ASX 14 608 Opublikowano 15 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 grudnia 2021 16 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Kręcenie hype'u na gierkę którą ma dwie strony na forum? Okeeeej A najlepsze jest to że zapytałem się tylko kiedy będą recenzję xd Oho 3 strona tego hajpu już nic nie zatrzyma xd Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 286 Opublikowano 15 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 grudnia 2021 (edytowane) Jak Pajolo udzielił się w temacie, to już wiadomo, że gierka będzie miała co najmniej 85/100 na MC. Edytowane 15 grudnia 2021 przez SnoD 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 15 grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 grudnia 2021 Nie pisz tak, bo zapeszysz i misternie nakręcany opadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 044 Opublikowano 16 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 grudnia 2021 Noooo panowie... 2.5h do premiery, a tu tylko 3 strony? No słabo, słabo. Słabiej tylko zapowiada fakt, że wciąż nie ma recenzji. Czyżby kątwa gamepassa i będzie żółtko od kogoś kogo gry mają średnią grubo ponad 80 pkt na MC? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 16 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 grudnia 2021 10 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Noooo panowie... 2.5h do premiery, a tu tylko 3 strony? No słabo, słabo. Słabiej tylko zapowiada fakt, że wciąż nie ma recenzji. Czyżby kątwa gamepassa i będzie żółtko od kogoś kogo gry mają średnią grubo ponad 80 pkt na MC? Chorus świetna gra a nie ma nawet tematu własnego więc może za 2h stanie się cud. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 16 grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 grudnia 2021 Nie ma czasu pisać o grach AA jeżeli nie są eksami $ony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 983 Opublikowano 16 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 grudnia 2021 Trochę dziwna jest ta gra, niby latasz sobie type z odkurzaczem w łapie, sprzątasz te czarne mazie, czy co to jest, no gameplay za bardzo urozmaicony nie jest. Okaże się o 15, gierka już na dysku siedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 608 Opublikowano 16 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 grudnia 2021 https://opencritic.com/game/12486/the-gunk no i są recki Gra raczej szału nie robi, recenzję chwalą historię, postaci, elementy platformowe i puzzle, a narzekają przede wszystkim na męczącą i frustrującą walkę. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 16 grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 grudnia 2021 Bez szału. Chodzisz, skanujesz, wciagasz gluta. Dla fanów walking simów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 044 Opublikowano 16 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 grudnia 2021 Ja po pierwszej godzinie już widziałem żółtko. Może i MS ładnie dowalił do pieca, ale te ich kolaboracje z 3rd party to praktycznie same cytryny. Dla porównania powiem tylko, że Sony zadbało o Kenę czy The Pathless. Takze tego no, powodzenia tam ze Scornem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 983 Opublikowano 16 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 grudnia 2021 No ale Kena to jest ex Sony, a Gunk pewnie za pół roku na PS5. Cytuj Odnośnik do komentarza
wojtas011 506 Opublikowano 16 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 grudnia 2021 No ale Kena to jest ex Sony, a Gunk pewnie za pół roku na PS5. Kena to nie ex sony również, tak samo może sie pojawić na switchu czy xboxie za jakis czas. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dalhi 177 Opublikowano 16 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 grudnia 2021 Zagrałem prawie godzinkę, tak na pierwszy rzut oka widać że to budżetowa produkcja, ale to nie zarzut ponieważ graficznie jest całkiem nieźle stylizowana. Pierwsze kilka minut mnie nawet zaciekawiło, lądujemy na nieznanej planecie w tle bohaterka i jej towarzyszka podróży prowadzą dialog. Kilka pierwszych kroków i przyznam że dość znośnie się to rusza i wygląda. Zostaje naprowadzony na zabawę w odkurzanie glutów i przemierzenie korytarzowej lokacji aby dalej wciągać czarną maź i od czasu do czasu coś zebrać. Podchodziłem jeszcze chwilę, jest trochę skakania i odrobiną zagadek środowiskowych. Pojawił się element walki, ale polegał na wsysaniu odkurzaczem i rzucaniem małych stworów. Powiem że to dość sympatyczna gierka, ale jeżeli dalej nie ma nieco bardziej rozbudowanej rozgrywki to szczerze nie wiem czy będzie mi się chciało kontynuować. Przejrze jeszcze jakieś recenzje i może się dowiem czy jest coś dalej wartego uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 983 Opublikowano 16 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 grudnia 2021 Im dalej jesteś, tym większy repertuar uzbrojeń jest (a odblokowujesz za pomocą skanowania fauny i flory, gdzie potem dostajesz jakiś nowy schemat broni/gadżetu), walki też są, mam pierwszą broń gdzie możesz odstrzeliwać wrogów. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 608 Opublikowano 16 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 grudnia 2021 d74mxMeiy-s Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 16 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 grudnia 2021 Jak wiecie lubię czasem wolniejsze gry nastawianie na narrację czyli tak zwane walking simy i The Gunk jest świetnym tego przykładem. Pograłem przeszło godzinę i jestem pozytywnie zaskoczony. Akurat jestem po 11 dniach bez przerwy w robocie i taka miła, spokojna gra wchodzi bardzo dobrze na wieczorny relaksik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 044 Opublikowano 17 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2021 Dzisiaj też na dłuższą chwilę przysiądę i sprawdzę. Mam na razie taki problem z tą grą, że Steamworld 1 i 2 praktycznie od razu wrzucały Cię w akcję i w ciągu godzinki był progres, gdzie farmiłeś zasoby aby kupić kilof który pozwoli Ci przejść jeszcze dalej. Od godziny zaś w The Gunk żmudnie odsysam maź, była też jedna nudna walka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 038 Opublikowano 17 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2021 Podoba mi się klimat bijący z trailera. Gierka czeka już na dysku na swoją kolej, która przyjdzie nie wiem kiedy, ale na pewno dam szansę. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 435 Opublikowano 17 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2021 Też bym sprawdził, tylko sporo rzeczy do kończenia i tak nie za bardzo zaczynać kolejny tytuł. Chociaż to chyba nie będzie długa gierka? Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 608 Opublikowano 17 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2021 1 minutę temu, messer88 napisał: Też bym sprawdził, tylko sporo rzeczy do kończenia i tak nie za bardzo zaczynać kolejny tytuł. Chociaż to chyba nie będzie długa gierka? podobno da radę skończyć ją w 5 godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 17 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2021 45 minut temu, ASX napisał: podobno da radę skończyć ją w 5 godzin. Ja skończyłem po godzinie. Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 286 Opublikowano 17 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2021 W trakcie pierwszej godziny mało brakowało a bym zasnął z padem w rękach. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 17 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2021 Mi tam się podoba. Coś innego, ładne dla oka, są lekkie zagadki, można poskakać. Ogram na bank do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 286 Opublikowano 17 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2021 Mam nadzieję, że później jest trochę więcej aktywności. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 17 grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2021 Skończone. 5h na zrobienie wszystkiego. Przyjemna mała przygoda do przegryzienia pomiedzy większymi grami. 6-7 to odpowiednia ocena. Dobra gra, bez zadnych rewolucyjnych pomysłów. Ładna grafika i przyjemna muzyczka. Gameplay za łatwy dla starych koni, ale jak ktos chce wyczilować to idealnie się nada. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi