Elitesse 381 Opublikowano niedziela o 12:50 Opublikowano niedziela o 12:50 Zrobili już coś z dryfującymi analogami? Cytuj
ASX 14 679 Opublikowano niedziela o 13:21 Opublikowano niedziela o 13:21 Tak, w patchy 1.01 zwiększyli martwe strefy na analogach żeby nie wyłapywalo driftu 1 Cytuj
Hubert249 4 282 Opublikowano niedziela o 14:00 Opublikowano niedziela o 14:00 Wczoraj pograłem kilka godzin i jest dobrze. W sumie najbardziej przeszkadza mi walka z mutantami, bo walisz do nich jak do ściany i nic sobie z tego nie robią. Ale tej grze wiele można wybaczyć i nawet nie dlatego w jakich warunkach była tworzona, ale czujesz po prostu, że jest stworzona z pasji,a nie po to żeby się słupki i wykresy zgadzały. 1 Cytuj
ASX 14 679 Opublikowano niedziela o 14:07 Opublikowano niedziela o 14:07 Na mutanty polecam jakiegoś obrzyna, wystarczą zazwyczaj 2-3 strzały na pysk i mutant z głowy. Szkoda marnować na nich amunicję do pistoletów i karabinów. Swoją drogą dopiero po kilku godzinach zczailem się że można rozwalać te skrzynki z amunicją i bandażami xd Cytuj
Hubert249 4 282 Opublikowano niedziela o 14:11 Opublikowano niedziela o 14:11 3 minuty temu, ASX napisał(a): Na mutanty polecam jakiegoś obrzyna, wystarczą zazwyczaj 2-3 strzały na pysk i mutant z głowy. Szkoda marnować na nich amunicję do pistoletów i karabinów. Swoją drogą dopiero po kilku godzinach zczailem się że można rozwalać te skrzynki z amunicją i bandażami xd Chodzi mi bardziej o animacje, a właściwe jej brak. No kurde era PS1 się kłania Cytuj
Wredny 9 597 Opublikowano niedziela o 15:13 Opublikowano niedziela o 15:13 Godzinę temu, Hubert249 napisał(a): Ale tej grze wiele można wybaczyć i nawet nie dlatego w jakich warunkach była tworzona, ale czujesz po prostu, że jest stworzona z pasji,a nie po to żeby się słupki i wykresy zgadzały. O to to to Na każdym kroku czuć, że to projekt pasjonatów, a nie jakichś kolorowowłosych "they/themów" na zlecenie ogromnego korpo. Tutaj czuć włożone serce, zaangażowanie, że to dzieło jest im bliskie i dzięki tej autentyczności mi również gra się lepiej, a jak natrafię na jakiś błąd to macham ręką, wiedząc jak zajebista jest cała reszta i ile pracy włożono w to, by dać nam to unikalne w dzisiejszych czasach doświadczenie. 6 1 Cytuj
Bartg 5 492 Opublikowano niedziela o 19:30 Opublikowano niedziela o 19:30 Klimat jest fenomenalny, czuję jakbym faktycznie wrócił do zony, a byłem tam raptem parę godzin 10 lat temu. Cytuj
Wredny 9 597 Opublikowano niedziela o 19:43 Opublikowano niedziela o 19:43 Klimat jest dużo lepszy niż w starych częściach, bo wszystko jest bardziej sugestywne - od grafiki i oświetlenia począwszy, poprzez lepsze zachowanie przeciwników, animacje przeładowywania broni, oraz naprawdę niezłą fizykę (ilość przedmiotów, które możemy strącić/kopnąć/przewrócić), a na dużo lepszych odgłosach wszystkiego skończywszy. Stare są zajebiste (w tym roku splatynowałem zarówno Shadow of Chornobyl, jak i Clear Sky - obydwa to moja pierwsza styczność z serią), ale w nich dużo rzeczy było dość umownych, a tu to wszystko mamy zaserwowane mocno dosłownie i to jest zajebiste, że już wyobraźnia nie musi podpowiadać, bo technologia poszła tak do przodu, że wreszcie dostaliśmy to, czym S.T.A.L.K.E.R. miał zawsze być. Cytuj
Qbon 355 Opublikowano poniedziałek o 00:39 Opublikowano poniedziałek o 00:39 Klimat tych miejscówek, ich detale sprawiają, że chce się dokładnie je poeksplorować. To chyba największa zaleta tej gry. 6 Cytuj
Atherius 36 Opublikowano poniedziałek o 05:39 Opublikowano poniedziałek o 05:39 I dziwo historia też jest bardzo wciągająca z wieloma zwrotami akcji i trudnymi wyborami.Ale tak, grafika momentami ociera się o fotorealizm, pięknie i swojsko to wygląda. 1 Cytuj
Bzduras 12 667 Opublikowano poniedziałek o 06:20 Opublikowano poniedziałek o 06:20 Fotorealizm to może na PC, na konsoalch jednak trochę przeszkadza paćka upscalingowa, głównie w lasach. Mimo tego projekt tych lokacji jest tip top, zwykła szopa z zasyfiałą snopowiązałką z tyłu kusi żeby do niej zajrzeć. 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 317 Opublikowano poniedziałek o 07:29 Opublikowano poniedziałek o 07:29 Ta gra ma w sobie coś z Dark Souls, właśnie miałem ciekawy event, gadałem sobie z kolesiem NPC i nagle zaatakowała nas horda mutantów, powybijali się nawzajem, a ja dostałem 50 apteczek w prezencie :D. Jeden koleś random jakiś miał ich 45, czyli więcej niż do tej pory zdobyłem przez całą grę :D. 1 Cytuj
Donatello1991 1 427 Opublikowano poniedziałek o 08:18 Opublikowano poniedziałek o 08:18 Ok po przerwie kupiłem sobie na steam. Jakieś patche wlecialy czytałem. Ta gra ma to coś. 3h testów w gp mnie baaaardzo zachęciły. Cytuj
Rotevil 124 Opublikowano poniedziałek o 08:18 Opublikowano poniedziałek o 08:18 Bagna nocą to coś pięknego, niby zwykła strzelanka a czasem potrafi nieźle mnie wystraszyć, jak się ogarnie zabawę z ekwipunkiem, żeby nie biegać ciągle przeciążonym i dobrym szukaniem artefaktów, to dużo przyjemniej się już gra. Cytuj
KrYcHu_89 2 317 Opublikowano poniedziałek o 08:34 Opublikowano poniedziałek o 08:34 2 godziny temu, Rotevil napisał(a): Bagna nocą to coś pięknego, niby zwykła strzelanka a czasem potrafi nieźle mnie wystraszyć, jak się ogarnie zabawę z ekwipunkiem, żeby nie biegać ciągle przeciążonym i dobrym szukaniem artefaktów, to dużo przyjemniej się już gra. Zdecydowanie ulepszenie kombinezonu pod udźwig to podstawa. 1/2 bronie, albo masa syfu więcej robi różnicę. --- Gra ma jednak więcej wspólnego z Dark Souls, jacyś przemienieni ziomale z Zony normalnie się turlają podczas walki z identyczną animacją jak w DS1 xD. A ogniska też są Spoiler Cytuj
Faka 4 024 Opublikowano poniedziałek o 18:52 Opublikowano poniedziałek o 18:52 Mam problem, mianowicie, wkurwia mnie pda bąbla, którego wyciągaliśmy z miejscówki, bo przyjaciel zmarłego poprosił, zadanie wykonane, a pda jak wyjebać się nie na i nie dało. Jakiś bug z tym gównem? Cytuj
KrYcHu_89 2 317 Opublikowano poniedziałek o 21:05 Opublikowano poniedziałek o 21:05 2 godziny temu, Faka napisał(a): Mam problem, mianowicie, wkurwia mnie pda bąbla, którego wyciągaliśmy z miejscówki, bo przyjaciel zmarłego poprosił, zadanie wykonane, a pda jak wyjebać się nie na i nie dało. Jakiś bug z tym gównem? Bug, na szczęście waży tyle co nic, gorzej, że ludzie to mają z itemami po 6 kg... :/. Na PC wiadomo można obejść, na konsoli problem. Cytuj
Faka 4 024 Opublikowano poniedziałek o 21:36 Opublikowano poniedziałek o 21:36 Lol, serio, przedmioty 6 kg też mają zbugowane? Przecież 80 max możesz nosić i już jesteś ociężały, bo zbugowane gówno trzymasz, którego wyrzucić nie można. Cytuj
KrYcHu_89 2 317 Opublikowano wczoraj o 08:11 Opublikowano wczoraj o 08:11 10 godzin temu, Faka napisał(a): Lol, serio, przedmioty 6 kg też mają zbugowane? Przecież 80 max możesz nosić i już jesteś ociężały, bo zbugowane gówno trzymasz, którego wyrzucić nie można. Ja nie miałem ani tego 6 kg, ani tego twojego, ale czytałem, że się komuś zdarzyło z 6 kg cewką. W tym konkretnym przypadku zabiłeś tego gościa co chciał PDA, czy po prostu nie wziął? Powinni w patchu dać tym quest itemom 0 kilogramów przynajmniej albo rekursywnie to usunąć, bo teraz mam np. łańcuch jakiegoś psa zdobyty jako quest item, a nawet nie mam takiego questa, a swoje waży. Cytuj
Faka 4 024 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Ja po prostu przyniosłem mu trupa, pogadaliśmy i dał mi kasy i tyle było na temat. Cytuj
Hubert249 4 282 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Gra jest super, ale kilka pomysłów jest totalnie z dupy i rzutuje na całokształt. Np ten patent z krwawieniem jest idiotyczny, walka też jest mocno nierówna i nie czaję od czego zależy. Cytuj
Hubert249 4 282 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu To "soon" się właśnie instaluje na XS Cytuj
Faka 4 024 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu 16 minut temu, ASX napisał(a): Właśnie mi się ściąga aktualizacja - 7,91 GB. Więc szybko puścili na serwery xboxa. Cytuj
KrYcHu_89 2 317 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu 27 minut temu, Faka napisał(a): Właśnie mi się ściąga aktualizacja - 7,91 GB. Więc szybko puścili na serwery xboxa. Po ostatnim weekendzie, gdzie było pół dnia różnicy dzisiaj miłe zaskoczenie z timingiem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi