Bzduras 12 578 Opublikowano wczoraj o 13:22 Opublikowano wczoraj o 13:22 Czasowa ekskluzywność na tytuły 3rd party? Tak, znam jej miejsce - na śmietniku historii. Czemu to ma służyć oprócz chwili flexu, że firma X ma, a firma Y nie ma to ja nie wiem. 1 1 Cytuj
Czoperrr 5 131 Opublikowano wczoraj o 13:27 Opublikowano wczoraj o 13:27 4 minutes ago, Bzduras said: Czasowa ekskluzywność na tytuły 3rd party? Tak, znam jej miejsce - na śmietniku historii. Czemu to ma służyć oprócz chwili flexu, że firma X ma, a firma Y nie ma to ja nie wiem. Wydawcy skuszeni są gotówką chwilówką, ale myślę, że więcej by zarobili gdyby premiera od razu była na wszystko. Cytuj
drozdu7 2 794 Opublikowano wczoraj o 13:36 Opublikowano wczoraj o 13:36 Racja, oby było tego jak najmniej. Potem Square musi mówić że kocha Xboxa a gracze mają polecieć po ich gierkę posłusznie bo im się wcześniej chciało wziąć kaskę za exa. Oczywiście dotyczy to również Stalkera i wszystkich takich Cytuj
Bzduras 12 578 Opublikowano wczoraj o 13:42 Opublikowano wczoraj o 13:42 Ja bym sobie chętnie powymieniał zdanie z kumplami, co grają na PS5 na temat tej gry. Tutaj na forum też sporo osób pewnie by spróbowało i dyskusja byłaby żwawsza. Jebać te tanie praktyki, korposy mogłyby przesunąć tę kasę na coś swojego zamiast chodzić i żebrać po studiach "ej, ale zrób tak, żeby ci drudzy nie mieli gry przez trzy miesiące, tu masz pieniążek" xD 1 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano wczoraj o 13:49 Opublikowano wczoraj o 13:49 Ktoś już dalej w grze, jak z bugami w drugiej części gry? Cytuj
GearsUp 201 Opublikowano wczoraj o 13:50 Opublikowano wczoraj o 13:50 Czego tu nie rozumieć. Jest to przyzwyczajanie ludzi do swojego ekosystemu bo wielu chce zagrać na premierę. Przestawianie konsoli na Filipiny to też tylko chwila flexu dla grającego a jednak sporo graczy tak robi. Wracając do Stalkera, póki co nie pobieram gry skoro na tygodniu mają wlecieć jakieś patche, jak sobie pomyślę, że czyszcząc obozowisko i zbierając loota miałbym na to chwilę to lepiej poczekać na fixa respawnów. Cytuj
Bzduras 12 578 Opublikowano wczoraj o 14:17 Opublikowano wczoraj o 14:17 25 minut temu, GearsUp napisał(a): Przestawianie konsoli na Filipiny to też tylko chwila flexu dla grającego a jednak sporo graczy tak robi. Czy Ty właśnie porównujesz zmianę regionu żeby zagrać kilka godzin wcześniej do czasowej ekskluzywności na danej platformie? Cytuj
GearsUp 201 Opublikowano wczoraj o 14:25 Opublikowano wczoraj o 14:25 6 minut temu, Bzduras napisał(a): Czy Ty właśnie porównujesz zmianę regionu żeby zagrać kilka godzin wcześniej do czasowej ekskluzywności na danej platformie? To wszystko służy temu samemu co ci zostało wytłumaczone w postach wyżej. Early Accessy też nie wiesz czemu mają służyć? Cytuj
drozdu7 2 794 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu 44 minuty temu, GearsUp napisał(a): Early Accessy też nie wiesz czemu mają służyć? Zajebiste Early Accessy za 500dolców xd Cytuj
Shankor 1 617 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu Trochę pograłem i jest całkiem dobrze. Wiadomo, technicznie może być tylko lepiej, ale gra wciąga i z chęcią się wraca zrobić kolejne zadanie. Kilka decyzji według mnie jest nietrafionych: naprawianie ekwipunku (powinna być opcja rozebrania sprzętu na części i naprawy we własnym zakresie, czerwony sprzęt tylko do wyrzucenia to głupota), niski limit udźwigu (2 bronie, trochę apteczek i ammo i jesteś spowolniony - bez jaj), no ale (na PC) są mody jak kogoś to bardzo boli. Efekty pogodowe świetne, grafika trochę nierówna ale przyjemna, muzyka całkiem w porządku. Zdecydowanie pogram więcej. Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu U5 chyba wszędzie poniżej 4k wygląda nierówno. Sprawdzałem dziś na oled 4k I to jest przepaść. Przy tym zostane. Świat grafa warunki pogodowe miażdżą. Chcę się tam latać. Gram w CoD i przejscie na stalkera nic mi nie robi, że przymulone czy coś. Jest tak jak być powinno. Cytuj
Amer 1 376 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu Wreszcie jakieś rzeczowe info. 2 2 Cytuj
ozoniasty 12 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu 6 godzin temu, KrYcHu_89 napisał(a): Ktoś już dalej w grze, jak z bugami w drugiej części gry? W 20h gry miałem błąd ze stanami zapisu w podziemiach w lokacji zakłady chemiczne (auto zapisy i manualne). Wszystkie sejwy z ostatnich 30 min gry blokowały się na 75% wczytywania i wieczne oglądanie ekranu ładowania. Problem na XSX game pass w trybie online. Cytuj
Bzduras 12 578 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu A ja już jestem po tej lokacji, śmigam dalej i mam powtórkę z Cyberpunka - wszystkie błędy jakie napotykam są raczej kosmetyczne (tu NPC zamiast leżeć na łóżku to lewituje parę cm nad nim, inny kręci się w kółko dookoła własnej osi stojąc w miejscu itp.), na razie - odpukać - nic psującego grę. Po tych recenzjach spodziewałem się jakiejś okrutnej tragedii, a jest zaskakująco spoko. Brakuje szlifu i to widać, ale nie ma katastrofy. A side questy są bardzo spoczko. Wrzucę w spoiler, choć będę walić ogólnikami i raczej bez wnikania kto, co, gdzie i dlaczego: Spoiler dostałem misję od łebka, żeby iść pomóc w zasadzce na dłużnika. Poszedłem na miejsce i okazało się, że zasadzka jest, ale na mnie - wybiłem towarzystwo i znalazłem jednego ocalałego, który był wysłany przede mną w tę samą pułapkę. Dogadałem się z nim, wróciłem z bronią jednego z odstrzelonych bandytów i nastraszyłem zleceniodawcę, że ktoś po niego wróci - poprosił o eskortę poza osadę. Odprowadziłem go do ziomków, zgarnąłem od niego kupony po czym wszystkich pięknie odjebałem trzema konkret headshotami, a następnie wróciłem do dogadanego ocalałego i od niego też zgarnąłem obiecaną nagrodę Zona nie wybacza, plażo. A klimat dalej radośnie smyra mnie po synapsach i karmi mózg dopaminką - wczoraj w połowie questa (właśnie w Zakładach Chemicznych) dorwała mnie Emisja. Biegiem leciałem do jakiejś rudery (chyba stara rozwalona szopa) i dosłownie dwie sekundy po wejściu do środka niebo zrobiło się czerwone, wiatr zaczął smagać liście z drogi, burza szalała waląc co chwilę wyładowaniem nieopodal, a za mną wbiegło trzech NPCów (kto tam był to się domyśli którzy to). Wyciągnąłem gitarę, usiadłem przed drzwiami z widokiem na czerwone niebo przeszywane piorunami i zacząłem sobie plumkać losowe akordy. I tak siedzieliśmy, ja, moja gitara i trzech towarzyszy niedoli, których więcej prawdopodobnie nie zobaczę, schowani w starej szopie i chroniący się przed samą Zoną. Banderi Jeżeli coś z tej gry zapamiętam to będzie to ten moment. 2 Cytuj
kendzikk 118 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Gra zaczyna sie mocniej sypac po wizycie u "zelenskiego", nie dzialajace skrypty, zamkniete drzwi ktore powinny byc otwarte itp. Musialem w konsoli odpalic przechodzenie przez sciany zeby questa oddac. Sporo roboty przed nimi. 1 Cytuj
Bzduras 12 578 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu "Not a PDA in sight, just stalkers living in the moment" 5 Cytuj
Lukas_AT 1 192 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Bug kumpla, ktory gra na Seriesie: Wczoraj po długiej potyczce juz wszystko wyczyscilem i zginalem, autosave zrobil sie w dobrym miejscu po walce a przed przypadkowym zgonem ale niestety juz bez funkcji biegania😅 bez nóg🤣 tylko spacer ja jebie Cytuj
Elitesse 380 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 22 godziny temu, GSPdibbler napisał(a): Kurde, jedyna gra której zazdroszczę xboxiarzom. Były jakieś informacje że wyjdzie też na ps5. Czy jest to realne. Wbrew pozorom nie masz czego aż tak bardzo zazdrościć. Pomyśl sobie, że xboxiarze i gejmpasserzy grają teraz w wersję beta, a za te plus minus trzy miesiące, może trochę więcej, na playststion wyjdzie już dopracowana wersja 19 godzin temu, Shankor napisał(a): Trochę pograłem i jest całkiem dobrze. Wiadomo, technicznie może być tylko lepiej, ale gra wciąga i z chęcią się wraca zrobić kolejne zadanie. Kilka decyzji według mnie jest nietrafionych: naprawianie ekwipunku (powinna być opcja rozebrania sprzętu na części i naprawy we własnym zakresie, czerwony sprzęt tylko do wyrzucenia to głupota), niski limit udźwigu (2 bronie, trochę apteczek i ammo i jesteś spowolniony - bez jaj), no ale (na PC) są mody jak kogoś to bardzo boli. Efekty pogodowe świetne, grafika trochę nierówna ale przyjemna, muzyka całkiem w porządku. Zdecydowanie pogram więcej. Wydaje mi się, że w pierwszej części była możliwość wykorzystywania zdobycznych broni do reperowania swojej. Tutaj liczyłem, że też będzie taka opcja w dalszej części rozgrywki. Chyba, że mi się gry pomyliły z np. Falloutem New Vegas. Niski limit udźwigu trochę boli ale dodaje realizmu. Teraz miałem przy sobie karabin viper, drugi karabin zdobyczny z misji pobocznej z lunetą, strzelbę i obrzyna. Strzelba z obrzynem dobrze sprawdzała mi się w bliskich starciach z mutantami ale mając takie kombo ciężko cokolwiek więcej wziąć do opchnięcia. Później jak miałem już bronie doprowadzone do idealnego stanu, to mniej było potrzeba nosić karabin i obżyna, z których praktycznie nie korzystałem. Trzeba przybrać odpowiednią strategię do posiadanego limitu udźwigu. Cytuj
kendzikk 118 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 29 minut temu, Elitesse napisał(a): Wydaje mi się, że w pierwszej części była możliwość wykorzystywania zdobycznych broni do reperowania swojej. W gammie tak jest. Masz cala mechanike naprawy broni i pancerza. Swoja droga bardzo polecam jak ktos lubi poprostu polazic po zonie i ma wyjebane na fabule. Edytowane 2 godziny temu przez kendzikk 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi