iluck85 2 842 Opublikowano 7 września Udostępnij Opublikowano 7 września Uwielbiam moment kiedy typ ma pasek 1mm, a nagle zasadzi z dupy fajerwerki i mimo 3/4 paska padam na morde. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 252 Opublikowano 7 września Udostępnij Opublikowano 7 września 27 minut temu, GearsUp napisał(a): Żółty jest dosyć pasywny jak się od niego oddalimy, jest szansa na naładowanie nawet 3 kulek. Dodatkowo w tej lokacji jest taka pieczara, w której można się jakby schować lekko. Mnie ciekawi czy do dlc będzie można przenieść swoją postać. Jak to wygląda w soulsach? 21 minut temu, Szermac napisał(a): Normalnie, DLC jest wrzucone w świat gry i se wbijasz swoją postacią. Ale różnie to bywało ze skalowaniem trudności DLC, najlepiej to zrobili w Erdtree. Ja lubię zostać na NG, aż do edycji GOTY/wydania DLC w tych grach i wtedy maksować :). Tutaj po finale gra sama nas przenosi do NG+? Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 655 Opublikowano 7 września Udostępnij Opublikowano 7 września 6 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): Tutaj po finale gra sama nas przenosi do NG+? Nie, po zakończeniu masz w menu wybór kolejnej podróży, badź kontynuowanie tej, w której byłeś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Lochu 58 Opublikowano 7 września Udostępnij Opublikowano 7 września 2 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a): Tutaj po finale gra sama nas przenosi do NG+? Nie, wybieramy kontynuuj i zaczynamy przed walką z end bossem. Dzięki temu możemy sobie obczaic 2 zakończenia bez żadnych kombinacji. Jak rozpiczniesz ng+ to powrotu już nie ma. Ale ng+ jest tak łatwe że przechodzi się samo, a bossów pokonujemy w kilka sekund. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 842 Opublikowano 7 września Udostępnij Opublikowano 7 września Spoiler Żółty i Baron Skorpion, to na teraz ściana. Muszę przerwę zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lochu 58 Opublikowano 7 września Udostępnij Opublikowano 7 września 4 minuty temu, iluck85 napisał(a): Żółty i Baron Skorpion, to na teraz ściana. Muszę przerwę zrobić. Jaki level masz i broń? Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 139 Opublikowano 7 września Udostępnij Opublikowano 7 września Obie te walki da się zacząć openerem sprintując z pełnym naładowaniem, potem ze dwa hity i paraliż, ja tak prawie każdą walkę zaczynałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 842 Opublikowano 7 września Udostępnij Opublikowano 7 września Lvl coś koło 70 jak pamiętam. Muszę iskry na nowo rozdzielić, muszę spojrzeć w co tu dać. Żółty to już był z 3 razy na strzała, ale…. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lipa 509 Opublikowano 7 września Udostępnij Opublikowano 7 września Żółty dziś padł u mnie po - UWAGA - 4 godzinach..Skorpion padł za drugim razem jak coś Cytuj Odnośnik do komentarza
Lochu 58 Opublikowano 7 września Udostępnij Opublikowano 7 września 14 minut temu, iluck85 napisał(a): Lvl coś koło 70 jak pamiętam. Muszę iskry na nowo rozdzielić, muszę spojrzeć w co tu dać. Żółty to już był z 3 razy na strzała, ale…. Podstawa to jest dużo many i umiejętności które pomagają 4 paski koncentracji ładowac jak najszybciej. Wtedy można mu ładnie przypierdolić. Powinieneś mieć też takie mikstury: 1. Zwiększa atak, obrażenia od krytyków i zwiększa szanse. Jedną można mieć w ekwipunku. 2. Znacząco zwiększa atak. 3 możesz mieć w ekwipunku. 3. Znacząco zwiększa redukcję obrażeń. Przydają się bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 842 Opublikowano 7 września Udostępnij Opublikowano 7 września Używałem tego na żółtego i dla mnie bez różnicy, bo walka podobnie wygląda. Żółtemu bardzo mało paska zabieram. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lipa 509 Opublikowano 7 września Udostępnij Opublikowano 7 września U mnie było to samoZacząłem go przed finałowym bossem tego chaptera, a później zmieniłem taktykę. Zrobiłem finałowego, bo wiedziałem że coś wypadnie z niego i podbiłem raz jeszczeZaczynałem od unieruchomienia go, odkładałem go kwadratem i na koniec jak kończyło się unieruchomienie, to dawałem R2+L2 (Ja akurat tu mam wymaksowanego ducha z pierwszego świata co uderza głową)Pierwsza faza jest dość prosta, bijesz go, odskakujesz, 3 jego uderzenia i tak robiłem do momentu, aż nie wzbijał się w powietrzePóźniej używałem kosmyka, który mam na full, okladanie, mocny atak i ponad połowa paska schodziła.I druga połowa to bazowanie na szczęściu w moim przypadku, aż wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza
Lochu 58 Opublikowano 7 września Udostępnij Opublikowano 7 września 4 minuty temu, iluck85 napisał(a): Używałem tego na żółtego i dla mnie bez różnicy, bo walka podobnie wygląda. Żółtemu bardzo mało paska zabieram. To może podbij trochę level i dopiero idź na niego. W akcie 4 jest super miejsce do expienia. Jeśli masz 70lvl to szybko powienes sobie iskier nabić. Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 842 Opublikowano 7 września Udostępnij Opublikowano 7 września Trzeba przerwę zrobić, bo parcie na finał, a to ze spokojem. Najczęściej odpalam na drugi dzień i leci z górki. Nie pomaga otoczenie- tu świnka pepa, a z drugiej str mam netflixa Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 139 Opublikowano 7 września Udostępnij Opublikowano 7 września Spokojnie kiszak też się na nim męczył xD 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 899 Opublikowano 7 września Udostępnij Opublikowano 7 września Kiszczak ten debil co bił bezdomnego? Zero zaskoczenia. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 842 Opublikowano 7 września Udostępnij Opublikowano 7 września Żółty poszedł. Do skorpiona chyba wrócę jak zdobędę jeden element Spoiler Stal z góry KUN. Jeszcze jeden kawałek i będzie broń +108, bo teraz mam 70 chhyba. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lochu 58 Opublikowano 7 września Udostępnij Opublikowano 7 września 10 minut temu, iluck85 napisał(a): Żółty poszedł. Do skorpiona chyba wrócę jak zdobędę jeden element Ukryj zawartość Stal z góry KUN. Jeszcze jeden kawałek i będzie broń +108, bo teraz mam 70 chhyba. Spoiler Ta stal właśnie leci tam z finałowego bossa tej lokacji i chyba z ostatniego szefa aktu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 842 Opublikowano 7 września Udostępnij Opublikowano 7 września Spoiler Poszedłem sobie dalej, ubiłem typa któremu dałem jajo, poszedłem dalej jak ta wężowa powiedziała. Tam w walce Zmierzch który pokonał Skorpiona- walka już mnie ominęła? Czy to wersja easy? No i teraz mam walkę z tym Zmierzchem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 655 Opublikowano 7 września Udostępnij Opublikowano 7 września Ta skorpion już przepadł niestety, potrzebny do trofików. Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 842 Opublikowano 7 września Udostępnij Opublikowano 7 września (edytowane) Coś wpadło przy tej walce. Spoiler Kres Rodu Edytowane 7 września przez iluck85 Cytuj Odnośnik do komentarza
Faranell 269 Opublikowano 8 września Udostępnij Opublikowano 8 września W dniu 6.09.2024 o 21:15, GearsUp napisał(a): @Lochu @KrYcHu_89 @iluck85 @Faranellwy na padach czy MnK? Na padzie ludzie pisali, że ciężej się zaklęcia rzuca bo trzeba z wciśniętym RT, ogólnie przez to ciężko jest wyczuć moment przemiany w kamień, na klawie wystarczy wcisnąć szybko przycisk Pad PS5. Nie mam żadnych problemów jeżeli chodzi o czary, w sensie nie wiem co w tym trudnego. Kamień jest pod R2+ trójkąt, po prostu naciskasz dwa guziole i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 842 Opublikowano 8 września Udostępnij Opublikowano 8 września Przez ten mały fakap lekko odechciało się grać, ale trzeba lecieć dalej. Spoiler Zmierzch pokonał skorpiona, ale ten też widzę zdrowy wariat, wrócę potem do niego. Załóżmy że skończyłem i pokonałem finałowego bossa- co dalej? Odpalić od razu new game + czy olać i coś zbierać? Czy na NG+ pozbieram braki? Cytuj Odnośnik do komentarza
Lochu 58 Opublikowano 8 września Udostępnij Opublikowano 8 września 15 minut temu, iluck85 napisał(a): Załóżmy że skończyłem i pokonałem finałowego bossa- co dalej? Odpalić od razu new game + czy olać i coś zbierać? Czy na NG+ pozbieram braki? Na ng+ możesz wszystko dozbierać. Jak myślisz o platynie to dobrze byłoby zabić jak najwięcej bossów przy pierwszym podejściu. Jeśli dużo pominiesz to może braknąć materiałów na wykucie wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 842 Opublikowano 8 września Udostępnij Opublikowano 8 września Na Steam jest 81 osiągnieć A nie 36. Na bank pominąłem Spoiler Barona Skorpiona I taka sama sytuacja była w 2 akcie gdzie tego kamiennego rozwalił drugi którego ożywiłem, więc podejrzewam że już te 2 postacie zabrakną w kompendium. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi