Assassins_78 973 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu (edytowane) Przerabiał ktoś tą misję ? Spoiler Zaraz mnie trafi, cała baza przeszukana (zwłoki też), żadnego znacznika oraz klucza nie widzę. edit: Ogarnięte, ponowny reset misji i wszystko wróciło do normy Edytowane 7 godzin temu przez Assassins_78 Cytuj
Elitesse 378 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Widzę, że nie tylko mnie irytuje to masowe odradzanie się wrogów. Wkurzam się jak po wyczyszczeniu lokacji nie mogę sprawdzić łupów, bo zaraz pojawia się stado psów albo innych mutantów czy ten niewidzialny sqrwiel. Można dostać szewskiej pasji jak przeładowana postać zostaje zaatakowana przez zgraję szybkich psów, gdzie każdy ich atak wywołuje krwawienie. Chcę do nich strzelać, a tu broń się jeszcze blokuje, kończy się ammo, nie da się wskoczyć na coś aby być bezpiecznym, a jak się uda obronić, to zaraz następna ekipa wchodzi. Źle to jest zbalansowane jak na poziom Stalker, już nawet boję się pomyśleć co jest na wyższym poziomie. Wczoraj miałem podobną akcję, gdzie zamknąłem się w budynku podczas wykonywania jakieś misji pobocznej, a zaatakowały mnie psy po rozwaleniu bandytów. Psy otwierały drzwi aby wejść do środka. Ja zamykałem, a one otwierały. Cytuj
PRQc 705 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Grał ktoś na XSS? jest to grywalne na słabszej wersji S? Cytuj
Bzduras 12 528 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu W chmurze działa na XSS i trzyma te 30 klatek, nie wiem tylko jak z rozdzielczością to wygląda na faktycznej konsoli. Graficzka okrojona bo wiadomo, że ziemniak, ale jak 30fps Ci nie przeszkadza to myślę, że obleci. Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 19 minutes ago, Bzduras said: W chmurze działa na XSS i trzyma te 30 klatek, nie wiem tylko jak z rozdzielczością to wygląda na faktycznej konsoli. Graficzka okrojona bo wiadomo, że ziemniak, ale jak 30fps Ci nie przeszkadza to myślę, że obleci. Gry w chmurze nie miały działać na XSX? Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Dzialają na XSX ale z ustawieniami XSS Cytuj
Paolo de Vesir 9 122 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Czyli grasz w wersję XSS, wszystko się zgadza. Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Niewytrzymalem. Wziąłem GP. Wieczorem testowanko. Jakie opcje graficzne są zbędne i można śmiało wyłączyć, a dadzą boosta fps? Cytuj
Daddy 4 226 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu xCloud to XSS z okropnym bitratem. 2h w Stalkerze za mną, nie grałem w jedynkę ale klimat i oprawa graficzna to mocny vibe Half Life 2 i Metro. Cytuj
Gregorius 496 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Brakuje opcji rozbicia obozu/przekimania bo w nocy mało co widać - mogłoby to nawet drastycznie zwiększać głód i radiację dla zbalansowania. Trochę nie rozumiem braku tego rozwiązania. Cytuj
Bartg 5 469 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Pograne ze 3h, ale wszystko co powyżej piszecie to prawda i podejrzewam, że za parę miesięcy to będzie znacznie lepsza gra. Nie jest to absolutnie katastrofa jak Cyberpunk, ale potrzebuje szlifow zdecydowanie. 1 Cytuj
Qbon 335 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 44 minuty temu, Donatello1991 napisał(a): Niewytrzymalem. Wziąłem GP. Wieczorem testowanko. Jakie opcje graficzne są zbędne i można śmiało wyłączyć, a dadzą boosta fps? Widziałem jakieś porównanie na wszystkich opcjach low vs epic i różnica byla ok 20 fpsów. Na rtx 4080 w 1440p z dlss będziesz miał na luzie ponad 100 fpsów skoro ja w 4k z dlss balanced + fg mam w okolicach 100 przeważnie a często wiecej także nie ma sensu tam nic obniżać. Ewentualnie można popróbować z modami, jest jakiś na zwiększenie lod-u, bo nawet na epic występuje pop in drzew, będę to testował. Stuttering losowo występuje tylko ale nie jest aż tak dokuczliwy jak w SH2. Edytowane 1 godzinę temu przez Qbon Cytuj
kendzikk 114 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 52 minuty temu, Gregorius napisał(a): Brakuje opcji rozbicia obozu/przekimania bo w nocy mało co widać - mogłoby to nawet drastycznie zwiększać głód i radiację dla zbalansowania. Trochę nie rozumiem braku tego rozwiązania. Nie badz mientki, latarke masz Edytowane 1 godzinę temu przez kendzikk Cytuj
ozoniasty 12 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Moje dzisiejsze zmagania z grą. Co zauważyłem? 1. Żołnierze zadają zerowe obrażenia przeciw potworom. Ostatnio byłem świadkiem starcia kilku dobrze uzbrojonych npc z psami. Oczywiście wszyscy npc padli, a psy podążyły moim tropem. 2. Miałem błąd z nielimitowaną energią na sprint. 3. Trafiłem na typa, który przez kilkaset metrów chodził do tyłu celując w coś – nie strzelając. 4. Migotanie tekstur w pewnej lokacji było wyjątkowo upierdliwe. 5. Oprócz migotania tekstur można trafić na takie perełki i nie tylko: Nie grajcie na XS w trybie offline. Grając wcześniej w trybie online (gamepass) przełączyłem się z ciekawości na offline. Gra się uruchomiła, zapis się załadował wszytko cacy. W trakcie gry autozapisy w rogu ekranu się pojawiały. Po 2 h zgon, wczytanie i cofka do ostatniego zapisu będąc wcześniej online, czyli 2h w plecy. Sprawdziłem czy gra w trybie offline nie utworzyła nowego profilu z zapisami ale jednak nie. Jeszcze jedno. Dzwi do bazy otwierały się jednocześnie szybko zamykając i tak w kóło (dostając przy tym drgawek).😆 Edytowane 1 godzinę temu przez ozoniasty Cytuj
Kaczi 822 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu ja mam gre z GP i mi mody jakoś nie działają chociaż że żadnych błędów nie ma. Strasznie to wkurza że prawie cały czas biegam przeciążony a zona duża. Ogólnie to nawet na poziomie stalker jest dość trudno Cytuj
Rooofie 156 Opublikowano 49 minut temu Opublikowano 49 minut temu 1 godzinę temu, Donatello1991 napisał(a): Niewytrzymalem. Wziąłem GP. Wieczorem testowanko. Jakie opcje graficzne są zbędne i można śmiało wyłączyć, a dadzą boosta fps? Zainstaluj sobie zmodowany Engine.ini z tego linka i bedziesz miał boost fpsów i różne poprawki. Co do ustawień jak gram na wysoko/średnich, wielkich różnic w grafice nie ma podobnie w klatkarzu. https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/60?tab=description Cytuj
tjery 1 236 Opublikowano 28 minut temu Opublikowano 28 minut temu Godzinę temu, Kaczi napisał(a): ja mam gre z GP i mi mody jakoś nie działają chociaż że żadnych błędów nie ma. Strasznie to wkurza że prawie cały czas biegam przeciążony a zona duża. Ogólnie to nawet na poziomie stalker jest dość trudno Na wersji GP normalnie mody działają, coś musiałeś źle wrzucić, powiedz co chcesz to Ci powiem gdzie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi