pawelgr5 1 460 Opublikowano 10 czerwca Opublikowano 10 czerwca Bardzo dobra wiadomość z tą kamerą. Może nawet sprawdzę Avoved w okolicach premiery. Cytuj
messer88 6 479 Opublikowano 10 czerwca Opublikowano 10 czerwca Będzie kolorowy Skyrim, ale spoko że jest wybór. Cytuj
Dalhi 178 Opublikowano 10 czerwca Opublikowano 10 czerwca (edytowane) Muszę sobie obejrzeć ten stream, jestem ciekaw co im z tego wyjdzie i oby to było godne uwagi bo nie ukrywam że to jedna z dwóch najbardziej wyczekiwanych gier na ten rok. Edytowane 10 czerwca przez Dalhi Cytuj
lukas_k96 306 Opublikowano 10 czerwca Opublikowano 10 czerwca Trailer trochę zabił hype, z drugiej strony ten gameplay wygląda obiecująco. Ciekawe... Kredyt zaufania dla Obsidian jak zawsze ode mnie, a jak wyjdzie w rzeczywistości to się okaże. Zobaczymy, kiedy premiera, bo jesień zapowiada się bardzo gęsta. Cytuj
Bielik 733 Opublikowano 11 czerwca Opublikowano 11 czerwca Mnie dalej szczególnie nie przekonało, walka wygląda bezjajecznie, no ale z drugiej strony co to za potężna potyczka z krabami. W rozmowie sporo opcji dialogowych co zdecydowanie jest na plus. Cytuj
Jukka Sarasti 358 Opublikowano 11 czerwca Opublikowano 11 czerwca Tak jak miałem obawy wobec tego tytułu, tak teraz zrobiłem się o niego znacznie bardziej spokojny. Choć mam dziwne wrażenie, że i tak będzie warto po premierze jeszcze chwilę poczekać, zanim wszystko popatchują. Cytuj
drozdu7 2 792 Opublikowano 11 czerwca Opublikowano 11 czerwca Ograłem oba pillarsy i fabularnie dla mnie sztos, więc liczę na podobny poziom w Avowed. Tu być może jest trochę bardziej kolorowo co niezbyt mi siedzi, ale z każdym gameplayem wygląda ciekawiej więc czekam Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 11 czerwca Opublikowano 11 czerwca nie czaje podjarki tym tytułem, wygląda jak totalnie generyczny fantasy rpg z segmentu AA Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 11 czerwca Opublikowano 11 czerwca 3 minuty temu, number_nine napisał(a): nie czaje podjarki tym tytułem, wygląda jak totalnie generyczny fantasy rpg z segmentu AA ...na dodatek z grafiką ze środkowej fazy istnienia Xbox One. Cytuj
Dalhi 178 Opublikowano 11 czerwca Opublikowano 11 czerwca Obsidian robi gry z kategorii AA . Polecam zagrać w The Outer Worlds żeby się przekonać czego można się spodziewać. Głównie mam na myśli skalę gry. Bo to nie będzie kolorowy skyrim, a właśnie fantasy rpg z segmentu AA. Dla fanów drewna. Cytuj
Sedrak 769 Opublikowano 11 czerwca Opublikowano 11 czerwca 49 minutes ago, number_nine said: nie czaje podjarki tym tytułem, wygląda jak totalnie generyczny fantasy rpg z segmentu AA Myślę, że wszyscy dają kredyt zaufania ze względu na Obsidian i jednak świat PoE ma swoje unikalne cechy. Cytuj
Paolo de Vesir 9 126 Opublikowano 11 czerwca Opublikowano 11 czerwca Godzinę temu, number_nine napisał(a): nie czaje podjarki tym tytułem, wygląda jak totalnie generyczny fantasy rpg z segmentu AA Dlatego, że Obsidian robi „Bethesda type game done right” i oprawa graficzna jest tam najmniej istotna. Z tych ostatnich gier robionych na modłę Falloutów/Skyrimów w pamięci zapadł nie Fallout 4, nie Skyrim ani nawet Starfield, a The Outer Worlds właśnie. A wcześniej New Vegas. Tytuły Obsidianu w tym typie cechuje jednak pierwiastek lekkości którego Bethesda dostarczyć mi nie potrafi i dlatego bardziej czekam na TOW2 i Awd niż TES6. Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 11 czerwca Opublikowano 11 czerwca Ale ja nawet grafiki nie miałem na myśli, tylko całokształt. Totalnie niczym się ta gra nie wyróżnia, a jak dodać do tego obsidianowo bethesdowe drewno, to naprawdę nie wiem czym tu się jarać. Ale może dowiozą, nie mówię, że to będzie gunwo, tylko że na ten moment wygląda na typowego średniaka Cytuj
messer88 6 479 Opublikowano 11 czerwca Opublikowano 11 czerwca 14 minut temu, number_nine napisał(a): a jak dodać do tego obsidianowo bethesdowe drewno, to naprawdę nie wiem czym tu się jarać. no właśnie tym drewnem, te gry mają swoich fanów. Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 11 czerwca Opublikowano 11 czerwca też na to przymykałem oko, do czasu premiery Starfielda. Ta gra obrzydziła mi już totalnie "urok" drewna i chyba pora skończyć usprawiedliwiać przestarzałe silniki, ile można Cytuj
ASX 14 654 Opublikowano 11 czerwca Opublikowano 11 czerwca Avowed nie działa na przestarzałym silniku, ponieważ działa na UE5. Po prostu to nie jest gra z olbrzymim budżetem za setki milionów robiona przez tysiące ludzi Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 11 czerwca Opublikowano 11 czerwca No tak, bo przecież dzisiaj każda dobra i niedrewniana gra robiona jest za setki milionów dolarów i przez tysiące ludzi mnie te zapowiedzi w ogóle nie zachęciły. najbardziej skisłem jak na jakimś filmiku developerzy chwalili się, że system walki jest rozbudowany, bo jedną ręką można czarować, a w drugiej trzymać miecz. Faktycznie rzecz godna odnotowania w 2024r XD Cytuj
ASX 14 654 Opublikowano 11 czerwca Opublikowano 11 czerwca 2 minuty temu, number_nine napisał(a): No tak, bo przecież dzisiaj każda dobra i niedrewniana gra robiona jest za setki milionów dolarów i przez tysiące ludzi ale skąd wiesz że Avowed nie będzie dobrą grą? To że Avowed nie wygląda i nie rusza się jak np. Fable, nie oznacza że nie może okazać się dobrym rpgiem, z interesującą fabułą, dialogami czy wyborami. Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 11 czerwca Opublikowano 11 czerwca Te jaszczurogłowe to tylko byłem w stanie w BG3 zaakceptowac. Pachnie kiczem z daleka. Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 11 czerwca Opublikowano 11 czerwca 18 minut temu, ASX napisał(a): ale skąd wiesz że Avowed nie będzie dobrą grą? Godzinę temu, number_nine napisał(a): Ale może dowiozą, nie mówię, że to będzie gunwo, tylko że na ten moment wygląda na typowego średniaka Cytuj
Antihero_ 28 Opublikowano 11 czerwca Opublikowano 11 czerwca Osobiście kibicuję Obsidianowi, żeby dowiózł dobrą gierkę - IMO ostatni trailer wyglądał bardziej zachęcająco i mniej drewnianie niż to, co było zaprezentowane poprzednim razem, ale w ich przypadku mam pewne obawy. Studio, które w końcu powstało przez ludzi, którzy zjedli zęby na gatunku RPG, które potrafiło dowozić interesujące pozycje - ale nigdy jakoś nie potrafili wskoczyć na poziom wyżej. Gdzie w tym czasie Larian, który też miał zawirowania i też w pewnym momencie musiał sięgać po Kickstartera, pokazał, że potrafi dowieźć hity takie jak D:OS 2 albo BG3. Cytuj
Bielik 733 Opublikowano 11 czerwca Opublikowano 11 czerwca Za bardzo pokaz koncentrował się na walce, nie zobaczyliśmy żadnego miasta, bardziej rozbudowanego zadania czy innych elementów rozgrywki. Wiem, że AC Shadows to całkiem inna gra ale porównajcie sobie oba przygotowane fragmenty rozgrywki, przepaść. Obsidian zrobił materiał jakby na wyjebce bo przecież i tak będzie w gamepassie i każdy sprawdzi. Paradoksalnie nawet fatalnie przyjęty Dragon Age może dziś wyjść na prostą i wzbudzić większe zainteresowanie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi