrobił grę w swoim stylu, czyli trochę drewnianą, trochę staroszkolną i albo to akceptujemy albo nie i tyle, ale zapewne gra nie zasluguje by jechac po niej jak po burej suce. KCD2 wyszło kilka dni temu, to normalne, że Avowed grę jednak tego samego gatunku porównujemy do czeskiego hitu. No i do innych, wspaniałych fabularnie gier Obsidianu. Pewnie wielu z Nas nie ma czasu ograć wszystkich 3 wRPGów ostatnich miesięcy, u mnie na razie widzę to tak KCD2>Avowed?Dragon Age. Cytuj
GearsUp 451 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego No właśnie ciekawe jak wypada porównanie z takim Outer Worlds jak ktoś grał. Cytuj
Rozi 876 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego 25 minut temu, Bzduras napisał(a): W SH2 są dwa poziomy trudności: jeden dla walki, drugi dla zagadek. Tak tylko uzupełniam informacje. Czyli ludzie w Internecie zmyślają liczby od 380 do ponad 430? 3 Cytuj
Bzduras 13 087 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego 3 minuty temu, Rozi napisał(a): Czyli ludzie w Internecie zmyślają liczby od 380 do ponad 430? Tylko Ci mówię, że zagadki mają osobne poziomy trudności od Easy do Harda. To, że ustawisz Easy walkę nie wyklucza Hard dla zagadek i na odwrót. Co do liczb to musisz mi wybaczyć, jak grałem w SH2 to srałem pod siebie z napięcia i strachu, a nie liczyłem potworki Cytuj
Shen 10 198 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego Oceny wyższe niż się spodziewałem, teraz tylko czekać na premiere na Sonke5. Cytuj
Bielik 767 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego Siłą rzeczy teraz wszystkie nowe gry będą porównywane do Henryka Bożego i słusznie - branża, zwłaszcza tacy wyjadacze jak Obsidian powinni trzymać pewien poziom. Oprawa graficzna w Avowed lata mi koło ptaka, ale chciałbym zobaczyć fajne, wciągające i rozbudowane zadania z ciekawymi historiami do opowiedzenia. 2 Cytuj
Rozi 876 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego 20 minut temu, Bzduras napisał(a): Co do liczb to musisz mi wybaczyć, jak grałem w SH2 to srałem pod siebie z napięcia i strachu, a nie liczyłem potworki Po ukończeniu gry jest chyba tablica podsumowująca, nie trzeba liczyć. Tutaj screen: Spoiler Trochę dużo, jak na horror psychologiczny 1 Cytuj
messer88 6 838 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego 2 godziny temu, Paolo de Vesir napisał(a): To AA, bez zaskoczenia. Zero szans, że oni mierzyli w konkurencję, a o GOTY, nawet RPGowe, nie ma szans. wiadomo ale ta data zaraz przy konkurencji bardzo słaba, wiele osób nie sprawdzi nawet teraz bo Henryk a później to będzie tak że się zapomni, bo na 25 szykuje się pełno dobrych gier (pewnie znajdą się i tacy dla których niczego nie będzie) Godzinę temu, Czoperrr napisał(a): Ryslaw u mnie podpadł marudząc na Silent Hill 2 grając na Easy. po co oglądacie takich pajaców? Cytuj
Faka 4 088 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego Ja nawet na henryka drugiego nie zająknąłem, bo jedynka technicznie spierdolona na konsolach była, a nie zapowiada się, żebym w przyszłości pograł, posiadając płytkę z sp na xsx. 1 Cytuj
Czokosz 186 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego (edytowane) Z recenzji Rysława wynika, że Avowed ma: - tragiczne animacje TPP, postać wykorzystuje bazowy schemat ruchów z edytora ue 5, szczególnie śmiesznie to wygląda przy skokach, gdy postać nie dolatuje do krawędzi, ale i tak automatycznie się podciąga. No ale tu szło się domyślić, że będzie drewno tak samo jak w Fallout albo Skyrimie i lepiej grać w FPP. - chaotyczny i nudny system walki, który ma mnóstwo jakichś różnych rozbłysków i efektów z wartością liczbową zadawanych obrażeń przypominających grę mobilną. Wydawało mi się podczas oglądania materiałów przedpremierowych, że pomimo drewna może być całkiem ok i niektóre recenzje to potwierdzają. Rysław jest mocno niezadowolony, ale to chłop, który krytykował walkę w SH2, bo twierdził, że w Dead Space była zrobiona lepiej Trzeba się będzie przekonać na własnej skórze za parę dni. - miałką fabułę z kiepsko napisanymi dialogami - mocno statyczny świat pozbawiony życia, według niego brakuje tam jakichś interakcji z otoczeniem, nawet drzewa się nie poruszają, wszystko stoi w miejscu łącznie z NPC. Postaci nie przechodzą z miejsca na miejsce, nie mają jakiegoś toru ruchu, po prostu są przyspawani do jednego miejsca i gapią się przed siebie. - problemy optymalizacyjne na konsoli. Tryb jakości gubi klatki, tryb wydajności działa płynnie, ale graficznie jest bieda, na pc wszystko działa bez zarzutu. Ogólnie miał zastrzeżenia, że od strony graficznej gra prezentuje się przeciętnie i wygląda jakby została wydana dekadę temu. - udżwiękowienie na wysokim poziomie, więc wychodzi na to, że wszystko zrypali oprócz muzyki Trzeba się chyba po prostu pogodzić, że obecny Obsidian robi solidne gry, przy których można się dobrze bawić, ale to raczej jednorazowe doświadczenie, przy którym ciężko o jakieś większe zachwyty. Outer Worlds mi się podobało, ale to też raczej gierka, której mógłbym dać maksymalnie 7/10, tak samo Pentiment, który miał dobrze napisaną intrygę, ale moim zdaniem ostatni rozdział mocno obniżył loty w porównaniu do dwóch poprzednich. Avowed mogłoby mocno namieszać na rynku pomimo większych lub mniejszych niedociągnięć, ale musiałoby mieć scenariusz, postaci i dialogi na poziomie Fallout New Vegas albo KotOR 2. Ja tam sprawdzę w GP, ale cudów się po nich nie spodziewam i będę bardzo zadowolony jak się okaże, że to faktycznie gra 8/10. Edytowane 13 lutego przez Czokosz Cytuj
Paolo de Vesir 9 530 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego 11 minut temu, messer88 napisał(a): wiadomo ale ta data zaraz przy konkurencji bardzo słaba, wiele osób nie sprawdzi nawet teraz bo Henryk a później to będzie tak że się zapomni, bo na 25 szykuje się pełno dobrych gier (pewnie znajdą się i tacy dla których niczego nie będzie) może to jakaś zagrywka psychologiczna, może trzymanie się obietnic jednej gry na kwartał, a może po prostu ktoś się z chujem głowami na głowy zamienił ale całościowo - klasyczek MSu Cytuj
KrYcHu_89 2 558 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego 13 minut temu, messer88 napisał(a): wiadomo ale ta data zaraz przy konkurencji bardzo słaba, wiele osób nie sprawdzi nawet teraz bo Henryk a później to będzie tak że się zapomni, bo na 25 szykuje się pełno dobrych gier (pewnie znajdą się i tacy dla których niczego nie będzie) po co oglądacie takich pajaców? Mogli wydać to razem z Veilguard w listopadzie, ale przesunęli premierę, wiadomo gamepass to nieco inny target, niż gry za pełną cenę, ale jednak w konkurencji z KCD2 nie ma szans. Cytuj
Boomcio 4 292 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego Myślicie, że sporo lewacko wokeowych treści tam znajdą grający? Mnie te kolorki póki co irytują na gameplayach. Cytuj
Bzduras 13 087 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego 17 minut temu, Rozi napisał(a): Po ukończeniu gry jest chyba tablica podsumowująca, nie trzeba liczyć. Tutaj screen: Pokaż ukrytą zawartość Trochę dużo, jak na horror psychologiczny Aha. Ale o co chodzi, bo zgubiłem wątek? Cytuj
SnoD 2 412 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego 7 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): Mogli wydać to razem z Veilguard w listopadzie, ale przesunęli premierę, wiadomo gamepass to nieco inny target, niż gry za pełną cenę, ale jednak w konkurencji z KCD2 nie ma szans. No mogli wydać w listopadzie niedokończoną grę XD Gracze, no nie dogodzisz :p Jak gra ma się sprzedać, to się sprzeda, bez znaczenia obok czego wyjdzie. Co chwilę wychodzą jakieś grube gry obok siebie i schodzą w dobrych nakładach. Henryczek II dobija raptem do 2 mln na 3 platformach, nie 20 mln, myślę że miłośników RPGów wszelakich jest znacznie więcej. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi