Skocz do zawartości

S.T.A.L.K.E.R. 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na PC z 4060, 32GB i 5700X ustawiłem 1440p, średnie wszystko, DLSS na Balanced i FG on, wtedy stałe 60 jest (ze stutterem oczywiście). Tak żeby było jakieś odniesienie.

Opublikowano

Niegralem w porzednie czesci, dopiero jestem w bunkrze, gram na jakosci na oledzie i wyglad to tak srednio graficznie ale muzyka i klimat nadrabia. Az mi sie stare dobre fallouty skojarzyly. Doslownie pierwszy skryp sie zacial i mnie ukatrupil :potter: ale jestem pozytywnie nastawiony.

Opublikowano
8 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Dobrze to wygląda w takim ustawieniu? 

Tajest. Przerzucałem sobie na High (do ultra nie podchodzę, po co mi symulacja wybuchu reaktora z Czarnobyla w domu xd) i różnice są, ale nie na tyle wielkie, żeby czuć, że to już inna gierka i "ojezu, ale sobie grę okroiłem :/".

Teraz, Czoperrr napisał(a):

Nikt nie gra na konsoli?

No ja będę grał, tylko odpaliłem dla porównania.

Teraz, gastvrij_inzicht napisał(a):

gra ktos na xbox s s ???

Stronę temu Elitesse wrzucał, jak to działa na Series S:

Opublikowano
3 minuty temu, Czoperrr napisał(a):

Nikt nie gra na konsoli?

Ja gram i póki co jest zajebiście.
Co prawda 60fps to tu raczej nie uświadczysz, bo gierka dość wyraźnie przymula, ale jak sie pobawi z ustawieniami czułości zarówno rozglądania, jak i celowania to da radę tę niedogodność trochę zniwelować.
Feeling biegania z pistoletem i strzelanka to takie Resident Evil Village trochę - ogólnie gunplay daje radę, bronie mają świetny dźwięk, headshoty cieszą rozbryzgami, które czynią na przeciwnikach, a wychylanie się zza winkla to mechanika, która powinna być w każdej grze.
Graficznie jest bardzo ładnie, pop-up występuje gdzieś na dalszym planie, a na dźwięki też nie narzekam.
Ogólnie jestem pod wrażeniem, że na tym bardzo niewdzięcznym silniku tak ładnie ogarnęli open worlda, ale pograłem niewiele, więc może później gra się wyjebie na pysk:D

• Plusik 1
Opublikowano

Ale klimacior w tej grze to nie ma równych, trzyma poziom, co poprzednie Stalkery, no pod tym względem to dowieźli wzorowo. Eksplorowanie Zony weszło na wyższy poziom. A jak pomyślę, że moderzy w przyszłości będą dodawać dodatki i inne pierdoły jak w starych Stalkerach, to tylko się cieszyć, że gra będzie długo żyć. 

Opublikowano

Jakby ktoś się zastanawiał, czy po ostatnim skanie w prologu musimy

Spoiler

zostać z niczym

to pocieszam, że wcale tak być nie musi - wystarczy tylko przed odpaleniem cut-scenki

Spoiler

wyrzucić wszystko na podłogę (niestety nie da się wyrzucić artefaktu, a te dwie lepsze AR-ki znikają za każdym razem), a po przebudzeniu i pogadaniu z Richterem spokojnie można wszystko pozbierać :D

c2c46a3d-e792-47fa-a30c-be4346a706bd-min.thumb.png.d11c42da873c53d7d2d91bfacd3d95c9.png

Opublikowano

Series X. Trzy godziny za mną.

Gra wyglada pięknie. Szkoda tylko że zaczyna się w nocy gdzie choya widać i niema jak docenić graficzki. Ale gdy w końcu wstaje sloneczko :woot: 

Stalkerek boży :obama: Klimacik leje się z ekranu. Jest trochę Metra 2033, troche Fallout'a. Bede gral jak poyebany.

• Plusik 2
Opublikowano

Tak, mapa wydaje się być sporych rozmiarów, póki co, to gram w 4K na ustawieniach High przy włączonym DLLS i nie doświadczyłem tego stutteringu, jedynie czasem przy wczytaniu sejwa gra zaczyna mocno ścierwić i spadają klatki do 15-20 fps i tylko ponowne wczytanie pomaga. Felling strzelania przeciętny, animacje npc, dialogi i ich poruszanie ustami podczas rozmowy są na poziomie gier sprzed 10 lat xD, ale klimacik jest dojebany i to na razie trzyma mnie jeszcze przy tej grze. Zobaczymy co dalej będzie. 

Opublikowano

Coś jest nie halo ze sterowaniem na xsx? Strasznie czuła lewa gałka, co jakiś czas sam się włącza chód do przodu. Ogólnie wrażenie jakby się nayebanym ukraincem sterowało XD ktoś też tak ma na konsoli?