Skocz do zawartości

Call of Duty Black Ops: Cold War

Hubert249

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Elitesse napisał:

Widzisz jakąś dużą różnicę pomiędzy tymi wersjami? Ja ciągle się waham czy dopłacać do wersji na XSX. W multi chyba te bajery nie są potrzebne, a nawet lepiej je wyłączyć. Jak grałem w zabawę z zombie na darmowym tygodniu to grafika jakoś specjalnie nie powalała. Jest sens dopłacać do kilku bajerów w singlu?

Zmartwię Cię ale ta poprzednią wersję jedynie uruchomiłem i przez to że kupiłem nie tą co potrzeba to nawet nie zwróciłem uwagi co w niej jest gorzej. 

Myślę że do multi nie ma absolutnie żadnej potrzeby by włączać jakieś bajery i wodotryski w grafice bo i tak nie zwraca się na to uwagi przy szybkiej rozgrywce. 

Ale jest chyba jedno podstawowe ale... 

Wersja na Xbox One nie będzie miała tych 60fps, a nie mówiąc już o 120 klatkach w multi. 

No ale może się mylę, niech poprawia mnie koledzy którzy grają w wer. z ONE na XSX. 

Opublikowano
1 godzinę temu, maxoffe napisał:

Ale jest chyba jedno podstawowe ale... 

Wersja na Xbox One nie będzie miała tych 60fps, a nie mówiąc już o 120 klatkach w multi. 

No ale może się mylę, niech poprawia mnie koledzy którzy grają w wer. z ONE na XSX.

Z tego co wiem to tak właśnie powinno być. Może to kwestia monitora ale jak ktoś tutaj wrzucał film z AC: Unity, gdzie była wersja z 30 i 60 klatkami, to nie widziałem żadnej różnicy. Dzięki za odpowiedzi.

Opublikowano (edytowane)

Panowie macie także tak że czasem załączając multi gra uruchamia się w niższej rozdzielczości (na XSX)? 

Prawie że co dzień mi się tak przytrafi i pomaga tylko wyłączenie gry i uruchomienie ponowne... 

Na innych grach nie mam tego problemu, na PS5 także to nie występowało w tym tytule. 

W dniu 17.05.2021 o 11:55, Elitesse napisał:

Widzisz jakąś dużą różnicę pomiędzy tymi wersjami? Ja ciągle się waham czy dopłacać do wersji na XSX. W multi chyba te bajery nie są potrzebne, a nawet lepiej je wyłączyć. Jak grałem w zabawę z zombie na darmowym tygodniu to grafika jakoś specjalnie nie powalała. Jest sens dopłacać do kilku bajerów w singlu?

Niestety singla to nawet nie załączyłem, dopiero wczoraj na chwilkę by sprawdzić czy po załączeniu RT obraz jest ciut mniej ostry jak w multi ale na singlu tego nie ma... 

Także nie powiem Ci czy i co jest gorzej i czy rzeczywiście jest jakaś większa czy mniejsza różnica w grafice. 

Edytowane przez maxoffe
Opublikowano

u mnie wszystko ok, raz na jakiś czas jest tak jakby gra uruchomiła się z mała ilością klatek, ale wystarczy wcisnąć i wycisnąć guide button i wszystko wraca do normy

Opublikowano
1 godzinę temu, kubson napisał:

u mnie wszystko ok, raz na jakiś czas jest tak jakby gra uruchomiła się z mała ilością klatek, ale wystarczy wcisnąć i wycisnąć guide button i wszystko wraca do normy

Qźwa, dziś po południu miałem tak 2x pod rząd... 

Gra załącza się w niskiej rozdzielczości i także ma małą płynność do tego. 

Wciśnięcie czego kolwiek, czy powrót do ekranu startowego gry czy konsoli nic nie daje. 

Tylko fizyczne wyłączenie gry i uruchomienie jej ponownie. 

No ale skoro to dzieje mi się w CoD'zie to chyba nie wina konsoli bo zaczynam się martwić, a mogę ją jak by co jeszcze zwrócić i wziąść drugą. Choć pewności na 100% nie mam, bo innej gry typowej pod konsole XBOX SERIES X/S nie mam. 

W dodatku Xbox'a kupiłem można powiedzieć że z sentymentu i w zasadzie do CoDa i przyszłego Battlefield'a, a tu ciągle qźwa z tym tytułem mam pod górę. Chciałem po nowym Ratchecie sprzedać PS5, a tu muszę się jednak zastanowić... 

Opublikowano

Mi ostatnie 2 dni ani razu, a kilka razy dziennie załączam ta grę. 

Myślałem że już się jakoś zatrybiło ale wczoraj znów to samo. 

Ale rzeczywiście tak jak KUBSON napisał trzeba wcisnąć przycisk guide button z tym że muszę wtedy wejść na stronę START konsoli i dopiero powrócić do gry. Wtedy wszystko wraca do normy. Wcześniej wyłączałem całą grę i uruchamiałem ponownie. 

Jednak na PS5 tego problemu roblemu nie miałem, a szkoda bo jednak jakiś mały niesmaczek to pozostawia po sobie. 

Liczę że może z którąś aktualizacja to w końcu ogarną choć może nie jest to bardzo uciążliwy problem ale jednak... 

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie sądziłem, że kiedyś mi się spodoba ta gra, a tutaj zaskoczenie. Pobrałem przy darmowym tygodniu i gram jak opętany. Zawsze byłem przeciwnikiem takich szybkich CODów, ale w tej części strzelanie jest naprawdę przyjemne, tak samo jak klimacik lat 80. A nie próbowałem jeszcze Zombie :obama: Jest obecnie promka, może nawet kupię i będzie jakieś multi do BFa, naprzemiennie z Warzone.

Opublikowano
4 godziny temu, Rozi napisał:

Nie sądziłem, że kiedyś mi się spodoba ta gra, a tutaj zaskoczenie. Pobrałem przy darmowym tygodniu i gram jak opętany. Zawsze byłem przeciwnikiem takich szybkich CODów, ale w tej części strzelanie jest naprawdę przyjemne, tak samo jak klimacik lat 80. A nie próbowałem jeszcze Zombie :obama: Jest obecnie promka, może nawet kupię i będzie jakieś multi do BFa, naprzemiennie z Warzone.

Na szybkie dwa, trzy mecze jak najbardziej. Niestety gra nie wciga jak MW czy BF. 

Jeśli chcesz coś ugrać jesteś zmuszony biegać z SMG (z czego 80% graczy strzela z LC10) ewentualnie kałach lub XM4. Nie ma mowy o genialnych marksmanach z MW, snajperkach  czy  jakimś LMG.  No i tutaj po pewnym czasie wdziera się nuda i doskwiera brak różnorodności uzbrojenia, bo co z tego, że masz dostępne 50 broni, skoro i tak po chwili sięgasz po MP5 czy ten nieszczęsny LC10. 

Opublikowano

nie zgadzam się, spokojnie można ugrać coś tactical rifle oraz snajperkami. Praktycznie w ogóle nie biegam z SMG, jak coś to z Milano. Z assault riffle FARA, XM4, AK47, QBZ i C58. 

natomiast zagadam się ze MW ma lepszy gunplay i wciągająca rozgrywke.

Opublikowano
W dniu 24.07.2021 o 16:19, Hubert249 napisał:

Na szybkie dwa, trzy mecze jak najbardziej. Niestety gra nie wciga jak MW czy BF. 

Jeśli chcesz coś ugrać jesteś zmuszony biegać z SMG (z czego 80% graczy strzela z LC10) ewentualnie kałach lub XM4. Nie ma mowy o genialnych marksmanach z MW, snajperkach  czy  jakimś LMG.  No i tutaj po pewnym czasie wdziera się nuda i doskwiera brak różnorodności uzbrojenia, bo co z tego, że masz dostępne 50 broni, skoro i tak po chwili sięgasz po MP5 czy ten nieszczęsny LC10. 

Kupiłem gierkę, aż tak mi się to multi spodobało :obama: Akcje, które można napierdalać, są niesamowite. A Zombie, to jest największy banderas multi ostatnich lat dla mnie, z kumplem młócimy jak pojebani. Klimacik Zimnej Wojny jest w pytkę, szczególnie w kampanii.

Opublikowano
22 minuty temu, Rozi napisał:

Kupiłem gierkę, aż tak mi się to multi spodobało :obama: Akcje, które można napierdalać, są niesamowite. A Zombie, to jest największy banderas multi ostatnich lat dla mnie, z kumplem młócimy jak pojebani. Klimacik Zimnej Wojny jest w pytkę, szczególnie w kampanii.

Kupiłeś na Sonke?  BTW teraz jest sroga promocja na Xboxie cross gen bundle wychodzi bodajże 99 zł. 

Opublikowano

Tak, na Sonkę, kumpel też ma, na Xboksa nie kupuję gierek multi.

Opublikowano
W dniu 24.07.2021 o 16:19, Hubert249 napisał:

Kompletna bezeduuuuura i niedorzeczność. Poniżej wynik osiągnięty za pomocą samopowtarzalnego Type 63.

IMG_20210729_120336267.jpg

• Plusik 1