Daddy 4 226 Opublikowano środa o 18:12 Opublikowano środa o 18:12 Zajebiście że dowieźli i mamy bardzo dobrą grę, ale będzie grane 1 4 Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano środa o 18:14 Opublikowano środa o 18:14 Kurde na gogu pobiera maksymalnie 60MB/s Po treningu szybki prysznic i pogram z dwie godzinki dzisiaj maksymalnie xd Cytuj
Bzduras 12 523 Opublikowano środa o 18:14 Opublikowano środa o 18:14 Na PC z 4060, 32GB i 5700X ustawiłem 1440p, średnie wszystko, DLSS na Balanced i FG on, wtedy stałe 60 jest (ze stutterem oczywiście). Tak żeby było jakieś odniesienie. Cytuj
Paolo de Vesir 9 123 Opublikowano środa o 18:24 Opublikowano środa o 18:24 Dobrze to wygląda w takim ustawieniu? Cytuj
chmura 16 Opublikowano środa o 18:28 Opublikowano środa o 18:28 Niegralem w porzednie czesci, dopiero jestem w bunkrze, gram na jakosci na oledzie i wyglad to tak srednio graficznie ale muzyka i klimat nadrabia. Az mi sie stare dobre fallouty skojarzyly. Doslownie pierwszy skryp sie zacial i mnie ukatrupil ale jestem pozytywnie nastawiony. Cytuj
gastvrij_inzicht 0 Opublikowano środa o 18:32 Opublikowano środa o 18:32 gra ktos na xbox s s ??? Cytuj
Bzduras 12 523 Opublikowano środa o 18:33 Opublikowano środa o 18:33 8 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a): Dobrze to wygląda w takim ustawieniu? Tajest. Przerzucałem sobie na High (do ultra nie podchodzę, po co mi symulacja wybuchu reaktora z Czarnobyla w domu xd) i różnice są, ale nie na tyle wielkie, żeby czuć, że to już inna gierka i "ojezu, ale sobie grę okroiłem :/". Teraz, Czoperrr napisał(a): Nikt nie gra na konsoli? No ja będę grał, tylko odpaliłem dla porównania. Teraz, gastvrij_inzicht napisał(a): gra ktos na xbox s s ??? Stronę temu Elitesse wrzucał, jak to działa na Series S: Cytuj
Wredny 9 553 Opublikowano środa o 18:39 Opublikowano środa o 18:39 3 minuty temu, Czoperrr napisał(a): Nikt nie gra na konsoli? Ja gram i póki co jest zajebiście. Co prawda 60fps to tu raczej nie uświadczysz, bo gierka dość wyraźnie przymula, ale jak sie pobawi z ustawieniami czułości zarówno rozglądania, jak i celowania to da radę tę niedogodność trochę zniwelować. Feeling biegania z pistoletem i strzelanka to takie Resident Evil Village trochę - ogólnie gunplay daje radę, bronie mają świetny dźwięk, headshoty cieszą rozbryzgami, które czynią na przeciwnikach, a wychylanie się zza winkla to mechanika, która powinna być w każdej grze. Graficznie jest bardzo ładnie, pop-up występuje gdzieś na dalszym planie, a na dźwięki też nie narzekam. Ogólnie jestem pod wrażeniem, że na tym bardzo niewdzięcznym silniku tak ładnie ogarnęli open worlda, ale pograłem niewiele, więc może później gra się wyjebie na pysk 1 Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano środa o 18:44 Opublikowano środa o 18:44 Ale klimacior w tej grze to nie ma równych, trzyma poziom, co poprzednie Stalkery, no pod tym względem to dowieźli wzorowo. Eksplorowanie Zony weszło na wyższy poziom. A jak pomyślę, że moderzy w przyszłości będą dodawać dodatki i inne pierdoły jak w starych Stalkerach, to tylko się cieszyć, że gra będzie długo żyć. Cytuj
Assassins_78 974 Opublikowano środa o 18:47 Opublikowano środa o 18:47 1 godzinę temu, Bzduras napisał(a): 4060 i Epic? Czy Ty chcesz mieć własną katastrofę reaktora i wybuch w domu? Jest kozak moim zdaniem Cytuj
Rooofie 156 Opublikowano środa o 18:52 Opublikowano środa o 18:52 No masz 77 w rogu. Najwięcej klatek spada w trakcie walki albo jak coś się dzieje niestety. Przy statycznych ujeciach jeszczew ujdzie. Cytuj
drozdu7 2 790 Opublikowano środa o 19:05 Opublikowano środa o 19:05 Na Steamie 87 tys ludzi . Chyba spoko, to napewno jest dobra gra tylko zabrakło szlifu. Sam myślę czy nie zacząć sobie ale dopiero ruszyłem ze Stellar Blade. Może w weekend Cytuj
Wredny 9 553 Opublikowano środa o 19:09 Opublikowano środa o 19:09 Jakby ktoś się zastanawiał, czy po ostatnim skanie w prologu musimy Spoiler zostać z niczym to pocieszam, że wcale tak być nie musi - wystarczy tylko przed odpaleniem cut-scenki Spoiler wyrzucić wszystko na podłogę (niestety nie da się wyrzucić artefaktu, a te dwie lepsze AR-ki znikają za każdym razem), a po przebudzeniu i pogadaniu z Richterem spokojnie można wszystko pozbierać Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano środa o 19:11 Opublikowano środa o 19:11 Series X. Trzy godziny za mną. Gra wyglada pięknie. Szkoda tylko że zaczyna się w nocy gdzie choya widać i niema jak docenić graficzki. Ale gdy w końcu wstaje sloneczko Stalkerek boży Klimacik leje się z ekranu. Jest trochę Metra 2033, troche Fallout'a. Bede gral jak poyebany. 2 Cytuj
chmura 16 Opublikowano środa o 19:20 Opublikowano środa o 19:20 Standardowa zagrwyka ze slaba graficzka na wstepie, a potem wychodzimy z ciemnej jamy. Gra napewno ma potencjal to naszczescie niejest bethesda ! Cytuj
Assassins_78 974 Opublikowano środa o 19:28 Opublikowano środa o 19:28 Ok, prolog zaliczony. @Wredny dzięki za hinta Gra zapowiada się prze kozacko, mnie bawi w chuj! Cytuj
GearsUp 194 Opublikowano środa o 19:47 Opublikowano środa o 19:47 A jak mapka? Taka ogromna jak mówił UV na swoim strimie? Cytuj
Rotevil 121 Opublikowano środa o 19:55 Opublikowano środa o 19:55 Tak, mapa wydaje się być sporych rozmiarów, póki co, to gram w 4K na ustawieniach High przy włączonym DLLS i nie doświadczyłem tego stutteringu, jedynie czasem przy wczytaniu sejwa gra zaczyna mocno ścierwić i spadają klatki do 15-20 fps i tylko ponowne wczytanie pomaga. Felling strzelania przeciętny, animacje npc, dialogi i ich poruszanie ustami podczas rozmowy są na poziomie gier sprzed 10 lat xD, ale klimacik jest dojebany i to na razie trzyma mnie jeszcze przy tej grze. Zobaczymy co dalej będzie. Cytuj
Assassins_78 974 Opublikowano środa o 20:51 Opublikowano środa o 20:51 Legion Go w średnich, jest dobrze 1 Cytuj
Symeon_88 28 Opublikowano środa o 21:03 Opublikowano środa o 21:03 Coś jest nie halo ze sterowaniem na xsx? Strasznie czuła lewa gałka, co jakiś czas sam się włącza chód do przodu. Ogólnie wrażenie jakby się nayebanym ukraincem sterowało XD ktoś też tak ma na konsoli? Cytuj
Rooofie 156 Opublikowano środa o 21:03 Opublikowano środa o 21:03 Graczom na PC standardowo polecam moda, który modyfikuje plik .ini gier na silniku UE5, który redukuje stuttering i sprawia że gra wydaje się płynniejsza. https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/7 4 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi