ASX 14 629 Opublikowano wczoraj o 07:40 Opublikowano wczoraj o 07:40 Ja już kilka lat temu pisałem żeby wrzucić wszystko do jednego działu, bo odkąd wszystkie gry zaczęły lądować na PC ten podział na platformy jest śmieszny 3 1 Cytuj
Jukka Sarasti 353 Opublikowano wczoraj o 07:51 Opublikowano wczoraj o 07:51 42 minuty temu, Dalhi napisał(a): Z tego samego powodu dla którego istnieje subforum z exami PS, które też są na PC albo jest to kwestią czasu kiedy się tam pojawią. Żeby był ruch i było o co się kłócić. Wracając do tematu to te wymagania wyglądają dość rozsądnie, zobaczymy za tydzień jak to będzie chodzić. Na PC nie ma jeszcze opcji pobierania gry? Można już ściągać preload, chyba, że mnie wzrok wczoraj zawiódł, jak mi się ekran GP na PC wyświetlał. Cytuj
Dalhi 177 Opublikowano wczoraj o 08:05 Opublikowano wczoraj o 08:05 Wczoraj odpalałem tą apkę xboxa to mi pobrało 10mb i koniec. Cytuj
Dante 430 Opublikowano wczoraj o 08:57 Opublikowano wczoraj o 08:57 Patrząc po wymaganiach to jednak obieram wersje na PC. Powinno pójść na epic, plus dysk na kompie znacznie wiekszy niż to co jest na konsoli. Tylko lipa jak ten preload nie działa. Cytuj
Assassins_78 936 Opublikowano wczoraj o 09:44 Opublikowano wczoraj o 09:44 Na steam nie ma jeszcze nic, trzeba czekać. Cytuj
Czoperrr 5 074 Opublikowano wczoraj o 10:28 Opublikowano wczoraj o 10:28 1 hour ago, Dante said: Patrząc po wymaganiach to jednak obieram wersje na PC. Powinno pójść na epic, plus dysk na kompie znacznie wiekszy niż to co jest na konsoli. Tylko lipa jak ten preload nie działa. Teraz dźwignęli wymagania i zalecane jest RTX 4080 i 32GB RAM. Cytuj
KrYcHu_89 2 274 Opublikowano wczoraj o 10:35 Opublikowano wczoraj o 10:35 Kiedy jakieś recenzje tego dzieła? Cytuj
Dalhi 177 Opublikowano wczoraj o 10:39 Opublikowano wczoraj o 10:39 Chyba nie ma żadnych informacji, więc pewnie w chwili premiery. Mnie ciekawi czy w ogóle dadzą czas recenzentom na ogranie czegoś więcej niż prolog gry xd Cytuj
Rooofie 141 Opublikowano wczoraj o 10:45 Opublikowano wczoraj o 10:45 Wymagania podniesione, a jeszcze kilka dni/tygodni temu była mowa, że jacy to developerzy nie są zaskoczeni działaniem gry i optymalizacją na komsolach. Wyczuwam ten same case, co dyrektor CDPR mówiący o zajebiście zoptymalizowanej wersji Cyberpunka na PS4. 1 1 Cytuj
Czoperrr 5 074 Opublikowano wczoraj o 10:51 Opublikowano wczoraj o 10:51 5 minutes ago, Rooofie said: Wymagania podniesione, a jeszcze kilka dni/tygodni temu była mowa, że jacy to developerzy nie są zaskoczeni działaniem gry i optymalizacją na komsolach. Wyczuwam ten same case, co dyrektor CDPR mówiący o zajebiście zoptymalizowanej wersji Cyberpunka na PS4. ciekawe ile prawdy było w tym, że na XSS będzie dobrze działać i wystarczy chcieć optymalizować gry a nie tylko narzekać Cytuj
KrYcHu_89 2 274 Opublikowano wczoraj o 10:56 Opublikowano wczoraj o 10:56 10 minut temu, Rooofie napisał(a): Wymagania podniesione, a jeszcze kilka dni/tygodni temu była mowa, że jacy to developerzy nie są zaskoczeni działaniem gry i optymalizacją na komsolach. Wyczuwam ten same case, co dyrektor CDPR mówiący o zajebiście zoptymalizowanej wersji Cyberpunka na PS4. Jednym słowem, coś tutaj wyraźnie śmierdzi. Cytuj
Bartg 5 456 Opublikowano wczoraj o 11:00 Opublikowano wczoraj o 11:00 Można się domyślic jak to się skończy, cinematic experience. Cytuj
Wredny 9 499 Opublikowano wczoraj o 12:52 Opublikowano wczoraj o 12:52 Tylko tam było ogólnikowe pierdolenie o tym, że "działa zaskakująco dobrze", a tu chyba konkrety były typu "działa w 60fps". Cytuj
Chewie 143 Opublikowano wczoraj o 14:16 Opublikowano wczoraj o 14:16 6 godzin temu, Dalhi napisał(a): Wczoraj odpalałem tą apkę xboxa to mi pobrało 10mb i koniec. Jo mam tak samo. Nigdy się nie bawie w te pobierania wstępne ale jak ktoś ma wolnego neta to se nie pogra po pracy Cytuj
Dalhi 177 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu (edytowane) Taki kwiatek mi na reddit wyskoczył: RTX 4060 dla 60 klateczek w medium 1080p jak sobie DLSS włączysz. Jakoś tak z rozsądnych wymagań sprzętowych obraz mi się zmienił na gówno rozmazane. Już za kilka dni się sami przekonamy. Są jeszcze wykresy od Nvidii, a tam jest około 40 klatek dla 4060 w 1080p natywnie ale niby w maksymalnych ustawieniach: https://www.tweaktown.com/news/101643/nvidia-benchmarks-stalker-2-geforce-rtx-4090-with-dlss-3-hits-4k-120fps-at-max-settings/index.html Edytowane 8 godzin temu przez Dalhi Cytuj
Czoperrr 5 074 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Wychodzi na to, że bez 4080 już nie ma co podchodzić do grania na PC. No cóż, znowu konsola za 2k wydaje się być lepszym wyborem. 2 Cytuj
kudlaty88 488 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Coś mi z tą grą śmierdzi. Niby chciałbym zagrać i czekam na premierę ale ten hajp taki jakiś nijaki. Dodając do tego brak konkretnych gameplejow tylko krótkie urywki sklejone w dłuższy filmik to czuje mocne 70 na meta albo nos gracza mi się zepsuł. Cytuj
Bielik 729 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Testy dla 4K tylko w DLSS performance xd no nie wiem jak wypadnie konsola za 2k do ogrywania tego tytułu. Czuję w moczu, że będzie strasznie niska rozdzielczość, a to bije po oczach bardziej niż brak konkretnych efektów graficznych czy tekstur wysokiej rozdzielczości. Cytuj
Czoperrr 5 074 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Unreal Engine 5 powinien zostać zakazany Nic dobrego sobą nie wnosi, a wydajność wszystkich gier kuleje mocno. 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 092 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Casus Cymbergaja który wychodzi na sprzęty za słabe aby pokazać grę w pełnej krasie. Chociaż z testów mówiono o obłędnej grafice - ogrywanej na komputerach z NASA. Tutaj najwięcej zyska oczywiście PS5PRO dzięki PSSR, a na Xboxie? Nom, czuję, że może być brzydkie zaskoczenie w performance. edit: chip.pl podaje, że nie jest jeszcze znana wersja użytego FSR więc może być to i trójka która podobno podaje już naprawdę konkretny obraz https://www.chip.pl/2024/11/stalker-2-wymagania-systemowe-gry-gsc-game-world Cytuj
darkos 4 302 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Jak to będzie w gamepass to biore nastepny czwartek i piątek L4. Cytuj
drozdu7 2 731 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Przecież będzie w Gamepassie:) Cytuj
KrYcHu_89 2 274 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 3 godziny temu, Czoperrr napisał(a): Wychodzi na to, że bez 4080 już nie ma co podchodzić do grania na PC. No cóż, znowu konsola za 2k wydaje się być lepszym wyborem. Nic nowego, 4080/4090, 7900XT/7900XTX reszta umiera na UE5. Jestem ciekaw bardzo tych 60 fps na XSX tutaj. Cytuj
KrYcHu_89 2 274 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a): FSR3 UE5 ma TSR z reguły fajnie działa na AMD. Framegen DLSS i FSR - kto jeszcze się na to placebo nabiera w 2024 xDD --- jak to będzie takie 60 FPS jak w Immortals na PS5 przy użyciu FSR 3 z 30 na 60 fps, to xD, a nie 60 fps. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi