number_nine 1 346 Opublikowano 20 grudnia 2024 Opublikowano 20 grudnia 2024 53 minuty temu, bartiz napisał(a): A te respawny przeciwników przed ryjem coś poprawili? w jakimś newsie widziałem, że niby tak. Ja pierwszy raz na to wpadłem jakoś po ponad 20h gry i myślałem, że to część misji XD bo akurat było coś z halucynacjami psionicznymi czy coś. Ogólnie za chu nie mam ochoty wracać do tej gry jak sobie pomyślę, że znowu przez ponad połowę sesji będę łaził od punktu A do B, żeby dowiedzieć się, że mam iść do typa w punkcie C i znaleźć dla niego przedmiot w punkcie D. Zmęczę tą fabułę do końca, ale nie wiem co by się musiało stać, żebym dał tej grze więcej niż 6/10 Cytuj
Emtebe 2 578 Opublikowano 20 grudnia 2024 Opublikowano 20 grudnia 2024 Jakiś kolejny patch na XSX wjechał. 8,5 GB. Cytuj
Emtebe 2 578 Opublikowano 26 grudnia 2024 Opublikowano 26 grudnia 2024 Pany, po ukończeniu gry dwa regiony na mapie zostają nieodkryte. Coś źle zrobiłem czy to pod przyszłe DLC? Cytuj
Wooyek 1 142 Opublikowano 27 grudnia 2024 Opublikowano 27 grudnia 2024 (edytowane) https://www.gry-online.pl/newsroom/stalker-2-na-razie-nie-dla-ps5-autorzy-koncentruja-sie-na-ulepsze/z12bda8 Ja tam czekam aż to połatają i zagram może za pół roku w pełnoprawny tytuł. Edytowane 27 grudnia 2024 przez Wooyek Cytuj
Atherius 39 Opublikowano 28 grudnia 2024 Opublikowano 28 grudnia 2024 W dniu 27.12.2024 o 00:19, Emtebe napisał(a): Pany, po ukończeniu gry dwa regiony na mapie zostają nieodkryte. Coś źle zrobiłem czy to pod przyszłe DLC? Te za chmurami? Da się tam dotrzeć, oblukaj na YT jakiś tutek. Za odkrycie całej mapki jest nawet aczik. Ma ktoś pomysł na przywrócenie zapisów na pctowej (xgp) wersji stalkera2? Mam trochę backupów starszych sejwów i chciałem porobić inne zakończenia. Jak wrzucam je do folderu z profilem, to z automatu nadpisuje mi tymi z chmury. Cytuj
Emtebe 2 578 Opublikowano 28 grudnia 2024 Opublikowano 28 grudnia 2024 A da się jakoś naprawić relacje z innymi frakcjami? W miarę wykonywania misji mam kosę z niektórymi, przez co nie mogę wejść do niektórych obozów bo pod wejściem dostaję kulkę od snajpera i jestem na jeden strzał tylko. Cytuj
Ukukuki 7 263 Opublikowano 4 stycznia Opublikowano 4 stycznia Bieganie od punktu do punktu bez szybkiej podróży i z tą powaloną wytrzymałością i picie tych energetyków to największy problem tej gry. Dawno mnie w gierce tak mechanika nie denerwowała jak ta. Super gierka ale ta mechanika to żart xd Za to strzelanie topka, dawno nie grałem w gierkę z tak soczystą wymianą ognia do tego które premiuje umiejętności gracza. 1 1 Cytuj
Boomcio 4 218 Opublikowano 4 stycznia Opublikowano 4 stycznia Idealne podsumowanie pom40 godzinach gry. To łażenie po rozwleczonej, ale jednak wspaniałej Zonie troszkę męczy, zwłaszcza że dystans np 1,5 km to ja bym w realu szybciej pokonał. 1 Cytuj
Hubert249 4 286 Opublikowano 4 stycznia Opublikowano 4 stycznia To plus monotonia. Gra jest za długa. Cytuj
Emtebe 2 578 Opublikowano 4 stycznia Opublikowano 4 stycznia Ale pamiętajcie Pany, że Wasza szybkość i stamina uzależniona jest od ciężaru ekwipunku. Jak pojawia się ikonka ciężarka, to już zaczyna się lipa. W ekwipunku, przy podanej wadzę macie kolorki. Zielony to najlepsze rozwiązanie ale jesteście prawie na pusto (bronie w łapach i kamizelka). Na żółtym już pojawia się ikonka ciężarka ale jeszcze da się szybko i daleko biec. A na czerwonym to stamina starcza na kilka sekund biegu. Ja mam obecnie wymaksowany egzoszkielet "Diament", co daje mi ponad 120 kg udźwigu. Do niego trzeba osobno dokupić możliwość sprintu u majstra. Ale teraz jak doładuje się na około 80-85 kg, to nadal mogę szybko biegać i stamina starcza na duży dystans. W dodatku szybko się odnawia, że w ogóle nie używam energoli. Aczkolwiek puszka limitowanego Non-Stop wygląda świetnie. Mieliście taką? Także pamiętajcie, że szybkość odnowienia staminy też zależy od wagi ekwipunku. Co do szybkiej podróży to istnieje tylko między obozami. W każdym obozie jest Przewodnik, który może za opłatą Was zabrać do innego obozu. Ale po ponad 50h grania, z czego połowę to pewnie zajęło mi chodzenie z buta po Zonie - to taka szybka podróż w dowolne miejsce byłaby zbawieniem. 2 Cytuj
Ukukuki 7 263 Opublikowano 4 stycznia Opublikowano 4 stycznia 1 minutę temu, Emtebe napisał(a): Ale pamiętajcie Pany, że Wasza szybkość i stamina uzależniona jest od ciężaru ekwipunku. Jak pojawia się ikonka ciężarka, to już zaczyna się lipa. No ja wiem, staram się biegać na zielonym obciążeniu ale ta mechanika jest z dupy totalnie. Nawet nie jest realistyczna, dłużej z rowerem na zawodach pod górkę biegnę niż postać w tej grze. Gra jest sztucznie rozwleczona w myśl dzisiejszych gier z otwartym światem, byle jak najdłużej zatrzymać gracza u siebie. Tylko po co skoro, raz ,że grę kupiłem a dwa jest to wkurzające. 3 minuty temu, Emtebe napisał(a): Ale po ponad 50h grania, z czego połowę to pewnie zajęło mi chodzenie z buta po Zonie - to taka szybka podróż w dowolne miejsce byłaby zbawieniem. No właśnie to boli, połowa gry to chodzenie od punktu do punktu i picie energetyków. Najgorszy element gry który może daje frajdę przez pierwsze 10 godzin tak później tylko wkurza i zabiera chęć eksploracji bo później będę dalej szedł do misji xd 7 minut temu, Hubert249 napisał(a): To plus monotonia. Gra jest za długa. Jest za długa przez brak szybkiej podróży do odkrytych miejsc. Cytuj
Boomcio 4 218 Opublikowano 4 stycznia Opublikowano 4 stycznia Co by jednak złego, czy dobrego o tej grze nie mówić, widoczki i miejscówki ma w pytkę. 2 Cytuj
Ukukuki 7 263 Opublikowano 4 stycznia Opublikowano 4 stycznia W dniu 28.12.2024 o 12:26, Emtebe napisał(a): A da się jakoś naprawić relacje z innymi frakcjami? W miarę wykonywania misji mam kosę z niektórymi, przez co nie mogę wejść do niektórych obozów bo pod wejściem dostaję kulkę od snajpera i jestem na jeden strzał tylko. Dzisiaj miałem sytuację która chyba jest odpowiedzią. Podczas wędrówki napotkałem ludzi walczących z mutantami więc się przyłączyłem. W między czasie wszyscy padli, dobiłem ostatniego mutanta i zbierałem amunicję po trupach. Jeden z gości jeszcze żył i mówił ten linijkę z "dostałem, potrzebuję pomocy", użyłem na nim apteczki i po lewej stronie wyświetlił mi się komunikat ,że naukowcy chcą znów rozmawiać czy coś takiego. A wcześniej miałem ,że uważają mnie za potwora. Więc się da polepszyć relacje ale chyba nie będzie to łatwe. Cytuj
Boomcio 4 218 Opublikowano 4 stycznia Opublikowano 4 stycznia Może teraz to wprowadzili w którejś z ostatnich łatek Cytuj
Ukukuki 7 263 Opublikowano poniedziałek o 08:36 Opublikowano poniedziałek o 08:36 Nie mogę wyjść z podziwu jak to strzelanie w tej gierce jest dobre No i strzelby działają tak jak powinny a nie jak w większości gier zasięg 5 metrów xd Do tego na dalsze strzelanie trzeba brać pod uwagę trajektorię pocisku czy mniejsza siła kinetyczna. Plus zacinanie się broni. No robi to wszystko robotę. Cytuj
Boomcio 4 218 Opublikowano poniedziałek o 10:21 Opublikowano poniedziałek o 10:21 Kolejna rzecz, to rodzaj amunicji. Poza tym u majstra wihajstra konkretnie regulujesz sobie podzespoły tworząc prawdziwie zabójcze zabawki. Wspomniana trajektoria może u niego zostać nieźle wypłaszczona. Ja sprzedaję podstawowe rodzaje ammo, które zbiera się w sporych ilościach i kupuję te ulepszone. Cytuj
Ukukuki 7 263 Opublikowano poniedziałek o 16:36 Opublikowano poniedziałek o 16:36 Ja zbieram wszystko i chowam do skrzyni. Te ulepszone to bardziej pod koniec gry się przydają no i szkoda jej na dzika czy psy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi