PiotrekP 1 981 Opublikowano sobota o 07:04 Opublikowano sobota o 07:04 Pograłem mimo wszystko wczoraj godzinkę z psplusa i jest to "takie se". Postrzelać można, ale wszystkie postacie na jedno kopyto. Do tego trochę udziwnione sterowanie, głównie skakanie i latanie. Sprawdziłem tylko dla piu-piu. Pewnie dziś jeszcze odpalę, ale wątpię żeby mnie przekonało do dłuższego grania. Bo przez tą godzinę widziałem chyba już wszystko. Spotkałem już GL i Flasha. Cytuj
Wredny 9 796 Opublikowano sobota o 18:37 Opublikowano sobota o 18:37 Ja to się nawet zaciąłem w któryms momencie i nie za bardzo wiedziałem, gdzie iść, bo ch#j wie, co jest główną aktywnością, a jakie poboczne trzeba pchnąć, żeby główna się update'owała. Zostawiłem tak parę miesięcy temu i nie zanosi się, bym wrócił. Cytuj
Nemesis 1 291 Opublikowano sobota o 18:48 Opublikowano sobota o 18:48 Czyli zupełnie jak twórcy tej gry. Też się zacięli w trakcie produkcji i nie wiedzieli dokąd gnają. Ja wiem. Do nikąd. Cytuj
PiotrekP 1 981 Opublikowano sobota o 18:49 Opublikowano sobota o 18:49 Deadshot- szybkie kille z bronii Shark- wpadanie we wrogów jak Hulk i robienie krwawej rzezi z pożeraniem Harley- zwinność i napierdzielanie z kija Boomerang- no nie wiem? Dać mu bumerangi z "mocami"? Ale chooj, zróbmy z każdego deadshoota, pukawka w łapę i tyle. Zero urozmaicenia. Jedyne co ich różni to sposób przemieszczenia. Cytuj
Nemesis 1 291 Opublikowano sobota o 19:06 Opublikowano sobota o 19:06 Problem SS leży nie w bohaterach, tylko w konstrukcji rozgrywki. Wystarczyłoby zrobić z tego grę na wzór Arkham City, bo mapa tego Metropolis nie wiem czy rozmiarem przerasta Gotham z Arkham Knight. Zostaliby przy klasycznym systemie walki z Arkhamverse, co byłoby wskazane, ponieważ takich gier jest już niewiele. Trylogia Arkham się starzeje, choć ładnie, a Śródziemie nie jest rozwijane jako marka. WB Montreal majstrowali tak właśnie już z multi w świetnym (fabularnie) Arkham Origins. Już wtedy wydawcy powinna się zapalić czerwona lampka. Eh, nigdy się nie nauczą, a teraz nie wiadomo, czy Rocksteady nie upadnie. Jak na ironię, studio może uratować tylko nowa gra z Batmanem. Przy tym WB powinno ostać - żadnych bzdurnych Rycerzyków Gotham, Samobójców, tylko Batman. W tym uniwersum reszta jest przystawką do postaci Bruce'a Wayne i tylko jako element narracji Arkham ma jakąkolwiek rację bytu. Cytuj
PiotrekP 1 981 Opublikowano sobota o 20:56 Opublikowano sobota o 20:56 Tylko nowy Batman byłby w takim samym stylu jak trylogia. Nie byłoby to złe. Batmobil też mógłby zostać, ale tylko do pościgów, wykorzystania go do zagadek środowiskowych i odwracania uwagi wrogów. Znane z AK wykańczanie też by mogło zostać. BTW nie miałobyć Gacka w jednej dzielnicy, z większą ilością otwartych pomieszczeń i naciskiem na zagadki/śledztwa niż walkę? Cytuj
Zwyrodnialec 1 752 Opublikowano sobota o 21:03 Opublikowano sobota o 21:03 Lepszy byłby Beyond. Bardziej nowoczesne Gotham i jeszcze bardziej usprawnione poruszanie dzięki możliwości latania. Gdyby to zrobili jak trzeba, to znowu byłby hit z ocenami po 90%. Cytuj
LukeSpidey 945 Opublikowano wczoraj o 07:08 Opublikowano wczoraj o 07:08 Też uważam, że jeśli mają wracać do uniwersum Arkham to powinni skupić się na zupełnie nowym okresie czasów. Fani serii od lat wspominają właśnie o Batman Beyond. Myślę, że pójście w tym kierunku mogłoby dodać serii świeżości. Chociaż po SS wszystko doda jej świeżości. Niestety obecne Rocksteady to już tylko wydmuszka studia, które dało nam trylogię, więc z jakością nowej gry też może być problem. Cytuj
Mejm 15 431 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu Problem z nowym Batmanem jest dosc skomplikowany na wielu plaszczyznach. 1) Przeruchano juz chyba wszystkie znane historie i watki od smierci w rodzinie, przez zabojczy zart az po Sowy (wydaje mi sie ze byly, ale moge sie mylic). Mogli zrobic nowe otwarcie Knightfallem ale to tez zuzyli w ostatniej grze. No i pytanie czy ludze by chcieli grac glowna kampanie jakims blond pedziem (pozdro Kojimbao)? Ja niebardzo, dla mnie Batman to BW wiec nawet ten Beyond to tak srednio mi sie widzi. Gacek bez peleryny? No nie wiem. 2) Przeruchano mechaniki arhkam do tego stopnia ze w AN mielismy od poczatku juz praktycznie caly wachlarz ciosow i zabawek a te co doszly i tak byly juz wczesniej z chyba dwoma nowosciami. Strasznie splycilo to i walke i stealth bo majac tyle do wyboru i tak sie skupialo na tym co dzialalo najlepiej. Linki poziomej czy zelu uzywalem jak musialem, glownie przy znajdzkach. 3) Przeruchano chyba wszystkie postacie z uniwersum i ciezko wskazac nastepnego zlego. 4) Pojazdy nie pyknely. Batmobil czolg do wyje.bania, zostawic jezdzenie tylko jako forme szybszej (od szybowania) podrozy. Batwing to nie wiem czy sie sprawdzi w miescie, nie widze odbijania sie od budynkow xD Trzeba by bylo zrobic jakas Arkham Island z kanionami jak w ace combat. 5) Ludzie ktorzy dlubali przy Arkham moze juz nawet nie pracuja w Rocksteady, wskazywaloby na to jak wyglada Liga. Tutaj jedyne opcje to totalny reset i lecimy z tymi samymi historiami i bohaterami jeszcze raz, albo probowac zlapac mlodsze pokolenie wychowane na Beyond. Ja jednak wole ciezszy i mroczniejszy klimat og batmana. Cytuj
Badus 288 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu (edytowane) Tym bardziej powinni sięgnąć po Beyond - galeria historii i złodupców mniej znana, świeży protagonista, nawet miejsce na dobrze napisane twarde postaci kobiece (Batgirl w butach szefa policji to GOTY motyw oryginalnej animacji). Nawet pieprzone Neo Gotham ma potencjał dorównać miastu z CP2077, a nawet przebić, bo można zaimplementować grywalną AVkę (Batmobile z Beyond). Tyle tylko, że to raczej marzenie w obecnym czasie, superhero zalicza póki co spadek, więc nikt dużej kasy nie wyłoży na taki projekt... Edytowane 22 godziny temu przez Badus Cytuj
Jukka Sarasti 453 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu Ja bym chciał pójścia na całość - niekoniecznie przez Rocksteady, które jest zaledwie cieniem samego siebie - i nowej batmanowej gry opartej o Bloodstorm z monstrualnym Batmanem-wampirem robiącym krwawe (hehe) egzekucje zbirom Cytuj
Shankor 1 663 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu Było kiedyś demo technologiczne Batman: Gotham by Gaslight dziejącego się w wiktoriańskich/steampunkowych klimatach. Opcji jest dużo, tylko nie ma komu robić, a po tej spektakularnej klapie nie dostaną dużego budżetu. Cytuj
LukeSpidey 945 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu @Mejm Tak teraz myślę, że świetnie sprawdziłaby się historia z TDKR Millera. Stary Batman, masa nowych i powracajacych łotrów, ciekawe umiejscowienie akcji, masa brutalności. Oczywiście gra musiałaby zamieść pod dywan historię z trylogii, ale to by się mogło udać. Cytuj
Mejm 15 431 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Ta, tego jeszcze nie tkneli. Moglo by byc faktycznie oderwane od poprzednikow zeby powrocily kluczowe postacie. Mysle, ze finalem w AN definitywnie zamkneli rozdzial BW. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi