Skocz do zawartości

Black Myth: Wu Kong

XM.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
33 minuty temu, iluck85 napisał(a):

Z Wojnami poczekaj, to ubi. Kupisz sobie pod choinkę za połowę ceny premierowej. 
Grałeś w Sekiro? To łatwiejsze.

Sekiro to jedyna soulsowa gra od From, w którą nie grałem. Żydy z Sony nie chcą jej wrzucić na jakąś sensowną promocję:frog:

• beka z typa 3
  • Minusik 1
Opublikowano
2 minuty temu, Szermac napisał(a):

Czaicie ten nadchodzący weekend, gorące kakałko, chipsiki i Wukong all day long, odkrywanie sekretów, pizganie bossów, przejście 3 i 4 chaptera ? Ja tak :cool:

Ja tam pizgam w pracy :lapka:

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Szermac napisał(a):

Czaicie ten nadchodzący weekend, gorące kakałko, chipsiki i Wukong all day long, odkrywanie sekretów, pizganie bossów, przejście 3 i 4 chaptera ? Ja tak :cool:

Panie w ten weekend ma być ponad 30 stopni więc coś zimnego, a nie gorące kakao;)

Ale generalnie plan zacny :)

Edytowane przez mario10
Opublikowano

3 rozdział póki co trochę wredny ale ubilem już dwóch bossów. Mam mocne skojarzenia z 

Spoiler

Demon's souls, bo etap w pagodzie mocno przypomina wieże Latrie oraz z Bloodborne, bo boss na końcu tej lokacji podobny do Amygdalii z tejże gry więc chyba się wzorowali 

Opublikowano
8 godzin temu, Czezare napisał(a):

To jaka ta gra w końcu jest, łatwa czy trudna? Jako jeden z zarzutów stawiano, że jest zbyt prosta, natomiast lektura tego topicu świadczy jednak co innego...

Zależy jak na to patrzeć ,ja jest soulsowy i też czytał że gra za łatwa. Imo łatwo nie jest, tutaj zależy dużo od uników nie ma parowania. Łatwo to można farmić .

Opublikowano
7 godzin temu, Czezare napisał(a):

Sekiro to jedyna soulsowa gra od From, w którą nie grałem. Żydy z Sony nie chcą jej wrzucić na jakąś sensowną promocję:frog:

Ostatnio było chyba za 140zl.

PS. Małpiszona kupiło już 10mln graczy, jakiś kosmiczny wyniki.

• Plusik 1
Opublikowano
4 minuty temu, YETI napisał(a):

Ostatnio było chyba za 140zl.

PS. Małpiszon a kupiło już 10mln graczy, jakiś kosmiczny wyniki.

Fajny meltdown w komentarzach, szczególnie hamburgerów. 

Opublikowano (edytowane)

Świetnie się gra w małpkę. Chyba nikt się nie spodziewał aż takiego sukcesu. 

Druga sprawa że z premierą też wbili się w dobre okno :D:obama:

Edit: 

Może nie tyle okno co po prostu nic konkretnego prócz wukonga nie ma na ten moment :D

Edytowane przez Plackus
Opublikowano
Spoiler

Ależ mnie ten szczur pod koniec drugiego aktu nawkurwiał, zwłaszcza jak pod koniec walki wpierdala się w ten piach i nie dało się do niego podejść.

Koniec aktu 2.

Opublikowano (edytowane)

Rozdział 4 zrobiony. Dla mnie jest on absolutnie perfekcyjny. Już trójeczka była przepyszna, ale 4-ka biję ją na głowę IMO. Nieco cięższe nuty i cała masa powykręcanych pomysłów. Bossowie też topka, ze szczególnych wyróżnieniem...

Spoiler

Buddha's Right Hand - mało wymagający, nadrabia za to designem

Violet Spider - na tym śliniku to można sobie animować takie maszkary

Centipede Guai - jak wyżej, jeśli ktoś ma awersję to takich stworzonek to może się zdrowo wzdrygnąć, wykonanie mistrz!

Generalnie gierka z gatunku "im dalej w las tym lepiej", serio. Początek zapowiadał zwykłą sieczkę stojącą gdzieś pomiędzy Soulsami, a Stellarem, a finalnie gra okazuje się być mocno angażująca i szalenie rozbudowana. Możliwości i mechanik także jest tu od cholery, a smaczki typy "ukryty świat za malowanym obrazem" sprawiają, że człowiek boi się cokolwiek przeoczyć lub pominąć.

@Czezare, jeśli jest Ci po drodze z tego typu rozgrywką (po tym co pisałeś wnioskuję, że tak) to nawet się nie zastanawiaj. Nie odkładaj tego na jutro tylko kupuj z miejsca. Podziękujesz później :) Dla mnie najlepsza tego typu gierka od czasu Bloodborne, przy czym jedyna realna przewaga BB to w sumie setting świata. Wiadomo, że gierka From ma już swoje lata, jednak Wukong zjada ją pod względem mechanik, systemów, smaczków, sekretów, pomysłów, walk z bossami (o panie, to jest prawdziwa perła). Coś niesamowitego.

Edytowane przez Amer
  • Plusik 2
  • Dzięki 1
Opublikowano

A wiadomo coś o wersji pudełkowej? Bo kiedyś była mowa, że będzie pudełko ale z kodem w środku, a jak gra się sprzeda to pomyślą o wersji na płycie, jak dobrze pamiętam.