Skocz do zawartości

Black Myth: Wu Kong

XM.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Duchy- Podejrzewam które:

Spoiler

W 2 chapterze- wejscie do wioski. Pokonałeś pierw dużego? Łatwiej, bo mały się chowa na filarach. Pierw trzeba ubić małego, za niego wpada duch.

Drugi druch, to kula- 5 chapter, taka kula latała przed która trzeba się chować. Masz to? Tam gdzie walka z Erlingiem była- ta 1. Tam jak wrócisz i pójdziesz do góry, ta kula będzie leżała i jak podejdziesz to weźmiesz ducha. 

Wszystkie fanty

Broń zrobisz i tak za drugim podejściem jak zdobędziesz odp rzeczy do produkcji. 

No i 

Spoiler

Jak ubiłeś Loonga, to masz lokacje gdzie mu się daje nasiona- 15 mu dasz, to wpadnie osiągniecie i tykwę Ci da- która jest potrzebna do kolejnego osiągnięcia.

I na tej lokacji jest tygrys u którego zrobisz broń czy ulepszysz pancerz, trzeba mu wyzwanie rzucić. 

Latarnia, pająk i duch małego- to pamiętam na szybko że można łatwo pominąć. O ile duch małego nie jest trudny, bo bardzo szybko można tam dotrzeć na 3 odpaleniu gry, ale będzie męczarnia z ostatnim bossem na new game plus. 

Edytowane przez iluck85
  • Dzięki 1
Opublikowano

Co do duchów, to kule mam na pewno, być może ten mały z drugiego rozdziału mi zdupił, ale nie mam pojęcia, muszę to sprawdzić, za dużo ich było żeby wiedzieć co mam a czego nie. 

Opublikowano (edytowane)

Odpal na YT i pokazują miniaturki i gdzie są. 

Spoiler

Black Myth Wukong Best Spirit Transformation Tier List

Jak kule masz, to podejrzewam że jakiś z lokacji "pająkowej" Ja tam nie miałem tego latającego. 

Najlepiej po grafice sprawdzić czego brakuję.  Plus PC :D Gra odpalona ALT + TAB i na małym ekranie YT i porównywałem 1:1 co ma koleś na filmie, a co mam ja i co brakuję. 

Potem YT i muzyczka mi grała jak już leciałem typowo na fanty. :master:

Edytowane przez iluck85
Opublikowano
14 minut temu, GearsUp napisał(a):

Ujowy ten tier list duszków, szczur z 5% crt chance dopiero w D tier?

Ja przez prawie całą grę używałem tego pierwszego dusza z gry, nie ma to jak strzał z dyńki na Zidane'a.

Oczywiście jest w S tier, więc wszystko ok z rankingiem :). 

Opublikowano

Co do tych duchów, to jak zobaczyłem filmik, to tego małego na bank nie mam, bo klepałem dużego. A używałem też całą grę bobasa, duży dmg robił, choć Apramana bat też spoko na Elranga, bo go zamrażał i można było ładować koncentrację. 

Opublikowano (edytowane)

Dobra, brakowało mi tylko tego małego szczura w duchach. 

Czy te 9 latarni w lochach 3 aktu, które w sumie już zaliczyłem i te ręce na plecach bossa w akcie 4 to absolutnie jedyne rzeczy których nie mogę pominąć? Do całej reszty mogę wrócić i zrobić w każdej chwili po ukończeniu aktów? 

Dla potomnych, jakby ktoś dopiero zaczynał a chciałby 100% 

Screenshot_20241005_092745_Samsung Internet.jpg

Edytowane przez Wooyek
Opublikowano

Nasionek brakowało mi dwóch i zebranie ich zajęło mi aż 3 minuty :kaz: 

Dwie lokacje i za pierwszym strzałem były nasiona. Została zbroja, zakładam, że ta która jest do zgarnięcia w 6 rozdziale i jeden kostur wciąż jest nieodblokowany, nie wiem kiedy niby on się ma odblokować. 

Opublikowano (edytowane)

Zbroja w 6 jest jak nie masz.

Kostur na new game bo nie będziesz miał materiałów. 
Masz wszystkie tylko jeden do odblokowania? Tam jest kwestia materiałów. Jak pamiętam, to w 5/6 zdobyłem materiał żeby go stworzyć. 

Edytowane przez iluck85
Opublikowano (edytowane)

Odpalam, rzucę okiem co to.

Kostur z ciemnego żelaza.

Jak pokonasz tego dzbana w ukrytej lokacji w 5 chapterze. Wtedy zrobisz. 

Edytowane przez iluck85
  • Dzięki 1
Opublikowano (edytowane)

Jakim cudem, nie wskoczyło mi, że mam wszystkie zbroje? Nie dało się nic pominąć, wszyscy bossi klepnięci, a widać że gdzieś coś ominąłem jakąś zbroje. :yao:

Trzeba je mieć wszystkie maksymalnie ulepszone? 

Edytowane przez Wooyek
Opublikowano
Spoiler

Masz taka maskę która wypada z pająka? 

Masz opaske na oczy? To chyba tak, bo to się zalicza do przedmiotów jak pamiętam.

Jeszcze kilka pojedynczych przedmiotów. Nie jest po równo- np nakryć głowy jest 25, zbroi 23, rękawic 24, nogi 23. 

Opublikowano

Nie mam jakiegoś zestawu zbroi Folk Opera który był w Deluxe Edition, ale tego ponoć nie potrzeba. 

Nic no, mam 72 elementy zbroi, podobno potrzeba mieć 74 :gayos: 

Muszę sprawdzić po kolei czego brakuje, opaskę na oczy mam. 

Opublikowano (edytowane)

Dobra, nie miałem zrobionej maski za bossa z ukrytej lokacji 5 rozdziału, a druga to jest maska Skull of Turtle Treasure która mi nie wypadła z jednego typa w 3 rozdziale, muszę ją pofarmić. 

Można udać się na zasłużony spoczynek. 

20241006_222241.jpg

Może za jakiś czas skończę 6 rozdział i pobawię się z Elrangiem i final bossem na NG+ na teraz muszę odpocząć od tej gry, ale wspaniała to była przygoda i jak dla mnie Game of the Year, czekam na DLC 

Edytowane przez Wooyek
  • Lubię! 1
Opublikowano (edytowane)

Ale ja tam tylko wpadłem po tą zbroje, muszę cały rozdział przejść żeby odpalić final bossa. Za jakiś czas podejdę do dziada, ale już na pewno nie dziś. 

Edytowane przez Wooyek