standby 1 725 Opublikowano 30 lipca 2020 Opublikowano 30 lipca 2020 (edytowane) Nie ukrywam ze temat zalozylem z jednego powodu. Dostalem od kolegi flaszke naprawde porzadnego, drogiego Ouzo. Tyle ze tego kure.stwa nie da sie pic, ktos byl kiedys w grecji, w turcji i wie z czym sie to pije? Ten smak anyżu kompletnie do niczego nie pasuje kur.wa, oprocz remedium na ouzo mozna podawac swoje pomysly na drinki ale u mnie sytuacja jest awaryjna :-F Edytowane 30 lipca 2020 przez standby Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 30 lipca 2020 Opublikowano 30 lipca 2020 (edytowane) Za każdym razem jak byłem w Grecji podawali mi Ouzo z wodą mineralną. Ale dalej jest w chuj niedobre xd Edytowane 31 lipca 2020 przez sprite 1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 31 lipca 2020 Opublikowano 31 lipca 2020 Smak anyżowy trzeba naprawdę lubić, wiele razy piłem francuskiego Pastisa, którego się pija z wodą w proporcjach 1 Pastisa na 7 wody, robi się z tego wtedy takie mleczko, ciekawe zjawisko. A co do Ouzo, to może spróbuj tak: https://www.thespruceeats.com/ouzo-lemonade-1705059 Cytuj
SebaSan1981 3 631 Opublikowano 31 lipca 2020 Opublikowano 31 lipca 2020 Bardzo fajny temat! Co do drinków to anyżowe posmaki bardzo lubię tak samo jak jaśmin lub imbir. Tylko przepić się takim anyżem to potem kac męczy o wiele bardziej niż po standardowym alko. W najbliższym czasie spróbuję zrobić "Wściekłego Psa" bo podobno zapewnia unikalne doznania smakowe 1 Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 1 sierpnia 2020 Opublikowano 1 sierpnia 2020 ouzo tylko z mineralka, ciekawa reakcja, ale smak dalej 4/10. generalnie z drinkow smakuje mi tylko cuba libre, long island i white russian Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 8 sierpnia 2020 Opublikowano 8 sierpnia 2020 Ouzo mi nigdy nie podchodziło, za pierwszym spróbowaniem myślałem, że hafta puszczę. Za to Gin z tonickiem to je to. Kij, że godzine po wypiciu miałem juz kaca i mnie łamało XD Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi