messer88 6 436 Opublikowano 11 sierpnia Udostępnij Opublikowano 11 sierpnia W dniu 9.08.2024 o 16:19, KrYcHu_89 napisał(a): bo gra ma mieć ileś tam dziesiąt bossów Trochę ciekawe czy będą unikalni czy będzie nasrane bossów jak w Eldenie z tego dużo copy paste. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 643 Opublikowano 11 sierpnia Udostępnij Opublikowano 11 sierpnia Recki 16 sierpnia Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 409 Opublikowano 12 sierpnia Udostępnij Opublikowano 12 sierpnia Tylko kody do pc są dostarczane. Czyżby było coś do ukrycia jeśli chodzi o ps5? Sami się zagrają jak będzie katastrofa. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 436 Opublikowano 12 sierpnia Udostępnij Opublikowano 12 sierpnia Obstawiam że będzie downgorad, po pierwszych materiałach co pokazywali pare lat temu to na PS5 by to działało w 720/30 z dropami. Cytuj Odnośnik do komentarza
suteq 180 Opublikowano 12 sierpnia Udostępnij Opublikowano 12 sierpnia Nie było żadnych materiałów z konsol, ma być tylko wersja PS5 na ten moment i nie wysyłają kodów na wersję konsolową? Wyczuwam drugiego Cyberpunka xd Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 249 Opublikowano 12 sierpnia Udostępnij Opublikowano 12 sierpnia 20 minut temu, Donatello1991 napisał(a): Tylko kody do pc są dostarczane. Czyżby było coś do ukrycia jeśli chodzi o ps5? Sami się zagrają jak będzie katastrofa. 9 minut temu, suteq napisał(a): Nie było żadnych materiałów z konsol, ma być tylko wersja PS5 na ten moment i nie wysyłają kodów na wersję konsolową? Wyczuwam drugiego Cyberpunka xd O kurde serio? No to śmierdzi coś szwindlem jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 643 Opublikowano 12 sierpnia Udostępnij Opublikowano 12 sierpnia Ale będę grał w 1080p, Blurred version, 23FPS xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 567 Opublikowano 13 sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia Wypuścili benchmarka na Steamie Cytuj Odnośnik do komentarza
Rotevil 121 Opublikowano 13 sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia Oj coś czuję aferkę z wersją na konsolę, dziś wleciał na Steama benchmark, po robocie będzie testowane, z tego co czytałem opinie z przetłumaczonego chińskiego, gra działa dobrze na średnich kompach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 567 Opublikowano 13 sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 56 minut temu, Rotevil napisał(a): czytałem opinie z przetłumaczonego chińskiego, gra działa dobrze na średnich kompach. Potwierdzam. Testy z RT dla beki - Radeon, wiadomo. Nastawiałem się, że będzie gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 249 Opublikowano 13 sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia Jakie wyniki na PS5 :D? 4 godziny temu, Frantik napisał(a): Potwierdzam. Testy z RT dla beki - Radeon, wiadomo. Nastawiałem się, że będzie gorzej to jest Lumen RT, wiec na 7xxx śmiga ponad 100 fps z 5800X3D, jest nieźle, jestem ciekaw jak Plejka. Ok gra wspiera jednak nie tylko lumena, 'Full RT' to Path Tracing, chyba pierwszy na UE5, ale te Chińczyki mądre xD, będzie rozjeba graficzna na PC. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 13 sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia Niby w jakiej rozdzielczosic? xD bo ja z tym prockiem i RTX 4080 na 3840x1440, to z włączonym generatorem klatek mam 60-80 fpsów maks. No ale wyższe ustawienia niż na screenach, bo jeszcze jest jakość filmowa. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 249 Opublikowano 13 sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 5 minut temu, easye napisał(a): Niby w jakiej rozdzielczosic? xD bo ja z tym prockiem i RTX 4080 na 3840x1440, to z włączonym generatorem klatek mam 60-80 fpsów maks. No ale wyższe ustawienia niż na screenach, bo jeszcze jest jakość filmowa. Filmowy to jest lumen RT, a Full RT to jest 'path tracing' Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 567 Opublikowano 13 sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia PS: u mnie v-sync 60 fps. Taki monitor, to nie widzę sensu zdejmować capa. Osobiście nie widzę dużej różnicy między high->very high i cinematic (bez RT) No, może tylko delikatnie lepiej wygląda woda Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 249 Opublikowano 13 sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia Lumen max Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 13 sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia A dopiero zrozumiałem. To z PathRacingiem wyniki nie do konca zadowalajcy, 60-80 klatek z generatorem to bedzie czuc lag w sterowaniu na 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 249 Opublikowano 13 sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 6 minut temu, easye napisał(a): A dopiero zrozumiałem. To z PathRacingiem wyniki nie do konca zadowalajcy, 60-80 klatek z generatorem to bedzie czuc lag w sterowaniu na 100%. Zaraz włączę z PT, ale to raczej bez 4090 ciekawostka. 26 fps z genratorem z PT max Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 13 sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia NVIDIA to jeszcze pewnie wyda oficjalnie sterowniki pod gierke. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 249 Opublikowano 13 sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 1 minutę temu, easye napisał(a): NVIDIA to jeszcze pewnie wyda oficjalnie sterowniki pod gierke. Generalnie, jeżeli tak będzie działać gra jak ten benchmark to wygląda to nieźle, wsparcie UW od razu jest, dużo opcji renderowania, FSR, DLSS, XESS, TSR, dużo opcji graficznych, lumen, path tracing, shader compilation. Jakiś lekki stutter w bencharku do 49 był, ale nie jest źle. Cytuj Odnośnik do komentarza
Qbon 311 Opublikowano 13 sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia Na 4080 tak wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 249 Opublikowano 13 sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 2gi bench już bez stuttera, może shadery się kompilowały jeszcze BTW gra wygląda zajebiście, to będzie graficzka topka. Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 13 sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 1 minutę temu, Qbon napisał(a): Na 4080 tak wygląda Bez dlss i frame gena byłoby 20 fps. Średnio jak na gpu z topowej półki. Tym bardziej że dlss na balance a nie quailty więc rozdziałka to 1080p? Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 13 sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia No ale w 4k - w najwyższej jakości i z pathracingiem. Ja mam idealnie porównanie z @KrYcHu_89, bo chyba mamy takie same sprzety: Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 249 Opublikowano 13 sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia Teraz, mozi napisał(a): Bez dlss i frame gena byłoby 20 fps. Średnio jak na gpu z topowej półki. Czyli już można empirycznie wycenić rozdzielczość na PS5 i klatki 720p FSR perf na 60, 1440p na 30. Teraz, easye napisał(a): No ale w 4k. Ja mam idealnie porównanie z @KrYcHu_89, bo chyba mamy takie same sprzety: karta inna, ale bez PT porównywalna i ta sama rodzielczość UW i procek :). Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 13 sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 1 minutę temu, KrYcHu_89 napisał(a): Czyli już można empirycznie wycenić rozdzielczość na PS5 i klatki 720p FSR perf na 60, 1440p na 30. Pewnie tak jak bedzie 60 fps to bez rt i max 1080p imo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi