Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano
W dniu 2.04.2025 o 14:03, SpacierShark123 napisał(a):

Chyba piszemy o tej samej babeczce, giereczka ukończona i jak pisałem od tego momentu skipowałem wszystkie dialogi bo miałem już dość(nie chodzi nawet o same zaimki ale ogólnie było ich za dużo i były zbyt nudne). Uważam że gierka jest zmarnowanym potencjałem na dobrą grę ponieważ momentami przypominała mi świetnego Dark Messiah z x360, no i warto dodać że gra ma najdurniejszy system rozwoju ekwipunku z jakim się spotkałem. Dochodzimy co jakiś czas do nagłego przeskoku poziomu przeciwników i jeżeli nie nabędziemy broni na ich poziomie doświadczenia to tak naprawdę nic im nie robimy. 

Jestem przed 4rtą lokacja tam też ten sam schemat z milionem fetch questów, czy już tylko fabułka do końca?

Muszę przyznać, że mimo iż gameplay loop jest teoretycznie bardzo dobry, to jakoś niemiłosiernie się dłuży to wszystko, duży spadek formy jak dla mnie w 3 lokacji i zbyt schematycznie, myślałem, że gra jest krótka, ale tak naprawdę nie jest i ciężko tutaj grać samą fabułę ze względu na ten upierdliwy system rozwoju ekwipunku, który wymaga zbierania coraz większej ilości matsów, jak w Lineage 2.

Widoczki piękne, to fakt, każda lokacja ma swój styl graficzny, Eora w 3D wygląda wciąż pięknie.

Podsumowując po 75-80% gry? nie dziwię się złym opiniom tych staroszkolynch Youtuberów, bo to ewidentnie gra stworzona dla "modern audience".

W tym tygodniu pewnie odhaczę, ale zdecydowanie jest to najgorsza gra Obsidianu, w jaką grałem.

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Wyświetleń 78,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• KarolJanuszGejmingu
    KarolJanuszGejmingu

Ja czytam ten temat i nie wierzę  Wyobraźmy sobie sytuację,że wydaje tą grę Ubisoft, Konami czy inny pokemon. Widzisz koszmarne animacje z trzeciej osoby,system walki, mordy niektórych posta

• Nie, zapłaciłem dziś za Deluxe, pograłem i zrobiłem zwrot 

• Tylko pamiętajcie: jak nie graliście w Avowed, to nie możecie się śmiać.   

Opublikowano

Nie wiem o co chodzi z tym wzrostem poziomu trudności przeciwników, nie uświadczyłem tego, domyślam się, że robi to się zauważalne jak ktoś chce przelecieć przez grę bardziej liniowo, ale wtedy traci się to co najlepsze w grze.

Natomiast w sam wątek główny ciężko się wbić, bo wbrew początkowym zapewnieniom twórców, fabularnie to jednak jest bardziej gra dla weteranów Pillarsów - dużo się mówi o rzeczach o których świeżak nie ma pojęcia.

Opublikowano
5 minut temu, SnoD napisał(a):

Nie wiem o co chodzi z tym wzrostem poziomu trudności przeciwników, nie uświadczyłem tego, domyślam się, że robi to się zauważalne jak ktoś chce przelecieć przez grę bardziej liniowo, ale wtedy traci się to co najlepsze w grze.

Natomiast w sam wątek główny ciężko się wbić, bo wbrew początkowym zapewnieniom twórców, fabularnie to jednak jest bardziej gra dla weteranów Pillarsów - dużo się mówi o rzeczach o których świeżak nie ma pojęcia.

No tak pędziłem jak pisałem od momentu walki z tym ONO/JENU czy jakoś tak, natomiast mimo wszystko robiłem też masę pobocznych zadań po prostu pomijając nawet o co w nich chodzi bo jak pisałem tak usypiających dialogów nie pamiętam z żadnej innej gry. Podejście do tej gry jak do typowego slashera pozwoliło mi ją skończyć inaczej poleciała by do kosza.