Skocz do zawartości

Suicide Squad: Kill The Justice League - Rocksteady Studios

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pograłem mimo wszystko wczoraj godzinkę z psplusa i jest to "takie se". Postrzelać można, ale wszystkie postacie na jedno kopyto. Do tego trochę udziwnione sterowanie, głównie skakanie i latanie. 

Sprawdziłem tylko dla piu-piu. Pewnie dziś jeszcze odpalę, ale wątpię żeby mnie przekonało do dłuższego grania. 

Bo przez tą godzinę widziałem chyba już wszystko. Spotkałem już GL i Flasha.

Opublikowano

Ja to się nawet zaciąłem w któryms momencie i nie za bardzo wiedziałem, gdzie iść, bo ch#j wie, co jest główną aktywnością, a jakie poboczne trzeba pchnąć, żeby główna się update'owała.
Zostawiłem tak parę miesięcy temu i nie zanosi się, bym wrócił.

Opublikowano

Deadshot- szybkie kille z bronii

Shark- wpadanie we wrogów jak Hulk i robienie krwawej rzezi z pożeraniem

Harley- zwinność i napierdzielanie z kija 

Boomerang- no nie wiem? Dać mu bumerangi z "mocami"? 

Ale chooj, zróbmy z każdego deadshoota, pukawka w łapę i tyle. Zero urozmaicenia. Jedyne co ich różni to sposób przemieszczenia. :reggie:

Opublikowano

Problem SS leży nie w bohaterach, tylko w konstrukcji rozgrywki. Wystarczyłoby zrobić z tego grę na wzór Arkham City, bo mapa tego Metropolis nie wiem czy rozmiarem przerasta Gotham z Arkham Knight. Zostaliby przy klasycznym systemie walki z Arkhamverse, co byłoby wskazane, ponieważ takich gier jest już niewiele. Trylogia Arkham się starzeje, choć ładnie, a Śródziemie nie jest rozwijane jako marka. WB Montreal majstrowali tak właśnie już z multi w świetnym (fabularnie) Arkham Origins. Już wtedy wydawcy powinna się zapalić czerwona lampka. Eh, nigdy się nie nauczą, a teraz nie wiadomo, czy Rocksteady nie upadnie. Jak na ironię, studio może uratować tylko nowa gra z Batmanem. Przy tym WB powinno ostać - żadnych bzdurnych Rycerzyków Gotham, Samobójców, tylko Batman. W tym uniwersum reszta jest przystawką do postaci Bruce'a Wayne i tylko jako element narracji Arkham ma jakąkolwiek rację bytu. 

Opublikowano

Tylko nowy Batman byłby w takim samym stylu jak trylogia. Nie byłoby to złe. Batmobil też mógłby zostać, ale tylko do pościgów, wykorzystania go do zagadek środowiskowych i odwracania uwagi wrogów. Znane z AK wykańczanie też by mogło zostać.

BTW nie miałobyć Gacka w jednej dzielnicy, z większą ilością otwartych pomieszczeń i naciskiem na zagadki/śledztwa niż walkę? 

Opublikowano

Lepszy byłby Beyond. Bardziej nowoczesne Gotham i jeszcze bardziej usprawnione poruszanie dzięki możliwości latania.  Gdyby to zrobili jak trzeba, to znowu byłby hit z ocenami po 90%.