Skocz do zawartości

S.T.A.L.K.E.R. 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minutes ago, drozdu7 said:

Wiadomo że pewnie najwięcej poszło na Steamie ;) ale wynik fajny, oby dał im impuls do intensywnego łatania hehe

Dla studia i wydawcy raczej nie ma to znaczenia gdzie się sprzedało więcej tylko ile ogólnie się sprzedało. Tutaj Gamepass nie zabił sprzedaży na Steam, a jeszcze wpadła pewna kaska od Microsoftu.

Opublikowano
Godzinę temu, Czoperrr napisał(a):

Milion sztuk sprzedane. Kolejny dowód na to, że Gamepass nie zabija sprzedaży.

Kolejny dowód na to, że gracze to debile i można im sprzedawać niedorobioną technicznie grę.

• Plusik 1
  • beka z typa 5
  • WTF 1
Opublikowano
10 minut temu, Rozi napisał(a):

Kolejny dowód na to, że gracze to debile i można im sprzedawać niedorobioną technicznie grę.

Tak jak Tobie jak sprzedali żałosną trylogię remasterów GTA i byłeś day one? 

• Plusik 1
  • This 4
Opublikowano
4 minuty temu, Figaro napisał(a):

Tak jak Tobie jak sprzedali żałosną trylogię remasterów GTA i byłeś day one? 

Przecież nie kupiłem tego day one debilu, tylko w 2023 roku, po wszystkich patchach.

• beka z typa 2
  • Minusik 1
Opublikowano

Może się mylę, ale wydaje mi się że grający w Stalkera nie czują się  oszukani tym że twórcy wcisnęli im niedorobioną technicznie gre, recenzje na Steam widzę że są bardzo pozytywne, w dodatku każdy może ją sobie sprawdzić tanim kosztem w GP.

• Plusik 1
  • This 2
Opublikowano
Teraz, ASX napisał(a):

Może się mylę, ale wydaje mi się że grający w Stalkera nie czują się  oszukani tym że twórcy wcisnęli im niedorobioną technicznie gre, recenzje na Steam widzę że są bardzo pozytywne, w dodatku każdy może ją sobie sprawdzić tanim kosztem w GP.

Fakt, tym razem wcisnęli kapiszona tylko :(:( recenzentom :):), wprowadzając 140 GB poprawek day0, więc nie wyszło tak źle :). Jedyne, czego mogą żałować, to ocen od krytyków, ale jak widać na sprzedaż wpłynęło to co najwyżej delikatnie, a obecny poziom dopracowania jest co najmniej przyzwoity z tego co na razie pograłem i reszta osób ma podobne zdanie. 

Opublikowano

SkillUp w nowym "This Week In Video Games" przyznał, że grał w wersję bez patchy, więc jego recenzja jest trochę przeterminowana. Co prawda nie na tyle żeby łapać za widły i krzyczeć JAK MOGŁEŚ TAK SKRZYWDZIĆ STALKERA, ale część bugów na które napotkał jest już naprawiona.

Opublikowano
W dniu 20.11.2024 o 13:02, Homelander napisał(a):

Ale to musi posiadać grę na Steamie np

Sorry, bo cytuję "starego" (aż dwa dni) posta, a natrzepaliście kilkadziesiąt stron. W cytowanym tekście chodziło o granie w Stalkera na GFN.

Nie musi, ponieważ gra jest dostępna w PC Game Pass, a Xbox ma deala z Nvidią. Mając PC Game Pass lub Game Pass Ultimate oraz abonament GeForce Now można grać w Stalkera 2 (i wiele innych gier) bez potrzeby nabywania gry osobno.

Opublikowano

Aktualnie 12h spędzone w grze

+ Brak nowoczesnych udziwnień z innych aktualnych gier - drzewko rozwoju, wślizgi, lvl, czy loot według rzadkości (biel, zieleń, fiolet, złoto)
+ Klimat i atmosfera z poprzednich gier z serii S.T.A.L.K.E.R która wdziera się do naszych zmysłów
+ Grafika na XSX jest bardzo zadowalająca w trybie wydajności
+ Ogólna surowość świata
+ Przyjemne zarządzanie ekwipunkiem na padzie 
+ Wysoki poziom trudności
+ Efekty pogodowe, burze z piorunami i porywistym wiatrem albo emisje
+ Olbrzymi otwarty świat
+ Lokacja: wysypisko z pociągiem, hangarem i tunelem przeniesiona niemal 1:1 z jedynki

- Rzadko pojawiające się ale jednak migotanie tekstur
- Drzewa jakoś słabo się bujają podczas silnego wiatru i burzy (z głośników szum wiatru jakby huragan szalał)
- Odniosłem wrażenie, że gra czasami robi mnie w jajo i za moimi plecami podstawia grupkę bandytów podczas chwilowego postoju
- Problem z analogami na padzie (coś jakby chwilowy dryf) wiem, że mają to naprawić
- Brak pl lektora
- Bardzo słaba zniszczalność otoczenia. Wybuch butli z gazem połączony z granatem nie potrafi zniszczyć stosu drewnianych skrzyń

+/- Pospolite-zwykłe artefakty nie są porozrzucane wszędzie tak jak w Cieniu Czarnobyla
+/- Lubię patrolować okolice za dnia. Nie liczyłem z zegarkiem w ręku ale mam wrażenie, że dzień jest krótszy od nocy, albo panuje równonoc.

• Plusik 2
  • Lubię! 2
  • This 1
Opublikowano
7 minut temu, ozoniasty napisał(a):

- Odniosłem wrażenie, że gra czasami robi mnie w jajo i za moimi plecami podstawia grupkę bandytów podczas chwilowego postoju

No tak, bo gra spawnuje przeciwnikow z dupy. To jest dla mnie najwiekszy bug w tej grze.

Opublikowano
33 minuty temu, kendzikk napisał(a):

No tak, bo gra spawnuje przeciwnikow z dupy. To jest dla mnie najwiekszy bug w tej grze.

Akurat ukry z tym A-Life 2.0 okłamali graczy jak CDPR z policją w Cyberpunku :wujaszek:

• This 1
Opublikowano

Ta, niby twierdzą, że to są "bugi" i nad tym pracują, ale kto wie, czy to nie bajki i to po prostu w ogóle nie działa. Nie wiadomo teraz czy grać czy czekać, bo tak jak inne problemy jak cienie od latarki itd. to można przełknąć, tak to mocno niszczy klimat w tego typu grze jak Ci się znikąd za plecami spawnują.

Opublikowano
2 godziny temu, DarkStar napisał(a):

Xbox ma deala z Nvidią. Mając PC Game Pass lub Game Pass Ultimate oraz abonament GeForce Now można grać w Stalkera 2 (i wiele innych gier) bez potrzeby nabywania gry osobno.

To jest akurat fantastyczna sprawa że każdą premierę Gamepassową możesz sobie ograć i w tym najwyższym abo GFN w jakości nie odbiegającej chyba od XSX