Skocz do zawartości

Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes

Basior

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najlepsza informacja ostatnich miesiecy. 

Uzbierali juz 2 miliony i w chwili obecnej mamy juz prawie 103 postaci do zrekrutowania (2.2m potrzeba do 103). 

Opublikowano

Dobijają do 2,5 miliona. 

Pierwszy raz w życiu wsparłem projekt na kickstarterze. Skromnie, bo wziąłem tylko opcję $57 z wersją pudełkową (rozumiem, że będę musiał wybrać na którą konsolę/PC chcę?), ale też miałem drobne wewnętrzne opory przed płaceniem więcej za coś tak naprawdę niepewnego i to 2-3 lata przed efektem finalnym.

No, ale wyłącznie taki projekt mógł mnie do tego skusić.

Termin mimo że odległy, to jednak realny, bo w mrzonki rodzaju "już za rok" trudniej byłoby uwierzyć, więc pozostaje trzymać kciuki i z dziecięcą naiwnością wierzyć, że twórcy dostarczą, a forum za te dwa-trzy lata nadal będzie istniało, abyśmy mogli się tutaj wspólnie jarać nowym "Suikodenem". 

• Plusik 4
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 24.08.2020 o 16:32, giger_andrus napisał:

Dołożyłem cegiełkę. Ciekawe czy dolecą do 4 baniek. 
Rozumiem, że wybór platformy będzie w odpowiednim czasie?

Tak.

Ja za do dorzuciłem trochę dodatkowych rzeczy - mapka, karty,  steelbook.

W ogole sporo rzeczy dorzucają, także umieszczanie rzeczy backerów w grze. Nagrobki, koty, npce, obrazy, ryby z mordami ludzi. Już mnie to w bloodstained denerwowało. Eh.

A i doszło dlc dla backerów, farma, karciochy, jakieś wyścigi. Było glosowanie na 109 postać. Fajnie im tego KSa ogarniają.

• 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

4l51m3wb35i51.png (640×828)

Jak niektórzy pewnie wiedza, Ci ktorzy wsparli projekt otrzymali prawo glosu, ktora z powyzszych potaci ma pojawic sie w grze jako postac numer 109. Wygrala opcja numer 3, ktorej artwork zostal w ostatnich dniach opublikowany: 

uyf682wfzor51.png

Skeleton King ma imię Marcus ;). 

Edytowane przez tom173
Opublikowano (edytowane)
On 10/17/2020 at 6:40 PM, beardo0 said:

Po rzucie okiem na te screeny, wygląda jak kopia Octopath Traveler 

Niby tak, ale to tak samo jakbys wlasnie obejrzal mecz Maradony z lat 80 i powiedzial, ze przypomina Messiego.  

Edytowane przez tom173
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Podbijam temaciwo. Dzisiaj miałem do wypełnienia deklarację (Wy pewnie też) i ciekawi mnie, jaką wersję gry wybraliście. Ja zaznaczyłem PS5, ale bez przekonania, bo to najbardziej prawdopodobna opcja, szczególnie w porównaniu z "Nintendo next gen", które jest tak naprawdę wielką niewiadomą. 

W ogóle mam wiele obaw. Główne to, że autorzy nie sprostają moim oczekiwaniom, oraz że forum FPE nie dotrwa do czasu premiery xd

• Smutny 1
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Wiadomo, ale teraz to oficjalne ;]

No i chciałem trochę podbić temaciwo.

A te apdejty rzeczywiście fajne. tego rodzaju informacje to jest norma w kickstarterowych projektach? Pytam, bo to mój pierwszy i jedyny, więc nie mam porównania.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
15 godzin temu, estel napisał:

Eiyuden na game passie. 
Backerzy maja dostac wszystkie dlc za free czy tylko nr 3?

Chyba wszystkie. Tak przynajmniej rozumiem ostatni updejt.

W ogóle zaczęło mnie zastanawiać - była kiedyś taka ankieta co się bierze za hajs z bycia wspieraczem i coś tam napisałem. Mam nawet maila.

Czy to jeszcze raz nie trzeba gdzieś wklepać? Bo jest niby jakiś tam sklep, ale to chyba tylko dla tych co nie wsparli?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Niewiele nowości, ale jednak... Wygląda to bardzo obiecująco :). 

Plus, w przyszlym roku powinnismy dostac EC: Rising, na temat ktorego wiadomo rowniez niewiele. 

Eiyuden Chronicle: Rising is an action RPG set in the same world as Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes. Featuring town-building mechanics, fast-paced combat, and important back-story for several of the Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes cast of characters.

Edytowane przez tom173
  • Dzięki 1