iluck85 2 844 Opublikowano 16 września Udostępnij Opublikowano 16 września 4 minuty temu, balon napisał(a): To dziwne, bo dużo tekstów czytałem o tym „dostosowującym” się poziomie trudności. Na plus to, że trzeba robić uniki a nie parować. Zawsze w gierkach wolę się turlać niż blokować Śmiechłem. Tutaj ten unik to takie parowanie, bo trzeba to zrobić w odpowiednim momencie, a będą syt gdzie takich uników trzeba zrobić kilka jeden po drugim. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 335 Opublikowano 16 września Udostępnij Opublikowano 16 września Panowie, mam wrażenie, że zrobiłem wszystko i została mi walka finałowa. mam pytanie - czy mogę najpierw pójść na finał zobaczyć 1 zakończenie i wrócić do pogody po secret ending? czy kolejność musi być inna? Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 256 Opublikowano 16 września Udostępnij Opublikowano 16 września Teraz, easye napisał(a): Panowie, mam wrażenie, że zrobiłem wszystko i została mi walka finałowa. mam pytanie - czy mogę najpierw pójść na finał zobaczyć 1 zakończenie i wrócić do pogody po secret ending? czy kolejność musi być inna? Ja tak zrobiłem. Aczkolwiek czasowo jest to gorsze rozwiązanie, według mnie jednak bardziej satysfakcjonujące, bo można mordę final bossowi obić 2 razy xD. Final boss -> secret -> final boss Tak robiłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 335 Opublikowano 16 września Udostępnij Opublikowano 16 września no i można zobaczyć 2 zakończenia od razu, dzięki to krótka przerwa i kończymy. Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 844 Opublikowano 16 września Udostępnij Opublikowano 16 września 17 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): Ja tak zrobiłem. Aczkolwiek czasowo jest to gorsze rozwiązanie, według mnie jednak bardziej satysfakcjonujące, bo można mordę final bossowi obić 2 razy xD. Final boss -> secret -> final boss Tak robiłem. Też tak zrobiłem. Połowa finały, sekretny, wróciłem do drugiego etapu finału Week poszedł na te dwie walki.... Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 335 Opublikowano 16 września Udostępnij Opublikowano 16 września 23 godziny temu, iluck85 napisał(a): Gra strasznie nierówna, szczególnie walki z bossami. Ekipa od Wukonga pomysły czerpała z wielu gier. System strasznie rozbudowany, a trudno wskazać kierunek rozwoju, można zainwestować w coś co się nie przyda albo będzie użyte kilka razy. Nie bez powodu jest reset i opcja na nowo zrobienia postaci. Z racji faktu że gra czerpie pomysły z innnych tytułów garściami to trudno to zdefiniować. Ani to shlasher- Ninja Gaiden nie przebije. Soulsy to nie są. Dla mnie taki GOW, ale trudniejszy. Nic tak dawno mnie nie przykuło pod monitor, codziennie siadałem, codziennie się wkurwialem. Kola na nowo nie wymyślono, solidny tytuł, sprawdzone patenty tu są, całość współgra. Przy końcówce już brakło pomysłu, bo pierwsze lokacje mega rozbudowane, tak końcówka już na szybko. Dla mnie 9/10. Ale dla większości to będzie 8/10. Dla mnie ocena 8/10 jest zdecydowanie krzywdząca jak na grę, która wszystko w wielu aspektach robi zdecydowanie lepiej niż cała konkurencja na rynku. Pomijam już warstwę audiowizualną, która zmiotła wszystko co do tej pory powstało, ale i system walki, rozwój postaci, animacje, epickość starć jest na zupełnie innym poziomie. Rozgrywka jest mega satysfakcjonująca, a i ode mnie oczko w górę za to, że gra nie stara się być 155 klonem Dark Souls! Też kupiłem i nie włączyłem żadnej innej gry do póki nie skończyłem - w moim katalogu takie gry są raczej wybitnymi, ode mnie zdecydowane 9,5/10. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 335 Opublikowano 16 września Udostępnij Opublikowano 16 września Swoja droga ten sekretny boss chyba nie do przejścia dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 844 Opublikowano 17 września Udostępnij Opublikowano 17 września Który? Erlang? Spoiler Resetowałem pkt kilka razy i robiłem pod różne filmiki. Ten wypadł najlepiej . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 335 Opublikowano 17 września Udostępnij Opublikowano 17 września Całą grę grałem tym buildem, ale kompletnie zapomniałem o odbijaniu pocisków, no i nie sprawdziłem wachlarza. Dzięki teraz powinno być łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 844 Opublikowano 17 września Udostępnij Opublikowano 17 września Ja na końcu pkt rozdzielałem od nowa 4 razy chyba. I te nabijanie czarów zrób jak na filmie pokazuje. Trzeba trzymać p analoga w stronę przeciwnika i zacznie napierdalac nabijając na nowo wachlarz. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 335 Opublikowano 17 września Udostępnij Opublikowano 17 września tak, z tego korzystałem regularnie szczególnie spajacz zaklec + set stonogi, dodatkowo jak sie zatruwałeś specjalnie to robisz taki DMG ze glowa mala, ale za mala obrona na takiego przeciwnika. Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 844 Opublikowano 17 września Udostępnij Opublikowano 17 września i jak tam, poszedł? Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 411 Opublikowano 17 września Udostępnij Opublikowano 17 września Ukończyłem grę. Jeszcze zrobię sobie na dniach sekretne zakończenie. Technicznie bardzo dobrze. Zabrakło mi HDR takiego od serca i by było fenomenalnie. Mam bezpośrednie porównanie z wersją ps5, bo tam zaczynałem do 3 rozdziału ( jeden z powodów dlaczego kupiłem pc ). No przepaść jest ogromna. Przed premierą bałem się ( raczej myślałem), że gra będzie scamem. Na szczęście nie. Ogólnie nie interesuje się " chińszczyzną ", więc fabuła napisze tylko, że bardzo ciekawa, ale wstawki między rozdziałami kapitalne. Za to gameplay fantastyczny. Żaden boss Rush. Masa sekretów ( troche sobie youtube musialem pomagać), praktycznie zerowy recykling. Walka czasem prosta, czasem " pad o ścianę ". Bije się z myślą co dla mnie Goty czy wukong czy stellar. Pewnie na koniec roku będą jednak Wukong i Astro walczyli o to miano. Każda zasłuży. Która by jie wygrała. 9,5/10 było by mniej, ale gra się nie okazała kolejnym soulslikiem. Na szczęście. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wooyek 1 130 Opublikowano 19 września Udostępnij Opublikowano 19 września W jaki sposób zrobić, żeby klony w tym samym momencie, razem ze mną uderzały mocnym atakiem? Bo są filmiki na necie, jak ludzie przechodzą bossów bez straty HP i najczęściej tak kończą walki. Jak ja naładuje mocne uderzenie, to klony tam se robią co chcą. Jest od tego jakiś przedmiot albo co? Cytuj Odnośnik do komentarza
Lochu 58 Opublikowano 19 września Udostępnij Opublikowano 19 września 4 godziny temu, Wooyek napisał(a): W jaki sposób zrobić, żeby klony w tym samym momencie, razem ze mną uderzały mocnym atakiem? Bo są filmiki na necie, jak ludzie przechodzą bossów bez straty HP i najczęściej tak kończą walki. Jak ja naładuje mocne uderzenie, to klony tam se robią co chcą. Jest od tego jakiś przedmiot albo co? Dopiero w ng+ po otrzymaniu ostatniej relikwii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 450 Opublikowano 19 września Udostępnij Opublikowano 19 września Kutas w białych szatach! OMG jak on mnie wcurwia! Za pierwszym razem myślałem że już go udupiłem, straciłem wszystkie łyki w tykwie, straciłem czary, a ten cwel ...ma jeszcze drugą fazę! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 666 Opublikowano 19 września Udostępnij Opublikowano 19 września Zdawaj też relację z późniejszych etapów, bo jestem bardzo ciekaw Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 844 Opublikowano 19 września Udostępnij Opublikowano 19 września Nadal 1 chapter widzę Ten był taki średni, ale też kilka podejść robiłem. Musisz się pocieszać, że new game plus to easy mode. Teraz jak wjechałem w niego to się wkurwilem tylko ze mi przerwał i musiałem skipować scenkę. Ten gangbang klonami to @easye Coś milczy, nadal męczy ten z ukrytego? Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 335 Opublikowano 19 września Udostępnij Opublikowano 19 września Skończyłem go ale to chyba pierwszy boss w historii na którego musiałem pójść nawet z butelkami pod patelnią XD. Poziom przejebany-bo tylko raz albo dal mi zjechać ze swoją tarczą jak na filmie i jeszcze przechwytywal unieruchomienie-masakra… Najważniejsza rzeczą zaś z filmu był ten duch, na którego ewidentnie łapał dałna, bo nic nie robil - no i wachlarz. Dzięki za porade, szkoda tylko, ze po skończeniu człowiek czuje pustkę i nie chce mu się w żadną inną grę grać XD Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 20 września Udostępnij Opublikowano 20 września Pierw piaskowy szczur , zaś mistrz dao mnie zablokował qurwa yebana. Cała reszta bosow max 1-3 podejście i padali . Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 450 Opublikowano 21 września Udostępnij Opublikowano 21 września Mam w tej chwili postać na 34 levelu. Gdybym załóżmy teraz rozpoczął od nowa grę (Nowa Wędrówka) to sejwy będą osobno czy będą się nadpisywać? Innymi słowy czy jak teraz zacznę od nowa to już nie będę mógł wrócić do miejsca w którym teraz jestem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 411 Opublikowano 21 września Udostępnij Opublikowano 21 września 23 minuty temu, Czezare napisał(a): Mam w tej chwili postać na 34 levelu. Gdybym załóżmy teraz rozpoczął od nowa grę (Nowa Wędrówka) to sejwy będą osobno czy będą się nadpisywać? Innymi słowy czy jak teraz zacznę od nowa to już nie będę mógł wrócić do miejsca w którym teraz jestem? Robi się nowy zapis. Potem po prostu w menu bierzesz wczytaj i masz wybór. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 145 Opublikowano 21 września Udostępnij Opublikowano 21 września 26 minut temu, Czezare napisał(a): Mam w tej chwili postać na 34 levelu. Gdybym załóżmy teraz rozpoczął od nowa grę (Nowa Wędrówka) to sejwy będą osobno czy będą się nadpisywać? Innymi słowy czy jak teraz zacznę od nowa to już nie będę mógł wrócić do miejsca w którym teraz jestem? Czemu chcesz zaczynać na nowa jak tu statsy można dowolnie zmieniać w każdej chwili? Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 450 Opublikowano 21 września Udostępnij Opublikowano 21 września 11 minut temu, GearsUp napisał(a): Czemu chcesz zaczynać na nowa jak tu statsy można dowolnie zmieniać w każdej chwili? Jadę dziś z konsolą do kumpla i chciałem mu pokazać grę jak wygląda od początku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 048 Opublikowano 21 września Udostępnij Opublikowano 21 września 28 minut temu, Czezare napisał(a): Jadę dziś z konsolą do kumpla i chciałem mu pokazać grę jak wygląda od początku. Nie prościej zrobić nowy profil albo grać na gościu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi