Dalhi 178 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Podobno tutaj wszystko dzieje się w okręgu 100 metrów od gracza, więc o wypatrywaniu z oddali nie ma mowy. To jeden z powodów dla których nadal czekam, pewnie o zmianie tego co pisałem wyżej mowy nie ma, ale niech poprawiają co się da. Poczekam. Cytuj
KrYcHu_89 2 306 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Nie wiem co dokładnie pozmieniali, ale na pewno na Stalkerze teraz jest nieco łatwiej + ceny itemków się mocno pozmieniały, są też wyższe nagrody za misje, to na pewno. Ja ogrywam powoli, do pierwszego dużego buga, ale się nie zdziwię, jak żadnego przez całą grę nie obejrzę, bo w sumie jest całkiem nieźle pod względem tego jak to działa na najnowszej wersji PC. No może prócz tego AI wrogów, które wyraźnie jest pod kreską, a skradanie jest mega wkurzające, bo widzą mnie z kilometra. Ale klimacik, świat no mocno mi wszedł, nie grałem w żadne Stalkery wcześniej, dlatego u mnie zalatuje Metro+Half-Life. A wydaje mi się, że po patchu też łatwiej rozwala się skrzynki nożem :). Cytuj
Atherius 35 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Już myślałem, że uda mi się przejść grę bez patcha, bo pewnie dzisiaj skończę. Miałem kilka momentów jak czułem, że skrypt mnie chce zrobić w ch i zakończyć moją przygodę, ale jakoś udało się lawirowaniem sejwami, a raz nawet musiałem się wspomóc trainerem i zwiększyć prędkość postaci, bo drzwi do npc mi się dosłownie zamykały przed nosem zanim dobiegłem do budynku. Co miałem jakiś problem to szukałem rozwiązania na YT i czytając komenty, to pod każdym ktoś pisał, że się zaciął i skrypt się nie odpala, albo mu się jakąś cutscenka nie odpala, nie ma npc itp. Koszmar, wtopić w grę kilkadziesiąt godzin i trafić na taką ścianę, nie jest powiedziane, że patch to załata.W tej grze jak w żadnej innej, nawet CP2077 się nie umywa pod względem ilości takich baboli, polecałbym grać po załataniu, ale sam się do tego nie stosuję, bo ciężko mi walczyć z hajpem.Ale nadal, mimo tych wszystkich niedociągnięć, to aktualnie moje goty, indy będzie miał nie lada wyzwanie. Cytuj
Emtebe 2 569 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Pany, jak kasiorkę robić w Zonie najlepiej? Jeszcze przed patchem ceny itemków były zaporowe. Teraz niby mniejsze. Ale aby ulepszyć na przykład kurtkę, to trzeba i tak nazbierać sporo kredytów. Przez jakiś czas sprzedawałem butelki z winem, ale to średni zarobek. Jakie macie patenty? PS. Do edycji limitowanej było dodatkowe dlc z cyfrową zawartością. A w nim między innymi dodatkowa zawartość w obozie, wyjątkowa broń czy pancerz i naszywka na plecak. O jakim obozie mowa? Gdzie to szukać? Czy obóz to miejscówka gdzie jest nasze łóżko i skrzynka na rzeczy? Bo tam nic nie miałem. Cytuj
KrYcHu_89 2 306 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 53 minuty temu, Atherius napisał(a): Już myślałem, że uda mi się przejść grę bez patcha, bo pewnie dzisiaj skończę. Miałem kilka momentów jak czułem, że skrypt mnie chce zrobić w ch i zakończyć moją przygodę, ale jakoś udało się lawirowaniem sejwami, a raz nawet musiałem się wspomóc trainerem i zwiększyć prędkość postaci, bo drzwi do npc mi się dosłownie zamykały przed nosem zanim dobiegłem do budynku. Co miałem jakiś problem to szukałem rozwiązania na YT i czytając komenty, to pod każdym ktoś pisał, że się zaciął i skrypt się nie odpala, albo mu się jakąś cutscenka nie odpala, nie ma npc itp. Koszmar, wtopić w grę kilkadziesiąt godzin i trafić na taką ścianę, nie jest powiedziane, że patch to załata. W tej grze jak w żadnej innej, nawet CP2077 się nie umywa pod względem ilości takich baboli, polecałbym grać po załataniu, ale sam się do tego nie stosuję, bo ciężko mi walczyć z hajpem. Ale nadal, mimo tych wszystkich niedociągnięć, to aktualnie moje goty, indy będzie miał nie lada wyzwanie. Też przegrałem z hajpem, natomiast to jest magia PC jak coś nie zadziała prawdopodobnie można to obejść czymś, ile razy tak miałem z jakimś TESem, czy Falloutami od Betatesdy i zawsze się udawało xD. Cytuj
Wredny 9 586 Opublikowano 40 minut temu Opublikowano 40 minut temu 4 godziny temu, ASX napisał(a): Co mi się tylko na razie rzuciło na myśl, to może to nostalgia zakrzywia obraz, ale mam wrażenie że w tych starszych odsłonach znacznie łatwiej było wypatrzeć z odległości mutanty i bandytów bo znacznie mniej roślinności się renderowało. Tutaj przechadzając się wśród wysokiej trawy ciężko jest cokolwiek dostrzec i to też buduje klimat. Nie nostalgia, dobrze pamiętasz. Stare odsłony miały połacie "łysego" terenu, bo roślinność renderowała się dość blisko, więc tak - z łatwością szło wypatrzeć coś z dystansu. Godzinę temu, Emtebe napisał(a): PS. Do edycji limitowanej było dodatkowe dlc z cyfrową zawartością. A w nim między innymi dodatkowa zawartość w obozie, wyjątkowa broń czy pancerz i naszywka na plecak. O jakim obozie mowa? Gdzie to szukać? Czy obóz to miejscówka gdzie jest nasze łóżko i skrzynka na rzeczy? Bo tam nic nie miałem. W obozie, w skrzynce masz pendrive - jak go podniesiesz to odezwie się "dziennikarz/żurnalista" i powie, że zaznaczył na mapie dwie skrytki z przydatnym sprzętem. Jedną miałem na północy, na złomowisku pojazdów - był tam kombinezon turysty, całkiem fajny, z bonusem +5% do odnawiania staminy. Druga jest zaznaczona na bagnach, ale tam jeszcze nie udało mi się dotrzeć, więc nie wiem, co skrywa. Cytuj
Faka 4 000 Opublikowano 11 minut temu Opublikowano 11 minut temu 1.7.531.0 Taka jest najnowsza wersja gry? Bo mi żadnej aktualizacji nie pokazało. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi