Czezare 1 450 Opublikowano 20 stycznia Opublikowano 20 stycznia Graficznie przyznaję, ładnie ogarnęli, bo pierwsze trailery nie napawały optymizmem, no ale walka dalej wygląda strasznie drętwawo Niektórzy z przedpiśców nie mają obaw w kwestiach erpegowych "no bo to przeca Obsidian!". Ja taki spokojny nie jestem, wszak Outer Worlds było pod tym względem po prostu be-zna-dzie-jne! Nie przekonali mnie krótko mówiąc tą najnowszą prezentacją. Cytuj
Pupcio 18 430 Opublikowano 20 stycznia Opublikowano 20 stycznia Te gry robią ludzie typu resetera więc jak oni mogą umieć w humor? 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 20 stycznia Opublikowano 20 stycznia 3 godziny temu, ASX napisał: Piszesz tak jakbyś nie znał stylu Euzebiusza Może wyjść z tego pierwsza ładna gra Obsidianu od nie pamiętam kiedy Ich gry 2D od zawsze są bardzo ładne, mają bardzo stylowy design. Z 3D do tej pory było rzeczywiście dużo gorzej, Outer Worlds był brzydki, NV nawet na swoje czasy też był brzydki . Tutaj będzie minimum poprawnie, czuć klimat UE5 i ten specyficzny styl, skały, woda itp. niektórzy to też nazywają "generycznym" ale niestety mają też trochę racji:). Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 20 stycznia Opublikowano 20 stycznia Dla mnie Obsidian to po prostu solidne studio. Ich dwie ostatnie gry (The Outer Worlds i Pentiment) mnie nie porwały ale bawiłem się nieźle, dałbym im takie 7-8/10. Tutaj oczekuje że będzie i podobnie i bedzie to solidnego rpga 8/10, z niezłą grafiką, ciekawą fabułą i kompanami, drewnianą walką i nieoczywistymi wyborami moralnymi bez jasnego podzialu na tych dobrych i złych 2 Cytuj
Sedrak 769 Opublikowano 20 stycznia Opublikowano 20 stycznia (edytowane) Za to Pillars Of Eternity, a szczególnie Tytany to są wyśmienite gry i mocne 9/10. No może PoE2 8/10, bo ten cały piracki vibe nie przekonał mnie Edytowane 20 stycznia przez Sedrak Cytuj
SnoD 2 319 Opublikowano 21 stycznia Opublikowano 21 stycznia Robiłem sobie screeny na telefonie, ale te miejscówki wyglądają naprawdę dobrze i różnorodnie. 2 Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 22 stycznia Opublikowano 22 stycznia 47 minut temu, A_Bogush napisał: jeśli ktoś jest zainteresowany to warto obejrzeć, sporo nowych fragmentów gameplayu Cytuj
Jukka Sarasti 358 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego Liczę, że walka będzie dopieszczona, natomiast na projekt patrzę z umiarkowanym entuzjazmem, bo nieco rozminąłem się z trzema ostatnimi grami Obsidianu - Outer Worlds mnie zmęczyło, Pillarsy II były przyjemne i tylko przyjemne, a Pentiment mieszał świetne motywy ze średnimi fragmentami. Niemniej jednak mam cichą nadzieję, że Obsidian nie martwiąc się przesadnie o budżet i czas na dopieszczenie gry wyda coś bardzo konkretnego. Cytuj
Beelzeboss 312 Opublikowano 17 lutego Opublikowano 17 lutego Też na razie podchodzę do tej gry ostrożnie. Ostatnie kilka tytułów od Obsidian to był dla mnie zawód, ale w porównaniu do @Jukka Sarasti pillarsy 2 mnie bardzo wciągnęły. Ciekawe czy pociągną fabułę po zakończeniu poe 2 czy jednak coś przed wydarzeniami z pillarsów. Najbardziej mnie martwią dialogi. Outer worlds było mega suche. 1 Cytuj
Boomcio 4 064 Opublikowano 17 lutego Opublikowano 17 lutego Życie jest za krótkie na ostrożne podchodzenie do gier. Do jeża, to co innego. Cytuj
Beelzeboss 312 Opublikowano 17 lutego Opublikowano 17 lutego (edytowane) Wleci się na pełnej w gamepassie za 9 ziko, ale bez przesadnego hype przed zagraniem. Nie grałem w dlc do OW, ale ta babeczka, ktora czuwa nad avowed pracowała nad jednym z dlc i podobno było niezłe. Edytowane 17 lutego przez Beelzeboss Cytuj
Daddy 4 226 Opublikowano 20 lutego Opublikowano 20 lutego (edytowane) Wspaniale, szkoda tylko że bez wersji na czarnym tle Edytowane 20 lutego przez Daddy Cytuj
Beelzeboss 312 Opublikowano 20 lutego Opublikowano 20 lutego Art jest przepiękny, ale raczej zostane przy dynamic theme z dead space, bo nie jest oczojebny. Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 20 lutego Opublikowano 20 lutego Z Obsidianem mam ten problem, że robi gry bardzo dobre momentami, ale nie potrafi się wspiąć na wybitność. Zawsze poziom niżej niż kiedyś Bioware, a teraz Larian. I chociaż nie wątpię, że Avowed będzie dobre, tak nie mam też, niestety, wątpliwości, że nie będzie to tytuł 9+/10. Pytanie, czy Xbox potrzebuje kolejnej gry 8/10? Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 20 lutego Opublikowano 20 lutego Myślę że potrzebuje, bo chyba wszyscy się zgodzimy że im więcej dobrych gier tym lepiej Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 20 lutego Opublikowano 20 lutego 13 minutes ago, ASX said: Myślę że potrzebuje, bo chyba wszyscy się zgodzimy że im więcej dobrych gier tym lepiej Niby tak, ale Xboxowi gier dobrych nie brakuje. Za to wybitnych bardzo 1 Cytuj
vAHeR 52 Opublikowano 20 lutego Opublikowano 20 lutego Aktualnie ogrywam Banishers. Mimo, że czuć w niej braki budżetowe, to bawię się świetnie. Jeśli Obsidian dostarczy grę chociaż na takim poziomie, bez upierdliwych bugów w dniu premiery, to będę zadowolony Tylko trochę szkoda, że artstyle bardziej przypomina rpgi Lariana ( lub The Outer Worlds), niż obydwie części PoE... 1 Cytuj
SnoD 2 319 Opublikowano 26 maja Opublikowano 26 maja Biedne Coalition, zamiast skupić się na swojej grze muszą dodatkowo ratować wszystkie zespoły MS, które pchają się w UE5 Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 26 maja Opublikowano 26 maja Cztałem że z Coaltion został wydzielony specjalny zespół, który odszedł ze studia i zajmuje się teraz wspieraniem innych wewnętrznych devów w pracy nad UE5. Coś podobnego od lat działa też wewnątrz Sony. i jest to dobra informacja, bp praca w jednym środowisku wielu studiów pozwoli łatwiej wymieniać się wiedzą i pomagać sobie nawzajem, uzyskując efekt synergii i oszczędzając czas. Sam silnik też posiada olbrzymi potencjał co widać po ostatnim Hellblade, które jak to mówi DF wyznacza standardy jeśli chodzi o oprawę w grach. Cytuj
Dalhi 178 Opublikowano 30 maja Opublikowano 30 maja (edytowane) W dniu 26.05.2024 o 10:22, ASX napisał(a): Sam silnik też posiada olbrzymi potencjał co widać po ostatnim Hellblade, które jak to mówi DF wyznacza standardy jeśli chodzi o oprawę w grach. Tylko po Avowed nie ma co oczekiwać że będzie wyznaczało nową jakość w kwestiach wizualnych, to co pokazali jest poprawne, chwilami środowisko wygląda trochę sterylnie i modele postaci też tyłka nie urywają. Walka też nie wygląda specjalnie porywająco, jednak jeżeli uda im się przenieść to co wykreowali w Pillarsach do gry w formacie "Skyrim" to będę kontent. Po tym tytule jednak oczekuję przede wszystkim dobrych elementów rpg, to Obsidian potrafi i tu nawet chwilami głupkowaty The Outer Worlds w tym elemencie rozkłada na łopatki gry Bethesdy. Mimo że również nie wyglądał zbyt zachęcająco i rozgrywka była drewniana. Zresztą każdemu polecam zagrać w The Outer Worlds żeby się zorientować czego od nich można oczekwiać. Osobiście cenię TOW wyżej niż F4, trochę mi nie po drodze z podejściem Bethesdy do tej marki. Do czasu zapowiedzi KCD 2 to Awoved było moją najbardziej oczekiwaną grą roku, lubię drewniane rpgi. Edytowane 30 maja przez Dalhi Cytuj
Ukukuki 6 990 Opublikowano 30 maja Opublikowano 30 maja Ja się tylko boję ,że ich ograniczą fabularnie pod względem poruszanych tematów czy questów. Duzi wydawcy jednak wolą być poprawni politycznie i nie poruszać trudnych społecznie tematów. Lubię jak gry nie są ugrzecznione pod tym względem, i chyba to najbardziej cenię w grach RPG. Wiadomo do lat 90 pod tym względem nie wrócimy ale poziom Kingdom Come czy BG3 jest dla mnie wystarczający z nowszych gierek. Jak to fabularnie będzie Skyrim albo Fallout 4 to matko jedyna Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi