Opublikowano 1 sierpnia 20231 r Coś mi się wydaje, że będzie historia jak z Duke Nukem Forever. ile czasu minęło od pierwszych pokazówek z gameplayem, 2 lata? Wiadomo jaką mają sytuację, no ale chyba przez tyle czasu dałoby radę przygotować cokolwiek nowego. Jak mnie ten pokaz na gamescomie nie uspokoi, to chyba przestanę wierzyć w ten tytuł
Opublikowano 1 sierpnia 20231 r Pierwszego Stalkera też rzeźbili wiele lat i w bólach. Przyrównywanie sytuacji do Duke'a od nieudaczników z 3D Realms jest co najmniej obraźliwe.
Opublikowano 24 sierpnia 20231 r A to była jakaś oficjalna data premiery że można mówić wogóle o opóźnieniu? 2023 rok to raczej chyba nasze pobożne życzenia były. Wiadomo że szkoda ale no niech doprowadzą ten projekt do końca
Opublikowano 24 sierpnia 20231 r Była, była. Pierwszy teaser w ogóle zapowiadał 2021. Ale taka konkretniejsza data premiery padła na Xbox E3 2021 i to była data 28.04.2022. Wiadomo co się wydarzyło też na początku tego roku, więc decyzja o przesunięciu zrozumiała. Na Xbox E3 2022 informacja, że wyjdzie w 2023. Teraz na 2024.
Opublikowano 24 sierpnia 20231 r Wygląda ciekawie ale widać, że optymalizacja nie istnieje póki co. To w niektórych momentach zwalnia gdzieś do 15-20 klatek
Opublikowano 25 sierpnia 20231 r Mam wrażenie, że dużo lepiej to wyglądało na pierwszym trailerze ;/ Ale klimat robi dalej robotę
Opublikowano 25 sierpnia 20231 r Downgoard poszedł niezły i wygląda to tak jak by trailer z E3 2021 to był target render a nie gameplay trailer.
Opublikowano 26 sierpnia 20231 r W dniu 25.08.2023 o 08:04, łom napisał: Downgoard poszedł niezły i wygląda to tak jak by trailer z E3 2021 to był target render a nie gameplay trailer. E tam. Mogło być na silniku, ale tu pojawia się problem jak z pierwszym zwiastunem wiedźmina 3. Tamten też był z gry, ale z małych wycinków mapy. Kiedy zaczęli zwiększać skalę, to wszystko poszło się walić.
Opublikowano 26 sierpnia 20231 r Mogła to być cutscenka/render na silniku ale na faktyczne sceny z gameplyu to nie wyglądało, za płynnie to wszystko się ruszało w szczególności w porównaniu do tego co teraz pokazali.
Opublikowano 9 października 20231 r Na PGA grałem kwadrans za zamkniętymi drzwiami na PC. W przeciwieństwie do Jacka Sasina: nie mam dobrych informacji. Miałem wrażenie obcowania z fpsem sprzed 15 lat. Strzelanie bez żadnego feelingu, grafika bardzo kiepska (szczególnie raziły słabe tekstury, momentami chyba ich brak), NPC kukły, archaizmy w interfejsie. Do tego demo potrafiło ostro chrupnąć. Na plus niezły klimat, unikanie promieniowania i jakieś randomowe burze anomalii (czerwone niebo z piorunami), które stwarzały atmosferę grozy (nie wiem czy te burze były w oryginalnym Stalkerze). Jak wrzucą tego lektora telewizyjnego do rosyjskiego (ukraińskiego?) dubbingu jak w poprzedniku to będzie spoko. Przy angielskim voice actingu i napisach - meh. Ciężko rzec jaki to był build, ale raczej mnie to zniechęciło niż zachęciło. Fanem serii nie jestem, ale oceniając względem dzisiejszych standardów: przed zespołem jeszcze sporo pracy. Edytowane 9 października 20231 r przez jimmyyy8
Opublikowano 16 października 20231 r Ja osobiście coraz mniej wierzę w ten projekt, choć trzymam kciuki od ogłoszenia. Kumam jakie mają warunki, ale to mi bardziej przypomina Farcry w klimatach Zony.
Opublikowano 30 listopada 20231 r Trailer od 3:15 dla tych co nie chca sluchac wiadomosci od deva. Edytowane 30 listopada 20231 r przez Ryuk
Opublikowano 30 listopada 20231 r Gra wyjdzie tylko na PC i XS czy na PS5 też? Bo różne głosy słychać na ten temat.
Opublikowano 30 listopada 20231 r 11 minut temu, pattro napisał: Gra wyjdzie tylko na PC i XS czy na PS5 też? Bo różne głosy słychać na ten temat. Na początku na Xboxy i PC, na PS5 trafi później