Bzduras 12 577 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Czasowa ekskluzywność na tytuły 3rd party? Tak, znam jej miejsce - na śmietniku historii. Czemu to ma służyć oprócz chwili flexu, że firma X ma, a firma Y nie ma to ja nie wiem. 1 1 Cytuj
Czoperrr 5 129 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu 4 minutes ago, Bzduras said: Czasowa ekskluzywność na tytuły 3rd party? Tak, znam jej miejsce - na śmietniku historii. Czemu to ma służyć oprócz chwili flexu, że firma X ma, a firma Y nie ma to ja nie wiem. Wydawcy skuszeni są gotówką chwilówką, ale myślę, że więcej by zarobili gdyby premiera od razu była na wszystko. Cytuj
drozdu7 2 794 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Racja, oby było tego jak najmniej. Potem Square musi mówić że kocha Xboxa a gracze mają polecieć po ich gierkę posłusznie bo im się wcześniej chciało wziąć kaskę za exa. Oczywiście dotyczy to również Stalkera i wszystkich takich Cytuj
Bzduras 12 577 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Ja bym sobie chętnie powymieniał zdanie z kumplami, co grają na PS5 na temat tej gry. Tutaj na forum też sporo osób pewnie by spróbowało i dyskusja byłaby żwawsza. Jebać te tanie praktyki, korposy mogłyby przesunąć tę kasę na coś swojego zamiast chodzić i żebrać po studiach "ej, ale zrób tak, żeby ci drudzy nie mieli gry przez trzy miesiące, tu masz pieniążek" xD 1 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu Ktoś już dalej w grze, jak z bugami w drugiej części gry? Cytuj
GearsUp 201 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu Czego tu nie rozumieć. Jest to przyzwyczajanie ludzi do swojego ekosystemu bo wielu chce zagrać na premierę. Przestawianie konsoli na Filipiny to też tylko chwila flexu dla grającego a jednak sporo graczy tak robi. Wracając do Stalkera, póki co nie pobieram gry skoro na tygodniu mają wlecieć jakieś patche, jak sobie pomyślę, że czyszcząc obozowisko i zbierając loota miałbym na to chwilę to lepiej poczekać na fixa respawnów. Cytuj
Bzduras 12 577 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu 25 minut temu, GearsUp napisał(a): Przestawianie konsoli na Filipiny to też tylko chwila flexu dla grającego a jednak sporo graczy tak robi. Czy Ty właśnie porównujesz zmianę regionu żeby zagrać kilka godzin wcześniej do czasowej ekskluzywności na danej platformie? Cytuj
GearsUp 201 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu 6 minut temu, Bzduras napisał(a): Czy Ty właśnie porównujesz zmianę regionu żeby zagrać kilka godzin wcześniej do czasowej ekskluzywności na danej platformie? To wszystko służy temu samemu co ci zostało wytłumaczone w postach wyżej. Early Accessy też nie wiesz czemu mają służyć? Cytuj
drozdu7 2 794 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu 44 minuty temu, GearsUp napisał(a): Early Accessy też nie wiesz czemu mają służyć? Zajebiste Early Accessy za 500dolców xd Cytuj
Shankor 1 617 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu Trochę pograłem i jest całkiem dobrze. Wiadomo, technicznie może być tylko lepiej, ale gra wciąga i z chęcią się wraca zrobić kolejne zadanie. Kilka decyzji według mnie jest nietrafionych: naprawianie ekwipunku (powinna być opcja rozebrania sprzętu na części i naprawy we własnym zakresie, czerwony sprzęt tylko do wyrzucenia to głupota), niski limit udźwigu (2 bronie, trochę apteczek i ammo i jesteś spowolniony - bez jaj), no ale (na PC) są mody jak kogoś to bardzo boli. Efekty pogodowe świetne, grafika trochę nierówna ale przyjemna, muzyka całkiem w porządku. Zdecydowanie pogram więcej. Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu U5 chyba wszędzie poniżej 4k wygląda nierówno. Sprawdzałem dziś na oled 4k I to jest przepaść. Przy tym zostane. Świat grafa warunki pogodowe miażdżą. Chcę się tam latać. Gram w CoD i przejscie na stalkera nic mi nie robi, że przymulone czy coś. Jest tak jak być powinno. Cytuj
Amer 1 376 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu Wreszcie jakieś rzeczowe info. 2 2 Cytuj
ozoniasty 12 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu 6 godzin temu, KrYcHu_89 napisał(a): Ktoś już dalej w grze, jak z bugami w drugiej części gry? W 20h gry miałem błąd ze stanami zapisu w podziemiach w lokacji zakłady chemiczne (auto zapisy i manualne). Wszystkie sejwy z ostatnich 30 min gry blokowały się na 75% wczytywania i wieczne oglądanie ekranu ładowania. Problem na XSX game pass w trybie online. Cytuj
Bzduras 12 577 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu A ja już jestem po tej lokacji, śmigam dalej i mam powtórkę z Cyberpunka - wszystkie błędy jakie napotykam są raczej kosmetyczne (tu NPC zamiast leżeć na łóżku to lewituje parę cm nad nim, inny kręci się w kółko dookoła własnej osi stojąc w miejscu itp.), na razie - odpukać - nic psującego grę. Po tych recenzjach spodziewałem się jakiejś okrutnej tragedii, a jest zaskakująco spoko. Brakuje szlifu i to widać, ale nie ma katastrofy. A side questy są bardzo spoczko. Wrzucę w spoiler, choć będę walić ogólnikami i raczej bez wnikania kto, co, gdzie i dlaczego: Spoiler dostałem misję od łebka, żeby iść pomóc w zasadzce na dłużnika. Poszedłem na miejsce i okazało się, że zasadzka jest, ale na mnie - wybiłem towarzystwo i znalazłem jednego ocalałego, który był wysłany przede mną w tę samą pułapkę. Dogadałem się z nim, wróciłem z bronią jednego z odstrzelonych bandytów i nastraszyłem zleceniodawcę, że ktoś po niego wróci - poprosił o eskortę poza osadę. Odprowadziłem go do ziomków, zgarnąłem od niego kupony po czym wszystkich pięknie odjebałem trzema konkret headshotami, a następnie wróciłem do dogadanego ocalałego i od niego też zgarnąłem obiecaną nagrodę Zona nie wybacza, plażo. A klimat dalej radośnie smyra mnie po synapsach i karmi mózg dopaminką - wczoraj w połowie questa (właśnie w Zakładach Chemicznych) dorwała mnie Emisja. Biegiem leciałem do jakiejś rudery (chyba stara rozwalona szopa) i dosłownie dwie sekundy po wejściu do środka niebo zrobiło się czerwone, wiatr zaczął smagać liście z drogi, burza szalała waląc co chwilę wyładowaniem nieopodal, a za mną wbiegło trzech NPCów (kto tam był to się domyśli którzy to). Wyciągnąłem gitarę, usiadłem przed drzwiami z widokiem na czerwone niebo przeszywane piorunami i zacząłem sobie plumkać losowe akordy. I tak siedzieliśmy, ja, moja gitara i trzech towarzyszy niedoli, których więcej prawdopodobnie nie zobaczę, schowani w starej szopie i chroniący się przed samą Zoną. Banderi Jeżeli coś z tej gry zapamiętam to będzie to ten moment. 2 Cytuj
kendzikk 117 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Gra zaczyna sie mocniej sypac po wizycie u "zelenskiego", nie dzialajace skrypty, zamkniete drzwi ktore powinny byc otwarte itp. Musialem w konsoli odpalic przechodzenie przez sciany zeby questa oddac. Sporo roboty przed nimi. 1 Cytuj
Bzduras 12 577 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu "Not a PDA in sight, just stalkers living in the moment" 5 Cytuj
Lukas_AT 1 192 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Bug kumpla, ktory gra na Seriesie: Wczoraj po długiej potyczce juz wszystko wyczyscilem i zginalem, autosave zrobil sie w dobrym miejscu po walce a przed przypadkowym zgonem ale niestety juz bez funkcji biegania😅 bez nóg🤣 tylko spacer ja jebie Cytuj
Elitesse 380 Opublikowano 50 minut temu Opublikowano 50 minut temu 22 godziny temu, GSPdibbler napisał(a): Kurde, jedyna gra której zazdroszczę xboxiarzom. Były jakieś informacje że wyjdzie też na ps5. Czy jest to realne. Wbrew pozorom nie masz czego aż tak bardzo zazdrościć. Pomyśl sobie, że xboxiarze i gejmpasserzy grają teraz w wersję beta, a za te plus minus trzy miesiące, może trochę więcej, na playststion wyjdzie już dopracowana wersja 19 godzin temu, Shankor napisał(a): Trochę pograłem i jest całkiem dobrze. Wiadomo, technicznie może być tylko lepiej, ale gra wciąga i z chęcią się wraca zrobić kolejne zadanie. Kilka decyzji według mnie jest nietrafionych: naprawianie ekwipunku (powinna być opcja rozebrania sprzętu na części i naprawy we własnym zakresie, czerwony sprzęt tylko do wyrzucenia to głupota), niski limit udźwigu (2 bronie, trochę apteczek i ammo i jesteś spowolniony - bez jaj), no ale (na PC) są mody jak kogoś to bardzo boli. Efekty pogodowe świetne, grafika trochę nierówna ale przyjemna, muzyka całkiem w porządku. Zdecydowanie pogram więcej. Wydaje mi się, że w pierwszej części była możliwość wykorzystywania zdobycznych broni do reperowania swojej. Tutaj liczyłem, że też będzie taka opcja w dalszej części rozgrywki. Chyba, że mi się gry pomyliły z np. Falloutem New Vegas. Niski limit udźwigu trochę boli ale dodaje realizmu. Teraz miałem przy sobie karabin viper, drugi karabin zdobyczny z misji pobocznej z lunetą, strzelbę i obrzyna. Strzelba z obrzynem dobrze sprawdzała mi się w bliskich starciach z mutantami ale mając takie kombo ciężko cokolwiek więcej wziąć do opchnięcia. Później jak miałem już bronie doprowadzone do idealnego stanu, to mniej było potrzeba nosić karabin i obżyna, z których praktycznie nie korzystałem. Trzeba przybrać odpowiednią strategię do posiadanego limitu udźwigu. Cytuj
kendzikk 117 Opublikowano 26 minut temu Opublikowano 26 minut temu (edytowane) 29 minut temu, Elitesse napisał(a): Wydaje mi się, że w pierwszej części była możliwość wykorzystywania zdobycznych broni do reperowania swojej. W gammie tak jest. Masz cala mechanike naprawy broni i pancerza. Swoja droga bardzo polecam jak ktos lubi poprostu polazic po zonie i ma wyjebane na fabule. Edytowane 21 minut temu przez kendzikk Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi