Paolo de Vesir 9 044 Opublikowano 17 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2021 7 minut temu, 20inchDT napisał: Skończone. 5h na zrobienie wszystkiego. Przyjemna mała przygoda do przegryzienia pomiedzy większymi grami. 7 to odpowiednia ocena. Dobra gra, bez zadnych rewolucyjnych pomysłów. Ładna grafika i przyjemna muzyczka. Gameplay za łatwy dla starych koni, ale jak ktos chce wyczilować to idealnie się nada. Ile GS na koniec? Przez pierwszą godzinę wpadło mi 125, więc hojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 17 grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2021 1000. Trochę trzeba sie naszukać minerałów, bo sa poukrywane. Wąchałem wszystkie kąty, ale i tak nie wystarczylo mi metalu do ostatniego upgrade i musiałem sie cofać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 18 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2021 Też uwinąłem się w około 5 godzin, chociaż apka Xboxa pokazuje 3h. Taki tytuł na 6, 6.5/10 czyli całkiem niezły, nie wybijający się z tłumu, przy którym warto spędzić wieczór. Tak jak pisał Inch, gameplay łatwy, chillowy, tak samo jak wszelkie zagadki. Mimo wszystko polecam ściągnąć i spróbować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 19 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 grudnia 2021 Włączyłem, jak na Game Passa to nawet miła sprawa. Nawet fajnie że nie ma strzelania (na razie?), nic się nie dzieje, tylko sobie chodzisz i wciągasz gluty, takie spokojne. Lepiej tak niż żeby było cienkie strzelanie jak w wielu tego typu grach AA. Gra trochę robi wrażenie jakby to była produkcja na N64 tylko w HD, wszystko jest duże, jest mało elementów na ekranie, nie ma też nawigacji na ekranie, chociaż to ma małe znaczenie gdy jest tylko jedna szeroka ścieżka. No, może dwie, ale współczesne gry już by waliły strzałeczkami gdzie jest cel. Nawet fajnie jest pograć w taką grę ze współczesnymi efektami, kolorami itd. Tytułowy Gunk zachowuje się przyjemnie, oczywiście takie efekty były w grach, ale szczerze mówiąc, niezbyt często. Pojedynczy skok, ledwo zauważalna różnica między chodzeniem a "sprintem", powolne tempo. Trochę klimacik Rare, starych dobrych lat. Jaśniutko, spokojniutko, ludziki (kurczę, jak ta postać dziwnie wygląda), zwierzątka. Oczywiście Rare by tutaj wsadziło strzelanie. Mało uderzający debiut w segmencie AA dla szwedzkiego giganta indie. Większość "graczy" w internecie raczej wyśmieje teksty o tym, że gra powstała na Xboxa, bo tylko ta konsola mogła zapewnić wymaganą moc, ale dla małych developerów może to być jakaś inspiracja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 19 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 grudnia 2021 6 godzin temu, ogqozo napisał: Gra trochę robi wrażenie jakby to była produkcja na N64 tylko w HD, wszystko jest duże, jest mało elementów na ekranie, Hehe bez kitu, dobre porównanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 608 Opublikowano 19 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 grudnia 2021 Pograłem trochę i mam podobne skojarzenia, mi Gunk przypomina trochę taką Kena czyli grę z czasów PS2 podana we współczesnej, bardzo ładnej, stylizowanej oprawie. Oczywiście do poziomu Keny troszeczkę zabrakło, bo Gunk jest mniej różnorodny i uboższy gameplayowo (całą gra opiera się na powolnym przemierzaniu korytarzowych lokacji i wciąganiu glutów, raz na jakiś czas rozwiązując jakaś bardzo prostą zagadkę i skacząc po platformach). Ale jak na razie podoba mi się to spokojne tempo, a wciąganie glutów mimo iż potrafi być monotonne jest jednocześnie satysfakcjonujące, podobnie jak wciąganie odkurzaczem rozsypanych płatków kukurydzianych na podłodze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Metoda 1 325 Opublikowano 19 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 grudnia 2021 Odpaliłem, przeszedłem, wywaliłem - typowa gra na którą szkoda pieniędzy, ale zagrane dzięki GP. Grafika ma swój urok, tak samo jak i ten świat. Za 2 tygodnie nikt nie będzie o tej grze pamiętał. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 435 Opublikowano 19 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 grudnia 2021 Gram godzinkę i jest jak najbardziej ok, przyjemne dla oka, spokojna muzyczka przygrywa i taki relaksujący gameplay. Dobrze że jest krótka skoro za dużo się tu nie zmieni z tego co słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 460 Opublikowano 20 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 grudnia 2021 Ja wczoraj napocząłem i póki co jestem oczarowany. Tzn postacie oraz ich dialogi to straszne drewno i cringe, ale sam świat, klimat i gameplay zdecydowanie mnie urzekły. Porównania do KENY też mi się nasunęły, ale głównie przez ten cały skażony teren i banieczkę, która przywraca życie i kolorki. No i jest naprawdę ślicznie Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 435 Opublikowano 20 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 grudnia 2021 Też pograłem wczoraj więcej gdzieś z 3 godzinki i mi się bardzo podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 038 Opublikowano 20 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 grudnia 2021 Też jestem po kilku godzinach, odpaliłem dla relaksu pomiędzy innymi grami i jest bardzo przyjemnie. Niezła oprawa graficzna i audio, spokojna eksploracja i podziwianie fauny. Bardzo fajnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banan91PL 34 Opublikowano 22 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2021 Ukończone za jednym posiedzeniem jakieś 5h, dla mnie gierka sztosik polecam żeby trochę się odprężyć od wymagających gier 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 435 Opublikowano 22 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2021 Też właśnie skończyłem i polecam. 5h fajnej relaksującej gierki. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 608 Opublikowano 22 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2021 I ja skończyłem izgadzam się z kolegami powyżej dobra, prosta, ładna i relaksacyjna platformówka przypominająca stare gry z czasów PlayStation 2, co nie jest wadą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 22 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2021 Dla mnie jedno z większych zaskoczeń. Podpisuję się pod kolegami wyżej. Bardzo przyjemna produkcja między dużymi grami. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 044 Opublikowano 23 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 grudnia 2021 19 godzin temu, ASX napisał: dayum, widzę, że nie tylko UI przypomina mi Returnala Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 608 Opublikowano 23 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 grudnia 2021 I na tym chyba kończą się podobieństwa Cytuj Odnośnik do komentarza
Aleks 488 Opublikowano 27 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2021 Też jestem pozytywnie zaskoczony. Gra pękła na dwa posiedzenia. Ok, nie ma tu nic nadzwyczajnego, ale jako przerywnik między innymi tytułami sprawdził się świetnie. Jeśli ktoś celuje w calaka (który jest niezwykle łatwy), to niech uważa na osiągnięcie "take charge". Może je co prawda wykonać na sam koniec, ale jest to wtedy znacznie trudniejsze. Ja niestety przegapiłem i 1000 GS nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 27 grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2021 To jest do zrobienia na ostatnim bossie. Wpadło mi za pierwszym razem. Jak robiłeś manualne save to wczytaj sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 27 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2021 Również skończyłem. 3 świąteczne dni. Spoko gierka. Nie wiem czy nie lepsze od Kena dla mnie. Niby nic tu nie ma, a jednak fajnie się gra. Grafika w sumie też nawet spoko. Za darmo grzech nie spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 27 grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2021 2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał: Nie wiem czy nie lepsze od Kena dla mnie oby tego sdf nie zobaczyło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 044 Opublikowano 27 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2021 KenaDefenseForce jedzie Ci już wypierdolić. xdd Swoją drogą, ile godzin trzeba mieć na liczniku aby faktycznie powiedzieć, że zaliczyłem The Gunk? No i oczywiście jaki poziom trudności wybrać aby docenić głębię tego tytułu. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 27 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2021 Nie ma poziomu trudności. Także każdy bez wyjątku może poczuć grę jak należy. 5-6h 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Aleks 488 Opublikowano 27 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2021 38 minut temu, 20inchDT napisał: To jest do zrobienia na ostatnim bossie. Wpadło mi za pierwszym razem. Jak robiłeś manualne save to wczytaj sobie. Próbowałem trzy razy na ostatnim bossie i za każdym razem ten laser rozdupca tych przeciwników. Już olałem temat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 460 Opublikowano 27 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2021 To jest ten aczik za spadnięcie stworka w przepaść? Samo mi wpadło, bo się critter striggerował kiedy jeszcze stałem na półce skalnej powyżej i ruszył w moim kierunku, nie bacząc na różnicę wysokości - oczywiście dzieliła nas jeszcze "woda" Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi