Skocz do zawartości

Black Myth: Wu Kong

XM.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oby :)

Ale obawiam się, że będzie 20 bossów, którzy będą pojawiali się potem jako mini-bossowie w innych wersjach. 

Opublikowano

Lubię kiedy w soulslike'ach jest zachowany balans między eksploracją, a walką z bossami, bo oba elementy są dla mnie równie istotne. W końcu nie ma to jak przypadkowo zabrnąć w jakąś boczną ścieżkę i znaleźć kozacką broń lub NPCa z questem, sama walka dosyć szybko może się przejeść. Póki co jestem nastawiony bardzo sceptycznie co do Wu Konga.

Opublikowano

Ja byłem tak nastawiony do lies of P, potem do Stellara i wiadomo jak wyszło. Teraz daje kredyt zaufania i prócz kc2 to najbardziej oczekiwana gra tego roku. Pytanie tylko kiedy na konsolach.

Opublikowano

Przecież premiera 20 sierpnia na konsolach, chyba, że piszesz o kc2 xD
Ja sceptycznie podchodzę z tego względu, że chciałbym też poeksplorować, a nie tylko pizgać się z bossami, którzy wyglądają kozacko swoją drogą, no ale still.

Opublikowano
12 minut temu, Szermac napisał(a):

Przecież premiera 20 sierpnia na konsolach, chyba, że piszesz o kc2 xD
Ja sceptycznie podchodzę z tego względu, że chciałbym też poeksplorować, a nie tylko pizgać się z bossami, którzy wyglądają kozacko swoją drogą, no ale still.

Na pewno? Wydaje mi się, że premiera na pc w sierpniu, a na konsolach jeszcze nie wiadomo.

E: o kurwa masz rację :O

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Gra chyba zaliczyła też lekki downgrade, dużo lepiej wyglądała na pierwszych trailerach, 80 bossów niepokoi też trochę, może być dużo walk kopiuj wklej, tyle, że w innym kolorze. Raczej to nie będzie taki typowy soulslike, tylko taki slasher z elementami soulsów, coś jak Stellar Blade. W newsie przeczytałem, też, że nie będzie trudną grą, szkoda bo liczyłem na coś pokroju Sekiro, chyba się już nie doczekam w swoim życiu na podobne doświadczenie, bo coraz bardziej casualizuje się dzisiejsze gry.

Edytowane przez Rotevil
Opublikowano

Kiedyś jak chciałeś mieć trudną grę, to po prostu odpalałeś harda. Teraz musisz mieć grę na płycie i konsolę w trybie offline, żeby ci nie ściągnęło patchy nerfiących rozgrywkę :kaz:

Opublikowano
10 godzin temu, Szermac napisał(a):

Mi to dalej śmierdzi totalnym boss rushem

No właśnie tego się obawiam - nie kręcą mnie tego typu gry, bo lubię eksplorację i farmienie na mobkach.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Siema!!!  Jak dla mnie walka tak na 7+ się prezentuje na wczesnych gameplayach.Widać trochę za bardzo ten techniczny(drętwy,skokowy) model animacji w tych walkach, niestety to nie jest Sekiro, które dla mnie jako gracza jest 10/10.Zobaczy się jak będzie finalnie.Dla komentarzy, to moja lista systemów walki pod względem miodności,animacji i innowacji  w Soulsach itp.                                      Sekiro=10,  Demon souls=9  , Dark souls 3=9,  Lies of P=8+,  Bloodborne=8+,  Nioh 1/2=9,  Wo-Long= 8+,  Elden Ring = 8+, Rise of the Ronin=8,  Lord's of the fallen 2023= 7+,  Stellar Blade 7+, Tunic= 6.

Edytowane przez panborysek
Opublikowano
8 godzin temu, Bzduras napisał(a):

Pudelka :fsg:

Niezły bajer z tym tłumaczeniem, że to ich pierwsza gra i nie podołają fizycznej dystrybucji (ale pudełko, okładka i kodzik w środku to się jakoś da rozdystrybuować).
Tym sposobem pozbyli się klienta, bo w sumie i tak miałem wątpliwości przez ten cały boss rush.
W przypadku Alan Wake II się złamałem, bo survival horror to jeden z moich ulubionych gatunków, ale tutaj nawet mi powieka nie drgnie, olewając tę chińszczyznę.

• Plusik 1
  • This 1
Opublikowano
9 godzin temu, Szermac napisał(a):

Nie potwierdziło, był jakiś kiedyś kilkunasto minutowy z totalnym korytarzykiem. A tak to same boss fighty xd

Tak właśnie to na razie wygląda, jakby było coś więcej, już dawno by się pochwalili. 

W wypadku tej gry jakoś ciśnienia tez nie mam, poczekam na recki, jednak Chiny to nie Korea Płd. w gierkach :sonkassie:

Opublikowano
18 godzin temu, Wredny napisał(a):

Niezły bajer z tym tłumaczeniem, że to ich pierwsza gra i nie podołają fizycznej dystrybucji (ale pudełko, okładka i kodzik w środku to się jakoś da rozdystrybuować).

Masz rację, komedia. Wydanie kolekcjonerskie z naszyjnikiem, pierścionkiem, figurką, mapą itd. - brakuje tylko małpiego chuja. No ale płyta z grą jest zbyt trudna do ogarnięcia. :dafuq:

• Haha 5
Opublikowano

Brak dema i denuvo, no i nie podobasz mi się już, dodatkowo wymagania na pc z kosmosu, czuję tu crapa, gra też nie prezentuje się już tak dobrze, jak na tych pierwszych trailerach...

Opublikowano

W dniu 9.06.2024 o 09:42, Rotevil napisał(a):
Brak dema i denuvo, no i nie podobasz mi się już, dodatkowo wymagania na pc z kosmosu, czuję tu crapa

Wymagania takie mogą być dosyć standardowe dla gier na UE5. IMO tylko "prawa strona tabelki" - dla włączonego ray tracingu, path tracingu i innych wizualnych cudów - wieje grozą. Lewa wydaje się być w granicach rozsądku.

Z drugiej strony dla od początku gierka wygląda trochę "too good to be true", no ale czekam, obserwuję.